Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship. Eirik Aase vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1994 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Tom Lawrence og Josh Murphy ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån, kommer fra en annen klubb i Championship. Kåringen fra forrige sesong kan du se her.

15.plass:
Navn: Jonson Clarke-Harris
Alder: 21 år (20.07.1994)
Posisjon: Spiss
Klubb: Rotherham United
Kamper/Mål i årets Championship: 17/5

Så lenge Steve Evans var i Rotherham United, var det aldri stille i dørene på New York Stadium. Ikke bare på grunn av Evans temperament, men også på grunn av deres ivrige handlinger på overgangsmarkedet. Spillere kom inn i klubben så fort som noen forsvant ut, og av og til kan det være vanskelig å holde styr på hvem som faktisk er i klubben. Det har dog aldri vært problem med Jonson Clarke-Harris.

Den unge spissen ble hentet til klubben i fjor høst for en rekordstor overgangssum, men skuffet dessverre en del i sin debutsesong. Han startet likevel bra og imponerte med en flott scoring mot Leeds United tidlig i sin Rotherham-karriere, men utover sesongen dabbet det av. Svak form førte til at han ble leid ut til MK Dons og Doncaster Rovers, men denne høsten har han kjempet seg tilbake på laget igjen hos The Millers på imponerende vis. Fra å være helt ute i kulden er han nå et av de første navnene på blokken, samtidig som han er lagets toppscorer i ligaen med fem mål.

Med sin energiske spillestil og kraftige skuddfot, kan han finne på det meste ute på banen, men samtidig har han en del ting han er nødt til å forbedre. Posisjoneringsevne og avslutningsteknikk er et par av tingene som kunne vært bedre etter min mening, men allerede i høst har han sett bedre ut på de områdene.

Dersom den fine utviklingen fortsetter, blir det veldig interessant å se hvor mange mål Clarke-Harris ender opp med ved sesongslutt. Kanskje er det nettopp han som ender opp som helten som redder Rotherham fra nedrykk til League One.

About The Author

Leave a Reply