Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship. Eirik Aase vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1994 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Tom Lawrence og Josh Murphy ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån, kommer fra en annen klubb i Championship. Kåringen fra forrige sesong kan du se her.

21.plass:
Navn:
 Jake Forster-Caskey
Alder: 20 år (24.04.1994)
Posisjon: Midtbanespiller
Klubb: Brighton & Hove Albion
Kamper/Mål i årets Championship: 7/0

I løpet av høstsesongen for to år siden ble Brighton hardt rammet av flere skader å viktige midtbanespillere, noe som førte til at det åpnet seg muligheter for unge spillere som vanligvis ikke hadde fått like mye spilletid. En av de spillerne var Jake Forster-Caskey, og han tok vare på den muligheten som landet i fanget på han. Den allsidige midtbanespilleren fikk rikelig med spilletid utover i sesongen, og gjorde sine saker helt greit.

Han dominerte på ingen måter, men viste likevel at han er en svært spennende spiller med tanke på fremtiden. Han liker godt å holde ballen i laget, og spiller ofte enkle korte pasninger. Det paste bra med tanke på daværende Brighton-manager Oscar Garcias spillestil, og derfor hadde han ingen problemer med å passe fint inn i det Brighton-laget. Han scoret tre ganger i løpet av gjennombruddssesongen,

Caskey kom til måkene på sørkysten tilbake i 2007, og skrev under på sin avtale med klubben i 2010. På det tidspunktet skal han ha takket nei til å spille for flere Premier League-klubber. Han fikk sin debut for Brighton på tampen av 2009/10-sesongen da han kom innpå i sesongavslutningen mot Yeovil Town. Han ble da den yngste Brighton-spilleren som noensinne har spilt for førstelaget. I den påfølgende sesongen fikk han ikke førstelagsfotball før han kom innpå i et cuptap mot Stoke City i januar, og hans første kamp fra start kom i januar året etterpå, da han både startet og scoret i 3-0 seieren over opprykksjagende Southampton.

Caskey tilbrakte halve 2012/13 sesongen på lån hos Oxford United, og der gjorde han det meget bra. Tilslutt endte han opp med tre mål på seksten kamper for The Us. Han har bøttevis med kamper for diverse engelske ungdomslandslag, og har den siste tiden blitt fast inventar på U21-landslaget til England. Det siste året har det stoppet litt opp for Forster-Caskey, og tidligere i høst var han på lån hos MK Dons. Der prøvde han seg en del i en ankerrolle på midtbanen, og det så ut til å passe han bra. Kanskje får han nye muligheter i Brighton fremover?

About The Author

Leave a Reply