Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship. Eirik Aase vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1994 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Tom Lawrence og Josh Murphy ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån, kommer fra en annen klubb i Championship. Kåringen fra forrige sesong kan du se her.

4.plass:
Navn: Alex Mowatt
Alder: 20 år (13.02.1995)
Posisjon: Midtbanespiller
Klubb: Leeds United
Kamper/Mål i årets Championship: 20/2

Som nevnt tidligere i kåringen da Kalvin Phillips ble presentert, har Leeds United svært mange gode talenter på bok for tiden. En av de mest spennende av deres unge juveler heter Alex Mowatt. Den dyktige midtbanespilleren trenger nok ingen stor introduksjon, ettersom de fleste som følger Championship bør ha god kjennskap til han nå.

Etter å ha gått gradene i Leeds Uniteds akademi siden han var ni år gammel, fikk Mowatt til slutt sin debut på førstelaget under Brian McDermotts ledelse tidlig høsten 2013. Mowatt imponerte umiddelbart, og etter et par gode ligacupkamper etablerte han seg etter hvert som en viktig førstelagsspiller.

Mowatt endte til slutt opp med 31 kamper for førstelaget i debutsesongen, og forrige sesong tok han enda noen steg. Han var involvert i de fleste kampene til Leeds, og signerte seg for hele ni scoringer i Championship. Flere av scoringene var for øvrig av det vakre slaget.

Mowatts utrolige prestasjoner i 2014/15 sesongen ble belønnet av de som følger klubben tettest. Han ble nemlig kåret til årets spiller i Leeds United av både lokalavis, spillere og klubben selv.

Denne sesongen har muligens vært et lite steg tilbake for Mowatt, ettersom han flere ganger har måttet finne seg i å ta plass på benken. Likevel har det vært mulig å se hans herlige spill i flere av kampene han har fått deltatt i. Hans gode pasningsfot, herlige overblikk og gode ballkontroll er nemlig en fryd å se på. I tillegg skaper han alltid farligheter med sin presise skuddfot.

About The Author

Leave a Reply