Skrevet av: Eirik Aase

 

Wolverhampton Wanderers – Leeds United
Kampstart: 20.45 (TV2 Sport Premium & Sumo)
Skader og Suspensjoner:  Emiliano Martinez og Kortney Hause er ute hos vertene, mens Gaetano Berardi mangler hos Leeds. 

Det er lite sus over dagens Wolverhampton Wanderers-lag. Forrige sesong så de sterke ut etter opprykket til League One, men likevel klarte de ikke ta det siste steget opp til toppen av tabellen. Håpet var at man skulle klare gjøre det denne sesongen med en Benik Afobe i form, men i stedet for har ulvene gått i feil retning. Resultatene har vært svake og prestasjonene langt fra optimale. De to siste rundene har spissjuvelen Benik Afobe blitt henvist til benken, og det sier det meste om hvordan det går med Wolves for tiden. Heldigvis finnes det også noen lyspunkt oppi all nedturen, som for eksempel Jordan Graham. Wolves-talentet har fått muligheten i det siste, og han har ikke skuffet. Med herlige tekniske ferdigheter og uredde spillestil, har han i hvert fall tatt meg med storm. Nå har Wolves fem kamper på rad uten tap, men hele fire av kampene har endt uavgjort. Bare to seire på de ti siste kampene er ikke bra, og nå ligger de på en 14. plass med 25 poeng. På hjemmebane har de 2-5-3 denne sesongen, men ingen av de fem siste på eget gress har gitt tre poeng.

Wolves siste kamper:
Wolves – Forest 1-1 (Ebanks-Landell)
Rotherham – Wolves 1-2 (Batth, Henry)
Wolves – MK Dons 0-0
Ipswich – Wolves 2-2 (Henry, Afobe)
Wolves – Burnley 0-0

Hos Leeds United er det som vanlig lite å glede seg over, bortsett fra klubbens spennende unge spillere. På de fire siste kampene har Yorkshire-klubben bare vunnet én kamp, men den seieren kom mot topplaget Hull City i forrige hjemmekamp. Forrige helg skulle de bygge videre på den seieren borte mot Charlton Athletic, men der leverte de ikke en alt for bra kamp. Seieren kunne likevel blitt sikret da Tom Adeyemi hadde et skudd i stolpen mot slutten av kampen, eller når avslutningen til Lewis Cook som var på vei mot mål smalt i lagkamerat Chris Wood. Nå venter en ny bortekamp for hvittrøyene, og på fremmed gress har ikke Leeds vært enkle å hanskes med. De har 3-5-2 på sine bortekamper denne sesongen, hvor Middlesbrough og Queens Park Rangers er de eneste som har vunnet når de har fått besøk av Leeds. Nå ligger Leeds på en 18. plass med 23 poeng, og med seier på torsdag vil de klatre over Wolverhampton og dermed legge seg på en 14. plass.

Leeds siste kamper:
Charlton – Leeds 0-0
Leeds – Hull 2-1 (Adeyemi, Wood)
QPR – Leeds 1-0
Leeds – Rotherham 0-1
Huddersfield – Leeds 0-3 (Wood, Antenucci, Mowatt)

Vurdering:  Jevn kamp som kan vippe alle veier, men her synes jeg oddsen er litt for høy på gjestene. Jeg blir ikke overrasket dersom Leeds får med seg poeng fra dette oppgjøret, og når man kan få fire ganger pengene tilbake på borteseier, er jeg nødt til å markere for det. 

Tips: B (4.10 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply