Etter en hel haug med gode forsøk, ville det seg endelig for Yorkshire-klubben. I sin tredje playoff på rad, ble det full klaff etter å ha danket ut MK Dons og Sheffield United i henholdsvis semi og finale. Før det hadde Terriers-fansen allerede opplevd litt av hvert tidligere i sesongen. Den lovende manageren Lee Clark satte under hans tid i Huddersfield en rekord som blir vanskelig å knekke. Han gikk nemlig 43 kamper i ligaen uten å tape en eneste kamp, men det ble dessverre bråstopp da de møtte Charlton i slutten av november. Absurd nok, skulle denne rekorden også føre til sparkingen av Clark. I midten av februar fikk han nemlig fyken av styreformann Dean Hoyle. Grunnen var enkel, Hoyle mente nemlig at Clark satt seg selv foran laget ved å heller sikre uavgjortresultat for å forbedre sin rekord med kamper uten tap, istedenfor å gå for seieren. Med et høyt antall uavgjorte kamper, kan man kanskje forstå den avgjørelsen, men så lenge Huddersfield faktisk var i opprykkskampen, var det en ganske ufortjent skjebne.

Simon Grayson tok over ansvaret etter Clark, og hvis man ser bort fra tre strake tap i april, gjorde han en flott jobb. Etter en knepen seier over MK Dons i playoff-semien, måtte det hele 22 straffespark til for å avgjøre hvem av Huddersfield og Sheffield United som skulle få spille i Championship i år. Det hele ble avgjort da United sin keeper, Steve Simonsen, sendte det avgjørende straffesparket over mål. Foran årets sesong har Grayson hentet inn spillere med Championship-erfaring, likevel blir alt presset på Jordan Rhodes. Det er kanskje ikke særlig overraskende med tanke på at den skotske spissen banket inn nesten 40 mål i ligaen forrige sesong. Gjennom sommeren har det vært store spekulasjoner om hvor Rhodes kommer til å spille denne sesongen, og per dags dato ser det ut som om han ikke forsvinner i løpet av dette vinduet.

Keeper:
I Alex Smithies (bilde under) har Huddersfield et keepertalent utenom det vanlige. Ikke bare er han en lokal gutt som kom til klubben i en alder av 10-år, han er også svært dyktig. Som 18-åring ble han førstevalg mellom stengene på Galpharm Stadium. I sin første fulle sesong i klubben var han den eneste Huddersfield-spilleren som spilte hver eneste kamp. Ikke overraskende ble han da kåret til årets unge spiller av klubben. Deler av 2010/11 og mesteparten av 2011/12 sesongen ble ødelagt av en stygg skade. Nå er Smithies frisk som en fisk, og stinn av selvtillit etter å ha både scoret og reddet straffespark i playoff-finalen. Reservekeeperne denne sesongen blir som før, nemlig Ian Bennett og Nick Colgan. Bennett nærmer seg snart pensjonsalder, men signerte likevel en ny toårs-kontrakt i sommer.

Forsvar:
I forsvaret har man i løpet av sommeren hentet inn flere spennende spillere. Først ble Joel Lynch hentet fra Nottingham Forest, før man nylig fikk inn Anthony Gerrard fra Cardiff. Likevel blir det sannsynligvis bare plass til en av dem i midtforsvaret, siden kaptein Peter Clarke allerede okkuperer en av plassene der. Siden 2004/05 har han blitt kåret til årets spiller i både Southend og Blackpool, før han fikk den gjeve prisen to ganger hos Huddersfield i henholdsvis 2009/10 og 2010/11. På backene er vi ganske sikre på at både Jack Hunt og Paul Dixon får bøttevis av tillit. Unge Hunt spilte nesten alle kampene forrige sesong, og kan med sin hurtighet være en trussel fremover på banen også. Dixon ble hentet fra Dundee United i sommer, og fikk umiddelbart tildelt draktnummer 3 av Simon Grayson.

Midtbane:
Vi går ut i fra at Huddersfield stiller opp i en 4-2-3-1 formasjon til seriestarten mot Cardiff, og de to såkalt sittende midtbanespillerne blir etter all sannsynlighet Keith Southern og Oliver Norwood. Begge ble hentet tidligere i sommer, og begge har alt som skal til for å prestere bra i Championship. Southern kjenner nok de fleste fra hans tid i Blackpool, hvor han fikk 21 kamper da de var oppe i Premier League. Selv om han ble hentet til “The Terriers” 25.juli, fikk han likevel spille sin testemonialkamp for Blackpool mot Everton den 5.august. Norwood har sin fotballutdannelse fra Manchester United, men fikk aldri sjansen hos de røde djevlene. Kanskje vil en permanent overgang og mye spilletid gi Norwood et etterlengtet gjennombrudd. Foran de to kommer sannsynligvis Adam Clayton (bilde under) til å spille. 23-åringen var kanskje Leeds beste spiller forrige sesong, men ble solgt da han skal ha vært for grådig i kontraktsforhandlingene med Leeds. På sidene har man spillere som Lee Novak, Sean Scannell og Danny Ward. Scannell ble hentet fra Crystal Palace i sommer, og er helt klart en spiller som holder bra Championship-nivå. Lee Novak er en hardtarbeidende angrepspiller, som gjerne kan brukes på kanten. Hans opporende spillestil skaper ofte trøbbel for de fleste motstandere.

Angrep:
På topp er alle øyne festet på Jordan Rhodes (bilde under). “Hvordan vil han takle overgangen til Championship? Vil han forlate klubben i sommer? Hvordan vil han gjøre det hvis han må spille alene på topp?” er alle spørsmål som har surret gjennom sommeren. For å svare på spørsmålene, tror vi Rhodes kommer til å banke inn mål denne sesongen også. Får Huddersfield en god sesong, er vi sikre på at Rhodes havner blant topp tre på toppscorerlisten. Foreløpig ser det ut til at Rhodes ikke blir solgt, da Huddersfield forrige uke avslo et bud på rundt £5m. Vi tviler på at noen går høyere enn det så lenge han ikke har prestert på høyere nivå enn League One. Vi er derimot litt mer usikre på hvordan Rhodes kan gjøre det alene på topp. Det må vi nesten vente til sesongstart for å se. Skulle Rhodes bli skadet, eller Grayson velge å gå tilbake til to spillere på topp, finner vi Alan Lee luskende i bakgrunnen. Han har nå rukket å bli 33-år gammel, og har de siste sesongen vært svært delaktig i suksessen til Rhodes.

Trener:
Simon Grayson (bilde under) startet sin managerkarriere i Blackpool. Under hans tid i kystbyen, ledet han de oransje til opprykk til Championship. Etter et par vellykkede sesonger forlot han “Seasiders” til fordel for klubben han startet sin spillerkarriere i, nemlig Leeds. Der tapte han først en playoff-semi mot Millwall, før de rykket direkte opp neste sesong. Det ble ikke flere opprykk for Grayson i Leeds, men hans seier på Old Trafford i FA Cupens tredje runde i 2010, kommer nok ikke til å bli glemt med det første. I vår fikk han sparken som Leeds-manager, og tok deretter over Huddersfield. Resten av historien har dere allerede lest.

Overganger:
Grayson har vært klok i sommerens overgangsvindu, og hentet inn spillere som har erfaring fra Championship. Spillere som Scannell, Lynch, Norwood, Clayton, Southern og Gerrard har alle bevist at de er gode nok for Championship. I tillegg har man fått inn den dyktige backen Paul Dixon. Ut har man ikke mistet noen spillere som var tiltenkt en sentral rolle denne sesongen, og derfor utnevner vi Huddersfield som et av de lagene som har vært best på overgangsmarkedet i sommer.

Treningskamper:
21.juli – Guisely 0-1
25.juli – Kilmarnock 1-1 (Jordan Rhodes)
28.juli – Hibernian 2-2 (Lee Novak, Sean Scannell)
01.aug – Crewe 0-1
04.aug – Oldham 0-0
07.aug – Chesterfield 3-0 (Alan Lee, Jimmy Spencer, Jordan Sinnott)
08.aug – Barcelona B 0-2

Vår vurdering:
Huddersfield har uten tvil et lag som er godt nok til å kjempe i øvre halvdel av Championship. Dette sammen med den vanlige oppturen nyopprykkede lag pleier å få, tror vi på mye jubel på John Smith’s Stadium. Faktisk spår vi en sesong helt oppe ved playoff-plassene, men det er mange lag om den gulrota, og vi tror derfor de til slutt ender opp med en respektabel 10.plass. Laget er svært avhengig av Jordan Rhodes, og hvis han forsvinner før september, tror vi dessverre at laget kan havne lenger ned på tabellen. Skulle han derimot få en lik sesong som i fjor, i tillegg til en solid dose flaks, blir vi ikke overrasket hvis Huddersfield plutselig er i Premier League på denne tiden neste år.

Vi spår: 10.plass