Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship. Eirik Aase vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1994 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Tom Lawrence og Josh Murphy ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån, kommer fra en annen klubb i Championship. Kåringen fra forrige sesong kan du se her.

5.plass:
Navn: Moussa Dembélé
Alder: 19 år (12.07.1996)
Posisjon: Spiss
Klubb: Fulham
Kamper/Mål i årets Championship: 21/9

Nei, du leste ikke feil. Moussa Dembélé heter faktisk Moussa Dembélé, og han spiller for Fulham. Det er tilfeldigvis akkurat det samme navnet som en viss spiller på Tottenham Hotspur har, og som også har spilt for Fulham. Foreløpig har den yngre versjonen av Moussa Dembélé en vei å gå før han er oppe på samme nivå som sin navnebror, men er definitivt på god vei.

Til tross for sin unge alder og at han ikke har slått skikkelig til på seniornivå før årets sesong, er dette ikke første sesongen Dembélé har fått en plass på denne kåringen. Forrige sesong havnet han på 24. plass i talentkåringen, men etter storspill denne høsten har han klatret kraftig på stigen. Den meget dyktige avslutteren har scoret ni mål denne sesongen, og er i skrivende stund bare tre mål bak toppscoreren i Championship.

Fra Dembélé var 8 år og frem til han ble 16 år gammel, spilte han for den franske storklubben Paris Saint Germaine. I løpet av den samme tidsperioden spilte han også haugevis av landskamper for diverse franske ungdomslandslag. Det er liten tvil om at talentet alltid har vært tilstede. Han fikk sin debut for Fulham da de rykket ned fra Premier League, men i den påfølgende sesongen i Championship fikk han ikke ting helt til å stemme.

Det har han heldigvis gjort nå, og fortsetter han storspillet ut sesongen, spørs det om han vil spille Championship-fotball når sesongen sparkes i gang i august. Flere storklubber i både England og andre store fotballnasjoner skal visstnok være veldig interessert i hans tjenester.

About The Author

Leave a Reply