I begynnelsen av mai skjedde det som ikke skulle skje. 8.mai ble den talentfulle manageren Nick Barmby sparket på grunn av kommentarer om eierne i media. Barmby tok over roret i november, da Nigel Pearson forsvant fra klubben. Med seier i første kamp mot Derby, var et spennende samarbeid i gang. Etter at Barmby la skoene på hylla, og konsentrerte seg kun om manageryrket, gikk Hull inn i en fantastisk periode. 11 kamper på rad uten tap i ligaen, ga store håp om playoff-plass for tigrene. Dessvere følgte fem kamper på rad med tap, og selv om de avsluttet sesongen knallsterkt etter det, havnet de likevel syv poeng i fra den viktige 6.plassen. Ved sesongslutt var det faktisk bare et eneste lag som hadde sluppet inn færre mål enn Hull, og det var seriemester Reading.

Etter at Barmby forsvant fra klubben, har den egyptiskfødte styreformannen Assem Allam jobbet hardt for å finne en dyktig erstatter. Valget falt på den tidligere Sunderland-manageren Steve Bruce. Bruce fikk sparken i Sunderland tilbake i november, og har vært arbeidsledig siden det skjedde. Han har ledet seks forskjellige lag i totalt 583 kamper, og har derfor viktig erfaring som kan bli gull verdt for Hull.

Keeper:
På keeperplassen finner vi to nye signeringer. Ben Amos har blitt hentet på et sesonglangt lån fra Manchester United, og etter å ha startet de siste treningskampene, forventer vi at han blir førstevalget i mål hos tigrene. De fleste kjenner nok Amos fra hans låneopphold i Molde, hvor han fikk en del kamper. Han har et stort antall aldersbestemte landskamper, og venter bare på et skikkelig gjennombrudd. Kanskje kommer det gjennombruddet denne sesongen? Eldin Jakupovic ble egentlig funnet av Nick Barmby tidligere i vår, men da Barmby fikk sparken, var Jakupovic på prøvespill hos blant annet Ipswich. Likevel førte alle veier til Hull, og Steve Bruce signerte den sveitsiske keeperen 9.juli. Han har fått tildelt draktnummer 1, og frem til Amos ble hentet, trodde man at sveitseren skulle være førstevalget i år. Skulle Amos mislykkes mellom stengene, går det nok ikke lenge før Jakupovic blir å finne i tigrenes mål.

Forsvar:
Inn i midtforsvaret har Steve Bruce hentet den rutinerte krigeren Abdoulaye Faye. Med sine 34-år og mange kamper i Premier League, kan det vise seg å bli en bra signering. Med seg i forsvaret får han James Chester. Den 23-år gamle stopperen har en fortid i Manchester Uniteds akademi, og spilte nesten samtlige kamper for Hull forrige sesong. Hvem av de to som må vike når kaptein Jack Hobbs returnerer fra skade utover i sesongen, gjenstår å se. Kanskje spiller de såpass bra at det blir Hobbs som må kjempe seg inn i laget igjen. På venstrebacken finner vi Joe Dudgeon eller Andy Dawson. Dudgeon er enda en spiller som ikke klarte ta steget videre fra akademiet til de røde djevlene, og skal i år kjempe om en plass på venstrebacken til Hull. Etter mange gode kamper forrige sesong, samt imponerende spill i årets sesongoppkjøring, tror vi han kaprer den plassen foran Dawson. På motsatt back finner vi forhåpentligvis Liam Rosenior. Høyrebacken er sønn av selveste Leroy Rosenior, og spilte i likhet med Chester, nesten alle kampene forrige sesong.

Midtbane:
For å vite hvordan midtbanen til Hull kommer til å fremstå, er man avhengig av å vite hvordan Bruce kommer til å spille. I generalprøven mot Norwich stilte han opp i en 4-4-2 formasjon, noe som kan være litt ødeleggende. Grunnen til at den passer dårlig, er fordi man da må plassere Robert Koren ut på kanten. Alle som har sett den slovenske ballkunstneren spille fotball, vet at han spiller best i en slags trequartista-rolle mellom midtbanen og angriperne. Sentralt på midtbanen finner vi uansett Paul McKenna og den talentfulle unggutten Tom Cairney. Preston-legenden McKenna har nå rukket å bli 34-år gammel, og det spørs hvor lenge han holder dette nivået. Cairney imponerte stort da han som 19-åringen fikk sjansen i Premier League. Etter nedrykket til Championship har han fått mye tillit, men prestasjonene har ikke vært mye å skrive hjem om. Forrige sesong scoret han ikke et eneste mål, men kanskje er han en spiller som kan blomstre under Steve Bruce? På høyrekanten finner vi nysigneringen Sone Aluko. Den engelske vingen har landskamper for Nigeria, og brillierte for Rangers forrige sesong. 12 mål på 21 kamper er svært bra for en kantspiller, og klarer han levere like bra for Hull denne sesongen, har de virkelig noe å glede seg til. Motsatt ving blir sannsynligvis okkupert av Cameron Stewart eller Robert Koren. Først og fremst tror vi Koren blir valgt foran Stewart, men sistnevnte for nok spille der hvis Koren får spille i hullet mellom midtbanen og angriperne.

Angrep:
På topp har Hull kvalitet med stor K. Matty Fryatt bøttet inn mål forrige sesong, og man forventer det samme fra han denne sesongen. Ved siden av han finner vi nysigneringen Nick Proschwitz.  Vi skrev tidligere i sommer en liten artikkel om hvem denne ukjente tyskeren er, og selv om han i sesongoppkjøringen ikke har fått ting til å stemme, har vi fortsatt tro på at han blir en suksess. Har du ikke lest artikkelen, anbefaler vi at du leser den her. Ved siden av disse to, finner vi Aaron McLean. Han scoret bare fem mål forrige sesong, og må helt klart heve spillet sine et par hakk om han ønsker spilletid denne sesongen. En spiller vi har sansen for er den tidligere Arsenal-spissen Jay Simpson. Forrige sesong var han utlånt til Millwall, og det er usikker på hva slags rolle han kommer til å spille under Steve Bruce.

Trener:
I Steve Bruce (Bilde under) har Hull fått en manager med mye erfaring, og gode kontakter. Bruce liker godt å leke seg på overgangsmarkedet, og har tidligere ikke vært redd for å signere middelmådige spillere på høye lønninger. Vi ser ikke på Bruce som en særlig dyktig trener, og føler ofte at hans rykte kanskje har blitt litt oppskrytt.  Likevel skal man ikke legge skjul på at han tidligere har rykket opp fra Championship, og derfor en erfaring som kan være gull verdt for tigrene. Bruce startet sin managerkarriere i Sheffield United i 1998. Han ledet klubben fra stålbyen til en åttende plass i daværende “First Division”, før han sa opp etter bare en sesong pga. trøbbel på styrerommet og manglende penger til å bruke på overganger. Da gikk turen videre til Huddersfield, hvor han nesten nådde playoff i sin første sesong. Der fikk han sparken etter en dårlig start i sin andre sesong hos “The Terriers”. Turen gikk så videre til Wigan, hvor han kun ble i to måneder før han gikk til Crystal Palace. Bruce fikk en imponerende start på Selhurst Park, men valgte likevel å forlate klubben bare noen måneder ut i sesongen. Birmingham var nemlig interessert i hans tjenester, noe han ikke klarte motstå.

Det viste seg å være et klokt trekk, da han senere den sesongen vant playoff-finalen over Norwich, og rykket dermed opp til Premier League. Etter dette følgte et par imponerende sesonger i det gjeveste selskap, før det ble nedrykk i 2005/06-sesongen. Bruce fikk likevel fortsette, og rykket opp til Premier League igjen på første forsøk. Et par måneder ut i Premier League-comebacket forlot Bruce klubben til fordel for Wigan. Etter først å ha unngått nedrykk i sin første sesong på daværende JJB Stadium, klarte Bruce oppnå en fantastisk 11.plass i den påfølgende sesongen. Det var nok til å imponere Sunderland, hvor han var manager i to og en halv sesong før han ble sparket.

Overganger:
På overgangsmarkedet har Hull gjort en bra jobb denne sommeren. Ut har blant annet Kamel Ghilas forsvunnet, og inn har man hentet spennende spillere som Nick Proschwitz, Sone Aluko og Ben Amos. Samtidig er Abdoulaye Faye en spiller som gjerne kan bli en hit i årets Championship, på tross av sin høye alder. Steve Bruce har også funnet plass til sin egen sønn i løpet av sommeren. Alex Bruce ble hentet inn etter et prøvespill, noe som ikke var særlig populært blant Hull-fansen. På tross av det, gir vi en klar tommel opp til Hull sine overganger.

Treningskamper: 
16.juli – North Ferriby 3-1 (Aaron Mclean, Matty Fryatt, Jay Simpson)
17.juli – Winterton Rangers 5-0 (Jay Simpson x3, Jamie Devitt, Matty Fryatt)
20.juli – Grimsby Town 0-0
28.juli – Rochdale 1-0 (Robert Koren)
31.juli – Doncaster 1-3 (Selvmål)
04.aug – Hartlepool 1-1 (Cameron Stewart)
07.aug – Norwich 0-0

Vår vurdering:
Vi tror Hull har et bra nok lag til å kjempe om en playoff-plass. Dessverre finnes det mange lag som er gode nok til det i år, og derfor tror vi at det kan bli en stygg plassering for Hull denne sesongen. Grunnen til det er Steve Bruce. Måten han ledet Sunderland på var ofte svært skuffende, og han viste gang på gang svake avgjørelser fra sidelinjen. Vi tror Hull kan få en tøff start på sesongen, og vi er svært spent på hvordan styreformann Assem Allam kommer til å reagere på dårlige resultater. Selv om vi tipper dem langt ned på tabellen, blir vi likevel ikke overrasket om vi finner de blant topp 10 når sesongen er over.

Vi spår: 17.plass