Forrige sesong ble en enkel affære for de røde guttene fra London. Fra sesongstart og frem til andre juledag, tapte de bare en kamp. Etter et tap på nyttårsaften, gikk de inn i en ny flott periode med elleve kamper uten tap. I mars kom en liten dårlig periode, hvor de tapte tre av fem kamper. Tilslutt vant de seks av de syv siste kampene, og vant ligaen suverent med bare fem tap. Førsteplassen i League One var derfor alltid i Charltons hule hånd, og det blir spennende å se om de klarer ta med seg denne suksessen videre neste sesong. Siden Swansea vant League One tilbake i 2008, har ingen av mestrene kommet på en dårlige plassering enn 10.plass i den påfølgende sesongen. Norwich toppet det hele med å rykke direkte opp i 2010/11.

I motsetning til de to andre klubbene som rykket opp sammen med Charlton, har ikke “The Addicks” kastet rundt seg med penger i sommer. Kun tre spillere har blitt hentet til The Valley, og to av dem var uten kontrakt. Derfor er det liten tvil om at Charlton-sjef Chris Powell ønsker å gi spillerne som hjalp de opp, en sjanse til å prøve seg i Championship. Og hvorfor skulle han ikke gjøre det? Med 101 poeng forrige sesong, er det ingenting som tilsier at de ikke vil kapre poeng denne sesongen også.

Keeper:
I buret til Charlton finner vi Ben Hamer (bilde under). Han ble hentet til Charlton forrige sommer, etter at han aldri fikk sjansen i Reading. Det var et valg verken han eller Charlton angrer på i dag. Han fikk umiddelbart trøyenummer 1, og var førstevalget hele sesongen. Kun 30 ganger måtte han plukke ut ballen fra nettmaskene, og vi ser ingen grunn til hvorfor han ikke skal lykkes i Championship også. På benken finner vi Nick Pope og John Sullivan. Sistnevnte fikk noen minutt på banen forrige sesong, imens Pope var utlånt til Harrow Borough og Welling United.

Forsvar:
Vi er ikke helt sikre på hvordan de kommer til å sette opp forsvarsfireren. Går vi ut ifra det vi fikk se forrige sesong, vil stopperparet bestå av Michael Morrison og Matt Taylor (bilde under). Morrison har spilt flere kamper for Leicester i Championship, og vet med andre ord hva som venter han. Taylor har aldri spilt på høyere nivå enn League One, og så sent som i 2007 spilte han for Team Bath på nivå 7 i England. Taylor var faktisk keeper frem til han var 24 år gammel, og kan dermed steppe inn som reservekeeper hvis det er behov. I bakhånd har Charlton den dyktige stopperen Leon Cort. Han har bøttevis med erfaring fra både Championship og Premier League, og er kanskje best kjent for å gå hele seks år uten å få gult eller rødt kort. På backene forventer vi å finne Rhoys Wiggins og Chris Solly. 21-år gamle Solly ble forrige sesong kåret til årets unge spiller av klubben, samt årets spiller av supporterne. Ingen tvil om at høyrebacken gjorde en god sesong. På venstrebacken finner vi 24-år gamle Wiggins. Waliseren kom med på årets lag i League One forrige sesong, og har henvist den spennende unggutten Cedric Evina til benken.

Midtbane:
Hvis vi går utifra at Powell går for en trygg 4-4-2 fra start av sesongen, tror vi Danny Hollands og Dale Stephens får tillit sentralt på midtbanen. På sidene tror vi Danny Green og Johnnie Jackson starter. Hollands puttet syv ganger fra sin midtbaneposisjon forrige sesong, og er helt klart bankers på midtbanen også dette året. 26-åringen er sjeldent skadet, noe hans mange kamper for Bournemouth beviser. Stephens er 22 år gammel, og har aldri spilt på høyere nivå enn Championship. På tross av mye tillit under Chris Powell, er vi likevel litt usikre på om Stephens blir førstevalg fra start av. Green på høyresiden er en fantastisk tilrettelegger. Hans presise fot fikset hele ni målgivende pasninger i opprykksesongen. På venstresiden finner vi Johnnie Jackson. Det tidligere Tottenham-talentet har rukket å bli 29-år nå, og kommer garantert til å score en del mål i årets Championship. Han puttet tosifret antall mål i League One forrige sesong, samtidig som han har vist imponerende spill i årets sesongoppkjøring. Ellers har Charlton spillere som Scott Wagstaff, Salim Kerkar, Andrew Hughes og Bradley Pritchard på midtbanen. Alle disse får helt sikkert en del spilletid på The Valley i år.

Angrep:
Dette er garantert den sterkeste lagdelen til Charlton. Med et spisspar bestående av Bradley Wright-Phillips og Yann Kermogant, lukter det mange mål denne sesongen. Kermogant ble utskjelt under hans tid i Leicester, noe som kanskje toppet seg da han misset et straffespark mot Cardiff i en semifinale i playoffen til Premier League. I Charlton er han derimot svært populær, og tidligere i sommer forlenget han kontrakten med to år. Wright-Phillips er sønn av den tidligere storspilleren Ian Wright, og man kunne nesten se litt likhet forrige sesong, da han puttet hele 22 ganger. Den lynraske spissen Danny Haynes skal sammen med nysigneringen Jordan Cooke, forsøke å danke ut en av de to dyktige spissene.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Iad3gV-9C1U]

Trener:
Chris Powell har ikke en lang managerkarriere bak seg, men jaggu har den skutt fart allerede. I 2010 fikk han en kamp som vikarierende manager i Leicester, en kamp som de vant 3-1 over Scunthorpe. Etter å ha gått tilbake som trener under Sven Gøran Eriksson, fikk han i januar 2011 endelig sjansen til å bli manager på permanent basis i Charlton. Etter en fin start på manageryrket, gikk han en lang periode uten seier, og endte midt på tabellen i League One. Hvordan det gikk i den påfølgende sesongen har vi allerede skrevet om tidligere i vurderingen. Powell signerte hele 19 spillere foran jubelsesongen, og hvis vi legger til at hans første signering var Bradley Wright-Phillips, er det liten tvil om hans dyktighet på overgangsmarkedet. I hans tid i Charlton, har han en seiersprosent på over 50. Klarer han holde det snittet over den kommende sesongen, blir Charlton mest sannsynlig å finne i Premier League sesongen 2013/14.

Overganger:
Hvis du er av typen som elsker overganger, har du garantert ikke likt Charlton denne sommeren. Kun tre spillere har blitt hentet inn, og det er ikke sikkert at noen av de kommer til å starte når sesongen sparkes i gang. Samtidig har de ikke mistet noen sentrale spillere, noe som må være veldig befriende for klubbens manager og supportere. Jordan Cook har lenge vært et spennende talent hos Sunderland, og kanskje kan han slå til i Charlton. Han har uansett en tøff kamp om spissplassen i vente. Lawrie Wilson har blitt hentet inn fra Stevenage, og kan definitivt gjøre en flott jobb for Charlton. Salim Kerkar har erfaring fra Rangers, men vi er usikre på om han kan tilføre noe til dette Charlton-laget. Kort oppsummert har det vært en kjedelig sommer på The Valley.

Treningskamper:
14.juli – Welling United 4-0 (Michael Smith, Johnnie Jackson, Danny Haynes, Selvmål)
19.juli – Sporting Lisboa 1-0 (Johnnie Jackson)
26.juli – Barnet 4-1 (Yann Kermogant x2, Bradley Wright-Phillips, Johnnie Jackson)
31.juli – Bury 2-1 (Joe Pigott, Adebayo Azeez)
01.aug – Crawley 1-0 (Danny Green)
04.aug – Gillingham 0-1
11.aug – Fulham

Vår vurdering:
Historien viser at lag som vinner League One, som regel hevder seg veldig bra i Championship. Vi tror Charlton fortsetter den trenden, men at de ikke havner helt oppe i toppen. Grunnen til det er fordi vi anser kvaliteten i laget som ikke god nok til. Med unntak av angrepet som er kjempebra, er vi veldig usikre på hvordan sentrale spillere som blant annet Matt Taylor og Dale Stephens kommer til å takle nivåforskjellen. Likevel anser vi Chris Powell som den kanskje mest spennende manageren i hele divisjonen, og hvis noen kan motbevise vårt tips, er det definitivt han.

Vi spår: 15.plass