Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship. Eirik Aase vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1994 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Tom Lawrence og Josh Murphy ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån, kommer fra en annen klubb i Championship. Kåringen fra forrige sesong kan du se her.

13.plass:
Navn: Lasse Vigen Christensen
Alder: 21 år (15.08.1994)
Posisjon: Sentral midtbanespiller
Klubb: Fulham
Kamper/Mål i årets Championship: 15/0

Den danske midtbanespilleren Lasse Vigen Christensen var en spiller som kom litt ut fra ingenting hos Fulham forrige sesong. De startet sesongen med en herlig gruppe med lovende talenter, men Vigen Christensen var ikke den man hadde størst tro på. Patrick Roberts viste seg tidlig frem som en lovende type, men utover høsten i fjor var det bare Vigen Christensen man snakket om på Craven Cottage. Med herlige pasninger, gode tekniske ferdigheter og imponerende arbeidskapasitet gjorde han raskt populær blant fansen, og flere ganger var han involvert i Fulhams scoringer i første halvdel av forrige sesong. Han vartet også opp med et par utrolige scoringer, men dessverre skulle skader ødelegge andre halvdel av sesongen.

Den danske midtbanespilleren kom aldri skikkelig i gang utover våren, og har slitt denne høsten også. Litt av grunnen til det skyldes Fulhams skuffende form, men likevel hadde jeg forventet mer fra Vigen Christensen. Kanskje kan det komme seg når Fulham etter hvert får en ny hovedtrener på plass, slik at man får se denne herlige midtbanespilleren dominere på samme måte som han gjorde forrige sesong.

Vigen Christensen har en haug av aldersbestemte landskamper for Danmark, og var faktisk på prøvespill hos Arsenal for noen år siden. Selv om formen ikke er på topp nå, er nok likevel Vigen Christensen en spiller som Åge Hareide bør ha i kikkerten i de kommende årene.

About The Author

Leave a Reply