Skrevet av: Eirik Aase (@eirikaase)

 

Fredagens TV-meny:
16.00: Brighton & Hove Albion – Wolverhampton Wanderers (TV2 Sport Premium & Sumo)
18.15: Queens Park Rangers – Hull City (TV2 Sport Premium & Sumo)

 


 

Brighton & Hove Albion – Wolverhampton Wanderers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner:  Kommer..  

Etter 22 kamper på rad uten tap i Championship, kom til slutt tapet for Brighton da de fikk besøk av Middlesbrough like før jul. Jeg har vært veldig spent på hvordan Brighton ville slå tilbake når nederlaget først kom, spesielt med tanke på hvor mange skader de har i forsvarsrekken. Foreløpig ser det ikke helt bra ut for The Seagulls, ettersom de spilte uavgjort borte mot Brentford og tapte hjemme mot Ipswich Town i romjulen. Nå gjelder det å slå tilbake når Wolverhampton Wanderers kommer på besøk, og for å gjøre det har man hentet inn Liam Ridgewell på lån for å tette noen av hullene som skadene har laget. Foran årets første kamp innehar Brighton en fjerdeplass på tabellen med 44 poeng, og opp til serieleder Middlesbrough skiller det bare fem poeng. Tingene ser med andre ord ikke helt svart ut til tross for at de nå har fem kamper på rad uten seier, men formpilen bør snus raskest mulig slik at man ikke får en luke til de øverste lagene. Hjemme på Falmer Stadium har Brighton 8-2-2 denne sesongen, men begge de to tapene har kommet i The Seagulls to siste hjemmekamper.

Brightons siste kamper:
Brighton – Ipswich 0-1
Brentford – Brighton 0-0
Brighton – Boro 0-3
QPR – Brighton 2-2 (Van la Parra, Stephens)
Derby – Brighton 2-2 (Wilson, Van la Parra)

Like før jul ble Wolverhampton Wanderers feid av banen borte mot Sheffield Wednesday. Ulvene reiste hjem fra Hillsborough etter et fryktelig 1-4 tap, og på det tidspunktet følte jeg meg sikker på at Kenny Jacketts fremtid i klubben så bekmørk ut. Laguttakene var snodige, mens spillet på banen ikke var i nærheten av å begeistre supporterne. Det ville ikke overrasket meg om Jackett ville vært uten jobb når nyttårsrakettene ble sendt opp på torsdag kveld, men to sterke resultater i romjulen har endret på den situasjonen. Først ble Reading slått 1-0 hjemme på Molineux, før Charlton Athletic ble slått 2-0 på The Valley. Til tross for to strake seire og at buret har blitt stengt i to strake kamper, er jeg likevel ikke helt overbevist om at dette ikke bare er et blaff. Det var nemlig en del svakheter i kampen mot Reading, samtidig som det må nevnes at The Addicks er fryktelig svake.  Det største lyspunktet med Wolves de siste kampene er uansett deres vingjuvel Jordan Graham. Fotrapp, teknisk briljant og uredd. Det er en nytelse å se Graham spille fotball for tiden, og på fredag kan du se han i aksjon igjen på TV-skjermen. Det er noe jeg absolutt vil anbefale. Takket være de to siste seirene er Wolves nå oppe på en 11. plass med 31 poeng, og på bortebane har de 5-2-5 denne sesongen.

Wolves siste kamper:
Charlton – Wolves 0-2 (Graham, Lennon)
Wolves – Reading 1-0 (Henry)
Sheff Wed – Wolves 4-1 (Afobe)
Wolves – Leeds 2-3 (Afobe, Byrne)
Wolves – Forest 1-1 (Ebanks-Landell)

Vurdering: Brighton med fem kamper på rad uten seier, mens Wolves kommer til denne kampen med to strake seire i bagasjen. Motstanden Brighton har hatt i de siste kampene har dog vært fryktelig tøff, og derfor legger jeg ikke for mye vekt på at det har gått en stund siden forrige seier. Jeg gir tipset til vertene i dette oppgjøret, men anbefaler ikke store innsatser. 

Tips: H (2.20 @ Nordicbet)


 

Queens Park Rangers – Hull City
Kampstart: 18.15
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Mandag kveld fikk Queens Park Rangers besøk av Huddersfield Town hjemme på Loftus Road, og det var knyttet stor spenning til om manager Jimmy Floyd Hasselbaink endelig skulle sikre sin første seier som QPR-sjef. Før kampen mot The Terriers hadde han ledet London-klubben i fire kamper uten å vinne, men med ti minutter igjen av kampen mot Huddersfield så det ut som om det skulle snu. Sebastian Polter satte inn 1-0 for QPR, men nok en gang fikk de seg en nedtur mot slutten av kampen. Nakhi Wells klemte inn en utligning få minutter før slutt og sørget for en ny poengdeling for Hasselbaink & Co. Etter fem forsøk uten seier får Hasselbaink nå en ny mulighet foran egne supportere når et sterkt Hull City kommer på besøk. Foran kampen ligger QPR på en 15. plass med 30 poeng, og fire av de fem siste kampene har endt uavgjort. Hjemme på Loftus Road har QPR 4-7-1 denne sesongen. Det eneste tapet har kommet mot Nottingham Forest.

QPRs siste kamper:
QPR – Huddersfield 1-1 (Polter)
Ipswich – QPR 2-1 (Hoilett)
Bristol City – QPR 1-1 (Hoilett)
QPR – Brighton 2-2 (Austin x2)
QPR – Burnley 0-0

Hull-sjef Steve Bruce klarte nok ikke nyte nyttårskalkunen like godt som vanlig dette året. De skuffende tapene borte mot Rotherham United og Preston North End må gnage veldig, ettersom man ikke bare har vært uheldig med resultatene i disse kampene, man har også prestert meget dårlig. På mandag tapte de 0-1 borte mot Preston, mens man like før jul ble sendt hjem fra New York Stadium med et skuffende 0-2 tap borte mot Rotherham United. Nå ligger Hull på en 3. plass med 44 poeng, og opp til serieleder Middlesbrough skiller det fem poeng. På bortebane har Steve Bruce & Co skuffende 4-3-5, og samtlige av de tre siste kampene på fremmed gress har endt med tap. Adama Diomande har ikke fått den helt optimale starten på sitt Hull-eventyr etter han kom tilbake fra skade, og i romjulen har han ikke fått et eneste minutt på banen. Forhåpentligvis betyr ikke det noe, og muligens vil hans friske føtter bety at han kan få mye spilletid i denne TV-sendte kampen.

Hulls siste kamper:
Preston – Hull 1-0
Hull – Burnley 3-0 (Clucas, Livermore, Hernandez)
Rotherham – Hull 2-0
Hull – Reading 2-1 (Livermore, Hernandez)
Hull – Bolton 1-0 (Akpom)

Vurdering:  QPR jakter fortsatt sin første seier under Jimmy Floyd Hasselbainks ledelse, men de får det ikke enkelt mot Hull City. Likevel kan QPR fort få en enkel oppgave dersom Hull presterer like svakt i denne kampen, som det de har gjort i de siste bortekampene. Det er med andre ord ikke enkelt å spå hvordan dette vil ende, men det tryggeste valget virker å være uavgjort. 

Tips: H (2.95 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply