Foran forrige sesong ble det satset knallhardt på King Power Stadium. Klubbens eier og styreformann, Vichai Raksriaksorn, hadde bestemt seg for å hjelpe Leicester City opp til Premier League. Derfor økte han overgangsbudsjettet betraktelig, til daværende manager Sven Gøran Erikssons store fornøyelse. Akkurat som på kvinnefronten, valgte Eriksson å gå for mange, istedenfor få. Det ble derfor hentet inn hele 11 spillere i løpet av sommerens overgangsvindu. Med spillere som blant annet Jermaine Beckford, Matt Mills, Paul Konchesky, David Nugent og John Pantsil, seilet revene tidlig opp som soleklare opprykksfavoritter sammen med West Ham. Dessverre for Leicester deles det ikke ut poeng for spennende overganger, man må rett og slett vinne kamper, noe som ikke ble gjort alt for ofte. Kun 13 kamper inn i sesongen, ble svensken enig med klubben om å avslutte samarbeidet. De hadde da kun vunnet fem kamper, men var på ingen måte hektet  av opprykkskampen. Nigel Pearson forlot Leicester sommeren 2010, etter uenighet med daværende styreformann Milan Mandaric. Da han fikk muligheten til å komme tilbake igjen under en ny styreformann, nølte han ikke med å takke ja. Under Pearson ble revene liggende stabilt på midten av tabellen ut sesongen. De endte tilslutt på en 9.plass, med ni poeng opp til playoff.

Keeper:
Mellom stengene har Leicester den solide sisteskansen Kasper Schmeichel. Dansken startet sin profesjonelle karriere i Manchester City, men bortsett fra begynnelsen av 2007/08-sesongen, fikk han aldri sjansen hos de lyseblå fra Manchester. Etter en mengde utlån til diverse klubber, fikk han endelig en permanent overgang i 2009. Notts County skulle satse knallhardt, og deres direktør, Sven Gøran Eriksson, hentet dansken til Nottingham. Sommeren 2010 forlot han “The Magpies” til fordel for Leeds. Allerede etter en sesong på Elland Road, ble han foran forrige sesong, solgt til Leicester mot sin vilje. Dansken spilte samtlige kamper for Leicester i fjor, og ble etter sesongslutt kåret til årets spiller av klubb, spillere og  supportere. Reservekeeper denne sesongen blir 26-år gamle Conrad Logan. Han har vært i klubben hele sin profesjonelle karriere, men har likevel aldri klart å etablere seg som førstekeeper.

Forsvar:
Den bakre fireren til Leicester, er knallsterk. På venstreback finner vi “Anfield-favoritten” Paul Konchesky. Selv om han har blitt et slags symbol på Liverpools elendige periode under Roy Hodgson, er han en av de beste venstrebackene i Championship. På motsatt back hadde de Lee Peltier forrige sesong, men han ble solgt etter at Ritchie De Laet ble hentet inn fra Manchester United. Det som er mest spennende i det bakre leddet hos Leicester, er uansett stopperplassen. Skader på nysignerte Zak Whitbread og Sean St.Ledger åpner opp for unge Liam Moore i sesongstarten. Under årets sesongoppkjøring har han levert solid stopperspill, og vi tror han er god nok til å kjempe om en fast plass i løpet av sesongen. Wes Morgan ble hentet fra Nottingham Forest i januar, og som ny kaptein i klubben, er det liten tvil om han er førstevalget på stopperplass. Forsvaret til revene er med andre ord veldig solid, og man har god dekning på alle plasser.

Midtbane:
Nigel Pearson kommer nok til å spille med sin vanlige 4-4-2 formasjon denne sesongen. Derfor skal Danny Drinkwater, Neil Danns, Andy King, Matt James og Richie Wellens konkurrere om bare to plasser sentralt på midtbanen. For personer som har Manchester United som favorittlag, vil den sentrale midtbanen være svært interessant. Wellens, James og Drinkwater har nemlig alle gått gradene gjennom de røde djevlenes akademi. Vi tror de to sistnevnte kommer til å kapre de to plassene i sesongåpningen mot Peterborough. På kantene har man mye kvalitet å velge mellom. Ben Marshall ble kåret til årets unge spiller forrige sesong, og kommer nok til å få mye spilletid på en av sidene også denne sesongen. Av andre spillere finner vi Lloyd Dyer, Paul Gallagher og Anthony Knockaert. Sistnevnte er en svært spennende franskmann, som i tiden før seriestart er opptatt med spill for Frankrikes U21-landslag. Neil Danns kan benyttes på høyrekanten, imens Jeffrey Schlupp og David Nugent kan benyttes på venstrekanten. Det er en enorm bredde i midtbanen til Leicester.

Angrep:
På topp finner vi flere spillere som kan kjempe i toppen av toppscorerlisten. Jermaine Beckford puttet ikke så mange ganger man kanskje forventet forrige sesong, men har definitivt alt som skal til for å bli toppscorer i Championship. Fjorårets toppscorer i klubben, David Nugent, er nesten en garantist for tosifret antall scoringer hvis han får rikelig med spilletid. Marko Futacs og Martyn Waghorn er to spisser som skal kjempe om en av de to spissplassene på topp. Vi tror likevel at nysigneringen Jamie Vardy (bilde under) kommer til å spille ved siden av Beckford eller Nugent i år. Hvem er Vardy tenker du kanskje, noe som ikke er så rart. Han har nemlig aldri spilt fotball på høyere nivå enn Conference. Forrige sesong var han nøkkelpersonen bak Fleetwood Towns opprykk til League Two, med totalt 34 mål på 40 kamper. Før det bøttet han inn mål i sine opphold hos FC Halifax og Stocksbridge. Sjelden har uttrykket “Notorisk målscorer” passet bedre. Vi tror Vardy lever opp til forventningene, og blir en av de store “snakkisene” i årets Championship.

Trener: 
Like før julen 1998, tok en 35-år gammel Nigel Pearson (bilde under) over kommandoen hos Carlisle United. De var mot slutten av sesongen, dypt plantet i nedrykkstriden. Da det ikke gjensto mange kamper, hentet Pearson den ti år yngre keeperen Jimmy Glass. I siste serierunde var Carlisle avhengig av seier for å holde plassen, og på overtid av overtiden, var det fortsatt uavgjort på Brunton Park. “The Cumbrians” fikk plutselig et hjørnespark, og Glass tok den lange veien opp til motstanderens boks. Hva som skjedde etterpå er historie. Glass banket ballen inn i målet, og Pearson reddet Carlisle fra nedrykk. Etterpå følgte ni år med jobb som assistent manager og førstelagstrener i diverse klubber, før han fikk sjansen som manager igjen i Southampton. Der fikk han være et par måneder i klubben på en rullerende kontrakt. På sesongens siste dag, reddet han klubben fra nedrykk etter et imponerende comeback mot Sheffield United. Pearson er med andre ord mannen du vil ha på sidelinjen hos ditt lag, hvis du er avhengig av et bra resultat i siste serierunde. Han fikk ikke fortsette som manager i Southampton etter sesongslutt, og fikk da tilbud om å bli ny manager i Leicester. Revene hadde nettopp rykket ned til League One på grunn av Nigel Pearson og hans Southampton. I deres første sesong etter nedrykket, tapte de bare fire kamper, og rykket opp igjen som suverene seriemestre.

I sin comeback-sesong i Championship, ledet Pearson laget sitt til en imponerende femte plass på tabellen. I playoffen røk de dessverre ut i semifinalen, etter en intens straffesparkkonkurranse mot Cardiff. Flere av dere husker kanskje når Yann Kermogant misset da han valgte å chippe det avgjørende straffesparket. Under sin tid i Leicester havnet Pearson på kant med styreformann Milan Mandaric. Dette førte til at Pearson forlot klubben til fordel for nylig nedrykkede Hull City etter sesongslutt. Oppholdet i Hull ble aldri noen stor suksess, og Pearson valgte å gå tilbake til Leicester i fjor høst, siden Mandaric nå var borte fra klubben.

Overganger:
På King Power Stadium har tre dyktige spillere forsvunnet i sommer. Lee Peltier, Sol Bamba og Matt Mills har nemlig blitt solgt. Disse er alle spillere som holder høyt Championship-nivå. Inn portene har Ritchie De Laet og Matt James kommet fra Manchester United. Samtidig har man fått inn Marko Futacs, Zak Whitbread, Anthony Knockaert og Jamie Vardy. Sistnevnte blir av BBCs egen Leicester City-ekspert, Ian Stringer, sett på som klubbens beste signering i sommer. Alt i alt mener vi Leicester har forsterket et allerede sterkt lag i sommer.

Treningskamper:
24.juli – Hinckley 4-1 (Andy King, Dave Nugent, Jamie Vardy, Ben Marshall)
28.juli – Shrewsbury 0-2
01.aug – Burton 3-1 (Jeffrey Schlupp, Lloyd Dyer, Neil Danns)
04.aug – Lincoln Avlyst
11.aug – Sunderland 1-0 (Tom Parkes)

Vår vurdering:
Leicester har blant de sterkeste lagene i årets Championship, og blir av de fleste bookmakere sett på som favoritten til å vinne årets liga. Vi er enige i at de kommer til å havne helt i toppen av tabellen, men er litt usikre på om det blir direkte opprykk. At vi kommer til å finne revene blant topp seks, er vi uansett helt sikre på. De har nemlig et sterkt lag, med god dekning i alle posisjoner. Det som gjør oss usikker på Leicester i år, er det store antallet med tap Pearson har opplevd i sin periode i Hull, samt det andre oppholdet i Leicester. Legger man disse periodene sammen, står vi igjen med hundre kamper under Pearsons ledelse. I løpet av de hundre kampene har det blitt tap hele 32 ganger. Det må forbedres hvis Leicester skal rykke opp i år.

Vi spår: 6.plass