Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship. Eirik Aase vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1994 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Tom Lawrence og Josh Murphy ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån, kommer fra en annen klubb i Championship. Kåringen fra forrige sesong kan du se her.

16.plass:
Navn: James Husband
Alder: 21 år (03.01.1994)
Posisjon: Venstreback
Klubb: Fulham (Lån fra Middlesbrough)
Kamper/Mål i årets Championship: 12/0

Leeds-gutten James Husband er en spiller jeg har vært svak for noen sesonger, men som dessverre ikke har blitt så god som jeg hadde trodd. Heldigvis har han god tid til å utvikle seg videre, for det er liten tvil om at det bor mye fotball i venstrebacken som for øyeblikket spiller for Fulham på lån fra Middlesbrough.

Husband gjorde seg virkelig kjent for oss som følger divisjonene under Premier League da han i ung alder spilte en viktig rolle for Doncaster Rovers i League One. Han strålte i opprykkssesongen 2012/13, og viste ingen respekt for motstanderne i Championship heller. I en sesong som endte med nedrykk til League One våren 2014, var det ingen som kunne si at ikke Husband hadde gjort en akseptabel jobb på sin venstreback.

Derfor var det ingen overraskelse at Middlesbrough kom på banen da guttene fra Keepmoat gikk ned til League One, men dessverre har det vist seg at overgangen til Boro var et dårlig trekk for Husband. Han har knapt fått lov til å bekle seg Boro-drakten i løpet av det siste året, og har blitt leid ut til Fulham både denne og forrige sesong. Der har han gjort eg bemerket med presise innlegg, samt en oppofrende spillestil. Likevel er det tydelig at han har en del han må jobbe med fremover dersom han skal ta nye steg, ettersom han ikke imponerer på samme måte som det han gjorde i Doncaster.

Jeg er spent på fortsettelsen for Husband, og det vil ikke overraske meg om han skulle dukke opp i Premier League en gang.

About The Author

Leave a Reply