Skrevet av: Eirik Aase (@eirikaase)

 

Lørdagens TV-meny:
13.30: Queens Park Rangers – Wolverhampton Wanderers (TV2 Sport Premium 2)
16.00: Fulham – Hull City (TV2 Sport Premium 2)

Lørdagens oddskupong
– Oddsen er hentet fra Nordicbet
Queens Park Rangers – Wolverhampton Wanderers (Hjemmeseier) 2.20
Totalodds: 2.20

 


 

Queens Park Rangers – Wolverhampton Wanderers
Kampstart: 13.30
Skader og Suspensjoner: Rob Green er tilbake hos vertene, mens gjestene må klare seg uten Michael Zyro, Jordan Graham og Emiliano Martinez. 

Etter åtte forsøk uten hell, lyktes endelig Jimmy Floyd Hasselbaink i å ta sin første seier som QPR-sjef. De skjedde da London-klubben tok turen til Yorkshire for å møte et for tiden brukbart Rotherham United-lag. At seieren samtidig kom i den første kampen etter at Charlie Austin hadde blitt solgt til Southampton, må ha gjort ekstra godt for QPR-fansen. Foran denne kampen har man hentet inn Conor Washington, og det blir spennende så se hva den tidligere Posh-spissen kan få til på Loftus Road. Nå ligger QPR på en 15. plass med 34 poeng, og selv om formen har vært svak i det siste, har bare to av de ti siste ligakampene endt med tap. Hjemme på Loftus Road har QPR 4-7-2 denne sesongen, og bare én av de ti siste på eget gress har endt tap. Det skjedde i forrige hjemmekamp mot Hull City.

QPRs siste kamper:
Rotherham – QPR 0-3 (Hoilett, Phillips, Polter)
Blackburn – QPR 1-1 (Fer)
Forest – QPR 1-0
QPR – Hull 1-2 (Polter)
QPR – Huddersfield 1-1 (Polter)

Det er ikke alltid enkelt å bli klok på Wolverhampton Wanderers. Etter håpløs form før jul virket det lite sannsynlig at manager Kenny Jackett skulle få sitte mye lenger i managerstolen på Molineux, men så klemte man plutselig til med fire strake seire i ligaen. Benik Afobe ble solgt til Bournemouth, men den nye signeringen Michael Zyro har foreløpig fylt det hullet på fint vis. Dessverre ble det to fæle nedturer den siste uken. Først gikk man på trynet hjemme mot et formsvakt Cardiff City, før Jordan Graham pådro seg en langtidsskade. Graham har vært årets stjerneskudd på Molineux, men går nå glipp av fotball de neste ni månedene. En blytung smell både for Graham, Wolves-fansen og alle som elsker Championship. Nå ligger Wolves på en 10. plass med 37 poeng, mens de på bortebane har 6-2-5.

Wolves siste kamper:
Wolves – Cardiff 1-3 (Zyro)
Wolves – Fulham 3-2 (Zyro x2, Doherty)
West Ham – Wolves 1-0
Brighton – Wolves 0-1 (Selvmål)
Charlton – Wolves 0-2 (Graham, Lennon)

Vurdering: QPR med sin første seier under Hasselbainks ledelse forrige runde, og det overrasker meg ikke om de får seg et løft i kampene fremover. Wolves på sin side skuffet stort forrige runde, og mangler nå viktige Jordan Graham. Her har jeg stor tro på vertene. 

Tips: H (2.20 @ Nordicbet)


 

Fulham – Hull City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Cauley Woodrow er skadet hos vertene, mens Ross McCormack er syk. Gjestene mangler Michael Dawson, mens Adama Diomande er usikker. 

Jimmy Floyd Hasselbaink tok sin første seier som QPR-sjef i forrige runde, og ikke langt fra Loftus Road sitter Slavisa Jokanovic og håper at han ikke må vente like lenge på sin første seier som Fulham-sjef. Den tidligere Watford-treneren har nå ledet Fulham i fire kamper, og på de fire kampene har det blitt tre tap og en uavgjort. To av tapene har kommet mot Sheffield Wednesday, mens det ble uavgjort borte mot Huddersfield Town i forrige runde. Denne dårlige formen har ført Fulham ned på en 19. plass med 28 poeng, og nå skiller det fire poeng ned til nedrykk. Hjemme på Craven Cottage har Fulham 4-4-5 denne sesongen, og bare én av de seks siste ligakampene på eget gress har nedt med seier.

Fulhams siste kamper:
Huddersfield – Fulham 1-1 (McCormack)
Wolves – Fulham 3-2 (McCormack, Christensen)
Sheff Wed – Fulham 2-1 (Dembele)
Fulham – Sheff Wed 0-1
Fulham – Rotherham 4-1 (Woodrow x2, Kacaniklic, McCormack)

Det svinger av Steve Bruce og hans Hull City igjen etter en litt tung periode rundt juletidene. Forrige runde klemte tigrene til med 6-0 hjemme mot Charlton Athletic, og i det oppgjøret sto Abel Hernandez for tre av scoringene. Den dyktige spissen har nå fem mål på de fire siste kampene, og nå har også Robert Snodgrass funnet målformen etter sitt lange fravær fra fotballbanen. Hull har nå klatret opp på direkte opprykksplass med sine 53 poeng, og har nå fire poeng ned til Derby County på tredjeplass. Hull har fire strake seire å vise til, og vil være fulle av selvtillit foran lørdagens kamp. Hull har tross alt ikke sluppet inn et eneste mål på de tre siste kampene.

Hulls siste kamper:
Hull – Charlton 6-0 (Hernandez x3, Diame, Snodgrass, Hayden)
Hull – Cardiff 2-0 (Hernandez, Clucas)
Hull – Brighton 1-0 (Snodgrass)
QPR – Hull 1-2 (Diomande, Hernandez)
Preston – Hull 1-0

Vurdering: Fulham venter fortsatt på sin første seier under Slavisa Jokanovic, og jeg tror nok den kommer snart. Jeg tror dog ikke den kommer på lørdag, ettersom Hull ser meget bra ut for tiden. Jeg gir gjestene et tynt tips her. 

Tips: B (1.95 @ Nordicbet)


 

Birmingham City – Ipswich Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen skader å melde om hos vertene, mens Daryl Murphy og Teddy Bishop skal være ute hos gjestene ifølge BBC. 

3-0 til Birmingham City over Derby County på Pride Park. Det var ikke en drøm for Birmingham-supporterne, men virkelighet. Et stort antall tilreisende Birmingham-supportere sang “Keep right on” etter kampslutt forrige runde, og sjeldent har de kunne være mer stolt av sine favorittspillere enn de var etter den kampen. Derby hadde bare ett tap på eget gress denne sesongen før kampen mot Birmingham, men klarte likevel ikke stå i mot Gary Rowetts gutter. Rowett selv feiret seieren med å signere under på en ny kontrakt denne uken, og det aller meste ser ut til å gå veien på St Andrews. På de fire siste kampene har Birmingham 10 poeng, og på hjemmebane har de 6-2-5. Samtlige av deres tre siste hjemmekamper har endt med seier, med unntak av FA Cup-kampen mot AFC Bournemouth.

Birminghams siste kamper:
Derby – Birmingham 0-3 (Kieftenbeld, Robinson, Gleeson)
Forest – Birmingham 1-1 (Toral)
Birmingham – Bournemouth 1-2 (Morrison)
Birmingham – Brentford 2-1 (Maghoma, Kieftenbeld)
Birmingham – MK Dons 1-0 (Maghoma)

Det er ikke bare Birmingham City som er i bra form i disse dager. Mick McCarthy og hans Ipswich Town leverer også varene på banen, bortsett fra i FA Cupen. I midtuken ble Portsmouth for sterke i FA Cupens tredje runde, og det føles nesten som om Ipswich ikke en gang trenger stille opp i FA Cupen så lenge McCarthy er manager. Den rutinerte ringreven virker ikke som om han er mest opptatt av den gjeve cupturneringen. I Championship har derimot Ipswich bare ett tap på de åtte siste kampene, og det gjør at de ligger plassert på en syvendeplass. Bare svakere målforskjell gjør at de ikke ligger på play-off plass, og på bortebane har de fantastiske 7-3-3. Det er faktisk ingen andre lag i Championship som er bedre på fremmed gress, og på de syv siste bortekampene har de fantastiske 5-2-0.

Ipswichs siste kamper:
Portsmouth – Ipswich 2-1 (Maitland-Niles)
Ipswich – Preston 1-1 (Murphy)
Ipswich – Leeds 2-1 (Chambers, Pitman)
Ipswich – Portsmouth 2-2 (Oar, Fraser)
Burnley – Ipswich 0-0

Vurdering:  To lag i fin form barker sammen på St Andrews. Birminghams spillestil vil nok fort kunne få litt problemer mot Ipswich, og jeg tror dette blir et meget jevnt oppgjør. Gjestene har hatt et overtak på Birmingham de siste sesongene, og jeg tror ikke Ipswich taper den kampen. Jeg ender opp med å gå for borteseier, men advarer mot stor fare for uavgjort. 

Tips: B (2.70 @ Nordicbet)


 

Bolton Wanderers – MK Dons
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Zach Clough, Gary Madine og Emile Heskey ser ut til å være ute hos vertene. Gjestene mangler åtte spillere til denne kampen, deriblant Matt Upson, Rob Hall og Kyle McFadzean. 

I midtuken sikret Bolton seg en ny etterlengtet seier, men samme hvor deilig det høres ut med seier, kan man ikke si at den var spesielt overbevisende. Bolton vant 3-2 hjemme mot lille Eastleigh, og sikret seg en plass i fjerde runde av FA Cupen. Der får de besøk av Leeds United, og det blir en tøff oppgave for The Trotters. Avansementet i cupen må være et deilig avbrekk for supporterne, med tanke på hvor dårlig det går i ligaen. Foran helgens runde ligger Bolton på jumboplass med sytten poeng, og nå skiller det syv poeng opp til trygg plass. Den luken kommer ikke til å bli mindre med det første, og derfor er det viktig at Bolton ikke sovner i perioden fremover. I forrige ligakamp ble det et skuffende 0-3 tap borte mot Nottingham Forest, og de venter fortsatt på sin første borteseier for sesongen. På eget gress er situasjonene bedre, og så langt denne sesongen har de 2-8-3 å vise til på hjemmebane.

Boltons siste kamper:
Bolton – Eastleigh 3-2 (Pratley, Madine, Moxey)
Forest – Bolton 3-0
Sheff Wed – Bolton 3-2 (Madine, Wheater)
Eastleigh – Bolton 1-1 (Pratley)
Bolton – Huddersfield 0-2

MK Dons er like stabile som en nyttårsrakett nå for tiden, men i midtuken fikk supporterne på Stadium:mk se positive takter fra sine favorittspillere. Takket være blant annet to straffespark sikret MK Dons seg en fin 3-0 seier i omkampen mot Northampton Town i FA Cupen, og avanserte dermed videre til fjerde runde. I ligaen vant de imponerende 1-0 hjemme mot Reading forrige helg, og fikk dermed rette opp inntrykket etter den forferdelige 0-5 kampen hjemme mot Burnley. Nå ligger MK Dons på en 20. plass med 26 poeng, og det skiller to poeng ned til nedrykk. På bortebane har de fæle 1-4-8, hvor deres eneste borteseier kom i seriepremieren.

MK Dons siste kamper:
MK Dons – Northampton 3-0 (Reeves, Murphy, Church)
MK Dons – Reading 1-0 (Walsh)
MK Dons – Burnley 0-5
Northampton – MK Dons 2-2 (Selvmål, Maynard)
Leeds – MK Dons 1-1 (Hall)

Vurdering:  Bolton er håpløse, mens MK Dons er ustabile. På bortebane er ikke sistnevnte noe å skryte av, og derfor ser jeg på denne kampen som en meget åpen affære. Jeg klarer ikke gå for noe annet enn uavgjort, spesielt på grunn av Boltons mange poengdelinger på eget gress. 

Tips: U (3.10 @ Nordicbet)


 

Brighton & Hove Albion – Huddersfield Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner:  Uwe Hunemeier, Gaetan Bong, Liam Rosenior og Solly March er ute hos vertene. Gjestene må klare seg uten skadede Sean Scannell og suspenderte Jonathan Hogg. 

Åtte kamper på rad uten seier. Seks kamper på rad uten mål. Det var fasiten foran kampen mot Blackburn Rovers forrige helg, men det så ikke ut til å være noe problem for Bobby Zamora. Han sendte Brighton tidlig i ledelsen, og det viste seg å være kampens eneste mål. Dermed har Brighton endelig slått tilbake etter lang tid med dårlig form, og det blir interessant å se om de klarer komme seg tilbake til de samme taktene som de viste gjennom høsten. Basert på kampen mot Blackburn, har jeg ikke for store forventninger på det området. Nå innehar Brighton en femteplass med 47 poeng, og det skiller bare to poeng til det første laget som ligger utenfor play-off. Det sier litt om hvor viktig det var at Brighton endelig vant igjen. På hjemmebane har Brighton 8-2-3 denne sesongen, men samtlige av de tre tapene har kommet i Brightons tre siste kamper på eget gress.

Brightons siste kamper:
Blackburn – Brighton 0-1 (Zamora)
Rotherham – Brighton 2-0
Hull – Brighton 1-0
Brighton – Wolves 0-1
Brighton – Ipswich 0-1

David Wagner har helt klart noe på gang på John Smith´s Stadium, men FA Cup-jubel blir det ikke der denne våren. I midtuken var det klart for omkamp på Madejski Stadium mot Reading, og der endte Huddersfield opp med å tape kraftig. Yorkshire-klubben ledet tidlig 2-0, men Jonathan Hogg ble utvist midtveis i første omgang. Det ga Reading muligheten til å hente inn ledelsen, og det gjorde de med stil. The Royals ga seg ikke før de ledet 5-2, og sendte dermed Huddersfield på hodet ut av cupen. I ligaen har Huddersfield nå fem kamper på rad uten tap, og ting ser definitivt lysere ut for The Terriers. De har nå klatret opp på en 16. plass med 32 poeng, og har nå åtte poeng ned til nedrykk. På bortebane har de 3-4-6, og bare to av de ni siste på fremmed gress har endt med seier.

Huddersfields siste kamper:
Reading- Huddersfield 5-2 (Smith, Paterson)
Huddersfield – Fulham 1-1 (Hudson)
Huddersfield – Charlton 5-0 (Davidson, Bunn, Wells, Hudson, Paterson)
Huddersfield – Reading 2-2 (Paterson, Wells)
Bolton – Huddersfield 0-2 (Carayol, Lolley)

Vurdering:  Brighton med etterlengtet seier forrige runde, men fortsatt ser de ikke helt friske ut. Huddersfield med mye positivt for tiden, selv om det ble exit i FA Cupen i midtuken. Dette er vanskelig å spå, men jeg holder Brighton som ørsmå favoritter. Derfor får de tipset her. 

Tips: H (2.15 @ Nordicbet)


 

Cardiff City – Rotherham United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner:  Sean Morrison er skadet hos vertene, mens Lee Frecklington fortsatt ikke er helt klar hos gjestene. 

Cardiff hadde bare én seier på de seks siste kampene før de tok turen til Molineux for å møte et formsterkt Wolverhampton Wanderers forrige runde, men den turen gikk overraskende bra. Craig Noone fant nettmaskene to ganger for waliserne, og var sterk delaktig i at Cardiff vant kampen 3-1. Det har nesten blitt en slags gjennomgangsmelodi for Cardiff at når de presterer svakt, klarer de likevel plukke med seg en seier inni blant. Foran helgens runde ligger Cardiff på en 9. plass med 40 poeng, og opp til play-off skiller det fem poeng. Hjemme på Cardiff City Stadium har waliserne meget gode 7-5-1 denne sesongen, og bare Hull City har reist hjem fra Cardiff City Stadium med tre poeng.

Cardiffs siste kamper:
Wolves – Cardiff 1-3 (Noone x2, Ralls)
Hull – Cardiff 2-0
Cardiff – Shrewsbury Town 0-1
Cardiff – Blackburn 1-0 (Mason)
Cardiff – Forest 1-1 (Gunnarsson)

Rotherham var et av lagene i Championship som imponerte meg mest ved juletider, mye takket være deres fantastiske arbeidsinnsats på banen. Viljen var upåklagelig, og det fikk blant annet Bolton Wanderers erfare da de ble overkjørt på Boxing Day. Etter det har resultatene variert en del, men litt for ofte har det blitt tap istedenfor seier. Som for eksempel da et formsvakt QPR knuste Rotherham på New York Stadium i forrige runde. Nå ligger The Millers nede på en 21. plass med 24 poeng. Bare bedre målforskjell enn Bristol City gjør at de ikke ligger på feil side av streken. På bortebane har Rotherham 2-1-10 denne sesongen, og de fire siste bortekampene har alle endt med tap.

Rotherhams siste kamper:
Rotherham – QPR 0-3
Rotherham – Brighton 2-0 (Ward, Derbyshire)
Leeds – Rotherham 2-0
Preston – Rotherham 2-1 (Andreu)
Fulham – Rotherham 4-1 (Rawson)

Vurdering: Cardiff varierer en del i prestasjonene, men vant sterkt sist. Her møter de et Rotherham-lag som kan være vanskelige å bryne seg på. Med tanke på Cardiffs hjemmestatistikk og Rotherhams bortestatistikk, bør vertene kunne ta dette. uavgjortfaren er dog stor. 

Tips: H (1.85 @ Nordicbet)


 

Charlton Athletic – Blackburn Rovers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner:  Patrick Bauer, Ademola Lookman, Alou Diarra og Ahmed Kashi er ute hos vertene. Chris Brown er suspendert hos gjestene, mens spillere som Danny Guthrie og Lee Williamson er ute med skade. 

0-11 og 0 poeng. Det er status etter Charltons to siste kamper. Det er forferdelige resultater, men bedre blir det ikke av at man tar med 1-2 tapet mot Colchester United i FA Cupen før det igjen. Charlton har nå ti kamper på rad uten seier, samtidig som supporterne arrangerer store protester mot klubbens eiere til hver hjemmekamp. Nå har Jose Riga blitt hentet tilbake som hovedtrener, men det spørs om han plutselig kan trylle Charlton om til et mesterlag. Foran helgens runde ligger The Addicks på en 23. plass med 20 poeng, og nå er det en luke på fire poeng opp til trygg plass. På hjemmebane har de 3-5-5 denne sesongen, og er dermed det svakeste hjemmelaget i Championship.

Charltons siste kamper:
Hull – Charlton 6-0
Huddersfield – Charlton 5-0
Colchester – Charlton 2-1 (Ghoochannejhad)
Charlton – Forest 1-1 (Makienok)
Charlton – Wolves 0-2

Det er ikke bare Charlton som er i dårlig form, ettersom Blackburn Rovers ikke skremmer noen for tiden. På mandag ble det avansement i FA Cupen mot Newport County, men i den kampen imponerte ikke Lancashire-klubben noe særlig. Før den seieren hadde Rovers seks kamper på rad uten seier i ligaen, og på de kampene har man knapt scoret mål. Det eneste positive har vært at man har klart å stenge igjen noenlunde bakover på banen, men det hjelper ikke så mye når det går på bekostning av det offensive spillet. De dårligere resultatene har ført Rovers ned på en 18. plass på tabellen med 29 poeng, og nå er det bare fem poeng ned til nedrykk. På bortebane har Rovers 3-4-6 denne sesongen, og samtlige av deres tre siste bortekamper har endt med tap. Kanskje kan nysigneringen Danny Graham gjøre noe med den saken?

Blackburns siste kamper:
Newport County – Blackburn 1-2 (Marshall, Rhodes)
Blackburn – Brighton 0-1
Blackburn – QPR 1-1 (Akpan)
Cardiff – Blackburn 1-0
Bolton – Blackburn 1-0

Vurdering: Charlton i elendig form, men kanskje de nå får et løft under Jose Rigas ledelse? Her har de i hvert fall en gyllen mulighet til å vinne mot et Rovers-lag som knapt spiller seg frem til målsjanser. Jeg tror fort Charlton kan finne nettmaskene her, men er ikke så sikker på at gjestene klarer det. Derfor velger å gi Charlton tipset i denne kampen. 

Tips: H (3.60 @ Nordicbet)

 


 

Leeds United – Bristol City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner:  Chris Wood er tilbake hos vertene, mens ingen av lagene har noen nye skader å melde om.

Leeds United danset gjennom desember-måned på herlig vis, men med januar kom den harde påminnelsen om hvor kaldt og grått det kan være om vinteren. I årets første serierunde måtte det et tragikomisk selvmål til for at The Peacocks skulle klare sikre seg poeng hjemme mot MK Dons, og i den påfølgende runden røk man på et surt nederlag borte mot Ipswich Town på overtid. Forrige helg var det duket for Yorkshire-derby da Leeds tok turen til Hillsborough for å møte Sheffield Wednesday, men også der gikk Leeds poengløse av banen. I kampen var det et par kontroverser, som for eksempel da Liam Cooper fikk et mål annullert, men likevel har Leeds nå fem kamper på rad uten seier i Championship. Hjemme på Elland Road har hvittrøyene 3-5-5 denne sesongen, og det er ikke spesielt imponerende. Nå ligger Yorkshire-klubben på en 17. plass med 32 poeng, og i skrivende stund ser det mørkt ut med tanke på håpet om opprykk.

Leeds siste kamper:
Sheff Wed – Leeds 2-0
Ipswich – Leeds 2-1 (Doukara)
Leeds – Rotherham 2-0 (Carayol, Doukara)
Leeds – MK Dons 1-1 (Selvmål)
Leeds – Derby 2-2 (Wood, Bamba)

Foran forrige runde måtte Steve Cotterill ta hatten sin og forlate Ashton Gate. Mannen som ledet The Robins til opprykk forrige sesong, var ikke lenger god nok til å lege klubben. Inn som vikarierende sjef har John Pemberton kommet (Ikke den samme John Pemberton som oppfant Coca Cola), og de siste dagene har han seilet opp som favoritt til å overta jobben permanent. Litt av grunnen til det er kanskje den utrolig imponerende 1-0 seieren hjemme mot den suverene serielederen Middlesbrough forrige helg. Wes Burns satte inn 1-0 helt på tampen av den kampen, og sørget dermed for at City har vunnet begge kampene mot Boro denne sesongen. Det tror jeg ikke noen andre kommer til å klare. På bortebane har City 2-4-7 denne sesongen, og samtlige tre siste bortekamper har endt med tap. Rødtrøyene ligger nå på en 22. plass på tabellen med 24 poeng. Bare dårligere målforskjell gjør at de ligger på feil side av streken.

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Boro 1-0 (Burns)
Bristol City – Preston 1-2 (Wilbraham)
West Brom – Bristol City 2-2 (Kodjia, Agard)
Reading – Bristol City 1-0
Burnley – Bristol City 4-0

Vurdering:  Leeds United med favorittstempel fungerer som regel dårlig. Her møter de et Bristol City-lag som er fulle av selvtillit etter seieren mot Middlesbrough forrige runde. Jeg hadde aldri turt å satt penger på denne kampen, men hvis jeg måtte valgt et utfall, ville det blitt borteseier. Det er fordi oddsen på City er mye høyere enn oddsen på vertene, til tross for at dette på papiret fremstår som et veldig jevnt oppgjør. 

Tips: B (3.40 @ Nordicbet)


 

Middlesbrough – Nottingham Forest
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner:  Ben Gibson er ute hos vertene, mens gjestene må klare seg uten David Vaughan, Henri Lansbury, Britt Assombalonga og Matty Fryatt. 

Etter ni kamper på rad uten tap eller baklengsmål(!), ble det stopp på begge områder da serieleder Middlesbrough tok turen til Ashton Gate for å møte Bristol City forrige runde. Helt på tampen av kampen sørget Wes Burns for at Bristol City vant 1-0, og dermed røk den utrolige statistikken for Aitor Karanka & Co. På hjemmebane har de likevel grunn til å smile fortsatt, ettersom de har ni kamper på rad uten baklengs på eget gress i ligaen. Totalt har de 10-2-1 og utrolige 20-2 i målforskjell på Riverside Stadium denne sesongen. Bare to baklengsmål på tretten hjemmekamper er helt absurd, men altså fakta i dette tilfellet. Foran denne runden ligger Boro på tabelltopp med 55 poeng. De har seks poeng ned til play-off og én kamp mindre spilt enn sine konkurrenter.

Middlesbroughs siste kamper:
Bristol City – Boro 1-0
Brentford – Boro 0-1 (Selvmål)
Boro – Burnley 1-2 (Fabbrini)
Boro – Derby 2-0 (Adomah, Friend)
Boro – Sheff Wed 1-0 (Stuani)

Nottingham Forest fikk en enkel oppgave med å slå Bolton Wanderers forrige runde. Målvakt Ben Amos ble tidlig utvist for tabelljumboen, og da ble resten av kampen en parademarsj for rødtrøyene. Etter den seieren har Forest nå elleve kamper på rad uten tap, og for en stund siden var det nok ikke mange som hadde trodd at de skulle klare en slik prestasjon. Nå har skogvokterne tatt turen opp på en 12. plass på tabellen, men opp til play-off skiller det ti poeng. En av grunnene til det er Forest sine mange uavgjort kamper. På de åtte siste kampene har seks kamper endt uavgjort. På bortebane har Forest 2-6-5 denne sesongen, og ingen av de ni siste bortekampene har gitt tre poeng.

Forest siste kamper:
Forest – Bolton 3-0 (Oliveira, O.Burke, Ward)
Forest – Birmingham 1-1 (Mills)
Forest – QPR 1-0 (Ward)
Charlton – Forest 1-1 (Osborn)
Cardiff – Forest 1-1 (O.Burke)

Vurdering:  Middlesbrough møter et lag som aldri taper lenger, men her tror jeg det blir en stopp på det. Jeg tror Boro kommer til å være revansjesugne etter tapet sist runde, og det vil gå utover et Forest-lag som mangler blant andre viktige Henri Lansbury. Dette ender med hjemmeseier. 

Tips: H (1.65 @ Nordicbet)


 

Preston North End – Brentford
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner:  Tom Clarke og Adam Reach er usikre hos vertene. Gjestene må klare seg uten James Tarkowski og Andreas Bjelland.  

Preston North End er i form, og forrige runde fikk de til og med gitt Ipswich Town tøffe utfordringer på Portman Road. Daniel Johnson sendte The Lilywhites tidlig i ledelsen, og takket være en offensive 4-3-3 formasjon, fikk Ipswich litt av hvert å bryne seg på. Vertene kom til slutt tilbake og sikret uavgjort, men det er uansett et bra resultat for Simon Grayson & Co. Før kampen mot Ipswich hadde Preston tre strake seire, og denne gode formen har ført hvittrøyene opp på en 13. plass på tabellen med 35 poeng. Det skiller elleve poeng ned til nedrykk, og for øyeblikket blir ikke ordet “nedrykk” nevnt rundt Deepdale. Hjemme på eget gress har Preston 4-6-3 denne sesongen, og fire av de seks siste hjemmekampene har endt med seier.

Prestons siste kamper:
Ipswich – Preston 1-1 (Johnson)
Bristol City – Preston 1-2 (Cunningham, Selvmål)
Peterborough – Preston 2-0
Preston – Rotherham 2-1 (Doyle, Selvmål)
Preston – Hull 1-0 (Gallagher)

Brentford skuffet stort forrige runde da de tidvis ble rundspilt av Burnley hjemme på Griffin Park, men det som stjal overskriftene var likevel en spiller som ikke var på banen. Den dyktige midtstopperen James Tarkowski bestemte seg nemlig for å sette seg selv foran laget på kampdagen, og nektet derfor å spille kampen mot det som han håper bli hans nye arbeidsgiver. Nå skal Brentford rette opp inntrykket etter tapet mot Burnley, og samtidig sette en stopper for en fire kampers lang tapsrekke. The Bees har nå falt ned på en 11. plass med 36 poeng, og på bortebane har de 4-4-5 denne sesongen. Bare to av de ni siste på fremmed gress har for øvrig endt med tap.

Brentfords siste kamper:
Brentford – Burnley 1-3 (Judge)
Brentford – Middlesbrough 0-1
Brentford – Walsall 0-1
Birmingham – Brentford 2-1 (Hofman)
Reading – Brentford 1-2 (Woods, Canos)

Vurdering:  Vanskelig kamp å spå. Preston med imponerende resultater de siste ukene, men Brentford er ikke enkle å slå. Jeg anbefaler å holde seg unna spill på denne kampen, men dersom jeg måtte valgt et utfall, ville det blitt hjemmeseier. 

Tips: H (2.35 @ Nordicbet)


 

Reading – Sheffield Wednesday
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner:  Garath McCleary er usikker, mens Jordan Obita ser ut til å være klar for vertene. Hos gjestene er målvaktene Keiren Westwood og Joe Wildsmith usikre. 

It´s all about the Vydra. Det er det som har vært samtaleemnet foran helgens serierunde, og det med god grunn. Med toppscorer Nick Blackman forsvunnet fra klubben, har man fokuset mye på hvem som skal score målene for Reading fremover. Noen hadde avskrevet Matej Vydra etter en svak høstsesong, men i midtuken slo han tilbake på lekkert vis. Tsjekkeren vartet opp med tre mål i 5-2 seieren over Huddersfield Town, og sikret dermed avansement til neste runde i FA Cupen. I serien har det derimot ikke vært like positivt den siste uken, ettersom Reading tapte 0-1 mot MK Dons i forrige runde. Reading har nå bare to seire på de ti siste ligakampene, men de virker likevel å være på bedringens vei. Nå ligger Reading på en 14. plass med 34 poeng, mens de på hjemmebane har  6-4-3 denne sesongen.

Readings siste kamper:
Reading – Huddersfield 5-2 (Vydra x3, Piazon, Alex)
MK Dons – Reading 1-0
Derby – Reading 1-1 (Williams)
Huddersfield – Reading 2-2 (Vydra, Robson-Kanu)
Reading – Bristol City 1-0 (Blackman)

Hos vertene er det Matej Vydra man gjerne bør se opp for denne runden, men hos gjestene har Gary Hooper overtatt stafettpinnen fra Fernando Forestieri. Sistnevnte er fortsatt like deilig i spillestilen som tidligere, men scoringene er det Hooper som har levert i de siste kampene. Fire mål på de to siste kampene har gjort Wednesday-fansen begeistret, og på fredag signerte han under på en permanent avtale med klubben. Uglene har nå fire strake seire dersom man tar med cupkampen mot Fulham, og har nå klatret opp på play-off plass. Med 45 poeng innehar de den viktige 6. plassen på tabellen, og akkurat nå virker det som om Wednesday blir sterkere og sterkere for hver kamp de spiller. På bortebane har de 3-5-5 denne sesongen, og bare én av de seks siste på fremmed gress har endt med seier.

Wednesdays siste kamper:
Sheff Wed – Leeds 2-0 (Hooper x2)
Sheff Wed – Bolton 3-2 (Forestieri, Hooper x2)
Sheff Wed – Fulham 2-1 (Bannan, Nuhiu)
Fulham – Sheff Wed 0-1 (Wallace)
Boro – Sheff Wed 1-0

Vurdering:  Tøff kamp å vurdere. Dette kan vippe alle veier, selv om Wednesday ser sterkest ut for øyeblikket. Jeg velger å sette et kryss på midten, samtidig som jeg har større tro på borteseier enn hjemmeseier her. 

Tips: U (3.10 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply