Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship. Eirik Aase vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1994 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Tom Lawrence og Josh Murphy ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån, kommer fra en annen klubb i Championship. Kåringen fra forrige sesong kan du se her.

3.plass:
Navn: Demarai Gray
Alder: 19 år (28.06.1996)
Posisjon: Ving
Klubb: Birmingham City
Kamper/Mål i årets Championship: 22/1

Han havnet på fjerdeplass forrige sesong, men denne sesongen tar han steget opp til pallen. Demarai Gray er et av de største talentene i Championship, og for meg personlig er han kanskje den artigste spilleren å se i aksjon. Hans fantastiske ballkontroll, herlige dribleferdigheter og imponerende driv er av den typen som får tilskuere til å reise seg opp fra stolen.

Gray fikk sin første erfaring med førstelagsfotball da han ved et par anledninger fikk prøve seg på førstelaget i 2013/14 sesongen, men det var først forrige sesong han virkelig slo gjennom. Etter en del inn og ut av laget under Lee Clarks ledelse, var han en fast brikke på laget da Gary Rowett kom til klubben.

Den unge vingen ga svimle backer mareritt etter flere kamper i fjor vår, og det er enkelt å se at det ikke finnes noen grenser for hvor langt Gray kan nå i sin fotballkarriere. Dog bør han bli mye bedre foran mål, ettersom han burde hatt mange flere enn én scoring denne sesongen. Dette får han høre mye fra sin manager Gary Rowett, og heldigvis har han god tid til å forbedre det i de kommende sesongene.

Gray må nøye seg med en tredjeplass i årets kåring, men det må legges til at han ikke er langt bak de to spillerne som tar de to øverste plassene.

About The Author

Leave a Reply