Skrevet av: Eirik Aase (@eirikaase)

 

Lørdagens TV-meny:
13.30: Sheffield Wednesday – Leeds United (TV2 Sport Premium 2)
16.00: Brighton & Hove Albion – Blackburn Rovers (TV2 Sport Premium 2)

Lørdagens oddskupong
– Oddsen er hentet fra Nordicbet
Wolverhampton Wanderers – Cardiff City (Hjemmeseier) 2.10
Bristol City – Middlesbrough (Borteseier) 1.90

Totalodds: 3.99

 


 

Sheffield Wednesday – Leeds United
Kampstart: 13.30
Skader og Suspensjoner: Fernando Forestieri og Gary Hooper er småskadet, men det er ventet at de blir klar. Chris Wood er et usikkert kort hos gjestene foran denne kampen. 

Siden tapet borte mot suverene Middlesbrough i julen har Sheffield Wednesday hevet seg et par hakk. De har slått Fulham i to strake kamper i henholdsvis liga og FA Cup, før de på tirsdag kunne juble for tre nye poeng da tabelljumbo Bolton Wanderers kom på besøk. Det ble en tøffere oppgave enn forventet, men de offensive brikkene Fernando Forestieri og Gary Hooper sørget for en del jubel for uglene. Nå har de fantastiske 8-4-1 på eget gress denne sesongen, og deres eneste tap har kommet mot Middlesbrough. Uglene har karret seg opp på en syvendeplass på tabellen med 37 poeng, og foran helgens runde er det bare ett poeng som skiller opp til play-off. Med fire seire på de fem siste ligakampene er det nok flere lag foran Sheff Wed på tabellen som skjelver i disse dager. At de samtidig har en Fernando Forestieri som er i sin livs form, gjør ikke saken bedre for uglenes konkurrenter.

Wednesdays siste kamper:
Sheff Wed – Bolton 3-2 (Forestieri, Hooper x2)
Sheff Wed – Fulham 2-1 (Bannan, Nuhiu)
Fulham – Sheff Wed 0-1 (Wallace)
Boro – Sheff Wed 1-0
Sheff Wed – Birmingham 3-0 (Forestieri x2, Lee)

Åtte kamper på rad uten tap hadde fått en del Leeds-supportere til å måtte klype seg i armen den siste tiden, men på tirsdag ble de hardt prøvede supporterne trykket ned på bakken igjen da Yorkshire-klubben reiste på besøk hos Ipswich Town. Soulaymane Doukara ga Leeds en drømmestart da han scoret etter bare 13 sekunder, men ble straffet senere i kampen da Ipswich snudde til seier. Seiersmålet til Brett Pitman kom på overtid, og du kan trygt si at Leeds-supporterne fikk erfare at det er artigere å score helt på slutten av kampen, enn det er å score helt i starten. Etter tirsdagens nederlag har Leeds nå 32 poeng, og det er nok til en 15. plass på tabellen. Ettersom de hadde tre uavgjorte kamper på rad før møtet med Ipswich, har Leeds nå fire kamper på rad uten seier i ligaen. På bortebane har de brukbare 4-6-3 denne sesongen, hvor QPR, Ipswich og Middlesbrough er lagene som har vunnet når de har fått besøk av Leeds.

Leeds siste kamper:
Ipswich – Leeds 2-1 (Doukara)
Leeds – Rotherham 2-0 (Carayol, Doukara)
Leeds – MK Dons 1-1 (Selvmål)
Leeds – Derby 2-2 (Wood, Bamba)
Forest – Leeds 1-1 (Byram)

Vurdering:  Sheffield Wednesday er fantastiske på hjemmebane, men Leeds er ingen enkel klubb å møte. Gjestene har nesten til vane for å overraske når de er underdogs, mens de går på trynet med en gang de er i nærheten av å være favoritter. Det vil derfor ikke overraske meg om Leeds finner på noe her, men likevel er jeg ikke i tvil om at det er vertene som får tipset i dette Yorkshire-derbyet. 

Tips: H (1.90 @ Nordicbet)


 

Blackburn Rovers – Brighton & Hove Albion
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Shane Duffy og Matt Kilgallon er ute med skade hos vertene, noe som gjør at vertene bare har én rendyrket stopper tilgjengelig til denne kampen. Uwe Hunemeier, Gaetan Bong og Liam Rosenior er noen av flere som er ute med skade hos gjestene. 

Det er lite optimisme å spore på Ewood Park for tiden, bare én måned etter at de ble snakket høyt om play-off og gylne tider blant Rovers-supporterne. Paul Lambert fikk en drømmestart på jobben i Lancashire, men i de siste kampene har det lignet mer på et mareritt. Rovers fungerer ikke i det hele tatt fremover på banen, og sliter enormt med å spille seg frem til sjanser. Det er nesten bare på dødballer de klarer true motstanderne, og før Hope Akpan utlignet mot QPR på tirsdag, hadde ikke en Rovers-spiller scoret siden starten av desember. Nå har Rovers fem kamper på rad uten seier, og nå ligger de på en 18. plass med 29 poeng. Dersom man likevel skal fokusere på noe positivt, må det være at Rovers har fremstått som relativt solide etter Lambert kom til klubben. Selv om resultatene har vært svake, har det ikke kommet mange baklengsmål. Hjemme på Ewood Park har Rovers 3-7-2, og bare én av de syv siste hjemmekampene har endt med seier.

Blackburns siste kamper:
Blackburn – QPR 1-1 (Akpan)
Cardiff – Blackburn 1-0
Bolton – Blackburn 1-0
Reading – Blackburn 1-0
Blackburn – Forest 0-0

Kollaps. Det er det eneste måten å forklare det som skjer på Falmer Stadium på. Etter en fantastisk sesongstart hvor de var ubeseiret helt frem til like før jul, har de nå fått en skikkelig dupp i formen. Måkene har ikke vunnet en eneste av sine syv siste kamper, og foran lørdagens kamp har de fire tap på rappen. Brighton har faktisk ikke scoret et eneste mål på de seks siste kampene, og det spørs om manager Chris Hughton sover godt om natten. Han har svært mye å tenke på for øyeblikket, samtidig som Brighton nå har falt ned til en sjetteplass på tabellen med 44 poeng. Dersom de ikke blir seier i denne kampen, skal man ikke se bort fra at Brighton faller ut av play-off. På bortebane har Brighton 3-9-1 denne sesongen, og ingen av de syv siste bortekampene har endt med seier.

Brightons siste kamper:
Rotherham – Brighton 2-0
Hull – Brighton 1-0
Brighton – Wolves 0-1
Brighton – Ipswich 0-1
Brentford – Brighton 0-0

Vurdering: Rovers spiller svært mye uavgjort på hjemmebane, samtidig som de ikke imponerer noen akkurat nå. Brighton er i håpløs form og spiller nesten bare uavgjort på bortebane. Du finner sjelden kamper som det skriker mer uavgjort av enn denne.

Tips: U (3.00@ Nordicbet)


 

Bristol City – Middlesbrough
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner:  Luke Freeman og Frank Fielding er usikre hos vertene, mens Ben Gibson er usikker hos gjestene. 

Steve Cotterill ble hyllet da han ledet Bristol City til opprykk til Championship for et halvt år siden, og deres fantastiske fotball i League One førte til at det var knyttet store forventninger til hva The Robins kom til å finne på når de skulle spille på nest øverste nivå denne sesongen. Dessverre klarte ikke Cotterill innfri forventningene i første halvdel av sesongen, noe som førte til at han fikk sparken denne uken. Det er nesten litt urettferdig ovenfor Cotterill med tanke på hvor tynn stall han har hatt til rådighet denne sesongen. John Pemberton leder laget frem til det kommer en ny sjef inn, og han skal lede et Bristol City-lag som akkurat nå ligger på en 22. plass på tabellen med 21 poeng. De har to poeng opp til trygg plass på tabellen. Hjemme på Ashton Gate har rødtrøyene 2-5-6 denne sesongen, og er dermed ligaens svakeste hjemmelag.

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Preston 1-2 (Wilbraham)
West Brom – Bristol City 2-2 (Kodjia, Agard)
Reading – Bristol City 1-0
Burnley – Bristol City 4-0
Bristol City – Charlton 1-1 (Baker)

Premier League. Det er de to mest nevnte ordene på Teesside denne uken. Etter en sterk 1-0 seier borte mot Brentford på tirsdag har Middlesbrough nå en liten tå i Premier League, til tross for at det er lenge igjen av sesongen. I skrivende stund ligger de på tabelltopp med 55 poeng, og ned til tredjeplass skiller det seks poeng. Når man i tillegg nevner at Boro har én kamp mindre spilt enn sine konkurrenter i toppen, skjønner man at det ser lyst ut for Aitor Karanka & Co. Foran helgens runde har Boro fem strake seire i ligaen, samtidig som de har fantastiske 8-1-0 på sine ni siste kamper. På disse ni kampene har de ikke sluppet inn ett eneste mål! Man kan ikke gjøre annet enn å hylle Karanka for måten han har gjort Boro såpass solide på. Her får Boro muligheten til å ta revansj på Bristol City, etter at City vant på Riverside Stadium tidligere i sesongen. Det er det eneste hjemmetapet Boro har i ligaen denne sesongen.

Middlesbroughs siste kamper:
Brentford – Boro 0-1 (Selvmål)
Boro – Burnley 1-2 (Fabbrini)
Boro – Derby 2-0 (Adomah, Friend)
Boro – Sheff Wed 1-0 (Stuani)
Brighton – Boro 0-3 (Kike, Stuani, Adomah)

Vurdering:  Bristol City med trenerskifte, men det tror jeg ikke vil hjelpe for mye her. Middlesbrough er fantastiske for øyeblikket, og bør ha nok av kvalitet i laget til å dra i land seieren her. 

Tips: B (1.90 @ Nordicbet)


 

Derby County – Birmingham City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: George Thorne og Scott Carson er klar igjen for vertene, mens David Cotterill og Neal Eardley mangler hos gjestene. 

Paul Clement var en rasende mann etter at Derby County spilte uavgjort 1-1 hjemme mot Reading tirsdag kveld. Jason Shackell sendte The Rams opp i en oppskriftsmessig ledelse, men Danny Williams sikret poeng for Reading med sin scoring litt senere. Derby ga dermed bort det som så ut som en sikker trepoenger, og Clement mener at Derby kan se langt etter opprykk dersom de fortsetter å prestere på den måten i tiden fremover. Foran helgens runde innehar de nå en tredjeplass på tabellen med 49 poeng, og allerede nå er det seks poeng opp til et Middlesbrough-lag som har én kamp mindre spilt. Senere i måneden får Derby muligheten til å måle krefter med Manchester United i FA Cupen, men nå er det ligaen som teller. Hjemme på Pride Park har Derby 7-5-1 denne sesongen, hvor det ene tapet kom mot Leeds United tidligere i høst. Derby har ikke tapt en eneste av sine ti siste hjemmekamper, og har bare ni baklengsmål på eget gress denne sesongen.

Derbys siste kamper:
Derby – Reading 1-1 (Shackell)
Hartlepool – Derby 1-2 (Bent, Butterfield)
Boro – Derby 2-0
Leeds – Derby 2-2 (Hendrick, Ince)
Derby – Fulham 2-0 (Selvmål, Butterfield)

Livet uten Demarai Gray ser egentlig ut til å gå noenlunde bra for Birmingham City, og ut fra ryktene om spillere som er på vei til klubben, ser jeg ikke bort fra at Birmingham plutselig kan stå bra rustet foran sesongavslutningen. Etter cupexiten mot AFC Bournemouth forrige helg, slo Birmingham tilbake på bra vis da de sikret seg ett poeng borte mot Nottingham Forest på tirsdag. Jon Toral kom seg på scoringslisten igjen i den kampen, og sørget dermed for at Birmingham nå har tre kamper på rad uten tap i ligaen. Blåtrøyene ligger nå på en åttendeplass på tabellen med 40 poeng, og bare én av de syv siste kampene har endt med tap. På bortebane har de solide 5-5-3, men ingen av deres fem siste på fremmed gress har endt med seier.

Birminghams siste kamper:
Forest – Birmingham 1-1 (Toral)
Birmingham – Bournemouth 1-2 (Morrison)
Birmingham – Brentford 2-1 (Maghoma, Kieftenbeld)
Birmingham – MK Dons 1-0 (Maghoma)
Sheff Wed – Birmingham 3-0

Vurdering: Derby er favoritter og får tipset her. Likevel er det viktig å tenke på at Birmingham er brukbare på bortebane, samtidig som deres spillestil er optimal mot den måten Derby spiller på. Dette kan fort bli et nytt bananskrell for vertene. 

Tips: H (1.50 @ Nordicbet)


 

Huddersfield Town – Fulham
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner:  Dean Whitehead mangler hos vertene, mens Cauley Woodrow er ute hos Fulham.  

La det swinge! La det rock´n´roll! Det er i hvert fall det som skjer med Huddersfield Town for øyeblikket. David Wagner og hans Terriers har virkelig fått opp dampen over julen, og på tirsdag leverte Yorkshire-klubben årsbeste da et svakt Charlton Athletic kom på besøk. Huddersfield vant hele 5-0, og i den kampen kom fem forskjellige spillere på scoringslisten. Nakhi Wells puttet ikke overraskende igjen, og han har virkelig funnet formen på topp. Nå har Huddersfield tatt turen opp på en 16. plass med 31 poeng, og på de åtte siste kampene har de vunnet fem ganger. Hjemme på John Smith´s Stadium har de 5-3-5 denne sesongen, men viktigst av alt er at samtlige tre siste hjemmekamper har alle endt med seier.

Huddersfields siste kamper:
Huddersfield – Charlton 5-0 (Davidson, Bunn, Wells, Hudson, Paterson)
Huddersfield – Reading 2-2 (Paterson, Wells)
Bolton – Huddersfield 0-2 (Carayol, Lolley)
QPR – Huddersfield 1-1 (Wells)
Huddersfield – Preston 3-1 (Wells x2, Huws)

Ingen optimal start for Slavisa Jokanovic i Fulham. Den nye Fulham-sjefen har fått ledet The Cottagers i tre kamper nå, og det har resultert i tre strake tap. Først tap mot Sheffield Wednesday i både ligaen og FA Cupen, før det ble 2-3 tap borte mot Wolverhampton Wanderers på Molineux på tirsdag. Ettersom ingen av disse kampene er enkle, er det vanskelig å si for mye om Jokanovics start. Det som derimot kan diskuteres er om han har klart å gjøre noen grep i de defensive problemene. Seks baklengsmål på tre kamper antyder i hvert fall at Fulham fortsatt har en jobb å gjøre på det området. Nå ligger Fulham på en 19. plass med 27 poeng. De har bare vunnet én av deres ti siste kamper, og på bortebane har de 2-5-6. Ingen av de seks siste bortekampene har endt med seier.

Fulhams siste kamper:
Wolves – Fulham 3-2 (McCormack, Christensen)
Sheff Wed – Fulham 2-1 (Dembele)
Fulham – Sheff Wed 0-1
Fulham – Rotherham 4-1 (Woodrow x2, Kacaniklic, McCormack)
Derby – Fulham 2-0

Vurdering:  Huddersfields herlige form og Fulhams svake statistikk de siste månedene tilsier at vertene bør ta dette greit. Jeg er enig i at Huddersfield er laget man bør satse penger på i dette oppgjøret, men likevel ville jeg vært litt forsiktig med å satse penger mot Fulham nå som Slavisa Jokanovic har kommet til klubben. Plutselig løsner det. 

Tips: H (1.95 @ Nordicbet)


 

Hull City – Charlton Athletic
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner:  Adama Diomande, Michael Dawson og Alex Bruce mangler hos vertene. Gjestene har ingen nye skader å melde om. 

Hull City fikk æren av å avslutte midtukerunden da Cardiff City kom på besøk på onsdag. Et tamt og meget skuffende Cardiff-lag ble ingen stor motstand for Hull, og ikke overraskende stakk tigrene av med tre poeng etter en komfortabel 2-0 seier. Abel Hernandez fant nettmaskene igjen for Hull i den kampen, og sakte, men sikkert klatrer han opp mot toppen av toppscorerlisten i Championship. Adama Diomande var skadet og fikk dermed ikke bli med i onsdagens seier, men i den foregående serierunden scoret han det avgjørende målet da Hull slo Queens Park Rangers 2-1 på Loftus Road. Foran lørdagens kamp har Hull fantastiske 10-2-1 på eget gress, og syv av de åtte siste hjemmekampene har endt med seier. Hull har nå klatret opp på direkte opprykksplass, men har likevel fem poeng opp til serieleder Middlesbrough.

Hulls siste kamper:
Hull – Cardiff 2-0 (Hernandez, Clucas)
Hull – Brighton 1-0 (Snodgrass)
QPR – Hull 1-2 (Diomande, Hernandez)
Preston – Hull 1-0
Hull – Burnley 3-0 (Clucas, Livermore, Hernandez)

Etter åtte kamper på rad uten seier var presset stort på Charlton-sjef Karel Fraeye, og presset ble ikke mindre av at rødtrøyene leverte årsverste borte mot Huddersfield Town på tirsdag. Hele 0-5 tapte The Addicks da de tok turen til Yorkshire, og det var nok til at Fraeye mistet jobben som midlertidig hovedtrener. En ganske imponerende prestasjon av Fraeye, ettersom man vet man har gjort en dårlig jobb når man får sparken som midlertidig hovedtrener. Inn har Jose Riga returnert, men bortsett fra å være en forholdsvis fin type, tror jeg ikke han har det som skal til for å løfte Charlton til nye høyder. Her får han i hvert fall en ilddåp borte mot et av ligaens aller beste hjemmelag. På bortebane har Charlton 1-3-9 denne sesongen, og foran helgens runde ligger de på nest sisteplass på tabellen.

Charltons siste kamper:
Huddersfield – Charlton 5-0
Colchester – Charlton 2-1 (Ghoochannejhad)
Charlton – Forest 1-1 (Makienok)
Charlton – Wolves 0-2
Bristol City – Charlton 1-1 (Lennon)

Vurdering: Hull City er fantastiske på hjemmebane og bør ikke ha for store problemer med å ta seg av Charlton Athletic. Vær likevel obs på at Charlton har byttet hovedtrener denne uken, og dermed kan få et lite løft av den grunn. 

Tips: H (1.32 @ Nordicbet)


 

Ipswich Town – Preston North End
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner:  Ingen av lagene har noen nye skader å melde om. 

Etter å ha startet året med å spille uavgjort mot Burnley i ligaen og Portsmouth i FA Cupen, smakte det definitivt godt med seier for Ipswich da de møtte Leeds United i ligaen på tirsdag. Leeds tok ledelsen etter bare 13 sekunder, men scoringer av Luke Chambers og Brett Pitman sørget for at Ipswich ble stående igjen med tre poeng. Den siste scoringen til Pitman kom så sent som på overtid i kampen, og dermed fikk blåtrøyene en liten kopi av seieren mot QPR på Boxing Day. Nå ligger Ipswich på en femteplass med 44 poeng, og i skrivende stund har de seks poeng opp til direkte opprykk. Hjemme på Portman Road har Ipswich 5-5-3 denne sesongen, og foran helgens kamp har de fire kamper på rad uten tap.

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Leeds 2-1 (Chambers, Pitman)
Ipswich – Portsmouth 2-2 (Oar, Fraser)
Burnley – Ipswich 0-0
Brighton – Ipswich 0-1 (Murphy)
Ipswich – QPR 2-1 (Chambers, Douglas)

Preston North End har blitt et meget solid mannskap, til tross for et forsmedelig tap mot Peterborough United i FA Cupen forrige helg. På tirsdag vartet de opp med en sterk og viktig seier borte mot Bristol City, og nå har de tatt turen opp på en 13. plass på tabellen med 34 poeng. Det virker utenkelig at The Lilywhites skal blande seg inn i en bunnstrid denne våren med tanke på hvordan de har spilt i det siste, og foran denne kampen har de tre strake seire å vise til. På bortebane har Preston 4-4-5 denne sesongen, og det er som regel ikke mange mål involvert i kampene til dette solide Preston-laget.

Prestons siste kamper:
Bristol City – Preston 1-2 (Cunningham, Selvmål)
Peterborough – Preston 2-0
Preston – Rotherham 2-1 (Doyle, Selvmål)
Preston – Hull 1-0 (Gallagher)
Huddersfield – Preston 3-1 (Reach)

Vurdering: Ipswich er favoritter i mine øyne, men formen til Preston kombinert med hvor solide de er, gjør at jeg har størst tro på at dette ender uavgjort. 

Tips: U (3.20 @ Nordicbet)

 


 

MK Dons – Reading
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner:  Anthony Kay er suspendert hos vertene, mens Jordan Obita, Aaron Tshibola og Paul McShane mangler hos gjestene. 

Nærmest for første gang denne sesongen dro jeg frem positive ord i sammenheng med MK Dons foran kampen mot Burnley på tirsdag, men det skulle vise seg å være et håpløst valg. MK Dons hadde forbedret seg kraftig i den defensive biten de siste månedene, og det hadde igjen ført til at resultatene hadde begynt å komme. Det var i hvert fall slik frem til tirsdag. Da kom nemlig Burnley på besøk, og Lancashire-klubben reiste hjem med tre poeng etter en overbevisende 5-0 seier. MK Dons ble stående ribbet igjen, og ligger nå på en 21. plass på tabellen med 23 poeng. Ned til feil side av streken skiller det to poeng, og hjemme på Stadium:MK har de 5-1-7 denne sesongen.

MK Dons siste kamper:
MK Dons – Burnley 0-5
Northampton – MK Dons 2-2 (Selvmål, Maynard)
Leeds – MK Dons 1-1 (Hall)
Birmingham – MK Dons 1-0
MK Dons – Cardiff 2-1 (Maynard, Murphy)

Reading var ikke forespeilet noen mulighet da de tok turen til East Midlands for å møte Derby County i midtuken, men på imponerende vis tok de med seg ett poeng hjem til Berkshire. Danny Williams satte inn utligningsmålet til 1-1, og det viste seg å bli sluttresultatet. At nysolgte Nick Blackman måtte gå av banen uten scoring mot Reading var en ekstra opptur for Royals-fansen. Nå har Reading tre kamper på rad uten tap, men det er fortsatt nødvendig med bedre prestasjoner. Foran helgens runde ligger Reading på en 12. plass med 34 poeng, og bare to av de ni siste kampene har endt med seier. På bortebane har Reading 3-3-7 denne sesongen, og på de åtte siste bortekampene har de ikke vunnet en eneste kamp.

Readings siste kamper:
Derby – Reading 1-1 (Williams)
Huddersfield – Reading 2-2 (Vydra, Robson-Kanu)
Reading – Bristol City 1-0 (Blackman)
Reading – Brentford 1-2 (McCleary)
Wolves – Reading 1-0

Vurdering:  MK Dons skuffet stort i midtuken, men hadde levert mye bra i de foregående kampene. Jeg føler MK Dons er et litt sånn enten/eller lag på eget gress, og derfor er de vanskelige å vurdere. Her møter de et Reading-lag som sliter på bortebane. Derfor gir jeg vertene tipset, men ser ikke bort fra at kampen plutselig kan vippe den andre veien. 

Tips: H (3.20 @ Nordicbet)


 

Nottingham Forest – Bolton Wanderers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner:  Vertene mangler Henri Lansbury på gurnn av skade, samt David Vaughan som er suspendert. Hos gjestene er Zach Clough skadet. 

Det har vært en grufull uke for Nottingham Forest-fansen. Henri Lansbury måtte forlate banen med skade i kampen mot Queens Park Rangers forrige helg, og noen dager senere kom nyheten om at midtbanespilleren er ute i flere måneder med skade. Det er en tøff påkjennelse for et lag som har overgangsforbud, og som har slitt enormt med skader de siste sesongene. Lansbury er i mine øyne den viktigste spilleren hos Forest nå som Britt Assombalonga er ute, og når man allerede ligger så langt nede som en 14. plass på tabellen med 32 poeng, sier det seg selv at det ser bekmørkt ut for de få som fortsatt hadde troen på opprykk. På tirsdag ble det uavgjort 1-1 hjemme mot Birmingham City, og det betyr at Forest nå har spilt uavgjort 1-1 i fire av deres fem siste kamper. Hjemme på City Ground har skogvokterne 5-5-3 denne sesongen, og de er ubeseiret på sine åtte siste på eget gress.

Forest siste kamper:
Forest – Birmingham 1-1 (Mills)
Forest – QPR 1-0 (Ward)
Charlton – Forest 1-1 (Osborn)
Cardiff – Forest 1-1 (O.Burke)
Forest – Leeds 1-1 (Oliveira)

Håpet om opprykk ser ut til å være relativt kjørt for Nottingham Forest, men for lørdagens motstander er det kampen mot nedrykk som står i fokus. Foran helgens runde ligger Bolton plassert helt nederst på tabellen med 17 poeng, og allerede nå er det en luke på seks poeng opp til trygg plass. På tirsdag ble det et skuffende 2-3 tap borte mot Sheffield Wednesday, men den kampen var strengt tatt en opptur sammenlignet med 0-2 tapet hjemme mot Huddersfield Town for to runder siden. På bortebane er Bolton helt håpløse, og de har fortsatt til gode å vinne på fremmed gress denne sesongen. 0-3-10 er status etter tretten kamper på bortebane siden sesongen ble sparket i gang i sommer.

Boltons siste kamper:
Sheff Wed – Bolton 3-2 (Madine, Wheater)
Eastleigh – Bolton 1-1 (Pratley)
Bolton – Huddersfield 0-2
Bolton – Blackburn 1-0 (Madine)
Rotherham – Bolton 4-0

Vurdering:  Forest med tunge fravær, samtidig som de ikke er helt i form. De taper dog ikke kamper, samtidig som Bolton ikke vinner kamper. Derfor virker det utenkelig at gjestene skal ta tre poeng her. Jeg har større tro på at vertene kan vinne, men oddsen på hjemmeseier er alt for lav til at man bør sette hus og hjem. 

Tips: H (1.75 @ Nordicbet)


 

Rotherham United – Queens Park Rangers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner:  Stephen Kelly, Farrend Rawson, Lee Frecklington og Leon Best er skadet hos vertene, mens Charlie Austin ikke ser ut til å bli klar til denne kampen. Det er mulig at tredjekeeper Joe Lumley må vikariere i mål igjen. 

“Fort New York” kunne gjerne blitt det nye kallenavnet på Rotherham Uniteds hjemmebane. New York Stadium har den siste tiden blitt et sted hvor få lag reiser hjem igjen med poeng fra, og på tirsdag var det Brighton & Hove Albion som fikk kjenne på hvor tøffe The Millers kan være. Rotherham vant 2-0 etter mål av Danny Ward og Matt Derbyshire, og tok dermed sin fjerde seier på de fem siste hjemmekampene. Rotherham har nå kommet seg opp på 24 poeng, og har dermed tre poengs luke ned til nedrykk.

Rotherhams siste kamper:
Rotherham – Brighton 2-0 (Ward, Derbyshire)
Leeds – Rotherham 2-0
Preston – Rotherham 2-1 (Andreu)
Fulham – Rotherham 4-1 (Rawson)
Rotherham – Bolton 4-0 (Clarke-Harris, Newell, G.Ward, D.Ward)

Åtte kamper på rad uten seier. Det er status for Queens Park Rangers for øyeblikket, og fellesnevneren for disse åtte kampene er at det er disse åtte kampene Jimmy Floyd Hasselbaink har ledet QPR i. Den spennende manageren har fortsatt ikke vunnet en kamp med sin nye klubb, og det må være uvant for han med tanke på at han vant det aller meste med Burton Albion. Nå ligger QPR på en 17. plass med 31 poeng, og det er lite som tyder på at London-klubben skal kunne være med i kampen om play-off denne våren. På bortebane har QPR 3-3-7 denne sesongen, og bare én av de ti siste bortekampene har endt med seier. På tirsdag ble det uavgjort 1-1 borte mot et formsvakt Blackburn Rovers, mens det ble tap mot Nottingham Forest i FA Cupen i kampen før det.

QPRs siste kamper:
Blackburn – QPR 1-1 (Fer)
Forest – QPR 1-0
QPR – Hull 1-2 (Polter)
QPR – Huddersfield 1-1 (Polter)
Ipswich – QPR 2-1 (Hoilett)

Vurdering:  QPR vinner ikke fotballkamper lenger, men er likevel ikke enkle å spille mot. Rotherham United har imponert på hjemmebane i det siste, og gir alle motstandere tøff kamp når det kommer til det fysiske. Jeg har god tro på at vertene kan vinne dette, selv om uavgjortfaren er stor når QPR er involvert. 

Tips: H (2.60 @ Nordicbet)


 

Wolverhampton Wanderers – Cardiff City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner:  Bjorn Bergmann Sigurdarson og Kortney Hause er usikre hos vertene, mens gjestene ikke har noen nye skader å melde om. 

Det er ikke mange ukene siden jeg nærmest krevde at Wolverhampton Wanderers burde kvitte seg med Kenny Jackett som manager, ettersom jeg ikke følte at han var mannen til å løfte ulvene opp dit de ønsker å være. Hva som er skjedd er vanskelig å si, men uansett hva det var, har det i hvert fall satt meg i et relativt dårlig lys. Wolves har nå vunnet fire kamper på rad, og det minner kanskje litt om den store oppturen de hadde på slutten av 2014. Det store spørsmålet er hvor lenge denne gode formen vil vare, og om det bare er et blaff. Nå har ulvene klatret opp på en 10. plass med 37 poeng, og på hjemmebane har de 4-5-4 denne sesongen. Nysigneringen Michael Zyro imponerte med to mål mot Fulham i midtukens 3-2 seier, og det blir interessant å se om han kan bygge videre på det på lørdag.

Wolves siste kamper:
Wolves – Fulham 3-2 (Zyro x2, Doherty)
West Ham – Wolves 1-0
Brighton – Wolves 0-1 (Selvmål)
Charlton – Wolves 0-2 (Graham, Lennon)
Wolves – Reading 1-0 (Henry)

Det svinger ikke på Cardiff City Stadium nå om dagen. Ikke bare er formen alt annet enn bra, men fredag kveld ble de også ilagt et overgangsforbud. Dette kom på et litt snodig tidspunkt, og det ødelegger mye for Cardiffs planer fremover. Blant annet hadde de et bud inne på Bolton-spiller Josh Vela, men det ser ut som om den handelen går i vasken. På banen har de bare vunnet én av sine seks kamper, deriblant et skuffende nederlag hjemme mot Shrewsbury Town i FA Cupen. Nå har waliserne havnet ned på en niendeplass på tabellen med 37 poeng, mens de på bortebane har 2-5-6 denne sesongen. Jeg er litt bekymret på Cardiffs vegner for øyeblikket, ettersom de ser ut til å bli dårligere og dårligere for hver runde som går. Jeg er spent på hvor lenge den utviklingen vil fortsette.

Cardiffs siste kamper:
Hull – Cardiff
Cardiff – Shrewsbury Town 0-1
Cardiff – Blackburn 1-0 (Mason)
Cardiff – Forest 1-1 (Gunnarsson)
MK Dons – Cardiff 2-1 (Noone)

Vurdering:  Wolves med fire strake seire og en god porsjon selvtillit. Cardiff er svake for øyeblikket og har problemer både på og utenfor banen. Hjemmeseier på Molineux er lørdagens beste oddsspill i Championship. 

Tips: H (2.10 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply