Skrevet av: Eirik Aase

 

Brentford – Leeds United
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: James Tarkowski er igjen ute hos vertene, mens Toumani Diagouraga har skiftet klubb til nettopp Leeds United. Han kan få sin debut mot gamleklubben her, mens Alex Mowatt er ute med skade. 

Det er ikke mange lag som reiser hjem fra Deepdale med tre mål og tre poeng, men det fikset Brentford på lørdag. At det skjer etter at Brentford har fire strake tap, gjør det hele enda litt mer typisk Brentford. London-klubben har nemlig bøttevis med kvaliteter innad i laget, og enkeltspillere som Alan Judge står ikke tilbake for noen i Championship. Derfor kan man aldri avskrive Brentford, men samtidig har de et stykke igjen før de kan regnes med i toppen. Foran denne kampen innehar de en 10. plass på tabellen med 39 poeng, og opp til play-off skiller det syv poeng. Hjemme på Griffin Par har The Bees 6-2-6 denne sesongen, men på de tre siste kampene på eget gress har de bare tatt ett fattig poeng.

Brentfords siste kamper:
Preston – Brentford 1-3 (Selvmål, Judge, Swift)
Brentford – Burnley 1-3 (Judge)
Brentford – Middlesbrough 0-1
Brentford – Walsall 0-1
Birmingham – Brentford 2-1 (Hofman)

Leeds United fikk besøk av et Bristol City-lag som sliter med en tynn stall og mangel på manager. Likevel var det et Bristol City-lag som var fulle av selvtillit etter å ha slått Middlesbrough i den foregående runden. Det var derfor langt fra noen walkover Leeds sto ovenfor da The Robins entret gressmatten på Elland Road, men likevel sikret Steve Evans & Co seg tre viktige poeng. Soulaymane Doukara scoret Leeds eneste mål i 1-0 seieren, og den sterke spissen har nå tre mål på de fire siste kampene. Yorkshire-klubben ligger nå på en 16. plass med 35 poeng, men bare én av de seks siste ligakampene har endt med seier. På bortebane har Leeds 4-6-4 denne sesongen, og bare to av de ti siste på fremmed gress har endt med seier.

Leeds siste kamper:
Leeds – Bristol City 1-0 (Doukara)
Sheff Wed – Leeds 2-0
Ipswich – Leeds 2-1 (Doukara)
Leeds – Rotherham 2-0 (Carayol, Doukara)
Leeds – MK Dons 1-1 (Selvmål)

Vurdering: Dette kan bli en herlig kamp på en av de vakreste stadionene i England. Brentford kommer garantert til å gi Leeds tøff kamp, men gjestene er ikke enkle å slå. Uavgjortfaren er helt klart tilstede, men likevel drister jeg meg på et tips på hjemmelaget i denne kampen. 

Tips: H (2.05 @ Nordicbet)


 

 

Nottingham Forest – Queens Park Rangers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Middlesbrough hadde ti hjemmekamper på rad uten baklengsmål i Championship før Nottingham Forest kom på besøk forrige helg. Et Forest-lag uten spillere som Henri Lansbury, Britt Assombalonga, David Vaughan og mange flere. Et såpass svekket Forest-lag at det var vanskelig å se for seg at de skulle få med seg noe som helst fra Riverside Stadium, til tross for bra form. Forest hadde nemlig ti kamper på rad uten tap i Championship før kampen mot Boro, og den rekken ble forlenget på imponerende vis. Jamie Ward stoppet den lange rekken med kamper på rad uten baklengs for Boro, og det viste seg å bli kampens eneste mål. Forest reiste derfor hjem med tre imponerende poeng, og har nå karret seg opp på en 11. plass med 38 poeng. Seks av de ni siste kampene har endt uavgjort, mens de på hjemmebane har 6-5-3 denne sesongen.

Forest siste kamper:
Boro – Forest 0-1 (Ward)
Forest – Bolton 3-0 (Oliveira, O.Burke, Ward)
Forest – Birmingham 1-1 (Mills)
Forest – QPR 1-0 (Ward)
Charlton – Forest 1-1 (Osborn)

Jeg synes det er noe spennende på gang på Loftus Road under Jimmy Floyd Hasselbainks ledelse, til tross for at han langt fra har fått noen god start som QPR-sjef. For to runder siden klemte de til med en 3-0 seier mot Rotherham, og dermed sikret Hasselbaink seg for sin første seier som QPR-sjef. Før det hadde han ledet London-klubben i åtte kamper uten hell, og blant de kampene finner vi faktisk en FA Cup-kamp mot nettopp Nottingham Forest på City Ground. Den kampen vant Forest 1-0, og nå er det på tide med revansj for Hasselbaink & Co. På lørdag ble det uavgjort 1-1 hjemme mot Wolverhampton Wanderers, i en kamp som fort kunne vært vunnet dersom Tjaronn Chery hadde plassert sitt skudd på tampen av kampen noen millimetre lengre til høyre. Nå ligger QPR på en 14. plass med 35 poeng, og på bortebane har de 4-3-7 denne sesongen. Bare én av de fem siste bortekampene i Championshop har endt med nederlag, og det skjedde mot Ipswich Town.

QPRs siste kamper:
QPR – Wolves 1-1 (Polter)
Rotherham – QPR 0-3 (Hoilett, Phillips, Polter)
Blackburn – QPR 1-1 (Fer)
Forest – QPR 1-0
QPR – Hull 1-2 (Polter)

Vurdering: Forest er i flott form og er vanskelige å slå for tiden. På lørdag klemte de til med årets kanskje sterkeste seier, samtidig som QPR ikke fikk ting helt til å stemme hjemme mot Wolves. Forest får favorittstempelet i denne kampen, men for meg er det alt for mye som peker mot uavgjort her. Derfor velger jeg å sette et kryss i midten. 

Tips: U (3.20 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply