Skrevet av: Eirik Aase

 

Ipswich Town – Middlesbrough
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: David McGoldrick, Teddy Bishop og Ryan Fraser er ute hos vertene. Rhys Williams, Alex Baptiste og Damia Abella er ute hos gjestene.

Man skal ikke lang tid tilbake for å oppleve noe som lignet på krisestemning i gatene rundt Portman Road. Etter syv kamper på rad uten seier haglet kritikken mot manager Mick McCarthy, men jeg må innrømme at jeg aldri var skeptisk til den gamle ringreven. Alle lag møter på dårlige perioder, og selv etter syv kamper på rad uten seier, var fortsatt Ipswich i en brukbar posisjon på tabellen. Heldigvis for traktorguttene har formpilen snudd for Ipswich, slik at de nå har seks kamper på rad uten tap. Denne gode formen har ført Ipswich opp på en 7. plass med 28 poeng. Bare dårligere målforskjell skiller Ipswich fra Birmingham City på play-off. Forrige runde klemte Ipswich til med en sterk 3-0 seier borte mot Charlton Athletic, og i den kampen scoret Daryl Murphy to mål. Det betyr at toppscoreren fra forrige sesong nå har seks mål på de tre siste kampene. Hjemme på Portman Road har Ipswich 3-5-1 denne sesongen, hvor det ene tapet kom mot Brighton & Hove Albion.

Ipswichs siste kamper:
Charlton – Ipswich 0-3 (Murphy x2, Sears)
Ipswich – Wolves 2-2 (Murphy, Douglas)
Rotherham – Ipswich 2-5 (Murphy x3, Pitman, Douglas)
Ipswich – Bolton 2-0 (Maitland-Niles, Pitman)
Ipswich – Cardiff 0-0

Når du har spilt deg helt frem til kvartfinalen i ligacupen, skulle man tro at Boro ville satse knallhardt på å ta seg videre til semifinalen. Det var derimot ikke helt tilfelle på tirsdag da Everton kom på besøk på Riverside Stadium. Aitor Karanka hadde nok fredagens kamp mot Ipswich i bakhodet da han tok ut laget. Hele seks endringer var det på Boro-laget som vant 2-0 mot Huddersfield noen dager i forveien. Selv om Boro-laget likevel var sterkt, gikk det på et skuffende 0-2 tap mot Everton. Nå er det på tide å fokusere fullt og helt på ligaen igjen, og der har de slått tilbake med to strake seire etter det skuffende 0-3 tapet mot Hull City like før landslagspausen. Det har blitt 1-0 over QPR og 2-0 over Huddersfield. Foran fredagens kamp innehar Boro en 2. plass på tabellen med 36 poeng. De er dermed to poeng bak serieleder Brighton & Hove Albion. På bortebane har Boro 4-2-3 denne sesongen.

Middlesbroughs siste kamper:
Boro – Everton 0-2
Huddersfield – Boro 0-2 (Clayton, Nsue)
Boro – QPR 1-0 (Leadbitter)
Hull – Boro 3-0
Boro – Rotherham 1-0 (Downing)

Vurdering: Ipswich i fin form, mens Boro ikke er helt der de skal være. Boro plukker likevel med seg poeng, men her tror jeg de får det tøft. Jeg ender opp med uavgjort i fredagens herlige kamp. 

Tips: U (3.00 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply