Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship. Eirik Aase vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1994 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Tom Lawrence og Josh Murphy ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån, kommer fra en annen klubb i Championship. Kåringen fra forrige sesong kan du se her.

10.plass:
Navn: Zach Clough
Alder: 20 år (08.03.1995)
Posisjon: Spiss
Klubb: Bolton Wanderers
Kamper/Mål i årets Championship: 7/1

Før sesongstart var det strengt tatt ingen spillere i Championship jeg hadde større forventninger til enn Bolton-spissen Zach Clough. Ikke bare fordi han er en herlig fotballspiller, men fordi klubben la et stort press på han før sesongstart ettersom de ikke hadde så mange andre gode alternativer på topp. Dessverre har det ikke fungert bra, ettersom Clough har vært plaget av skader hele høsten.

Totalt har det bare blitt syv kamper denne sesongen, og på de kampene har han scoret ett mål. I skrivende stund har han ikke spilt fotball siden midten av september, og det er fryktelig dumt for både Clough og The Trotters.

Clough slo gjennom på seniornivå i januar da han ble kastet til ulvene i FA Cupens tredje runde mot Wigan Athletic. Der endte han opp som matchvinner i debuten da Bolton vant 1-0, og det må ha vært en deilig følelse for spilleren som har vært hos Bolton siden han var åtte år gammel.

Han endte opp med 6 mål på 10 kamper før han utpå våren fikk skulderen ut av ledd i en kamp mot Reading, og dermed var ute for resten av sesongen.

Clough er ingen høy spiss, snarere tvert i mot. Likevel fungerer han bra på topp på grunn av sin herlige bevegelighet, gode tekniske ferdigheter, posisjoneringsevne og gode avslutninger. Han er prakteksempelet på en måltyv.

Hadde det ikke vært for skadene Clough har slitt med både i vår og i høst, hadde han havnet mye høyere i denne kåringen enn en 10. plass.

About The Author

Leave a Reply