Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship. Eirik Aase vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1994 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Tom Lawrence og Josh Murphy ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån, kommer fra en annen klubb i Championship. Kåringen fra forrige sesong kan du se her.

7.plass:
Navn: Dominic Iorfa
Alder: 20 år (24.06.1995)
Posisjon: Høyreback
Klubb: Wolverhampton Wanderers
Kamper/Mål i årets Championship: 18/0

Den dårlige formen til Wolverhampton Wanderers i fjor høst førte med seg en del lyspunkt også. Da Kenny Jackett ble nødt til gjøre endringer på laget i et forsøk på å snu den vonde trenden, var det et par unge spillere som tok steget frem i rampelyset. En av de spillerne var Dominic Iorfa.

Den høye og sterke forsvarsspilleren ble raskt en favoritt blant supporterne etter en imponerende start på Wolves-karrieren i desember i fjor, og i måneden etterpå stakk han av med prisen for månedens unge spiller i Football League.

Iorfa var en viktig brikke på Wolves-laget ut sesongen, og denne sesongen har han tatt steget frem til å bli en av Wolves viktigste spillere. Med sin kraftfulle spillestil, gode duellstyrke og fine ballbehandling er det lett å bli imponert, og hans sugende løp fremover på høyresiden er et vakkert skue. Han har tidligere spilt landskamper for England på diverse aldersnivå, men denne høsten kom også debuten på U21-landslaget.

Iorfa vil nok bli linket til flere storklubber i det k0mmende overgangsvinduet, men forhåpentligvis vil Wolves få nyte hans kvaliteter i lang tid fremover.

About The Author

Leave a Reply