Skrevet av: Eirik Aase (@eirikaase)

 

Tirsdagens oddskupong
– Oddsen er hentet fra Nordicbet
Derby County – Reading (Hjemmeseier) 1.65
Sheffield Wednesday – Bolton Wanderers (Hjemmeseier) 1.60
Totalodds: 2.64

 


 

Blackburn Rovers – Queens Park Rangers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner:  Kommer.. 

Ingenting fungerer for Paul Lambert og hans Blackburn Rovers for tiden. Selv ikke værgudene er på Lancashire-klubbens side. På lørdag ble kampen mot Newport County avlyst én time før avspark på grunn av overvann på banen, og i romjulen ble et oppgjør mot Middlesbrough utsatt av samme grunn. For Rovers-fansens del er det kanskje like greit at kampene blir avlyst, for da slipper man i hvert fall å bli skuffet. På de fire siste kampene har man bare tatt ett poeng, samtidig som man ikke har scoret et eneste mål. Laget har vært alt for defensive på banen, noe som også har resultert i få baklengsmål. Problemet er at det ikke skapes sjanser fremover på banen, og det må det gjøres noe med raskest mulig. Siden sist har Elliott Bennett blitt hentet inn, og han kan få sin debut her. Nå ligger Rovers på en 17. plass med 28 poeng, og på hjemmebane har de 3-6-2 denne sesongen. Bare Burnley og Wolverhampton Wanderers har reist hjem fra Ewood Park med tre poeng denne sesongen.

Blackburns siste kamper:
Newport County – Blackburn (Utsatt)
Cardiff – Blackburn 1-0
Bolton – Blackburn 1-0
Reading – Blackburn 1-0
Blackburn – Forest 0-0

Det vil seg ikke for QPR-sjef Jimmy Floyd Hasselbaink. Da han var i Burton Albion var han mer vant med seire, enn uavgjort og tap. Derfor trodde mange at han ville få en flying start med QPR, men slik har det ikke gått. Etter syv kamper på sidelinjen som QPR-sjef har London-klubben fortsatt til gode å vinne en kamp. Det har blitt uavgjort fire ganger og to tap, mens det på lørdag ble exit i FA Cupen da de tok turen til City Ground for å møte Nottingham Forest. Nå har QPR falt ned på en 16. plass med 30 poeng. På bortebane har QPR 3-2-7 denne sesongen, og på de ni siste kampene på fremmed gress har de bare vunnet én fattig gang. Det spørs om Hasselbainks første seier som QPR-sjef kommer på bortebane.

QPRs siste kamper:
Forest – QPR 1-0
QPR – Hull 1-2 (Polter)
QPR – Huddersfield 1-1 (Polter)
Ipswich – QPR 2-1 (Hoilett)
Bristol City – QPR 1-1 (Hoilett)

Vurdering: Blackburn Rovers har vært fryktelig svake i de siste kampene. Bakover fungerer det sånn noenlunde, men fremover på banen truer de ingen. Her møter de et QPR-lag som sliter med å vinne, men som likevel spiller jevnt med alle de møter. Dette blir en jevn affære som ender uavgjort. 

Tips: U (3.20 @ Nordicbet)


 

Brentford  – Middlesbrough
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Etter en fin periode i starten av Dean Smiths Brentford-karriere, fikk London-klubben to kjappe og skuffende tap nå på nyåret. Først ble Birmingham City for sterke på St Andrews i ligaen, før det ble et skuffende tap i FA Cupen hjemme mot et imponerende Walsall-lag. Det betyr nok likevel ikke mye for Brentford-fansen dersom resultatene blir gode i ligaen fremover. Bare to av de ti siste ligakampene har endt med tap, noe som gjør at Brentford ligger på en 10. plass med 36 poeng. Hjemme på vakre Griffin Park har de 6-2-4 denne sesongen, og fem av de syv siste på eget gress har endt med seier.

Brentfords siste kamper:
Brentford – Walsall 0-1
Birmingham – Brentford 2-1 (Hofman)
Reading – Brentford 1-2 (Woods, Canos)
Brentford – Brighton 0-0
Brentford – Huddersfield 4-2 (Judge x2, Vibe, Canos)

Middlesbrough gikk på et sjeldent og overraskende tap da Burnley kom på besøk i FA Cupen på lørdag. Ikke fordi Burnley er noe svak motstander, for det er de langt fra, men fordi Boro har vært i fantastisk form den siste tiden. På de åtte siste kampene i ligaen har de bare avgitt to poeng, og på disse åtte kampene har det ikke kommet ett eneste baklengsmål. Det er en utrolig prestasjon av Boro-laget. Så langt denne sesongen har de 12 baklengsmål på 24 kamper, og nettopp denne solide defensive organiseringen som Aitor Karanka har innført, er det som jeg tror vil føre Boro opp til Premier League denne sesongen. Nå ligger Boro på tabelltopp med fire poeng ned til neste lag på tabellen, samtidig som de har én kamp mindre spilt enn de andre topplagene. På bortebane har de 6-2-3 denne sesongen, og fire av de fem siste bortekampene har endt med seier.

Middlesbroughs siste kamper:
Boro – Burnley 1-2 (Fabbrini)
Boro – Derby 2-0 (Adomah, Friend)
Boro – Sheff Wed 1-0 (Stuani)
Brighton – Boro 0-3 (Kike, Stuani, Adomah)
Boro – Burnley 1-0 (Nsue)

Vurdering:  Brentford er dyktige, men Boro er fantastiske. Dette er et vanskelig oppgjør å vurdere, men Boro har et voldsomt overtak på Brentford etter fire strake seire innbyrdes forrige sesong. Jeg tror på et jevnt oppgjør som gjestene vipper til sin fordel.

Tips: B (2.30 @ Nordicbet)


 

Bristol City – Preston North End
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Stallen er tynn. Supporterne er lei, mens resultatene er elendige. Det begynner å blinke en del varselslys på Ashton Gate i disse dager, og det blir interessant å se hvordan de løser problemene. Klubben blir drevet på en god måte, selv om man har hatt en meget spesiell fremgangsmåte på overgangsmarkedet. Foran tirsdagens runde har Bristol City fem kamper på rad uten seier, og bare én av de ti siste kampene har endt med seier. Man sliter voldsomt med den defensive biten, noe som har resultert i at man har flest baklengsmål i hele Championship. I forrige runde gikk det på et sent tap borte mot Reading, mens man var svært nær ved å slå ut Premier League-klubben West Bromwich Albion i FA Cupen denne helgen. På hjemmebane har City 2-5-5 denne sesongen, noe som gjør de til det svakeste hjemmelaget i Championship.

Bristol Citys siste kamper:
West Brom – Bristol City 2-2 (Kodjia, Agard)
Reading – Bristol City 1-0
Burnley – Bristol City 4-0
Bristol City – Charlton 1-1 (Baker)
Bristol City – QPR 1-1 (Wilbraham)

Peterborough-spiller Martin Samuelsen sa at nøkkelen til å vinne mot Preston North End er å score først. Han har rett i det, ettersom The Lilywhites har slitt kraftig med å komme tilbake i kamper hvor motstanderen tar ledelsen først denne sesongen. På lørdag skjedde det på ny da Samuelsen sendte Peterborough i ledelsen i lørdagens FA Cup-kamp. Posh la på til 2-0 senere i kampen og sørget for at Preston nå bare skal fokusere på ligaen. Der har de faktisk ikke gjort det så svakt i det siste, og på de åtte siste ligakampene har de bare to tap. De to siste kampene i ligaen har begge endt med seier mot henholdsvis Hull City og Rotherham United. Nå ligger de på en 15. plass med 31 poeng, og ting ser lyst ut med tanke på å holde seg i hvert fall. På bortebane har Preston 3-4-5, men de to siste bortekampene har begge endt med tap.

Prestons siste kamper:
Peterborough – Preston 2-0
Preston – Rotherham 2-1 (Doyle, Selvmål)
Preston – Hull 1-0 (Gallagher)
Huddersfield – Preston 3-1 (Reach)
Leeds – Preston 1-0

Vurdering: Åpen kamp på Ashton Gate. City skuffer ofte på hjemmebane, og her møter det et lag som vanligvis klarer seg bra defensivt. Spørsmålet er om vertene kan lukke igjen bakover på banen for en gangs skyld. Jeg er i tvil, og velger å gi gjestene tipset i denne åpne kampen. 

Tips: B (3.10@ Nordicbet)


 

Derby County – Reading
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner:  Kommer…

I forrige serierunde var det duket for en fantastisk toppkamp mellom Middlesbrough og Derby County, men i det oppgjøret ble The Rams et nummer for små. Middlesbrough var effektive når det gjaldt som mest og endte opp med å vinne kampen 2-0. Tapet betydde at Boro fikk en luke på topp, og nå skiller det fire poeng mellom de to opprykksfavorittene, samtidig som Boro har én kamp mindre spilt. Det er likevel ingen grunn til å henge med hodet for Derby-spillerne, ettersom de har gjort mye bra den siste tiden. Før tapet mot Boro hadde de åtte kamper på rad uten nederlag i Championship, samtidig som det ble avansement borte mot Hartlepool i FA Cupen på lørdag. I den kampen hadde hovedtrener Paul Clement foretatt mange endringer på laget, og derfor har han en del uthvilte spillere foran tirsdagens kamp. Hjemme på Pride Park har Derby 7-4-1 denne sesongen, og på de åtte siste hjemmekampene har de fantastiske 7-1-0.

Derbys siste kamper:
Hartlepool – Derby 1-2 (Bent, Butterfield)
Boro – Derby 2-0
Leeds – Derby 2-2 (Hendrick, Ince)
Derby – Fulham 2-0 (Selvmål, Butterfield)
Ipswich – Derby 0-1 (Ince)

Forrige runde reddet Nick Blackman seieren for Reading da et formsvakt Bristol City var på besøk på Madejski Stadium, men nå må The Royals klare seg uten sin toppscorer. Blackman forlot nemlig klubben til fordel for Derby County, og kan dermed få sin debut mot nettopp Reading denne runden. 11 mål ble det på Blackman i første halvdel av sesongen, og flere har kommet fra vingen. Det blir interessant å se hvordan Reading vil klare seg uten Blackman, men det er ingen tvil om at de har spillere som er gode nok til å fylle det tomrommet. På lørdag sikret de seg omkamp borte mot Huddersfield Town i FA Cupen, og i den kampen presenterte Matej Vydra seg med scoring. Nettopp Vydra kan bli en viktig brikke fremover, men da må han prestere bedre enn det han gjorde i høst. Foran denne kampen innehar Reading en 12. plass på tabellen med 33 poeng, mens de på bortebane har 3-2-7 denne sesongen. Samtlige av deres seks siste bortekamper har endt med tap.

Readings siste kamper:
Huddersfield – Reading 2-2 (Vydra, Robson-Kanu)
Reading – Bristol City 1-0 (Blackman)
Reading – Brentford 1-2 (McCleary)
Wolves – Reading 1-0
Reading – Blackburn 1-0 (Williams)

Vurdering:  Derby med 7-1-0 på sine åtte siste hjemmekamper. Reading med 0-0-6 på sine seks siste bortekamper. Derby er et mye bedre lag enn Reading akkurat nå, og jeg har fortsatt ikke blitt overbevist av The Royals etter Brian McDermott returnerte til klubben. Dette er rundens sikreste hjemmeseier. 

Tips: H (1.65 @ Nordicbet)


 

Ipswich Town – Leeds United
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Lørdag kom nyheten i hvert fall jeg hadde gruet meg til. Etter en halv sesong med minimal spilletid, var det liten tvil om at det beste for Jonathan Parr hvis han skulle ha spilletid, ville være å flytte på seg. Derfor var det heller ingen overraskelse at det på lørdag ble kjent at Parr tar turen hjem til Norge for å spille for Strømsgodset. Ipswich er dermed én nordmann mindre i troppen, men resultatmessig går det likevel bra for tiden. Forrige runde ble det uavgjort borte mot Burnley, og det er en sterk prestasjon. Nå har Ipswich 4-1-1 på sine seks siste kamper, og det har ført blåtrøyene opp på en sjetteplass med 41 poeng. På lørdag ble det uavgjort hjemme mot Portsmouth i FA Cupen, men det er vel ingen som har store forhåpninger til at Mick McCarthy skal oppnå noe stor suksess i FA Cupen denne sesongen. Han har nemlig ikke spesielt gode meritter i den turneringen de siste årene. Hjemme på Portman Road har Ipswich 4-5-3 denne sesongen, men bare to av de ti siste på eget gress har endt med seier.

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Portsmouth 2-2 (Oar, Fraser)
Burnley – Ipswich 0-0
Brighton – Ipswich 0-1 (Murphy)
Ipswich – QPR 2-1 (Chambers, Douglas)
Ipswich – Derby 0-1

Fredag kom nyheten om at Mustapha Carayol hadde blitt hentet på lån til Leeds United fra Middlesbrough, og på lørdag fikk Leeds-supporterne bli bedre kjent med sin nye spiller. Carayol presenterte seg på fantastisk vis da han sendte Leeds i ledelsen mot Rotherham United i FA Cupen, og senere i kampen sørget Soulaymane Doukara for at Steve Evans fikk feire avansement i cupen mot sin tidligere arbeidsgiver. Nå skal Leeds fokusere videre på ligaen og forsøke å stable sammen enda flere gode resultater, slik de har gjort de siste ukene. Foran tirsdagens runde har Leeds syv kamper på rad i ligaen uten nederlag, og blant disse kampene finner vi en del gode motstandere. De har kommet seg opp på en 13. plass med 32 poeng, og man må tilbake til november for å finne forrige nederlag. På bortebane har de 4-6-2 denne sesongen, hvor tapene har kommet mot QPR og Middlesbrough. Det er liten tvil om at Leeds kommer til å gi Ipswich tøff kamp på tirsdag.

Leeds siste kamper:
Leeds – Rotherham 2-0 (Carayol, Doukara)
Leeds – MK Dons 1-1 (Selvmål)
Leeds – Derby 2-2 (Wood, Bamba)
Forest – Leeds 1-1 (Byram)
Leeds – Preston 1-0 (Selvmål)

Vurdering: Ipswich sliter med å vinne kamper på hjemmebane, og her møter de et Leeds-lag som ikke taper kamper for tiden. Dette oppgjøret kan vippe alle veier, og jeg hadde aldri turt å sette penger på noen utfall her. Hvis jeg likevel måtte ha valgt, ville jeg gått for et kryss i midten. 

Tips: U (3.40 @ Nordicbet)


 

MK Dons – Burnley
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner:  Kommer… 

Dersom man skal sammenligne MK Dons prestasjoner i de siste kampene med det de leverte tidligere i høst, synes jeg faktisk at man kan se en tydelig progresjon. Man er litt bedre i det defensive arbeidet, slik at man ikke slipper til alt for mange gratissjanser, samtidig som de offensive spillerne bidrar mer. Josh Murphy har vært en liten attraksjon i MK Dons angrepsspill, samtidig som Nicky Maynard begynner å vise gamle takter. På lørdag ble det uavgjort borte mot Northampton Town, noe som betyr at de må spille omkamp i FA Cupen senere i måneden. I forrige serierunde tok MK Dons turen til Elland Road for å møte Leeds United, og der så de ut til å sikre seg tre sterke poeng. Dessverre ville midtstopper Anthony Kay det annerledes da han like før slutt satte inn et av de merkeligste selvmålene jeg har sett de siste sesongene. Nå ligger MK Dons på en 20. plass med 23 poeng, og hjemme på Stadium:MK har de 5-1-6 denne sesongen.

MK Dons siste kamper:
Northampton – MK Dons 2-2 (Selvmål, Maynard)
Leeds – MK Dons 1-1 (Hall)
Birmingham – MK Dons 1-0
MK Dons – Cardiff 2-1 (Maynard, Murphy)
Forest – MK Dons 2-1 (Murphy)

I ligaen er det ingen som ser ut til å klare stikke kjepper i hjulene til Middlesbrough, men i FA Cupen klarte Burnley nettopp det denne helgen. Rouwen Hennings og Stephen Ward scoret målene da The Clarets tok en meget imponerende 2-1 seier borte mot Boro, men det er strengt tatt i ligaen hovedfokuset bør være. Etter en periode med dårlig form fikk Burnley en luke opp til de øverste lagene på tabellen, men to seire på de fire siste kampene har ført til at de nå ligger på en 5. plass med 42 poeng. Det er seks poeng opp til direkte opprykk, mens de på bortebane har 3-6-3 denne sesongen. Ingen av de fem siste bortekampene har endt med seier i ligaen, men borteseieren mot Boro på lørdag kan kanskje gi litt etterlengtet selvtillit foran tirsdagens kamp.

Burnleys siste kamper:
Boro – Burnley 1-2 (Hennings, Ward)
Burnley – Ipswich 0-0
Burnley – Bristol City 4-0 (Gray x3, Arfield)
Hull – Burnley 3-0
Burnley – Charlton 4-0 (Arfield x2, Gray x2)

Vurdering:  MK Dons er mye bedre nå enn tidligere i høst, og da spesielt på hjemmebane. De vil nok kunne gi Burnley tøff kamp tirsdag kveld, men jeg heller likevel mest mot borteseier i denne kampen. Jeg tror Burnley-spiss Andre Gray vil få gode arbeidsforhold mot MK Dons-forsvaret, og tror han blir nøkkelen til Burnley-seier her. 

Tips: B (2.25 @ Nordicbet)


 

Nottingham Forest – Birmingham City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner:  Kommer…

Jeg liker det jeg ser av Nottingham Forest for tiden, men spørsmålet er hvor lenge det vil vare. Det har nærmest blitt en tradisjon at Dougie Freedman har noen perioder med meget gode resultater, før det kommer flere perioder med elendige resultater. Slik har det vært i Crystal Palace, Bolton Wanderers og nå Nottingham Forest. Oppskriften er enkel for Freedman & Co i disse tider. Bruk selvtilliten til å kjøre over motstanderen hjemme på City Ground, mens man legger seg lavt og forsvarer seg til poeng på bortebane. Det ser kanskje ikke så pent ut, men effektivt er det. Foran tirsdagens runde har Forest åtte kamper på rad uten tap i ligaen, mens det ble 1-0 seier hjemme mot QPR i FA Cupen på lørdag. Selv om det høres ut som om Forests form er helt fantastisk, må det legges til at fem av de seks siste ligakampene har endt uavgjort. Hjemme på City Ground har Forest 5-4-3 denne sesongen, og de er ubeseiret på de syv siste på eget gress.

Forest siste kamper:
Forest – QPR 1-0 (Ward)
Charlton – Forest 1-1 (Osborn)
Cardiff – Forest 1-1 (O.Burke)
Forest – Leeds 1-1 (Oliveira)
Forest – MK Dons 2-1 (Mendes, Oliveira)

Etter en tung periode i slutten av november og begynnelsen av desember, har ting tatt seg opp for Birmingham City igjen. Man har bare tapt én av de seks siste kampene i ligaen, noe som har ført blåtrøyene opp på en 8. plass med 39 poeng. Det skiller nå bare to poeng opp til play-off, og man kan ikke forvente mer av dette Birmingham-laget med tanke på spillermateriell og ressurser som Gary Rowett har til rådighet. Birmigham-sjefen startet det nye året med en solid nedtur da supertalentet Demarai Gray ble solgt til Leicester City, men det blir interessant å se hva han kan hente inn i dette vinduet. På lørdag ble det en ny nedtur da Bournemouth ble for sterke på St Andrews i FA Cupen. På bortebane har Birmingham gjort mye bra denne sesongen, og foran denne kampen har de 5-4-3 på fremmed gress. Det må dog legges til at ingen av de fire siste bortekampene har endt med seier.

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Bournemouth 1-2 (Morrison)
Birmingham – Brentford 2-1 (Maghoma, Kieftenbeld)
Birmingham – MK Dons 1-0 (Maghoma)
Sheff Wed – Birmingham 3-0
Birmingham – Cardiff 1-0 (Caddis)

Vurdering: Forest er i fin form, men kan få det tøft mot et sterkt Birmingham-lag som vanligvis klarer seg bra på bortebane. Jeg tror Forest spillestil på hjemmebane vil passe gjestene bra, og blir derfor ikke overrasket om blåtrøyene får med seg noe fra denne kampen. Jeg gir likevel tipset til vertene, samtidig som jeg ikke vil anbefale å sette penger på denne kampen. 

Tips: H (2.10 @ Nordicbet)


 

Rotherham United – Brighton & Hove Albion
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner:  Kommer..

Det er ikke festfotball et Rotherham United leverer under Neil Redfearn, men den innsatsen og imponerende duellstyrken de viser i kampene har jeg blitt skikkelig imponert av. Dette har også ført til at de har plukket en del poeng den siste måneden, og dersom de klarer holde oppe den samme intensiteten ut sesongen, er jeg ikke i tvil om at The Millers kommer til å holde seg. Nå ligger de like over streken på en 21. plass, og bare bedre målforskjell gjør at de klarer holde Bristol City bak seg. Forrige runde ble det et skuffende tap mot Preston North End, mens man i den foregående runden ble banket både gul og blå av Fulham på Craven Cottage. På lørdag ble gamlesjefen Steve Evans og hans Leeds United for sterke i FA Cupen, noe som gjør at Rotherham nå har tre kamper på rad uten seier. Før det hadde de dog to strake seire mot Bolton Wanderers og Hull City. Hjemme på New York Stadium har Rotherham 4-2-6, og på de fire siste hjemmekampene har Rotherham vunnet tre ganger.

Rotherhams siste kamper:
Leeds – Rotherham 2-0
Preston – Rotherham 2-1 (Andreu)
Fulham – Rotherham 4-1 (Rawson)
Rotherham – Bolton 4-0 (Clarke-Harris, Newell, G.Ward, D.Ward)
Rotherham – Hull 2-0 (Frecklington, Newell)

I hele høst har jeg ventet på at det første tapet til Brighton skulle komme, ettersom jeg var utrolig spent på hvordan de ville slå tilbake når de først fikk kjenne på et nederlag. Jeg har ikke vært så imponert av Brightons prestasjoner på banen gjennom høsten sammenlignet med lag som Middlesbrough og Derby County, men samtidig har jeg vært utrolig imponert over deres evne til å unngå nederlag. Dessverre ble det akkurat så tøft å gå på et tap for Brighton som det jeg fryktet, og foran tirsdagens kamp mot Rotherham har Brighton nå syv kamper på rad uten seier. Fire av de fem siste kampene har endt med tap, og dette må manager Chris Hughton få gjort noe med snarest mulig. Selv om det er vanlig med en formdupp når man først går på et tap etter lang tid med gode resultater, må man ikke glemme de utrolige skadeproblemene Brighton har hatt. I enkelte kamper har man knapt klart å stille en skikkelig forsvarsrekke. Det er bedre nå med Liam Ridgewell inn på lån, samtidig som man fremover på banen har fått inn en av mine favorittspillere i Anthony Knockaert. Nå ligger Brighton på en 4. plass med 44 poeng, mens de på bortebane har 3-9-0 denne sesongen. Hele åtte av de ni siste kampene på fremmed gress har endt uavgjort.

Brightons siste kamper:
Hull – Brighton 1-0
Brighton – Wolves 0-1
Brighton – Ipswich 0-1
Brentford – Brighton 0-0
Brighton – Boro 0-3

Vurdering: Styr unna. Det er mitt beste tips. Rotherham var imponerende på hjemmebane i julen, men på bortebane sliter de. Derfor har de tre strake tap foran denne kampen. Brighton er nede i en mørk dal, og for øyeblikket går marginene motstandernes vei. Jeg drister meg til et tips på vertene ettersom de har betydelig høyere odds enn Brighton. Dette er tross alt kanskje den vanskeligste kampen å spå denne runden. 

Tips: H (3.10 @ Nordicbet)

 


 

Sheffield Wednesday – Bolton Wanderers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner:  Kommer..

To strake seire mot Fulham i løpet av kort tid har fått Carlos Carvalhal til å tenke på noe annet enn tapet mot Middlesbrough i romjulen. Wednesday-sjefen var frustrert over at Boro fikk mer hvile enn Wednesday før den kampen, og snakket ikke om annet frem til de vant mot Fulham i ligaen like etter nyttår. Ross Wallace ble helten i 1-0 seieren på Craven Cottage med en unaturlig pen scoring. På lørdag var det Fulham sin tur å ta turen til Hillsborough for å måle krefter i FA Cupen. Barry Bannan og Atdhe Nuhiu sikret avansement til neste runde for uglene, og oppturen fortsetter dermed for Owls-fansen. Nå ligger de på en syvendeplass i ligaen med 39 poeng, og tre av de fire siste kampene har endt med seier. Hjemme på Hillsborough har de fantastiske 7-4-1 denne sesongen, og det er en betydelig forandring sammenlignet med den fryktelige fotballen Owls-fansen fikk servert på hjemmebane forrige sesong. Middlesbrough er det eneste laget som har reist hjem fra Hillsborough med tre poeng denne sesongen.

Wednesdays siste kamper:
Sheff Wed – Fulham 2-1 (Bannan, Nuhiu)
Fulham – Sheff Wed 0-1 (Wallace)
Boro – Sheff Wed 1-0
Sheff Wed – Birmingham 3-0 (Forestieri x2, Lee)
Sheff Wed – Wolves 4-1 (Forestieri x2, Pudil, Hooper)

Huff. Det er nesten det eneste man trenger å skrive om Bolton for tiden. Jeg kan ikke en gang prøve å forstå hvor tungt Bolton-fansen må ha det for tiden. Klubben er ikke i nærheten av å levere bra nok på banen, samtidig som den økonomiske situasjonen er håpløs. De har blitt ilagt overgangsforbud, og for å strø salt i såret er det klart at både Mark Davies og Zach Clough mest sannsynlig kommer til å forlate klubben i januar. The Trotters holdt på å gå på en blemme borte mot lille Eastleigh i FA Cupen på lørdag, men en sen scoring av Darren Pratley sørget for omkamp. I forrige serierunde ble det 0-2 hjemme mot Huddersfield Town, og på bortebane er situasjonen mye verre. Bolton har fortsatt ikke vunnet en bortekamp denne sesongen og har 0-3-9 på sine tolv forsøk. De ligger på jumboplass på tabellen med fire poeng opp til trygg plass.

Boltons siste kamper:
Eastleigh – Bolton 1-1 (Pratley)
Bolton – Huddersfield 0-2
Bolton – Blackburn 1-0 (Madine)
Rotherham – Bolton 4-0
Bolton – Fulham 2-2 (Clough x2)

Vurdering: Ikke nødvendig med noen lang vurdering her. Sheffield Wednesday er soleklare favoritter og det er lite som tilsier at de ikke skal ta tre poeng her. 

Tips: H (1.60 @ Nordicbet)


 

Wolverhampton Wanderers – Fulham
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner:  Kommer..

Det var mange spekulasjoner i sommer, me heldigvis for Wolves-fansen ble ikke Benik Afobe solgt til Premier League-klubber i løpet av sommervinduet. På den måten kunne Wolves-supporterne starte sesongen med en god porsjon optimisme, til tross for at stjernespiller Bakary Sako hadde forsvunnet. Dessverre har ikke sesongen blitt slik både supporterne og Afobe hadde håpet på, og nå er det klart at superspissen tar turen opp til Premier League med AFC Bournemouth. Det er et skikkelig slag i magen på supporterne, samtidig som Wolves akkurat har fått en etterlengtet opptur i ligaen. Etter det grufulle 1-4 tapet borte mot Sheffield Wednesday i desember, har ulvene klemt til med tre strake seire i ligaen. I tillegg har de ikke sluppet inn mål i disse kampene, og derfor er det spennende å se hvor lenge denne fine trenden vil fortsette. På lørdag ble det cuptap borte mot West Ham United, men det betyr egentlig ikke så mye. Nå ligger Wolves på en 11. plass med 34 poeng, mens de på eget gress har 3-5-4 denne sesongen.

Wolves siste kamper:
West Ham – Wolves 1-0
Brighton – Wolves 0-1 (Selvmål)
Charlton – Wolves 0-2 (Graham, Lennon)
Wolves – Reading 1-0 (Henry)
Sheff Wed – Wolves 4-1 (Afobe)

Det har ikke blitt noen flott start på jobben for Fulham-sjef Slavisa Jokanovic. Han har fått ledet Fulham i to kamper, og begge kampene har vært mot Sheffield Wednesday. Først ble det et skuffende 0-1 tap hjemme på Craven Cottage i ligaen, før det på lørdag ble 1-2 tap på Hillsborough. Spisstalentet Moussa Dembele kom på scoringslisten i den kampen, men det spørs om det blir mange flere mål på han i Fulham-drakten. Hans kontrakt går ut i sommer og flere storklubber er meget interessert i hans tjenester. Nå jakter Jokanovic sin første seier som Fulham-sjef, men det kan bli tøft mot et Wolves-lag som har vunnet tre strake kamper i ligaen. Fulham ligger nå på en 19. plass med 27 poeng, mens de på bortebane har 2-5-5 denne sesongen. Ingen av de fem siste på fremmed gress har resultert i seier for Fulham.

Fulhams siste kamper:
Sheff Wed – Fulham 2-1 (Dembele)
Fulham – Sheff Wed 0-1
Fulham – Rotherham 4-1 (Woodrow x2, Kacaniklic, McCormack)
Derby – Fulham 2-0
Bolton – Fulham 2-2 (Garbutt, McCormack)

Vurdering:  Wolves med tre strake seire i ligaen og ingen baklengsmål. Jeg har ikke blitt veldig imponert av deres prestasjoner, men de vil likevel være fulle av selvtillit foran denne kampen. Fulham med to strake tap mot Sheffield Wednesday, men det er fortsatt vanskelig å vurdere de på grunn av deres nye hovedtrener. Jeg tror det blir en jevn affære som vertene vipper til sin fordel. 

Tips: H (2.05 @ Nordicbet)


 

Huddersfield Town – Charlton Athletic
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner:  Kommer..

David Wagner ser ut til å ha fått hjulene til å snurre på John Smith´s Stadium. Etter en rolig start på sin karriere som Huddersfield-sjef, har det vært mye positivt å sette fingrene på de siste ukene. Forrige runde tok The Terriers tre viktige poeng da Bolton Wanderers ble slått på Macron Stadium, og nå har fire av de syv siste kampene alle endt med seier. Dette har ført Huddersfield opp på en 18. plass på tabellen med 28 poeng, og i skrivende stund er det ingen som snakker om nedrykksspøkelset som tidligere var ganske tydelig i bakgrunnen. Hjemme på John Smith´s Stadium har Huddersfield 4-3-5 denne sesongen, og begge de to siste hjemmekampene har endt med seier mot henholdsvis Rotherham United og Preston North End.

Huddersfields siste kamper:
Huddersfield – Reading 2-2 (Paterson, Wells)
Bolton – Huddersfield 0-2 (Carayol, Lolley)
QPR – Huddersfield 1-1 (Wells)
Huddersfield – Preston 3-1 (Wells x2, Huws)
Brentford – Huddersfield 4-2 (Lolley, Dempsey)

I årets første serierunde fikk Charlton Athletic besøk av Nottingham Forest hjemme på The Valley. Kampen endte uavgjort 1-1, men det var det som skjedde etter kampen som fikk mest oppmerksomhet. Et imponerende stort antall supportere møttes utenfor stadion for å protesterte mot klubbens utenlandske eiere, og det er fint å se supporterne stå samlet i kampen mot Roland Duchatelet & Co. The Addicks har nå åtte kamper på rad uten seier i ligaen, og ligger nå plassert nest nederst på tabellen med 20 poeng. Det er bare ett poeng opp til trygg plass, men likevel ser det mørkt ut for rødtrøyene. På bortebane har Charlton fryktelige 1-3-8, og på deres tolv bortekamper har de bare scoret syv mål.

Charltons siste kamper:
Colchester – Charlton 2-1 (Ghoochannejhad)
Charlton – Forest 1-1 (Makienok)
Charlton – Wolves 0-2
Bristol City – Charlton 1-1 (Lennon)
Burnley – Charlton 4-0

Vurdering:  Huddersfield ser mye bedre ut nå under David Wagner, enn hva de gjorde under Chris Powell. Her møter det et svakt Charlton-lag som har problemer både på og utenfor banen. Dette tar hjemmelaget. 

Tips: H (1.70 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply