Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship. Eirik Aase vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1994 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Tom Lawrence og Josh Murphy ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån, kommer fra en annen klubb i Championship. Kåringen fra forrige sesong kan du se her.

18.plass:
Navn:
 Kalvin Phillips
Alder: 20 år (02.12.1995)
Posisjon: Sentral midtbanespiller
Klubb: Leeds United
Kamper/Mål i årets Championship: 6/0

Det har kommet opp mange gode og spennende talenter for Leeds United de siste årene, og for øyeblikket snakkes det forståelig nok mest om Lewis Cook. En som derimot har havnet litt under radaren for alle som ikke følger med Leeds United, er midtbanespilleren Kalvin Phillips. Han bar kapteinsbindet på reservelag og U18-lag forrige sesong, og fikk sin debut på førstelaget tidligere i vår. Litt senere scoret han i sin første kamp fra start på Elland Road da Leeds tapte 1-2 mot Cardiff City.

I sommer skrev han under på ny kontrakt med klubben, men i høst har det blitt litt vanskelig å skaffe seg spilletid på førstelaget. Totalt har det blitt seks kamper så langt, men bare tre av disse har vært fra start. Uwe Rösler snakket mye positivt om Phillips da han ledet Yorkshire-klubben i høst, og hans tøffe spillestil og energinivå imponerte tyskeren både i ligaen og i sesongoppkjøringen.

Forhåpentligvis vil Steve Evans se det samme i Phillips i tiden som kommer, slik at vi får se unggutten på banen igjen.

About The Author

Leave a Reply