Skrevet av: Eirik Aase 

 

 

Sheffield Wednesday – Derby County
Kampstart: 14.15
Skader og Suspensjoner:  Kommer…

Nå har Sheffield Wednesday spillere som er gode nok til å holde uglene helt i toppen av tabellen. Det var i hvert fall ordene fra hovedtrener Carlos Carvalhal tidligere i uken. Jeg må si meg enig i den uttalelsen, men er fortsatt ikke overbevist om uglene har det som trengs for å være med i kampen om opprykk. Likevel har uglene vist svært mye bra utover høsten, og er derfor et lag de fleste lag gruer seg til å møte. Spesielt angrepsrekken er kruttsterk med spillere som Lucas Joao, Fernando Forestieri og Gary Hooper. Forrige runde måtte Joao starte på benken da de møtte Blackburn Rovers på Ewood Park, men den portugisiske superspissen kom inn og sikret poengdeling. Tidligere i uken fikk de derimot lite å juble for da de tok turen til Britannia Stadium for å møte Stoke City. Der ble det nemlig nederlag og exit fra ligacupen i kvartfinalen. I ligaen ligger uglene på en 7. plass med 28 poeng, og de vil klatre opp på play-off dersom de vinner denne kampen. Hjemme på Hillsborough har Yorkshire-klubben sterke 5-3-1, hvor det ene tapet har kommet mot Middlesbrough.

Wednesdays siste kamper:
Stoke – Sheff Wed 2-0
Blackburn – Sheff Wed 2-2 (Sougou, Joao)
Sheff Wed – Huddersfield 3-1 (Joao x2, Lee)
Charlton – Sheff Wed 3-1 (Forestieri)
Sheff Wed – Brighton 0-0

Forrige helg tok Derby County turen til KC Stadium for å møte Hull City til en skikkelig toppkamp. Etter det skuffende 0-1 tapet mot erkerival Nottingham Forest like før landslagspausen, var det en del som var litt skeptiske til Derby foran Hull-kampen, men det hadde de ingen grunn til. Derby klemte til med en imponerende 2-0 seier over Hull, og målene ble scoret av dyktige Jacob Butterfield. Nå har Derby fantastiske 8-1-1 på de ti siste kampene, hvor det ene tapet kom som kjent mot Forest. Foran søndagens kamp innehar Derby en 3. plass med 36 poeng. Opp til serieleder Brighton & Hove Albion skiller det fem poeng. På bortebane har Derby imponerende 5-3-1, noe som gjør de til det sterkeste bortelaget i Championship denne sesongen.

Derbys siste kamper:
Hull – Derby 0-2 (Butterfield x2)
Derby – Cardiff 2-0 (Weimann, Thorne)
Forest – Derby 1-0
Derby – QPR 1-0 (Weimann)
Derby – Rotherham 3-0 (Weimann, Butterfield, Keogh)

Vurdering:  To gode lag møtes, og det er ikke enkelt å forutse hva som kommer til å skje. Uglene er tøffe å spille mot, men det oser kvalitet av Derby for tiden. Jeg heller litt mot gjestene, men har likevel størst tro på at dette ender uavgjort. 

Tips: U (3.20 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply