Skal man beskrive den suksessen Millwall har opplevd de siste sesongene, er manager Kenny Jackett den som er verdt å nevne. Han tok løvene opp fra League One, før han nesten karret seg til en playoff-plass i Championship den påfølgende sesongen. Sist sesong ble det derimot litt vanskeligere. Om det var det velkjente andresesong-syndromet som slo inn, eller tapet av Steve Morrison som ble for tungt, er vanskelig å si. Det så ihvertfall ikke bra ut en periode, men takket være en ufattelig sluttspurt, har Millwall-fansen hatt all grunn til å glede seg til en ny sesong. Fem strake seire like før sesongslutt og bare et tap på de siste ni kampene var status når sesongen endelig var over.

The Den er kjent som en svært tøff stadion å komme til, både for spillere og supportere. Likevel tok Millwall flere poeng på bortebane, enn på hjemmebane i den foregående sesongen. Dette er noe Millwall må gjøre noe med hvis de skal få noe å juble for denne sesongen også. I tillegg må spillere som Andrew Keogh, Darius Henderson, Nadjim Abdou og David Forde prestere bra over lang tid. Forrige sesong ble hele 11 kamper tapt med et fattig mål, og man kan gjerne konkludere med at løvene fra Øst-London ikke akkurat hadde marginene med seg.

Keeper:
Da Irland deltok i årets Europamesterskap, satt det en rutinert 32-år gammel keeper på benken. Navnet på den målvakten er David Forde, og han er førstevalg i løvenes bur. Forde svinget veldig i sine prestasjoner forrige sesong, men han er en solid målvakt, noe hans plass i Irlands EM-tropp bekrefter. Forrige sesong var forøvrig første sesongen hvor Forde ikke spilte samtlige 46 kamper for Millwall. Noe som er ganske imponerende med tanke på at dette var hans fjerde sesong på The Den. Bak Forde finner vi evigunge Maik Taylor. Taylor var på utlån fra Leeds i vår, og ble signert permanent denne sommeren. Skulle det være nødvendig kan de også kaste inn Steve Mildenhall. Den 33-år gamle keeperen har bøttevis med erfaring fra lag som Notts County, Southend, Yeovil osv. Det skorter ikke med dekning på keeperplassen hos Millwall.

Forsvar:
Millwall slapp inn bare 57 mål forrige sesong. Det må vel sies å være brukbart for et lag midt på tabellen. En av nøklene til det, er Paul Robinson (Bilde under). Den 30-år gamle stopperen signerte nylig en ny kontrakt som strekker seg til 2015. Han har vært i Millwall i hele sin karriere, kun avbrutt ved låneopphold hos Fisher Athletic og Torquay United. Sammen med Shane Lowry danner de et solid stopperpar, og det skal ikke bli lett å score mål på løvene. Det er ikke bare Robinson som har vært i Millwall hele sin karriere, det har nemlig Alan Dunne også. Høyrebacken som nå har blitt 29-år, har spilt hos løvene siden han var åtte år gammel. I 2009/10-sesongen ble han kåret til årets spiller i Millwall, og han er en stødig person på Millwalls høyreback. I bakhånd finner vi spillere som Darren Ward, Tamika Mkandawire og Tony Craig. Akkurat som ved keeperplassen, er det grei dekning i forsvaret også.

Midtbane:
Årets spiller i Millwall forrige sesong, ble den franske publikumsyndlingen Nadjim Abdou. Den 27-år gamle midtbanekrigeren har faktisk en landskamp for Komorene, noe ikke mange på balløya har. Sammen med Liam Trotter vil de kunne danne en bra sentral midtbane. De to utfyller hverandre veldig bra, hvor Abdou tar seg av det defensive, imens Trotter både lager og tilrettelegger mål offensivt på banen. Liam Feeney sin hurtighet kan skape trøbbel for enhver back i Championship, og sammen med nysigneringen Chris Taylor, kan Millwall angripe fra flere fronter denne sesongen.

Angrep:
Helt fremst på banen er Millwall knallsterke. Darius Henderson huskes nok best for hans forferdelige sesong for Watford i Premier League. I Championship har han derimot levert bra over lang tid, i flere klubber. I hans debutsesong for Millwall puttet han 15 mål på 31 kamper. Når bare 25 av disse kampene var fra start, er det god grunn til å være imponert. Når man legger til Andrew Keogh (Bilde under) som ble hentet i januar, har man sterke spisser. Keogh rakk å spille 18 kamper for Millwall, og på de kampene ble det hele 10 scoringer. Bak disse finner vi den talentfulle spissen John Marquis, som garantert kommer til å få en del sjanser i løpet av sesongen. Det lukter mål av spissene til Millwall denne sesongen!

Trener:
Kenny Jackett tok over Millwall i november 2007. Etter det har det bare gått en vei for løvene, før det endelig ble en slags nedtur forrige sesong. Jackett har en seiersprosent på 43,7 under hans tid i London, noe som er svært akseptabelt for et lag som Millwall. Før Jackett satt seg i managerstolen på The Den, var han manager hos Swansea fra 2004 til 2007. På denne tiden rykket han opp fra League Two, og var flere ganger svært nær et opprykk til Championship. I februar 2007 gikk Jackett og Swansea hver sin vei, da han mente han ikke hadde full støtte fra alle i klubben. Som spiller debuterte Kenny Jackett for det walisiske landslaget mot Norge i 1982.

Overganger:
Millwall har ikke gjort alt for mye på overgangsfronten denne sommeren. Maik Taylor har blitt hentet inn som ny reservekeeper. Scott Malone imponerte i Bournemouth, og får nå muligheten til å spille i Championship. Det spørs likevel hvor mye spilletid han kommer til å få. Chris Taylor kan skape underverker på vingen, men rødtoppen har aldri spilt på høyere nivå enn League One, og det blir spennende å se hvordan han takler nivåforskjellen. Ut har Hameur Bouazza forsvunnet. Den algeriske vingen klarte aldri finne seg helt til rette på The Den. Det verste for Millwall er at de måtte sende Harry Kane tilbake til Tottenham. Den 19-år gamle spissen storspilte under hans låneopphold i vår. I våre øyne er ikke Millwall svekket i forhold til sist sesong, men heller ikke særlig styrket. Status quo i Øst-London.

Treningskamper:
16.juli – Shelbourne 0-0
18.juli – Longford 4-1 (Shaun Batt x2, Aiden O’Brien, John Marquis)
21.juli – Glenavon 3-0 (John Marquis x2, Connor Wilkinson)
28.juli – Crawley 0-2
04.aug – Exeter 3-2 (Chris Taylor x2, Liam Feeney)
07.aug – Southend 2-1 (Chris Taylor, Dany N’Guessan)

Vår vurdering:
Kenny Jackett har skapt stabilitet i et spennende lag, og det er svært vanskelig å spå hvordan det kommer til å gå denne sesongen. De har god dekning bakover på banen, og spisser som bøttet inn mål forrige sesong. Klarer de unngå skader på disse spillerne fremover på banen, samt at Keogh og Henderson fortsetter å score i samme stil som forrige sesong, vil Millwall kunne kjempe om en playoff-plass. Dessverre skal man ikke ha mange marginer i mot før det blir bunnstrid. Finner ikke Keogh/Henderson scoringsformen, sliter vi med å se hvor målene skal komme i fra, og da hjelper det ikke å ha brukbar dekning i forsvar. Dessverre tror vi at det sistnevnte kommer til å skje, og derfor tror vi Millwall havner helt nede i bunnstriden.


Vi spår: 21.plass