Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship. Eirik Aase vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1994 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Tom Lawrence og Josh Murphy ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån, kommer fra en annen klubb i Championship. Kåringen fra forrige sesong kan du se her.

12.plass:
Navn: Kortney Hause
Alder: 20 år (16.07.1995)
Posisjon: Forsvarsspiller
Klubb: Wolverhampton Wanderers
Kamper/Mål i årets Championship: 13/0

Unggutten Kortney Hause er muligens et ukjent navn for mange, men ikke for de som følger Wolverhampton Wanderers. Hause ble hentet fra Wycombe Wanderers i januar i fjor, men det ble lite spilletid på han resten av 2013/14 sesongen. I fjor høst ble han sendt ut på lån til Gillingham, og der leverte han varene i League One. Selv om han skulle vært på lån frem til januar, ble låneoppholdet forkortet allerede i november av Wolverhampton.

På det tidspunktet hadde Wolves prestert elendig på banen, noe som hadde ført til en fæl rekke med tap på rad. Dette endret seg da Hause fikk muligheten på førstelaget, og han lot ikke den sjansen gå fra seg. Hvor mye av æren Hause skal ha for at ulvene snudde den vonde trenden er vanskelig å si, men han etablerte seg i hvert fall som en viktig brikke på ulvenes førstelag.

Totalt ble det 17 kamper på førstelaget for Wolves utover våren, og han har snart spilt like mange kamper denne sesongen. Den høyreiste midtstopperen holder ikke igjen i duellene, men det som skiller Hause fra mange andre midtstoppere, er at han er brukbar med ballen i føttene.

Det blir interessant å se hvor langt denne spilleren som gikk gjennom akademiet til West Ham United kan nå.

About The Author

Leave a Reply