Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship. Eirik Aase vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1994 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Tom Lawrence og Josh Murphy ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån, kommer fra en annen klubb i Championship. Kåringen fra forrige sesong kan du se her.

1.plass:
Navn: Lewis Cook
Alder: 18 år (03.02.1997)
Posisjon: Midtbanespiller
Klubb: Leeds United
Kamper/Mål i årets Championship: 19/0

Etter nøye vurdering og mye frem og tilbake, har jeg til slutt endt opp med Lewis Cook som det største talentet i Championship. Den unge midtbanespilleren tok Championship med storm forrige sesong, til tross for at han da bare var 17 år gammel. Han har nå blitt 18 år gammel, og allerede har han over 50 kamper i Championship for Leeds United.

Supertalentet kommer fra Yorkshire og er én av mange talentfulle gutter som har tatt steget opp fra Leeds Uniteds akademi de siste årene. Så lenge han har vært hos The Peacocks har han hele tiden måttet måle seg med mye eldre spillere. Da han var 15 år gammel spilte han for U18-laget, og i fjor høst kom gjennombruddet på førstelaget.

Etter en imponerende sesongoppkjøring fikk Cook sin debut allerede i sesongåpningen forrige sesong. Med imponerende arbeidskapasitet og oppofrende spill i begge ender av midtbanen, er det vanskelig å ikke like den unge spilleren. Likevel er det de tekniske ferdighetene som tar pusten fra en. Av og til ser det ut som om han bare limer ballen fast til føttene, og dermed får han en enkel oppgave med å passere motspillere.

Cook stakk av med prisen for årets unge spiller i Leeds United forrige sesong, og forhåpentligvis har han god plass til flere priser på peishyllen hjemme. Han har allerede fått en haug med landskamper for diverse ungdomslandslag hos England, og i høst scoret han sitt første mål for Leeds United på seniornivå. Det skjedde i en kamp mot Doncaster Rovers i ligacupen, og i den kampen fikk han også sitt første røde kort for førstelaget.

Hvis man skal sette fingeren på en ting ved Lewis Cook som kan forbedres, må det være at man gjerne kan forvente litt flere mål og målgivende pasninger fremover på banen. Det er jeg dog ikke i tvil om at vi vil få se snart. Gutten er tross alt bare 18 år gammel.

About The Author

Leave a Reply