Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship. Eirik Aase vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1994 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Tom Lawrence og Josh Murphy ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån, kommer fra en annen klubb i Championship. Kåringen fra forrige sesong kan du se her.

2.plass:
Navn: Will Hughes
Alder: 20 år (17.04.1995)
Posisjon: Midtbanespiller
Klubb: Derby County
Kamper/Mål i årets Championship: 1/0

Will Hughes er en spiller som de fleste som følger engelsk fotball allerede har hørt mye om. Lysluggen har vært en viktig bidragsyter for Derby de tre siste sesongene, til tross for at han bare er 20 år gammel. Hughes ble hentet til Derby County fra den lille lokale klubben Mickleover Jubilee tilbake i sommeren 2011, og det gikk ikke mange månedene før han skulle få prøve seg på førstelaget.

Hughes imponerte nemlig stort på klubbens juniorlag, og da førstelaget ble rammet av mange skader, åpnet døren seg for unggutten. Han debuterte i Championship mot Peterborough United på London Road, da han kom inn på stillingen 2-2. Dessverre måtte han gå av banen skuffet da Peterborough scoret seiersmålet fire minutter på overtid. Etter det nederlaget måtte Hughes vente nesten et halvt år før han fikk prøve seg på førstelaget igjen. Midtbanespiller Paul Green hadde takket nei til ny kontrakt i klubben, og derfor valgte heller Nigel Clough å bruke Hughes i de to siste kampene.

Etter sommeren 2012 skulle Hughes få sitt store gjennombrudd på seniornivå. Han imponerte stort i sesongoppkjøringen, og allerede fra sesongens første kamp var det ingen tvil om at Hughes ville være en viktig del av førstelaget. Han var involvert i nesten førti kamper i liga og cup, og etter sesongslutt ble han kåret til årets unge spiller i Derby County. Forrige sesong fortsatte han sin fine fremgang, og det hjalp selvsagt at Derby imponerte stort med flotte pretasjoner etter at Steve McClaren kom til klubben. McClarens spillestil med mye fokus på ballbesittelse passet utmerket for Hughes, og totalt fikk han nesten femti kamper på førstelaget i sesongen 2013/14 sesongen. Han ble igjen kåret til årets unge spiller i klubben, men ble også kåret til årets unge spiller i Football League.

Forrige sesong fortsatte Hughes storspillet på Derbys førstelag. Han var involvert i nesten samtlige kamper, og stakk av med nesten alt som var å vinne av årets spiller-priser etter sesongslutt. Med sin fantastiske venstrefot og unaturlig gode overblikk er han en fryd å se på fremover på banen, samtidig som han bidrar bra med det defensive arbeidet også.

Dessverre har årets sesong blitt ødelagt av en kneskade som han pådro seg i sesongåpningen mot Bolton Wanderers. Skaden kom etter en halvtimes spill på Macron Stadium, og det er den eneste spilletiden Hughes har fått i høst.

Heldigvis er Hughes på vei tilbake, og det er forventet at han skal være tilbake på banen i februar.

About The Author

Leave a Reply