Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship. Eirik Aase vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1994 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Tom Lawrence og Josh Murphy ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån, kommer fra en annen klubb i Championship. Kåringen fra forrige sesong kan du se her.

6.plass:
Navn: Andrew Robertson
Alder: 21 år (11.03.1994)
Posisjon: Venstreback
Klubb: Hull City
Kamper/Mål i årets Championship: 18/1

Den skotske venstrebacken Andrew Robertson ble kjent for de fleste som følger engelsk fotball da han imponerte for Hull i Premier League forrige sesong. Robertson ble hentet til Hull sommeren 2014 fra Dundee United, og i Skottland hadde han allerede gjort sakene sine svært bra.

I løpet av sin tid hos Dundee United viste han prov på herlige offensive ferdigheter, samtidig som han var solid bakover på banen. Hans imponerende spill førte til at han både ble kåret til årets unge spiller i Skottland, samtidig som han ble funnet god nok for en plass på årets lag i skotsk Premier League.

Derfor var det kanskje ikke så rart at Hull bladde opp nærmere £3m for hans tjenester for halvannet år siden. I sin debutsesong på KC Stadium fikk han totalt 24 kamper i Premier League, og allerede i august ble han kåret til månedens spiller i klubben.

Nå er Robertson en av de sikreste kortene på laget til Hull i Championship, og han har også forsøkt seg litt i en mer offensiv rolle på venstresiden. Det har blitt én scoring og to målgivende pasninger på Robertson, og jeg er ikke i tvil om at han kommer til å levere mer senere i sesongen.

Robertson har nå fått åtte landskamper for Skottland og hans imponerende løp inn i motstanderens boks er alltid et vakkert skue. Dersom Robertson tar enda noen steg i den defensive biten av spillet sitt, kan det bli utrolig interessant å se hvor langt han kan nå.

About The Author

Leave a Reply