I sommer skjedde det som er alle supporternes mareritt. Utenlandske eiere bestemte seg for å skifte klubbens draktfarge og klubblogo. Fra å spille i blå drakter, skal Cardiff City nå spille i rødt. De har hatt klengenavnet “Bluebirds”, men har nå fått en diger rød drage i klubblogoen. Det hjelper ikke mye at det fortsatt finnes en liten “Bluebird” helt nederst på den nye logoen. På tross av dette, tror vi på en gedigen jubelsesong for waliserne. Forrige sesong ble stående igjen som sesongen hvor Cardiff nesten nådde opp. I ligacupen ble det tap på straffekonkurranse mot Liverpool i finalen på Wembley, og i Championship ble det tap i playoff-semifinalen mot West Ham. Faktisk var Cardiff blant topp seks i 29 av 46 runder forrige sesong, og den dårligste plasseringen de hadde, var en 13.plass. De var med andre ord et stabilt topplag. Det var kun en elendig periode før og etter finalen på Wembley, som hindret waliserne fra å kjempe om direkte opprykk. Foran årets sesong har lagets manager, Malky Mackay, fått på plass et kjempesterkt lag, med god dekning i alle posisjoner.

Keeper:
På keeperplassen finner vi 27-år gamle David Marshall. Han forlot Norwich til fordel for Cardiff tilbake i 2009, da kanarifuglene rykket ned til League One. I 2010/11-sesongen havnet han litt i skyggen av Tom Heaton, men har under Mackay fått rikelig med tillit. Forrige sesong spilte han hele 45 kamper, og hvis ikke skader kommer i veien, kommer han nok til å spille like mange kamper denne sesongen også. Inn som ny reservekeeper, har Cardiff hentet Joe Lewis fra Peterborough. Lewis har vært førstevalget hos United siden 2008, men må sannsynligvis finne seg i å starte på benken på Cardiff City Stadium. Han sa nylig i et intervju til Wales Online, at han skal gjøre alt han kan denne sesongen for å ta plassen til Marshall. Bak disse to finner vi Elliot Parish. Den unge keeperen ble hentet på lån i fjor høst, og selv om han ikke fikk spille et eneste minutt for Cardiff, ville han likevel komme til klubben på en permanent overgang.

Forsvar:
På stopperplass hos Cardiff, finner vi de to svært solide stopperne, Ben Turner og Mark Hudson. Turner er med sine 193cm, en spiller som ikke er lett å møte i hodeduellene. Han scoret det ene målet i årets Carling Cup-finale, samt mot Middlesbrough på både hjemme og bortebane. Han er med andre ord en spiller man bør passe godt på ved dødballer. Mark Hudson skal med sine 30-år, stå for rutinen i forsvaret. Han har spilt en enorm mengde med Championship-kamper de siste sesongene, og er nok svært giret på å få sjansen i Premier League igjen. Han spilte et par kamper der for Crystal Palace i 2004/05-sesongen, men etterpå har det bare blitt Championship på stopperen. Foran årets sesong har han uttalt at han aldri har spilt på et bedre lag, enn det Cardiff har i år. Vi er ikke uenige. Skulle det bli skader på disse to, har man Dekal Kainan på benken. Han har med sin lange fartstid i israelsk toppfotball, nok av erfaring til å steppe inn i midtforsvaret. På venstreback finner vi den tidligere Middlesbrough-spilleren, Andrew Taylor. Han ble hentet til klubben foran forrige sesong, og viste med solid spill at han hører hjemme i toppen av Championship. På motsatt back finner vi Keving McNaughton. Han kom til klubben tilbake i 2006, og kommer mest sannsynlig til å runde 250 kamper for Cardiff i løpet av årets sesong. I 2010/11-sesongen ble han kåret til årets spiller hos waliserne.

Midtbane:
Vi tror Mackay velger å spille en 4-5-1 formasjon, og kommer derfor til å spille med tre spillere sentralt på midtbanen. Det meste tyder på at disse tre spillerne blir Peter Whittingham, Jordon Mutch og Aron Gunnarsson. Førstnevnte blir av mange sett på som den beste spilleren i hele Championship, og må følgelig leve med et stort press på seg i den kommende sesongen. Mutch ble hentet inn fra Birmingham i sommer, og med en prislapp på rundt £2m hengende over seg, har han nok av press på seg han også. Gunnarsson er en av de mest spennende spillerne i divisjonen. Han er bare 23-år, men har allerede 28 landskamper under beltet. Han ble hentet forrige sommer, etter å ha spilt hele 122 kamper for Coventry. Han er definitivt en spiller motstandernes lag bør se opp for. Skulle det bli skader på midtbanen, kan man alltids sette inn spillere som Stephen McPhail og nysignerte Filip Kiss. På kantene finner vi kvalitet i spillere som Craig Conway, Craig Bellamy og Don Cowie. Førstnevnte scoret bare tre mål på 31 ligakamper i fjor, noe han garantert ønsker å forbedre i år. Bellamy blir nok sett på som en spiss av de fleste, men vi tror han kommer til å få en rolle ut på kanten. Den spennende Kim Bo-Kyung kan også spille på kanten, og kan fort vise seg å bli en suksess.

Angrep:
På topp skal Robert Earnshaw, , Joe Mason, Heidar Helguson og Etien Velikonja fikse jubel for blåtrøyene rødtrøyene. Earnshaw ble i 1999, 2000 og 2001 kåret til årets unge spiller i Cardiff. Da han scoret 31 ligamål for klubben i 2002/03-sesongen, ble han kåret til årets spiller. I 2005 valgte han å forlate klubben til fordel for West Brom og Premier League. Seks år og fire klubber senere, dukket han igjen opp hos waliserne foran forrige sesong. Det ble kun tre scoringer i retursesongen, men kanskje kan han finne på mer sprell i år. Helguson ble hentet til engelsk fotball fra Lillestrøm i 1999. I 2010/11-sesongen var han en viktig del av QPR-laget som rykket opp til Premier League. Kanskje er det akkurat den erfaringen Cardiff-laget trenger denne sesongen. Velikonja ble hentet inn fra Maribor i sommer. Hans hurtighet kan fort vise seg å bli en trussel for de fleste forsvarene i Championship, og vi blir ikke overrasket om han imponerer de gangene han får sjansen på topp. Joe Mason ble kåret til årets unge spiller forrige sesong, og med sine ni mål i fjorårets Championship, er han en spiller man bør se opp for.

Trener:
Malky Mackay (bilde under) satt seg i managerstolen ved Cardiff City Stadium foran forrige sesong. Han hadde tidligere bare vært manager i Watford fra 2009 til 2011. Han gjennomførte da to brukbare sesonger med begrensede midler på Vicarage Road, og endte opp med en 16. og en 14.plass. Dette var nok til å få jobben som ny manager hos Cardiff. Under hans tid som spiller rykket han opp fra Championship tre år på rad, med tre forskjellige klubber. Først med Norwich i 2004, så med West Ham i 2005, før han tilslutt rykket opp med Watford i 2006. I løpet av denne tiden må han definitivt ha plukket opp noen triks som han kan bruke i en eventuell opprykkstrid i år. To ganger tidligere har han blitt kåret til månedens manager i Championship, og vi blir sjokkert hvis han ikke blir det minst en gang til i løpet av årets sesong.

Overganger:
I sommer har Anthony Gerrard, Tom Heaton, Lee Naylor og Kenny Miller forlatt klubben. Sistnevnte scoret ti ganger forrige sesong, men med tanke på de spissene klubben har tilgjengelig i år, tror vi ikke han blir savnet. Gerrard er nok best kjent for å misse på den avgjørende straffen i ligacupfinalen. Inn har man hentet Craig Bellamy, Heidar Helguson, Kim Bo-Kyung, Etien Velikonja, Joe Lewis, Filip Kiss og Jordon Mutch. Bellamy kunne fortsatt spilt for et av de beste lagene i Premier League, så det er ingen tvil om hvor god signering det er. Bo-Kyung er svært spennende, i mens du vet hva du får fra Helguson og Mutch. For å oppsummere overgangsvinduet for Cardiff, kan man konkludere med at et sterkt lag har bare blitt bedre.

Treningskamper:
28.juli – Forest Green 0-1
31.juli – Cheltenham Town 4-0 (Andrew Taylor, Robert Earnshaw, Craig Conway, Peter Whittingham)
04.aug – Oxford United 2-1 (Peter Whittingham, Filip Kiss)
07.aug – Bournemouth 2-1 (Peter Whittingham, Heidar Helguson)
11.aug – Newcastle 4-1 (Aron Gunnarsson x2, Joe Ralls, Etien Velikonja)

Vår vurdering:
Cardiff har de siste sesongene endt helt opp i toppen, men har aldri nådd helt opp. Med tanke på de kvalitetene som laget innehar, , og en manager som er på vei opp, har vi ingen betenkninger med å plassere Cardiff helt på toppen av tabellen i vårt tips. Whittingham på midtbanen kommer sannsynligvis til å putte et tosifret antall ganger, noe vi tror Bellamy og Helguson også kan komme til å gjøre. I midtforsvaret har man solide spillere i Turner og Hudson, og forrige sesong holdt de nullen 15 ganger. Det tallet tror vi blir høyere denne sesongen. Man har allerede blitt slått ut av ligacupen, og kan derfor konsentrere seg fullt om ligaen det første halvåret. Cardiff blir kjempesterke denne sesongen, og vi tror de vinner årets Championship.

Vi spår: 1.plass