Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship. Eirik Aase vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1994 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Tom Lawrence og Josh Murphy ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån, kommer fra en annen klubb i Championship. Kåringen fra forrige sesong kan du se her.

24.plass:
Navn:
 Alan Browne
Alder: 20 år (15.04.1995)
Posisjon: Sentral midtbanespiller
Klubb: Preston North End
Kamper/Mål i årets Championship: 15/1

Bak årets første kalenderluke finner vi en nykommer i årets Championship-sesong. Alan Browne ble hentet fra Cork City tilbake i januar 2014, og spilte seg inn på Prestons førstelag mot slutten av sesongen 2013/14. Forrige sesong var han en viktig bidragsyter på midtbanen til The Lilywhites fra starten av sesongen, og var en viktig brikke på laget som til slutt rykket opp fra League One.

I play-off finalen mot Swindon Town startet Browne på benken, men midtveis i første omgang ble han byttet inn. Nå har den 20 år gamle midtbanespilleren allerede passert 50 kamper for Preston, og han har vært involvert i de aller fleste kampene til Preston i Championship denne høsten. I starten av oktober klemte han til med sin første scoring i Championship da Preston tapte 1-3 mot Sheffield Wednesday.

Som spillertype er det enkelt å trekke sammenligning med Roy Keane. Ikke bare kommer de fra samme by. De spiller også i samme posisjon og har mange av de samme styrkene. At Browne ser opp til Keane er heller ingen hemmelighet. I likhet med Keane spiller også Browne med nummer 16 på klubblaget, mens han har nummer 6 på drakten på landslaget.

Spørsmålet er om Browne noensinne kommer til å komme opp på samme nivå som Keane. Per dags dato tviler jeg sterkt på det, men at Browne kan nå høyere enn Championship er jeg ikke i tvil om.

About The Author

Leave a Reply