Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship. Eirik Aase vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1994 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Tom Lawrence og Josh Murphy ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån, kommer fra en annen klubb i Championship. Kåringen fra forrige sesong kan du se her.

9.plass:
Navn: Jordan Cousins
Alder: 21 år (06.03.1994)
Posisjon: Midtbanespiller
Klubb: Charlton Athletic
Kamper/Mål i årets Championship: 19/1

Charlton Athletics fantastiske akademi har produsert en rekke utmerkede fotballspillere, og det er liten tvil om at Jordan Cousins føyer seg inn blant de bedre spillerne som har gått gradene hos The Addicks. Midtbanespilleren har representert klubben siden U13-nivå, og har nå etablert seg som den kanskje viktigste spilleren på førstelaget til rødtrøyene.

Cousins debuterte på førstelaget tidlig i høsten 2013, og har siden den gang vært en viktig del av førstelaget. I løpet av hans to første sesonger på førstelaget har han bare gått glipp av en håndfull kamper, og slik har vært denne sesongen også. Han har bøttevis med ungdomslandskamper for England, og er på radaren til de aller fleste toppklubber på balløya.

Cousins kan brukes overalt på midtbanen, samtidig som han også kan bekle andre roller på banen. Denne sesongen har han for det meste spilt sentralt på midtbanen. Han er god med ballen, har et bra skudd, samtidig som han er imponerende god i luften med tanke på at han ikke er blant de høyeste på laget.

Cousins presterer allerede på et nivå som hører hjemme helt i toppen av Championship, og jeg blir sjokkert dersom han ikke tar steget opp til Premier League en dag.

About The Author

Leave a Reply