Her kan du lese deg opp foran helgens serierunde. 

Fredag 18.januar:

Leicester City – Middlesbrough
Kampstart: 20:45
Dommer: Roger East
Skader og Suspensjoner: Sean St Ledger og Zak Whitbread er ute for hjemmelaget. Andrew Halliday og Jonathan Woodgate kom tilbake til trening denne uken og kan bli klare til kveldens kamp for Boro.

Helgens runde blir sparket i gang på King Power Stadium hvor Leicester tar i mot Middlesbrough. Denne toppkampen kommer på et veldig beleilig tidspunkt for vertene som nå har tre seire på rad i ligaen. Gjestene derimot, har nå tapt to kamper på rad og vil bli passert av Leicester hvis de taper denne kampen. Foran denne runden ligger revene fra Leicester på en solid 4.plass med to fattige poeng opp til direkte opprykk. Chris Wood ble hentet like før overgangsvinduet åpnet og han har på ingen måter skuffet. Med seks mål på sine tre første kamper i den blå trøya, er det liten tvil om at han kan være spilleren som sender Leicester opp til Premier League igjen. Hjemme på King Power Stadium har de 9-2-2 denne sesongen. Middlesbrough har prestert fantastisk under Tony Mowbray denne høsten, men nå har de virkelig en jobb å gjøre. To tap på rad mot henholdsvis Derby og Watford gir grunn til bekymring og man kan ikke gi bort for mange poeng hvis man skal kjempe helt i toppen. De ligger nå på en fin 3.plass med ett poeng opp til direkte opprykk. På fremmed gress har de 5-1-7 så langt denne sesongen.

Vurdering: Leicester er skikkelig sterke for tiden. Bunnsolide bak og målene har begynt å renne inn fremover på banen. Boro taper nok sin tredje kamp på rad her.

rt tips: H


________________________________________________________

Lørdag 19.januar:

Derby County – Nottingham Forest
Kampstart: 14:00
Dommer: Mark Clattenburg
Skader og Suspensjoner: Craig Bryson er usikker for vertene. Danny Collins er tilbake etter suspensjon for Forest. Andy Reid er ute, men Dexter Blackstock kan bli klar.

På lørdag får vi hovedretten servert tidlig på dagen. Det skal kjempes om “Brian Clough trophy” når Derby County tar i mot Nottingham Forest tidlig på lørdag. Derby har funnet seg en fin plass midt på tabellen og der har de nå ligget ganske lenge. De har vunnet like mange kamper som de har tapt denne sesongen og de er mye bedre på hjemmebane enn på bortebane. Foran helgens runde ligger de på en 12.plass med bare fire poeng opp til kvalifisering. De startet året med en flott 3-1 seier hjemme mot Middlesbrough, men oppturen varte ikke lenge da de gikk på en smell borte mot Bristol City forrige helg. Hjemme på Pride Park har de bare tapt en av sine ni siste kamper og det var hjemme mot Hull like før jul. De står totalt med 7-4-2 så langt denne sesongen. Forest har stått for flere negative overskrifter enn positive denne sesongen, men kanskje stilner det litt nå som Alex McLeish har vunnet sin første kamp som Forest-sjef. Det skjedde da de vant 2-1 hjemme mot Peterborough i forrige serierunde. Nå har de endelig fått arbeidstillatelse for Khalil Al-Rashidi og kanskje får vi se en kuwaitisk keeper i aksjon i Forest-trøya innen kort tid. Det ville ihvertfall ha gledet klubbens styreformann, Fawaz Al-Hasawi. Forest ligger nå på en 9.plass med ett poeng opp til kvalifisering. De har 3-6-4 på fremmed gress denne sesongen.

Vurdering: Alt kan skje i slike hatoppgjør, men det er aldri enkelt å tippe mot Derby på hjemmebane. Derfor går vi for hjemmeseier.

Vårt tips: H

 _________________________________________________________

Birmingham City – Brighton & Hove Albion
Kampstart: 16:00
Dommer: Philip Dowd
Skader og Suspensjoner: Callum Reilly og Hayden Mullins er muligens tilbake til denne kampen. Jonathan Spector er ute for hjemmelaget. Bruno er ute for Brighton, men Craig Mackail-Smith er sannsynligvis tilbake. 

Det vil seg fortsatt ikke for Lee Clark og hans mannskap. Vi er over halvveis i årets sesong og slik de spiller akkurat nå, virker det mer sannsynlig med nedrykk enn kvalifisering. På de siste tolv ligakampene, har det bare blitt to seire for den flotte klubben fra Englands nest største by. Forrige helg så det lenge ut som om det skulle bli tre viktige poeng borte mot Huddersfield, men en scoring fra Adam Hammill hele tre minutter på overtid, ødela det håpet. Nå ligger Birmingham på en 18.plass og har syv poeng ned til nedrykk. Opp til kvalifisering er det ikke mer enn ni poeng, noe som viser hvor jevnt det er midt på tabellen i Championship. Hjemme på St Andrews har de 4-4-5 så langt denne sesongen. Gus Poyet og Brighton danket ut Newcastle av FA Cupen for to uker siden og i den påfølgende serierunden vant de 2-1 hjemme mot Derby. Det virker veldig sannsynlig at laget fra sørkysten kommer til å være involvert i opprykkstriden helt til siste spark på ballen. Nå ligger de på en 8.plass med ett poeng opp til kvalifisering. I tillegg må det legges til at de har en kamp mindre spilt enn de fleste lagene foran på tabellen. På fremmed gress har de 5-4-3, mye takket være deres bunnsolide forsvarsspill.

Vurdering: Birmingham tok en sterk seier borte mot Brighton, men her får måkene revansj. Borteseier på St Andrews.

Vårt tips: B

 _________________________________________________________

Blackburn Rovers – Charlton Athletic
Kampstart: 16:00
Dommer: David Coote
Skader og Suspensjoner: Mauro Formica og Grant Hanley er usikre for hjemmelaget. I tillegg er det usannsynlig at vi får se Joshua King i aksjon pga skade. Hos gjestene er Dorian Dervite tilbake fra suspensjon og Leon Cort er et usikkert kort pga skade.

Gary Bowyer imponerte med 3-1-0 på sine fire kamper som midlertidig manager på Ewood Park, men det var selvfølgelig alt for bra for Venkys. De reagerte dermed hurtig og fikk hentet inn Michael Appleton som manager. Appleton har tidligere ledet Portsmouth og Blackpool. På CVen kan han skryte over et nedrykk med Portsmouth og to seire på elleve kamper hos Blackpool. Selv om han selvsagt tok en vanskelig oppgave i Pompey, kan man trygt si at det ikke er CVen Blackburn har gått etter når de ansatte Appleton som ny manager. Siden Bowyer gjorde en fantastisk jobb, ligger Blackburn nå på en 13.plass med fem poeng opp til kvalifisering. De har i tillegg en utsatt kamp mot Brighton til gode i forhold til mange av de andre lagene. Hjemme på Ewood Park har de 6-1-5 og tre av de tapene kom under Henning Berg. To strake seire har ført Charlton opp på en 14.plass på tabellen. De har i likhet med Blackburn bare fem poeng opp til kvalifisering. London-klubben har vunnet, spilt uavgjort og tapt ni kamper denne sesongen. De er et av de beste bortelagene i ligaen med 5-4-4 så langt på fremmed gress.

Vurdering: Blackpool spilte så og si bare uavgjort med Michael Appleton som manager. Tar derfor en råsjans på at de gjør det igjen på lørdag.

Vårt tips: U

 _________________________________________________________

Crystal Palace – Bolton Wanderers
Kampstart: 16:00
Dommer: Robert Madley
Skader og Suspensjoner: Crystal Palace håper at Wilfried Zaha blir klar til lørdagens kamp. Keith Andrews og Sam Ricketts vil bli testet, men Mark Davies er ute for gjestene.

Man kjenner knapt igjen dette Palace-laget fra det vi så tidligere i høst. Man kan fortsatt se flott og hurtig angrepsfotball, men resultatene har rett og slett uteblitt. De har bare to seire på de siste ti kampene og i forrige serierunde ble det tap borte mot et Burnley-lag som manglet Charlie Austin. På tross av denne lange perioden med dårlige resultater, ligger de likevel godt plassert i opprykkstriden. De har faktisk bare to poeng opp til direkte opprykk. I midtuken fikk de bank i ekstraomgangene mot Stoke i FA Cupen. Hjemme på Selhurst Park har de imponerende 8-4-1 denne sesongen. Dougie Freedman har på ingen måter løftet Bolton etter at han tok over for Owen Coyle. De vinner sjeldent to kamper på rad og på de ti siste kampene har de bare vunnet tre kamper. Med 33 poeng ligger de på  en 16.plass på tabellen. I midtuken tok de en utrolig imponerende seier borte mot Sunderland i en omkamp i FA Cupen. Tro det eller ei, men Bolton er faktisk det dårligste bortelaget i hele ligaen med 2-4-7 så langt denne sesongen.

Vurdering: Palace er ikke i form, men hjemmestatistikken er sterk. Bolton håpløse på bortebane. Hjemmeseier.

Vårt tips: H

 _________________________________________________________

Watford – Huddersfield Town
Kampstart: 16:00
Dommer: Scott Duncan
Skader og Suspensjoner: Banen vil bli inspisert i morgen tidlig klokken 10:00. Jonathan Hogg og Fitz Hall blir sannsynligvis ikke klar for Watford. Hos gjestene er Joel Lynch ute med skade.

Watford-maskinen marsjerer videre og de lukter på opprykksplassene nå. Med seks seire på de ti siste kampene, 41 poeng på 26 kamper og en hengekamp til gode, er det ikke mye mer man kan gjøre enn å ta av seg hatten. Matej Vydra vokser i hjertene til alle som elsker fotball og tidligere i uken ble Fernando Forestieri hentet permanent. I forrige serierunde tok de en knallsterk seier borte mot Middlesbrough og vi må med hånden på hjerte innrømme at vi tok feil av Gianfranco Zola før sesongstart. De innehar nå den siste kvalifiseringsplassen, men veien opp til direkte opprykk er ikke lang. Hjemme på Vicarage Road har de 6-2-5 denne sesongen. Nok en gang måtte Huddersfield gå av banen uten seier da Birmingham gjestet John Smith Stadium forrige helg. Adam Hammill scoret tre minutter på overtid og sikret ihvertfall litt jubel for “The Terriers”, selv om kampen bare endte uavgjort. Huddersfield har nå ikke vunnet en ligakamp siden 10.november og Simon Grayson sin jobb er på ingen måter trygg. De ligger nå på en 19.plass og har bare syv poeng ned til nedrykk. På fremmed gress har de 4-3-6 så langt denne sesongen.

Vurdering: Selv om Watford ikke er verdens beste hjemmelag, er det vanskelig å tippe noe annet enn hjemmeseier på Vicarage Road.

Vårt tips: H

 _________________________________________________________

Ipswich Town – Barnsley
Kampstart: 16:00
Dommer: Nigel Miller
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om hos Ipswich. Jim O’Brien er ute med skade for Barnsley og fremtiden til Scott Wiseman er fortsatt usikker.

Tryllestaven til Mick McCarthy kunne vært god å ha. Den jobben han har gjort med traktorgutta har vært utrolig imponerende. De har bare tapt to av de ti siste kampene og i forrige runde ble det poengdeling borte mot serieleder Cardiff. Nå har de kommet seg helt opp på 31 poeng og det er ikke mer enn ti poeng opp til kvalifisering. Når det er sagt, er det ikke mer enn seks poeng til nedrykk, men slik McCarthy har fått Ipswich til å spille, er det vanskelig å se for seg en skuffende vår for traktorgutta. Hjemme på Portman Road har de skuffende 3-4-6, men det må legges til at de har 3-2-1 på hjemmebane under McCarthy. Gjestene har endelig fått en manager på plass etter at David Flitcroft ble ansatt permanent på Oakwell. Flitcroft var assistent manager under Keith Hill og har også ledet laget i denne perioden etter at Hill fikk sparken. I forrige runde ble det en kjempesterk 2-0 seier hjemme mot Leeds og sannsynligvis var det nok til å overbevise sjefene at han var den rette mannen for jobben. Man måtte faktisk helt tilbake til 4.serierunde for å finne forrige gang Barnsley vant en hjemmekamp i ligaen denne sesongen. Nå ligger de på en 23.plass med fire poeng opp til sikker plass. På fremmed gress har de 3-2-8 så langt i årets Championship. Flitcroft har definitivt en veldig tøff jobb foran seg.

Vurdering: Barnsley imponerte forrige helg. Denne helgen blir det tøffere. Hjemmeseier på Portman Road.

Vårt tips: H

 _________________________________________________________

Leeds United – Bristol City
Kampstart: 16:00
Dommer: Darren Sheldrake
Skader og Suspensjoner:  Ingen nye skader å melde om hos hjemmelaget og Luciano Becchio returnerer til denne kampen. Den viktige kantspilleren Albert Adomah er ute for City. Han er nemlig i Afrika hvor han representerer Ghana. 

I november og desember virket det som om Neil Warnock endelig hadde fått sving på sine spillere og poengene rant inn på kontoen. Nå har de havnet i en ny tøff periode ettersom tre av de fire siste kampene har blitt tapt. Nederlaget på Oakwell forrige helg var av det fryktelige slaget. Hele 4,800 Leeds-supportere måtte skuffet se laget sitt gå en hel kamp uten skudd på mål da de tapte 2-0 mot Barnsley. Leeds ligger nå på en 11.plass med 38 poeng. De har tre poeng opp til kvalifisering, men flere av lagene foran Leeds på tabellen, er i fin form for tiden. I midtuken tok Leeds en imponerende 2-1 seier borte mot Birmingham i en omkamp i FA Cupen og derfor skal de nå møte Tottenham på Elland Road neste helg. Hjemme på Elland Road har de solide 8-2-3 så langt denne sesongen. Det sa endelig stopp for Derek McInnes i Bristol City etter at de tapte hele 4-0 hjemme mot Leicester i forrige serierunde. Inn hentet de den svært dyktige manageren Sean O’Driscoll. Han fikk sparken i Nottingham Forest etter å ha slått nettopp Leeds 4-2 på boxing day. Foran denne runden ligger City på jumboplass i Championship og de må definitivt prestere bedre om de skal ha håp om å unngå League One-spill. O’Driscoll har allerede en luke på seks poeng opp til sikker plass og tidligere i dette overgangsvinduet solgte de den imponerende midtbanespilleren Martyn Woolford. På bortebane har City 3-2-8 denne sesongen, men det var under McInnes.

Vurdering: Leeds er sterke på hjemmebane, derfor får de også tipset. Likevel anbefaler vi å ikke spille på denne kampen ettersom City har ny manager.

Vårt tips: H

 _________________________________________________________

Millwall – Burnley
Kampstart: 16:00
Dommer: Stuart Atwell
Skader og Suspensjoner: Scott Malone og Liam Feeney er ute for hjemmelaget. Charlie Austin er sannsynligvis ute igjen for gjestene.

Kenny Jackett og Millwall får sannsynligvis aldri en bedre mulighet til å rykke opp til Premier League enn den de har akkurat nå. Etter litt over halvspilt sesong ligger de på en 7.plass med 41 poeng. Det er likevel såpass jevnt midt på tabellen at det skal ikke mer enn en dårlig periode til for at de faller ned på nedre halvdel av tabellen. Forhåpentligvis klarer Championships lengstsittende manager styre Millwall-laget lenger opp på tabellen i løpet av denne våren. I forrige serierunde ble det poengdeling borte mot Bolton, noe som helt klart må sies å være et greit resultat. Tidligere denne uken hentet de Nathan Tyson på lån fra Derby og kanskje kan han fylle litt av det rommet som Chris Wood etterlot seg. Hjemme på The Den har de 7-2-4 så langt denne sesongen. Burnley er i fin form under Sean Dyche og har bare to tap på sine ti siste kamper. Tre av de fire siste kampene har endt med seier og kanskje mest imponerende var seieren over Crystal Palace i forrige serierunde. Til den kampen var Charlie Austin ute med skade og det må være veldig befriende for Dyche & Co å se at de klarer seg selv uten stjernespissen på banen. De ligger nå på en 10.plass med 39 poeng og har dermed bare to poeng opp til kvalifisering. På fremmed gress har de 4-2-7, men bare en av de fem siste bortekampene har endt med tap.

Vurdering: Vanskelig kamp å spå. Burnley i fin form og Millwall litt ustabile for tiden. Vi går for poengdeling.

Vårt tips: U

 _________________________________________________________

Peterborough United – Hull City
Kampstart: 16:00
Dommer: Tony Bates
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om fra Peterborough, men Hull mangler Sone Aluko. 

Scott Wootton scoret i debuten sin og folk trodde kanskje at Peterborough skulle ta enda en imponerende seier da de møtte Nottingham Forest på City Ground i forrige serierunde. Dessverre for Posh og deres manager Darren Ferguson, ble det tilslutt tap mot Alex McLeish og hans spillere. På tross av dette tapet er det likevel veldig imponerende med fire seire på de seks siste kampene. De ligger nå på en 22.plass og har nå tre poeng opp til sikker plass. Hjemme på London Road har de vunnet sine to siste kamper og har totalt 4-0-9 så langt denne sesongen. Steve Bruce har gjort en kjempejobb hos Hull etter at han ble ansatt forrige sommer og fikk en velfortjent pris etter at han ble kåret til månedens manager i desember. Etter åtte kamper på rad uten tap, ble det likevel et nederlag i forrige serierunde. Sheffield Wednesday sjokkerte nok de fleste med sin sterke 3-1 seier på KC Stadium i det TV-sendte oppgjøret forrige lørdag. På tross av nederlaget innehar Hull fortsatt en direkte opprykksplass på tabellen. De er ligaens beste bortelag med 7-2-4 på sine kamper på fremmed gress denne sesongen.

Vurdering: Har Posh mistet gnisten? Isåfall er borteseier veldig fristende. Vanskelig kamp å spå.

Vårt tips: B

________________________________________________________________

Sheffield Wednesday – Wolverhampton Wanderers
Kampstart: 16:00
Dommer: Andrew Madley
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om hos hjemmelaget. Razak Boukari, Steven Muyokolo, Wayne Hennessey og George Elokobi er ute for gjestene. 

Den kanskje største overraskelsen i hele Championship forrige helg, kom da Sheffield Wednesday nedsablet Hull City i deres egen lekegrind. Hele 3-1 vant Dave Jones & Co over det høytflyvende Hull-laget. Nå har uglene fra Sheffield tre poeng ned til nedrykk og med  4-1-1 på de seks siste kampene, er det liten vits i å se bak seg på tabellen. Mange hadde nok trodd at Jones skulle få sparken av Milan Mandaric etter 3-2 tapet hjemme mot Bristol City i begynnelsen av desember, men Mandaric har helt klart fått belønning for tilliten. Hjemme på Hillsborough har de bare vunnet to av sine ti siste kamper og totalt har de 4-1-8 på hjemmebane denne sesongen. Dean Saunders fikk en fin debut med sine ulver da de spilte 1-1 hjemme mot et formsterkt Blackburn-lag. Andreomgangen de leverte i den kampen var veldig imponerende og hvis de klarer bygge videre på det, kan Wolves-fansen endelig smile igjen denne våren. Nå ligger de på en 17.plass med 32 poeng. Veien ned til nedrykk er kort, men sannsynligvis og forhåpentligvis er ikke det noe ulvene trenger fokusere på. På fremmed gress har de 5-0-8 denne sesongen.

Vurdering: Med tanke på formen til Wednesday, er det vanskelig å ikke tippe hjemmeseier. 

Vårt tips: H

_______________________________________________________________________________________________________

Blackpool – Cardiff City
Kampstart: 18:20
Dommer: Michael Naylor
Skader og Suspensjoner: Nok en gang mangler Blackpool bare Matt Phillips og Ian Evatt. Cardiff mangler bare langtidsskadde Nicky Maynard. 

Michael Appleton forlot Blackpool etter bare to måneder i sjefstolen og derfor måtte Steve Thompson nok en gang steppe inn som midlertidig manager. Det endte med tap borte mot Charlton, men på lørdag får han en ny mulighet i den tv-sendte kampen hjemme mot Cardif. Blackpool ligger nå på en 15.plass med 34 poeng og har dermed syv poeng opp til kvalifisering. The Seasiders har bare vunnet to av sine ti siste kamper og er et av få lag som har spilt flere uavgjorte kamper, enn det de har vunnet. Hjemme på Bloomfield Road har de 4-6-3 og hele seks av de åtte siste kampene har endt med poengdeling. Gjestene klarte bare uavgjort hjemme mot Ipswich i forrige serierunde, men ligger fortsatt komfortabelt til i toppen av Championship. Foran denne runden har de hele åtte poeng ned til neste lag på tabellen og de er helt klart på god vei mot opprykk. Det er på hjemmebane de er suverene, men deres bortestatistikk blir bedre og bedre for hver bortekamp. Foran denne runden har de 6-2-5 på fremmed gress og fire av de fem siste bortekampene har endt med seier.

Vurdering: Blackpool uten manager og Cardiff i meget god form. Borteseier på Bloomfield Road.

Vårt tips: B

About The Author

Leave a Reply