Tidligere i sommer føyet Nottingham Forest seg inn i rekken av lag med utenlandske eiere, etter at de ble kjøpt opp av Al Hasawi-familien.  Fawaz Mubarak Al Hasawi og hans familie er svært kjent i sitt hjemland Kuwait, og er ikke redde for å spytte inn penger i deres klubber. Det fikk ihvertfall Al-Quadisya Sports Club nyte godt av før Al-Hasawi trakk seg ut av klubben før kjøpet av Forest. Nå er Forest-fansen svært spente på om de kommer til å nyte godt av oljepengene som de forhåpentligvis får kose seg med fremover. Det gikk ikke lenge før Steve Cotterill måtte forlate City Ground, og det gikk ikke lang tid før erstatteren var klar. Sean O’Driscoll var assistent manager i Forest forrige sesong, og ble overraskende nok ansatt som ny manager. Spesielt overraskende var dette siden O’Driscoll kun to måneder tidligere hadde blitt manager for League One-klubben Crawley Town.

Som vanlig var målsetningen til Forest forrige sesong å rykke opp. To mislykkede playoff-forsøk under Billy Davies, var nok til å gi han sparken. Derfor var det ikke overraskende stort press på nyansatte Steve McClaren. Allerede 2.oktober valgte han å gi seg på grunn av manglende resultater. Steve Cotterill tok over roret etter den tidligere landslagssjefen, noe som gikk veldig greit i starten. Fem seire på de syv første kampene ga Forest en etterlengtet opptur. Etter det gikk de inn i en forferdelig periode. Kun en fattig seier på de 13 neste kampene og syv kamper på rad uten scoring. Cotterill klarte tilslutt å få styr på mannskapet sitt, og en sterk sesongavslutning ga Forest en 19.plass. De var til slutt ti poeng fra nedrykk, selv om det i realiteten bare var to poeng, da Pompey hadde blitt trukket for ti poeng.

Keeper:
Lee Camp (bilde under) er som vanlig sikrere enn banken i Forest-buret. Han har startet hele 137 ligakamper på de siste tre sesongene i Forest. Han er med andre ord alle reservekeeperes store skrekk. Camp ble lenge sett på som et stort keepertalent, og selv med flere U21-kamper for England, ble det aldri noe stort gjennombrudd for keeperen. Han har etablert seg i Championship de siste sesongene, og har fortsatt god tid på å bli enda bedre. Forrige sesong kunne han endelig bli Premier League-keeper, men Forest avslo samtlige bud fra Swansea. Nå representerer han Nord-Irland sitt landslag, noe han kan gjøre siden hans bestefar ble født der. Spilleren som skal få lov å sitte på benken denne sesongen er Karl Darlow. Den 21-år gamle keeperen var på utlån i Newport County forrige sesong.

Forsvar:
Den bakre fireren til Forest kommer til å bestå av fire nye spillere. Stopperparet blir mest sannsynlig Daniel Ayala og Danny Collins. Ayala har kommet på lån fra Norwich, og har tidligere vist at han takler nivået i Championship. Collins har en mengde kamper fra Premier League i bagasjen, og kommer til å bli en solid forsterkning for skogvokterne. På høyreback har man fått på plass Greg Halford fra Portsmouth. Skulle Halford prestere like bra som han kaster langt, vil han bli en viktig spiller denne sesongen. På venstrebacken har man hentet inn Daniel Harding fra Southampton. Harding spilte 98 kamper for laget fra sørkysten siden han kom der i 2009. Hvordan en helt ny forsvarsrekke kommer til å fungere, blir svært spennende å følge med på.

Midtbane:
Spørsmålstegnene dukker hurtig opp når man titter på Forest sin midtbane. Hvordan kommer O’Driscoll til å spille, og hvem kommer han til å velge. Det eneste som er sikkert, er at vi finner Adlene Guedioura sentralt på midtbanen. Den algeriske krigeren var på lån hos Forest forrige sesong, og ble hentet for ca. £1m tidligere i sommer. Av andre spillere som kan spille sentralt på midten, finner vi Jonathan Greening, Guy Moussi, Andy Reid, Radoslaw Majewski, Simon Gillett og Lewis McGugan. Sistnevnte har vært i en klasse for seg i sesongoppkjøringen, og vi blir ikke overrasket om han får starte i første serierunde mot Bristol City. Det kan likevel hende at han blir trukket frem i en litt mer offensiv rolle på midtbanen. Litt ut i sesongen forventer vi at Chris Cohen kommer tilbake igjen. En fryktelig kneskade har holdt han borte fra fotballen en stund, og hans allsidighet og gode ferdigheter har vært et stort savn blant de trofaste på City Ground. Spillere som Reid, Majewski, McGugan og Robbie Findley kan alle spille ute på sidene, og per dags dato er det vanskelig å vite hvem som spiller hvor i seriestarten.

Angrep:
På topp finner man spillere som Dexter Blackstock, David McGoldrick, Marcus Tudgay og Ishmael Miller. Sjelden har en klubb så mange forholdsvis jevngode alternativer på topp. Flere av disse spillerne har kapasitet til å putte et par mål, men vi sitter med følelsen av at ingen av de kommer til å kjempe i toppen av toppscorerlisten. Dexter Blackstock ser ut til å vinne kampen om å starte i første serierunde, men med så mange gode spillere ventende i kulissene, bør han finne nettmaskene med en gang. Vi ser heller ikke bort i fra at Forest henter inn en ny spiss før sesongen starter, noe som vil snu opp/ned på det aller meste.

Trener:
Sean O’Driscoll (bilde under) var som tidligere nevnt assistent manager i Forest under Steve Cotterill. Før det var han manager i både Bournemouth og Doncaster. Han startet jobben i Bournemouth tilbake i 2000, og klarte i løpet av sine seks år i klubben oppnå en seiersprosent på 36, dette selv om det ikke akkurat var oljepenger han ruttet med. Det hele toppet seg da han i 2002/03-sesongen klarte mesterstykke å rykke opp til “Second Division” (League One). Der holdt han laget oppe helt til Doncaster  i 2006 ville ha han som ny manager på Belle Vue. Der vant han Football League Trophy allerede i sin første sesong, før han i den påfølgende sesongen rykket opp til Championship via playoff. Etter å ha holdt Doncaster oppe i Championship i tre sesonger på et utrolig lavt budsjett, måtte han tilslutt gi seg som manager etter en elendig start på fjorårets sesong. Han takket ja til å bli assistent manager i Forest i januar, før han ble ny manager for Crawley i mai. Han rakk ikke å lede Crawley i en eneste kamp, før han ble hentet av Forest 19.juli. O’Driscoll hadde en seiersprosent på 36 under hans opphold i både Bournemouth og Doncaster, og det blir spennende å se om han hever det snittet nå når han er i Forest.

Overganger:
Forest har vært svært aktive på overgangsfronten. Ut har fjorårets kaptein Luke Chambers gått, sammen med flere sentrale spillere som Joel Lynch, Chris Gunter, Gareth McClearey og Paul Anderson. Det er selvsagt svært vanskelig å miste såpass mange viktige spillere, men de har også fått inn et par gode kjøp. Adlene Guedioura fra Wolverhampton har alle forutsetninger til å bli en hit i Championship. Rutinen og erfaringen til Danny Collins kan bli svært viktig, og Daniel Ayala er et kjempestort stoppertalent. Dan Harding og Greg Halford er backer du vet kommer til å takle Championship bra. Simon Gillett spilte masse for Doncaster, men vi er usikre på hvor mye han kommer til å få spille i Forest.

Treningskamper:
04.aug – Aston Villa 3-1 (Lewis McGugan x2, Marcus Tudgay)
07.aug – Notts County 2-2 (David McGoldrick, Lewis McGugan)
10.aug – West Brom

Vår vurdering:
Det er utvilsomt mye spennende på gang på City Ground, men vi føler klubben kanskje kan trenge litt tid før ting faller på plass. Forest er per dags dato rangert blant topp seks hos mange bookmakere, noe vi ikke helt klarer si oss enige i. Laget er i og for seg kapabel til en høyere plassering enn 16.plass, men vi tror ikke det kommer til å skje denne sesongen. O’Driscoll har gjort stor suksess med lite midler tidligere, nå får han en litt annerledes situasjon i Forest, noe vi ikke tror han takler like bra. Vi er spesielt spente på hvordan deres nye eiere reagerer hvis Forest får en elendig start på sesongen. Vi snakker om eiere som har sett laget sitt vinne ligaen i Kuwait fire år på rad. Hvis vi ikke tar feil, er motgang for dem, et ord som bare finnes i de mest ukjente fremmedordbøker. Forest har som alle andre lag som vi spår midt på tabellen, kapasitet til å nå helt opp til playoff. Likevel tror vi det blir en skuffende sesong for de på sørsiden av elva Trent.

Vi spår: 16.plass