Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship. Eirik Aase vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1994 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Tom Lawrence og Josh Murphy ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån, kommer fra en annen klubb i Championship. Kåringen fra forrige sesong kan du se her.

17.plass:
Navn:
 Adam Henley
Alder: 21 år (14.06.1994)
Posisjon: Høyreback
Klubb: Blackburn Rovers
Kamper/Mål i årets Championship: 15/0

Adam Henley ble født på motsatt side av Atlanterhavet. På fødselsattesten hans står det nemlig Knoxville, Tennessee. Han er likevel oppvokst i Chorley like utenfor Blackburn. Han har vært en del av Blackburn Rovers siden han var en liten gutt, men var det må nevnes at han var innom Manchester United en tur, uten å bli funnet god nok. Med stor hurtighet og herlig arbeidskapasitet har han lenge blitt sett på som et spennende talent, og denne sesongen har han fått mange sjanser på førstelaget til Lancashire-klubben. Hele 13 kamper fra start har det blitt denne høsten, og tidligere har han aldri startet mer enn 15 kamper i løpet av en sesong. Prestasjonene denne høsten har likevel vært variable, noe som gjør at han muligens vil få tøff konkurranse på sin backposisjon når overgangsvinduet åpner.

Henley ble tidlig en viktig del av reservelaget og i sommeren 2011 ble han endelig en del av førstelaget. Henley spilte en del treningskamper og var med klubben til Hong Kong hvor de skulle delta i Barclays Asia Trophy mot lag som Chelsea og Aston Villa. I november 2011 fikk han sin debut for klubben borte mot Wigan Athletic. Han ble da den første spilleren født i 1994 som spilte i Premier League. Høydepunktet i hans karriere så langt kom romjulen samme året. Da startet han først i 1-1 kampen mot Liverpool på Anfield, før han spilte hele kampen da Manchester United ble slått på nyttårsaften.

Mange trodde da at Henley skulle få sitt gjennombrudd på førstelaget, men slik gikk det ikke. Turbulens både på og utenfor banen hos Lancashire-klubben ødela mye for Henley, og senere skulle også skader sette sitt preg på den walisiske høyrebacken. Nå ser derimot ting ut til å fungere bedre, og i november fikk han sin landslagsdebut for Wales mot selveste Nederland.

Det er med andre ord liten tvil om at Blackburn Rovers har en spennende spiller på bok.

About The Author

Leave a Reply