Hadde det blitt gitt poeng for underholdningsverdi, ville Peterborough rykket opp til Premier League forrige sesong. Det er nemlig svært sjelden kjedelig når “The Posh” spiller fotball. Hele 67 scoringer klarte de blå putte forrige sesong. Det var kun to mål mindre enn mesterne Reading. Dessverre for Peterborough virker det som forsvarsspill er et ord man kun finner i de mest sjeldne fremmedordbøker. 77 innslupne mål er det kun et lag som klarte å toppe, og det var Doncaster. I opprykksesongen 2010/11 ble det sluppet inn hele 75 mål, og skal de sikre plassen denne sesongen, må forsvarspillet forbedres.

2011/1-sesongen kan man gjerne dele inn i to for Peterborough. En solid første halvdel, samt en forferdelig andre halvdel. Det er kanskje ikke så uvanlig at nyopprykkede lag starter med en opptur, men det er utrolig viktig at de klarer å opprettholde et visst trykk ut sesongen, og det klarte de ikke denne gangen. I 2012 har det bare blitt fire seire, og de kom alle på hjemmebane. Når de i tillegg avslutter sesongen med tre tap og tre uavgjort på de seks kampene som ble spilt i april, er det liten tvil om at “The Posh” har hatt nok å jobbe med denne sommeren.

Den store snakkisen denne sommeren, har vært George Boyd. Peterboroughs stjernespiller ble tidlig satt på overgangslisten etter å ha avslått et nytt kontraktforslag. Spilleren med den flotte hårmanken har storspilt på sin ving i flere sesonger for Peterborough, og er en garantist for både scoringer og målgivende pasninger. Skulle Boyd bli solgt i løpet av dette overgangsvinduet, vil sjansen for at Peterborough skal holde seg, synke drastisk.

 

Keeper:
Liker du å gamble? Det gjør ihvertfall Darren Ferguson. Foran årets sesong har de to dyktige unge keeperne Joe Lewis og Paul Jones begge skiftet beite. Begge hadde kontrakter som gikk ut, og det var derfor knyttet stor spenning til hva Ferguson kom til å gjøre på keeperplassen i sommer. Han har valgt å gamble på den østerrikske keeperen Robert Olejnic. Den tidligere Aston Villa-keeperen storspilte for Torquay United forrige sesong, og kom til og med på “Årets lag i League Two”. Vi velger likevel å kalle det gambling med tanke på nivåforskjellen, og er svært spent på hvordan dette kommer til å slå ut. Reservekeeper er den 21-år gamle Joe Day. Han var på utlån i Alfreton Town forrige sesong, og fikk verdifull førstelagserfaring på den måten.

Forsvar:
Som vi nevnte tidligere, må forsvarspillet forbedres kraftig. Spillere som Shaun Brisley og Nathaniel Knight-Percival er i våre øyne ikke gode nok, selv om spesielt Brisley leverte noen brukbare kamper forrige sesong. Kaptein Gabriel Zakuani har vi derimot mer sansen for, og det blir svært viktig at han spiller opp mot sitt beste denne sesongen. Spilleren som kan ta store steg denne sesongen, heter Craig Alcock. Den unge backen jobber knallhardt og er definitivt typen du ikke ønsker å bli taklet av. Han kan spille overalt i forsvaret, og vi spår en flott sesong for Alcock.

Midtbane:
Spillere som Grant McCann og Michael Bostwick kommer sannsynligvis til å spille sentralt på midtbanen til “The Posh” denne sesongen. Den matchen tror vi kan fungere optimalt. McCann har vist over tid at han kan prestere i Championship, samtidig som nysignering Bostwick viste gang på gang sine gode ferdigheter i Stevenage. På vingene er det store spenningsmomentet selvfølgelig George Boyd. Fortsetter han i klubben, vil han storspille på den ene vingen, hvis ikke blir det hele litt mer åpent. Nysignering Danny Swanson ville sannsynligvis hatt landskamper for Skottland, hadde det ikke vært for en uheldig skade i fjor høst. Lee Tomlin er en annen som mest sannsynlig får mye spilletid. Ferguson har brukt han svært mye de siste to sesongene, og det faktum at han kan spille i flere posisjoner kan gjøre han til en viktig brikke denne sesongen.

Angrep:
På topp kommer det til å stå mellom nysigneringen Tyrone Barnett og Paul Taylor. Taylor har i likhet med George Boyd nektet å skrive under på ny kontrakt, og er derfor blitt satt på overgangslisten. Det er derfor svært usikkert om vi får se Taylor på London Road denne sesongen. Barnett kom på et nødlån i vår, og ble til sommeren signert permanent for £1,1m. Med fire scoringer på elleve kamper i det som var en dårlig periode for Peterborough, er det mye som tyder på at Barnett blir førstevalg på topp til høsten. Vi må heller ikke glemme Emile Sinclair. Den 24-år gamle spissen scoret ti mål forrige sesong, og får nok mye spilletid også denne sesongen.

Trener:
Med en far som heter Alex Ferguson, er det liten tvil om at hans sønn Darren Ferguson har store sko å fylle. Ferguson startet sin managerkarriere i Peterborough. Den gang var de en middelhavsfarer i League Two. Bare to og en halv sesong senere var “The Posh” et Championship-lag. De trofaste tilskuerne på London Road kunne knapt tro det de fikk se, men dessverre sluttet eventyret der. En forferdelig start på sesongen førte til at Ferguson og klubben ble enige om å avslutte arbeidsforholdet i november 2009. Turen gikk da videre til Preston, hvor han fikk 49 kamper som manager. En seiersprosent på 26,5 og bunnplassering i Championship gjorde at han fikk sparken 29.desember 2010. Bare to uker senere returnerte han til Peterborough, og rykket til slutt opp til Championship etter å ha slått Huddersfield 3-0 i playoff-finalen. Forrige sesong vet dere allerede hvordan gikk, og nå gjenstår det bare å se om Ferguson feiler igjen i denne fantastiske ligaen.

Overganger:
Det er vanskelig å vurdere Peterborough sine aktiviteter på overgangsmarkedet da både George Boyd og Paul Taylor forventes å bli solgt før vinduet stenger. Det store spørsmåltegnet finner vi ved keeperplassen hvor både Joe Lewis og Paul Jones har forsvunnet. Inn har Robert Olejnik kommet. På midtbanen har dyktige spillere som Danny Swanson og Michael Bostwick blitt hentet inn. Tyrone Barnett viste i vår at han vet hvor målet står, og kan utvilsomt bli en bra signering. Hvis Olejnik viser seg å være en bra signering, og Boyd ikke forsvinner fra klubben, tror vi Peterborough har gjort en god jobb på overgangsmarkedet. Likevel sitter vi med en følelse av at flere spillere kommer til å gå både ut og inn av dørene på London Road.

Treningskamper:
21.juli – Crawley Town 0-1
24.juli – St Neots Town 6-0 (Tyrone Barnett x4, Lee Frecklington, Michael Richens)
28.juli – Norwich 0-2
01.aug – Aston Villa 0-2
04.aug – Stevenage 1-1 (Lee Tomlin)
10.aug – Manchester United XI

Vår vurdering:
Peterborough imponerte mange med sine målrike oppgjør forrige sesong, men vi tror det blir vanskelig å holde seg denne sesongen for Fergusons menn. Det faktum at de slipper inn såpass mange mål, gjør at de er avhengig av å score like mange mål som topplagene, noe som kan bli svært vanskelig. Sjansespillet på keeperplassen samt flere usikre brikker i forsvaret, gir oss liten tro på jubel på London Road. Skal Peterborough holde seg, er de avhengig av en George Boyd i form. Derfor blir det nervøse dager for Posh-fansen frem til overgangsvinduet stenger.. Vi ble svært betatt av deres offensive fotball forrige sesong, men denne sesongen tror vi moroa stopper.


Vi spår: 24.plass