Skrevet av: Eirik Aase (@eirikaase)

 

Lørdagens TV-meny:
16.00: Burnley – Preston North End (TV2 Sport Premium 2)

Helgens oddskupong
– Oddsen er hentet fra Nordicbet
Brighton & Hove Albion – Charlton Athletic (Hjemmeseier) 1.44
Brentford – MK Dons (Hjemmeseier) 1.80
Totalodds: 2.59

 


 

 

Burnley – Preston North End
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Sam Vokes kan bli klar hos vertene, mens gjestene må klare seg uten Stevie May og Bailey Wright.

Etter åtte kamper på rad uten tap, så det ut som om Burnley endelig skulle gå på et nederlag da de tok turen til Wales for å møte Cardiff City forrige runde. Cardiff ledet 2-0 da det gjensto fem minutter av kampen, men en enorm sluttspurt sikret poeng for Burnley. Rouwen Hennings og et selvmål sørget for at lagene måtte dele poengene, og dermed må man fortsatt helt tilbake til slutten av september for å finne forrige gang Burnley tapte en kamp. De ligger nå på en 5. plass med 34 poeng, og har dermed fire poeng opp til tabelltopp. Hjemme på Turf Moor har The Clarets 6-2-1 denne sesongen, hvor det ene tapet kom mot Reading.

Burnleys siste kamper:
Cardiff – Burnley 2-2 (Hennings, Selvmål)
Burnley – Brighton 1-1 (Gray)
Wolves – Burnley 0-0
Burnley – Fulham 3-1 (Gray x2, Taylor)
Burnley – Huddersfield 2-1 (Gray x2)

Preston lader opp til sit andre Lancashire-derby på kort tid da de tar turen til Turf Moor på lørdag. For to uker siden fikk de besøk av Blackburn Rovers på Deepdale, men i den kampen ble de stående igjen uten poeng. Forrige runde bedret de seg en del da de møtte Fulham på Craven Cottage, og fra den kampen tok med seg ett poeng. Spissen Joe Garner scoret sitt første mål for sesongen mot Blackburn, og han fulgte opp med en ny scoring mot Fulham. Nå har Preston bare én seier på de seks siste kampene, og denne dårlige formen har ført hvittrøyene ned på en 18. plass med 18 poeng. På bortebane har de 2-4-3 denne sesongen, hvor de blant annet har vunnet mot Charlton og MK Dons.

Prestons siste kamper:
Fulham – Preston 1-1 (Garner)
Preston – Blackburn 1-2 (Garner)
QPR – Preston 0-0
Preston – Forest 1-0 (Doyle)
Preston – Bolton 0-0

Vurdering: Burnley i bra form mot Preston i svak form. Burnley har en spiss i superform, mens Preston ikke scorer ofte. Dette her bør vertene ta. 

Tips: H (2.05 @ Nordicbet)


 

Birmingham City – Huddersfield Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene må klare seg uten David Cotterill, James Vaughan og Clayton Donaldson. Joel Lynch, Joe Murphy og Ishmael Miller mangler hos gjestene. 

Forrige lørdag ble det en ny nedtur for Birmingham City, men denne gangen var det kanskje ikke helt overraskende. Blåtrøyene tok nemlig turen til sørkysten for å møte serieleder Brighton & Hove Albion, og der endte de opp med å reise hjem igjen uten poeng. Birmingham tapte 1-2 mot Brighton, men oppgaven var tøff uten superspiss Clayton Donaldson. Nå har Birmingham to strake nederlag og bare én seier på de seks siste kampene. Hjemme på St Andrews har de slitt en del mot antatt svakere lag denne sesongen, og det skyldes ene og alene Birminghams defensive spillestil. Totalt har de 3-2-4 på eget gress og 9-11 i målforskjell.

Birminghams siste kamper:
Brighton – Birmingham 2-1 (Toral)
Birmingham – Charlton 0-1
Fulham – Birmingham 2-5 (Gleeson, Caddis, Toral, Donaldson, Solomon-Otabor)
Birmingham – Blackburn 0-0
Birmingham – Wolves 0-2

“David Wagner Revolution” blir det snakket om hos Huddersfield-fansen, men foreløpig har det ikke blitt noe å juble for under deres nye hovedtrener. Det skal dog sies at motstanden har vært tøff, og det er begrenset hva man kan forvente etter bortekamp mot Sheffield Wednesday og hjemmekamp mot Middlesbrough. Det har vært vanskelig å trekke ut noe fra Huddersfields prestasjoner i disse kampene, og derfor er jeg veldig spent på hva The Terriers kan vise frem på lørdag. Foran denne kampen ligger Huddersfield under streken på en 21. plass med 15 poeng, og på de seks siste kampene har de bare tatt ett poeng. På bortebane har de 1-3-5 denne sesongen, hvor den ene seieren kom mot Charlton Athletic.

Huddersfields siste kamper:
Huddersfield – Middlesbrough 0-2
Sheff Wed – Huddersfield 3-1 (Scannell)
Huddersfield – Leeds 0-3
Reading – Huddersfield 2-2 (Paterson, Wells)
Burnley – Huddersfield 2-1 (Selvmål)

Vurdering: Birmingham med skuffende resultater i det siste, og de er ikke særlig komfortable når antatt svakere lag kommer på besøk på St Andrews. Til denne kampen må de klare seg uten sine to kanskje viktigste spillere, samtidig som den ene erstatteren ikke får spille. Blytunge fravær hos Birmingham, noe som gjør at man får klart mest verdi i borteseier. 

Tips: B (3.40 @ Nordicbet)


 

Bolton Wanderers – Cardiff City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Max Clayton og Mark Davies mangler hos vertene. Gjestene kan få tilbake Fabio til denne kampen. 

Varselslampene har vært påskrudd en stund på Macron Stadium, og nå er det liten tvil om at det ikke er snakk om en øvelse. Økonomien er håpløs, man har en syk styreformann, en eier som skal selge klubben og ikke minst et fotballag som ikke er i nærheten av å levere gode nok resultater. På mandag kom Brentford på besøk hjemme på Macron Stadium, og ikke overraskende gikk Bolton nok en gang av banen uten tre poeng. Takket være et herlig mål av Neil Danns fikk de i hvert fall med seg ett poeng, men det var lite med Boltons spill som var oppløftende. Etter mandagens kamp har Bolton nå utrolige 1-7-1 på eget gress, og det er langt fra bra nok. Enda verre blir det når man legger til at Bolton ikke har vunnet på bortebane denne sesongen. De står dermed med bare én seier denne sesongen, og den kom hjemme mot Wolverhampton Wanderers. Ikke overraskende ligger Bolton på jumboplass med 12 poeng, og opp til trygg plass skiller det fire poeng. Foran lørdagens kamp har Bolton tolv kamper på rad uten seier.

Boltons siste kamper:
Bolton – Brentford 1-1 (Danns)
Reading – Bolton 2-1 (Feeney)
Bolton – Bristol City 0-0
Ipswich – Bolton 2-0
Preston – Bolton 0-0

Skuffelsen var enorm på Cardiff City Stadium forrige helg. Selv om de ble stående igjen med ett poeng etter hjemmekampen mot Burnley, føltes det helt klart ut som et tap. Cardiff ledet nemlig 2-0 da det gjensto fem minutter av kampen, men to sene scoringer av Burnley sikret poengdeling. Det betyr at Cardiff nå bare har to seire på de ni siste kampene, og det overrasker meg egentlig ikke. Cardiff fokuserer nemlig spillet sitt på solid forsvarsspill, mens angrepsspillet er litt mer varierende. Da vil det etter hvert komme litt svakere perioder. Situasjonen er likevel brukbar for Russell Slade & Co ettersom de nå ligger på en 10. plass med 26 poeng. På bortebane har de 1-5-3 denne sesongen, hvor den ene seieren kom mot Nottingham Forest.

Cardiffs siste kamper:
Cardiff – Burnley 2-2 (Gunnarsson, Morrison)
Derby – Cardiff 2-0
Cardiff – Reading 2-0 (Jones, Connolly)
Leeds – Cardiff 1-0
Ipswich – Cardiff 0-0

Vurdering:  Bolton er elendige, mens Cardiff er inne i en dårlig periode. Denne kampen stinker uavgjort. 

Tips: U (3.10 @ Nordicbet)


 

Brentford – MK Dons
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner:  Jota, Josh McEachran og flere begynner å bli klar igjen hos vertene, mens Harlee Dean er ute. Gjestene ser ut til å mangle Simon Chuch og Matt Upson. 

Lee Carsley ledet Brentford for siste gang på mandag da de tok turen nordover for å møte Bolton Wanderers. I en fartsfylt og underholdene kamp endte de opp med å ta ett poeng med seg tilbake til London, men skuffelsen over å ikke ha tatt tre poeng var definitivt tilstede. På de åtte siste kampene som Carsley har ledet Brentford har de meget sterke 5-2-1 å vise til, og det er liten tvil om hvem som komme til å få telefon dersom Brentford trenger en ny midlertidig hovedtrener ved en senere anledning. Nå er det Walsall-sjef Dean Smith som har blitt hentet inn til klubben, og det blir spennende å se hva han kan få til med dette herlige Brentford-laget. Foran lørdagens kamp innehar de en 12. plass på tabellen med 25 poeng, mens de på hjemmebane har 4-1-4. På de fire siste hjemmekampene har de solide 3-0-1.

Brentfords siste kamper:
Bolton – Brentford 1-1 (Swift)
Brentford – Forest 2-1 (Hofman, Canos)
Blackburn – Brentford 1-1 (Vibe)
Brentford – Hull 0-2
Brentford – QPR 1-0 (Djuricin)

Det er lite som har imponert ved MK Dons denne sesongen, og jeg må innrømme at jeg har blitt veldig skuffet over hva Karl Robinson & Co har fått til. De har på ingen måter fått noen elendig start, men jeg hadde forventet så mye mer fra hvittrøyene. Savnet etter målscorerne fra forrige sesong har blitt for stort, og derfor ligger MK Dons nå på en 19. plass på tabellen med 16 poeng. Ned til nedrykk skiller det bare ett poeng, og så langt er det lite som tyder på at det nyopprykkede laget skal holde seg unna nedrykksstrid med det første. Forrige runde tok de et sterkt poeng borte mot Wolverhampton Wanderers, men bare én seier på de syv siste kampene er ikke bra nok. På bortebane har MK Dons 1-3-5 denne sesongen, hvor den ene seieren kom i sesongåpningen mot Rotherham United.

MK Dons siste kamper:
Wolves – MK Dons 0-0
MK Dons – Fulham 1-1 (Bowditch)
Brighton – MK Dons 2-1 (Maynard)
MK Dons – Charlton 2-0 (Bowditch)
MK Dons – Hull 0-2

Vurdering:   Brentford i fin form og har nå en ny hovedtrener som vil få en god start. Her møter de et forholdsvis svakt MK Dons-lag. Jeg tror vertene vinner denne kampen. 

Tips: H (1.80 @ Nordicbet)


 

Brighton & Hove Albion – Charlton Athletic
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Liam Rosenior, Gaetan Bong, Kazenga LuaLua og Sam Baldock er ute hos vertene. Gjestene må klare seg uten spillere som Igor Vetokele og Johnnie Jackson. 

18 kamper! Hele 18 kamper har Brighton spilt i Championship denne sesongen uten å tape. Det er en helt utrolig rekke som jeg aldri hadde vært i nærheten av å klare spå før sesongen startet. Tidlig i august var jeg på Falmer Stadium for å se Brighton mot Blackburn Rovers, og selv om Brighton vant den kampen, var jeg på det tidspunktet langt fra imponert over det The Seagulls hadde å vise på banen. Ofte var det marginer som vippet Brightons vei, men når man går 18 kamper på rad uten tap er det snakk om mer enn bare marginer. Nå har man i tillegg fått inn et ekstra og nødvendig element i angrepsrekken med James Wilson, og ting ser virkelig positivt ut for måkene. Forrige helg ble det seier hjemme mot Birmingham City, og nå venter en ny hjemmekamp som det er forventet at man skal vinne. Hjemme på Falmer Stadium har serieleder Brighton 7-2-0 og 12-5 i målforskjell denne høsten.

Brightons siste kamper:
Brighton – Birmingham 2-1 (March, Zamora)
Burnley – Brighton 1-1 (Zamora)
Brighton – MK Dons 2-1 (Murphy, March)
Sheff Wed – Brighton 0-0
Reading – Brighton 1-1 (Murphy)

Foran kampen mot Ipswich Town forrige helg hadde jeg en vond følelse når det gjaldt Charlton Athletic. De hadde akkurat tatt to overraskende og imponerende seire, men det føltes likevel ikke som om ting var på bedringens vei. Derfor hadde jeg ikke stor tro foran kampen mot Ipswich, og ved dette tilfellet skulle det vise seg å stemme. Ipswich vant hele 3-0 i Charltons egen lekegrind, og protestene mot klubbens eier fra supporterne har på ingen måter dempet seg. Stemningen i klubben er derfor ikke særlig bra, og man kan vel nesten telle på en hånd hvor stort antall Charlton-supportere som tror på seier på lørdag. Foran denne kampen ligger The Addicks på en 21. plass med 16 poeng, og på bortebane har de meget svake 1-2-6. Det må likevel legges til at deres eneste borteseier kom i forrige bortekamp mot Birmingham City.

Charltons siste kamper:
Charlton – Ipswich 0-3
Birmingham – Charlton 0-1 (Jackson)
Charlton – Sheff Wed 3-1 (Jackson, Makienok, Ghoochannejhad)
MK Dons – Charlton 2-0
Boro – Charlton 3-0

Vurdering: Rundens klareste hjemmeseier. Brighton i flott form møter et Charlton-lag som både er svakt, og som har nok problemer å stri med utenfor banen. 

Tips: H (1.44 @ Nordicbet)


 

Bristol City – Blackburn Rovers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Marlon Pack er suspendert hos vertene, men Jonathan Kodjia ser ut til å bli klar. Gjestene må muligens klare seg uten kaptein Grant Hanley. 

Forrige runde varter Bristol City opp med det som må ha vært fryktelig nære årsverste da de tok turen til Yorkshire for å møte Rotherham United. Steve Cotterill & Co hadde med seg en tynn stall, og endte til slutt opp med å tape hele 0-3 mot bunnlaget. Tapet gjør at City nå har bare én seier på de syv siste kampene, og nå ligger de på en 20. plass på tabellen med 16 poeng. Hjemme på Ashton Gate har de 2-3-4 denne sesongen, og på de to siste hjemmekampene har de tatt fire poeng mot Wolverhampton Wanderers og Hull City.

Bristol Citys siste kamper:
Rotherham – Bristol City 3-0
Bristol City – Hull 1-1 (Agard)
Bolton – Bristol City 0-0
Bristol City – Wolves 1-0 (Kodjia)
Bristol City – Fulham 1-4 (Kodjia)

Optimismen er enorm blant Blackburn-fansen. Med Paul Lambert i klubben har man tro på store ting i tiden fremover, i motsetning til tidligere hvor man så ut til å nøye seg med å være en middelhavsfarer. Etter to kamper med Lambert som sjef har Rovers sikret seg fire poeng mot henholdsvis Preston North End og Sheffield Wednesday, men den nye manageren er klar på at dette er et langtidsprosjekt. Man kan med andre ord ikke forvente underverker over natten. Torsdag fikk Rovers-fansen enda en enormt opptur da overgangsforbudet ble fjernet. Nå kan de endelig glede seg til overgangsvinduet åpner igjen. Foran lørdagens kamp innehar Rovers en 14. plass på tabellen med 21 poeng. På bortebane har de 2-4-3, hvor forrige seier kom i Paul Lamberts Rovers-debut mot Preston North End.

Blackburns siste kamper:
Blackburn – Sheff Wed 2-2 (Apkan, Evans)
Preston – Blackburn 1-2 (Rhodes, Selvmål)
Blackburn – Brentford 1-1 (Lawrence)
Birmingham – Blackburn 0-0
Leeds – Blackburn 0-2 (Conway, Rhodes)

Vurdering:  Bristol City med en del skader og dårlig form. Rovers surfer på en medgangsbølge både på og utenfor banen. Jeg heller mot gjestene her. 

Tips: B (2.80 @ Nordicbet)


 

Leeds United – Hull City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner:  Sol Bamba er usikker, mens Gaetano Berardi er suspendert hos vertene. Gjestene må klare seg uten Abel Hernandez på topp. 

For en farse det har vært hos Leeds United den siste uken. Eller rettere sagt pai? Supporterne protesterer og irriterer seg over at klubben har pålagt dem å betale for pai på Elland Road når de kjøper kampbillett, mens Massimo Cellino visstnok skal ha gitt beskjed om at alle spillerne er til salgs. På banen går det heller ikke bedre, og etter 0-1 tapet mot Queens Park Rangers forrige runde har Leeds nå to strake tap på samvittigheten. I forrige hjemmekamp gikk de på et fryktelig 0-1 tap mot Rotherham United. Totalt har Leeds 1-3-5 på eget gress, og det gjør de til ligaens svakeste hjemmelag. Foran lørdagens kamp har de skrapt sammen 19 poeng, og det er nok til å holde en 17. plass på tabellen.

Leeds siste kamper:
QPR – Leeds 1-0
Leeds – Rotherham 0-1
Huddersfield – Leeds 0-3 (Wood, Antenucci, Mowatt)
Leeds – Cardiff 1-0 (Mowatt)
Leeds – Blackburn 0-2

Hull City henger med i toppen av tabellen, men ble nødt til å gi videre tabelltoppen til Brighton & Hove Albion forrige runde. The Seagulls vant nemlig sin kamp, mens Hull gikk på et skuffende 0-2 tap hjemme mot Derby County. Nedturen var stor hos Hull-fansen, og den ble ikke bedre noen dager senere. Hull tok turen til Etihad Stadium for å møte Manchester City i kvartfinalen i ligacupen, men manager Steve Bruce så ut til å nedprioritere cupen. Han gjorde syv endringer på laget, og ikke overraskende tapte Hull hele 1-4. Foran helgens runde innehar Hull en 4. plass på tabellen med 35 poeng, og på bortebane har de 4-3-2 denne sesongen.

Hulls siste kamper:
Man City – Hull 4-1 (Robertson)
Hull – Derby 0-2
Bristol City – Hull 1-1 (Maloney)
Hull – Boro 3-0 (Diame, Clucas, Huddlestone)
Brentford – Hull 0-2 (Robertson, Clucas)

Vurdering:  Leeds med svake resultater og mye tull utenfor banen. Hull med svakt tap sist i toppkampen mot Derby, men likevel er de et meget bra lag. Her tror jeg gjestene vinner. 

Tips: B (2.05 @ Nordicbet)


 

Nottingham Forest – Fulham 
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner:  Jack Hobbs er suspendert hos vertene, mens Moussa Dembele er usikker hos gjestene. 

Etter en fryktelig surt baklengsmål flere minutter på overtid mot Brentford for to uker siden, fikk Forest en herlig revansj da Reading kom på besøk forrige helg. To mål av Nelson Oliveira var med på å sikre en sterk 3-1 seier til Nottingham Forest. Nå har Forest to seire på de tre siste kampene, og man begynner å kjenne en liten optimisme bre seg over City Ground. Nå ligger Forest på en 16. plass med 5-5-8, og på eget gress har de 3-3-3 denne sesongen. To av de seirene har kommet i deres to siste hjemmekamper, og kanskje kan det komme en tredje strake hjemmeseier på lørdag?

Forest siste kamper:
Forest – Reading 3-1 (O´Grady, Oliveira x2)
Brentford – Forest 2-1 (Lansbury)
Forest – Derby 1-0 (Oliveira)
Preston – Forest 1-0
Sheff Wed – Forest 1-0

Managerjakten fortsetter for Fulham. Mark Warburton var lenge i kikkerten på Craven Cottage, men tidligere i uken ga Rangers-sjefen klar beskjed om at han ikke hadde planer om å flytte sørover med det første. Derfor går Fulham inn i en ny runde uten ny manager på plass, og foreløpig har det gått dårlig. Det har blitt uavgjort borte mot MK Dons og hjemme mot Preston North End. Totalt har Fulham nå fire kamper på rad uten seier, og dette har ført de ned på en 13. plass på tabellen med 22 poeng. På bortebane har de 2-4-3 denne sesongen, men bare én av de seks siste på fremmed gress har endt med seier. Det skjedde da Fulham tok turen til Bristol City i slutten av oktober.

Fulhams siste kamper:
Fulham – Preston 1-1 (McCormack)
MK Dons – Fulham 1-1 (Dembele)
Fulham – Birmingham 2-5 (McCormack, Kacaniklic)
Burnley – Fulham 3-1 (McCormack)
Bristol City – Fulham 1-4 (Dembele x2, McCormack, Tunnicliffe)

Vurdering:  Forest med to sterke hjemmeseire på rad, mens Fulham fortsatt står uten manager. Her tror jeg vertene stikker av med seieren. 

Tips: H (2.00 @ Nordicbet)


 

 

Rotherham United – Wolverhampton Wanderers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner:  Leon Best er suspendert hos vertene, mens gjestene fortsatt er uten Kortney Hause. 

Hva er det som skjer med Rotherham United? Etter en fryktelig svak høst med elendige resultater og prestasjoner, har det plutselig løsnet i de to siste kampene. Først ble Leeds United slått 1-0 på Elland Road, før de valset over Bristol City hjemme på New York Stadium forrige runde. Hele 3-0 ble det mot den nyopprykkede klubben, og i den kampen signerte Jonson Clarke-Harris seg for to scoringer. Nå har Rotherham komme seg opp fra jumboplass, og nå ligger de på en 23. plass med 15 poeng. Ned til Bolton på bunn skiller det tre poeng. Hjemme i Yorkshire har Rotherham 2-2-5 denne sesongen, hvor Cardiff City og Bristol City er lagene som har blitt slått.

Rotherhams siste kamper:
Rotherham – Bristol City 3-0 (Clarke-Harris x2, Frecklington)
Leeds – Rotherham 0-1 (Newell)
Rotherham – Ipswich 2-5 (Barker, Derbyshire)
Boro – Rotherham 1-0
Derby – Rotherham 3-0

Wolverhampton Wanderers er ikke helt der de skal være. Forrige helg kom MK Dons på besøk på Molineux, og skuffet måtte Wolves-fansen se sine helter spille uavgjort 0-0 mot det forholdsvis svake MK Dons-laget. Det var ulvenes tredje uavgjorte kamp på rad, og man må faktisk tilbake til oktober for å finne forrige gang Wolves vant en kamp. Nå har de bare én seier på de åtte siste kampene, og manager Kenny Jackett bør finne tilbake til seirene igjen dersom han har planer om å bli værende i managerstolen på Molineux. Nå ligger ulvene på en 15. plass med 21 poeng, og på bortebane har de 3-2-4 denne sesongen. De har med andre ord vært bedre på fremmed gress, enn i egen lekegrind denne sesongen.

Wolves siste kamper:
Wolves – MK Dons 0-0
Ipswich – Wolves 2-2 (Henry, Afobe)
Wolves – Burnley 0-0
Bristol City – Wolves 1-0
Birmingham – Wolves 0-2 (Edwards, Ojo)

Vurdering:  Rotherham med to sterke tap på rappen, mens Wolves ser ut til å slite kraftig. Jeg tror på et meget jevnt oppgjør, men magefølelsen sier hjemmeseier. 

Tips: H (3.40 @ Nordicbet)

 

About The Author

Leave a Reply