Skrevet av: Eirik Aase (@eirikaase)

 

 

Tirsdagens oddstips
– Oddsen er hentet fra Nordicbet
Middlesbrough – Huddersfield Town (Hjemmeseier 1.65)
Brentford – Bolton Wanderers (Hjemmeseier 1.80)
Totalodds: 2.97


 

Birmingham City – Brighton & Hove Albion
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner:  Jon Toral og Kyle Lafferty er usikre hos vertene. Hos gjestene er Uwe Hunemeier og Solly March ute med skade. 

Snipp, snapp, snute. Snart er håpet ute. Det ser mørkt ut for Birminghams Citys opprykksjanser. Jeg har lenge hatt troen på at de kunne blande seg inn blant topp seks, men nå har det stoppet opp litt. Med fire kamper på rad uten seier og bare to seire på de ti siste kampene, er det lite som minner om opprykksform. Nå har blåtrøyene falt ned til en 9. plass med 56 poeng. Opp til play-off skiller det åtte poeng, og selv med én kamp til gode på de andre konkurrentene, er det en tøff luke å tette. Hjemme på St Andrews har Birmingham vunnet seks av de åtte siste kampene. Totalt har de 9-3-6 på eget gress.

Birminghams siste kamper:
Charlton – Birmingham 2-1 (Toral)
Birmingham – Fulham 1-1 (Morrison)
Wolves – Birmingham 0-0
Blackburn – Birmingham 2-0
Birmingham – Hull 1-0 (Toral)

Anthony Knockaert er den typen spiller som man gladelig betaler inngangspenger for å se i aksjon. På lørdag viste han nettopp hvorfor han var den store stjernen på et fantastisk Leicester City-lag i Championship, selv med spillere som Riyadh Mahrez og Jamie Vardy i troppen. Først hadde han målgivende på Dale Stephens scoring, før han selv scoret et aldeles nydelig mål hvor han lurte unna det meste av Burnley-forsvaret. Til tross for de to scoringene klarte ikke Brighton vinne mot opprykksrivalen, ettersom Michael Keane sikret poengdeling på overtid. Det betyr at Brighton nå ligger på en 3. plass med 72 poeng. Opp til Burnley på tabelltopp skiller det fire poeng, mens det er ett poeng opp til direkte opprykk. På bortebane har Brighton 6-11-2 denne sesongen, hvor tapene har kommet mot Cardiff City og Rotherham United.

Brightons siste kamper:
Brighton – Burnley 2-2 (Knockaert, Stephens)
MK Dons – Brighton 1-2 (Hemed x2)
Brighton – Reading 1-0 (Wilson)
Brighton – Sheff Wed 0-0
Preston – Brighton 0-0

Vurdering: Birmingham i en nedadgående formkurve, men på hjemmebane har de vært meget gode de siste månedene. Her møter de et opprykksjagende Brighton, som nesten alltid spiller jevnt på bortebane. Det aller meste taler for uavgjort på St Andrews, og derfor blir det også tipset. 

Tips: U (3.10 @ Nordicbet)


 

Brentford – Bolton Wanderers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner:  Leandro Rodriguez og Maxim Colin er usikre hos vertene. Stephen Dobbie er usikker hos gjestene, mens Gary Madine og Rob Holding er ute. 

Etter en fryktelig periode hvor Brentford tapte syv av de åtte siste kampene i ligaen, var det deilig for Bees-fansen å endelig kunne juble igjen etter en imponerende 3-0 seier borte mot Nottingham Forest på lørdag. Ikke bare var seieren viktig for å stoppe den vonde trenden, men enda viktigere med tanke på at bunnstriden begynte å bli nær. Etter seieren er Brentford oppe på en 17. plass med 46 poeng, og da er det ni poeng ned til nedrykk. Den luken bør være for stor til at Brentford-fansen trenger uroe seg noe særlig de siste rundene. Hjemme på Griffin Park har Brentford 7-3-9 denne sesongen, men bare én av de åtte siste på eget gress har endt med seier.

Brentfords siste kamper:
Forest – Brentford 0-3 (Canos, Vibe, Yennaris)
Brentford – Blackburn 0-1
QPR – Brentford 3-0
Brentford – Charlton 1-2 (Barbet)
Rotherham – Brentford 2-1 (Judge)

Spillere som ikke kan spille av økonomiske årsaker. En klubb som har vært i koma opp til flere ganger denne sesongen, men heldigvis fortsatt er i live. Det har vært nok av nedturer denne sesongen, og flere kommer det nok til å komme i de neste ukene. Etter 0-1 tapet hjemme mot Reading på Macron Stadium på lørdag, har Bolton nå 15 poeng opp til trygg plass. Det er ikke spennende lenger med tanke på å holde seg i denne ligaen, og man kan trygt konstantere at The Trotters spiller League One-fotball til høsten. Nedrykket kan faktisk bekreftes allerede til helgen med maks utur. På bortebane har Bolton fortsatt ikke vunnet denne sesongen, og da er det kanskje ikke så rart at man rykker ned.

Boltons siste kamper:
Bolton – Reading 0-1
Bristol City – Bolton 6-0
Bolton – Preston 1-2 (Trotter)
Bolton – Ipswich 2-2 (Wilson, Dobbie)
Leeds – Bolton 2-1 (Woolery)

Vurdering:  Brentford fant gnisten igjen på lørdag. De er fulle av selvtillit foran tirsdagens kamp, mens Bolton fremstår som en halvdød antilope som fortsatt nekter å legge seg ned for å dø, men som samtidig innerst inne vet at håpet er ute. Dette her tar vertene.  

Tips: H (1.80 @ Nordicbet)


 

Bristol City – Rotherham United
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner:  Korey Smith er ute igjen hos vertene, mens gjestene venter på svar vedrørende om de får medhold i anken av Matt Derbyshires røde kort på lørdag. 

Når angrepsspillet til Bristol City sitter, ser det alltid helt fantastisk ut. Det er fordi de har såpass mange herlige enkeltspillere fremover på banen, som kan få det meste til å se lekent ut. Når det derimot ikke sitter, kan City se fryktelig svake ut. Denne enorme svingningen i prestasjonene har vært en rød tråd for City denne sesongen, og sjeldent har det vært tydeligere enn i de to siste kampene. Først ble det 6-0 seier hjemme mot Bolton Wanderers, før Hull City knuste The Robins 4-0 på lørdag. Skal rødtrøyene etablere seg på øvre halvdel av tabellen neste sesong, er de nødt til å luke bort disse varierende prestasjonene. Nå ligger The Robins på en 19. plass med 43 poeng. De har seks poeng ned til nedrykk, og er med andre ord ikke trygge enda. Hjemme på Ashton Gate har de 5-6-8, og er dermed ligaens svakeste hjemmelag.

Bristol Citys siste kamper:
Hull – Bristol City 4-0
Bristol City – Bolton 6-0 (Wilbraham, Tomlin, Odemwingie, Wagstaff, Kodjia, Bryan)
Fulham – Bristol City 1-2 (Pack, Tomlin)
Wolves – Bristol City 2-1 (Flint)
Bristol City – Cardiff 0-2

Neil Warnock-effekten. Det er bare å ta av seg hatten folkens. Rotherham så relativt kjørt ut for noen uker siden, men det meste tyder på at de kommer til å holde seg i Championship nå. Så fremt de klarer holde oppe den formen de er i. Etter en imponerende 2-1 seier over Leeds United på lørdag har Rotherham nå 5-1-0 på sine seks siste kamper. Det er faktisk opprykksform. De er nå oppe på 42 poeng, og har fått en luke på fem poeng ned til nedrykk. Det ser ikke så pent ut det Rotherham gjør på banen, men de viser mer vilje enn sine motstandere. Akkurat den egenskapen er gull verdt når man har rotet seg fast nede i bunnen. På bortebane har The Millers svake 4-2-13, men begge de to siste på fremmed gress har endt med seier.

Rotherhams siste kamper:
Rotherham – Leeds 2-1 (Frecklington, Halford)
Ipswich – Rotherham 0-1 (Best)
Rotherham – Derby 3-3 (Best x2, D.Ward)
Rotherham – Boro 1-0 (Frecklington)
Sheff Wed – Rotherham 0-1 (Derbyshire)

Vurdering:  Bristol City er favoritter, men med tanke på Rotherhams utrolige form den siste tiden vil det ikke overraske om de fikk med seg noe fra denne kampen. At man da får over 4 i odds på borteseier er for godt til å si nei til, spesielt med tanke på at Bristol City er Championships svakeste hjemmelag.  

Tips: B (4.20 @ Nordicbet)


 

Burnley – Cardiff City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner:  Ingen nye skader hos Burnley som får Ashley Barnes tilbake fra langt skadeavbrekk. Gjestene mangler Ben Turner.

Det ble dramatisk da Burnley tok turen til sørkysten for å møte opprykksrival Brighton & Hove Albion. Burnley så ut til å gå mot null poeng etter at de ble snytt for en scoring da Michael Keane hadde ballen over streken, men dommerne mente den ble reddet på strek. På overtid fikk likevel Keane grunn til å juble da han utlignet til 2-2. Viktigere mål enn det har nok ikke Keane scoret mange av. Nå troner Burnley øverst på tabellen med 76 poeng, og det er fire poeng ned til Brighton på tredjeplass. Burnley har 16 kamper på rad uten tap, og har ikke tapt siden Boxing Day. På hjemmebane har de 7-2-0 på sine ni siste.

Burnleys siste kamper:
Brighton – Burnley 2-2 (Gray, Keane)
Burnley – Wolves 1-1 (Vokes)
Huddersfield – Burnley 1-3 (Mee, Vokes, Ward)
Fulham – Burnley 2-3 (Gray, Vokes x2)
Burnley – Blackburn 1-0 (Gray)

Stopperkjempen Bruno Ecuele Manga og midtbanesliteren Stuart O´Keefe sørget for en svært viktig seier for Cardiff City hjemme mot Derby County på lørdag. De tre poengene mot The Rams sørget for at håpet om opprykk fortsatt lever, ettersom waliserne nå ligger på en 7. plass med bare to poeng opp til Derby County på play-off. Med tap i den kampen ville det sett betydelig mørkere ut. Cardiff er fortsatt jevnt gode, men klarer ikke skape det som på godt norsk kalles momentum. Det gjør at de sjeldent klarer få en god rekke med resultater som skyter de inn på play-off plass. På bortebane har Cardiff 5-7-7 denne sesongen.

Cardiffs siste kamper:
Cardiff – Derby 2-1 (Manga, O´Keefe)
Reading – Cardiff 1-1 (Immers)
Cardiff – Ipswich 1-0 (Manga)
Cardiff – Leeds 0-2
Bristol City – Cardiff 0-2 (Immers, O´Keefe)

Vurdering: Burnley ser fremdeles ut som den største opprykksfavoritten. De vil nok få tøff kamp fra et sterkt Cardiff-lag på Turf Moor, men likevel er det vanskelig å markere for noe annet enn hjemmeseier her.   

Tips: H (1.85 @ Nordicbet)


 

Derby County – Hull City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Jeff Hendrick er ute hos vertene, mens Abel Hernandez kan få muligheten fra start igjen for Hull etter å ha fått litt hvile etter landslagspausen. 

Det slår ikke bare sprekker i årets Derby-lag, man holder nærmest på å bryte totalt sammen. For noen måneder siden var Derby County fortsatt en av de aller største opprykksfavorittene, selv om Paul Clement på ingen måter hadde klart å sette fyr på årets Derby-utgave. Overraskende nok måtte Clement vike unna på grunn av kortsiktig tankegang, og Darren Wassall overtok styringen. Det har ikke ført noe godt med seg så langt, og slik de spiller nå vil det ikke overraske noen om The Rams skulle ende utenfor play-off igjen. På lørdag tapte de 1-2 mot Cardiff City, noe som betyr at de nå har bare én seier på de fire siste kampene. De ligger nå på en 6. plass med 64 poeng, og har to poeng ned til Cardiff City på 7. plass. På hjemmebane har Derby 10-6-3 denne sesongen, og samtlige tre siste på eget gress har endt med seier.

Derbys siste kamper:
Cardiff – Derby 2-1 (Martin)
Derby – Forest 1-0 (Olsson)
Rotherham – Derby 3-3 (Ince x2, Martin)
QPR – Derby 2-0
Derby – Huddersfield 2-0 (Martin, Russell)

Før landslagspausen avsluttet Hull City med fryktelige fem strake kamper uten seier. En blytung nedtur for et Hull-lag som virket kjempesterke i toppen av tabellen før den vonde formen kom. Derfor var det selvsagt gledelig for fansen å se Hull slå tilbake med en fantastisk 4-0 seier mot Bristol City på lørdag, til tross for at superspissen Abel Hernandez startet på benken. Nå venter en betydelig tøffere test borte mot en annen opprykksrival i Derby County. Hull ligger nå på en 4. plass med fem poeng ned til tirsdagens motstand. Det er med andre ord viktig å unngå tap her. Samtidig trenger Hull en seier for å henge med lagene som kjemper om direkte opprykk. På bortebane har Hull 8-3-8 denne sesongen, men begge det to siste bortekampene har endt med tap.

Hulls siste kamper:
Hull – Bristol City 4-0 (Diame, Aluko, Snodgrass, Davies)
Boro – Hull 1-0
Hull – Forest 1-1 (Aluko)
Hull – MK Dons 1-1 (Clucas)
Hull – Arsenal 0-4

Vurdering: Her er det bare å styre unna. Åpen toppkamp mellom et lag som sliter med å overbevise, mot et Hull-lag i svak form, men som slo tilbake med storseier på lørdag. Magefølelsen min heller litt mot Hull grunnet deres imponerende seier mot Bristol City, men ettersom oddsen er betydelig høyere på uavgjort, ser jeg på det som et bedre spill i en umulig kamp å spå.  

Tips: U (3.10 @ Nordicbet)


 

Ipswich Town – Charlton Athletic
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Daryl Murphy er usikker hos vertene, men både David McGoldrick og Teddy Bishop kan være klar. Chris Solly kan være tilbake hos gjestene etter skade.   

Jo mindre sagt om Ipswich Town, jo bedre. Det tenker nok en del Ipswich-supportere akkurat nå. Det er skremmende lite med Ipswichs siste prestasjoner som har minnet om play-off, og dersom de ikke tar seg sammen snart, vil man snart kunne vinke farvel til drømmen om Premier League-spill til høsten. Etter 0-0 borte mot Wolverhampton Wanderers på lørdag har Ipswich fem poeng opp til play-off. Den luken er langt fra umulig å tette, men bare én seier på de fem siste kampene er ikke bra nok hvis man skal klatre på tabellen. Hjemme på Portman Road har Ipswich 8-6-5 denne sesongen, og på de åtte siste på eget gress har de solide 5-1-2. Det blir for øvrig interessant å se om vi kan få et comeback fra fjorårets stjerneskudd Teddy Bishop i denne kampen.

Ipswichs siste kamper:
Wolves – Ipswich 0-0
Ipswich – Rotherham 0-1
Ipswich – Blackburn 2-0 (Murphy x2)
Cardiff – Ipswich 1-0
Bolton – Ipswich 2-2 (Bru, Berra)

Det finnes viktige mål, utrolige mål, og så finnes det den typen scoringer som Jorge Teixeira leverte på lørdag mot Birmingham City. På overtid sikret han tre usedvanlig viktige poeng for Charlton Athletic hjemme på The Valley. Takket være den scoringen lever fortsatt håpet om å holde seg i Championship for Charlton-fansen, selv om håpet ikke er spesielt stort. Nå ligger rødtrøyene på en 23. plass med 35 poeng, mens det er seks poeng opp til trygg plass. Jeg tviler veldig på at Charlton klarer holde seg, men formen de siste kampene gjør at man fortsatt ikke kan være helt sikker. The Addicks har 3-1-1 på sine fem siste, og selv om protestene fortsetter mot eierne i forbindelse med Charltons kamper, fortsetter spillerne å jobbe for drakten på banen. På bortebane har Charlton 3-3-13 denne sesongen, og bare Bolton Wanderers har vært svakere på fremmed gress.

Charltons siste kamper:
Charlton – Birmingham 2-1 (Gudmundsson, Teixeira)
Sheff Wed – Charlton 3-0
Charlton – Boro 2-0 (Harriott, Teixeira)
Charlton – MK Dons 0-0
Brentford – Charlton 1-2 (Harriott)

Vurdering: Ipswich imponerer ikke og trenger en seier for å henge med i kampen om play-off. Her møter de et Charlton-lag som har vist en del gode takter i det siste. Vertene er favoritter her, men denne kampen fremstår som mye åpnere enn hva oddsen tilsier. Nettopp derfor velger jeg å sette mine penger på borteseier til høy odds. 

Tips: B (4.60 @ Nordicbet)


 

Leeds United – Queens Park Rangers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Bailey Peacock-Farrell får sannsynligvis sin Leeds-debut ettersom Marco Silvestri er suspendert. Gjestene mangler Clint Hill. 

Rundens kanskje minst interessant kamp. Både Leeds United og Queens Park Rangers ser ut til å ha lite å spille for i slutten av sesongen, selv om Leeds bare har en luke på ti poeng ned til trygg plass. Den luken er likevel såpass stor og komfortabel at jeg ikke ser på det som sannsynlig at de skal blande seg ned i bunnstriden i løpet av våren. Leeds gikk på sitt andre strake tap på lørdag, og nok en gang skjedde det mot en Yorkshire-rival. Gamlesjef Neil Warnock og hans Rotherham United ble for sterke, mens Huddersfield Town ydmyket Leeds på Elland Road like før landslagspausen. Det er lite positiv stemning rundt klubben akkurat nå, og selv hovedtrener Steve Evans ser innerst inne ut til å være en resignert mann som vet at fremtiden hans ligger et annet sted enn Elland Road. Det er i hvert fall mitt inntrykk. Nå har Leeds 5-7-7 på eget gress denne sesongen, og bare ett lag har vært svakere. Med tap i denne kampen kan de falle ned på jumboplass på hjemmetabellen denne sesongen.

Leeds siste kamper:
Rotherham – Leeds 2-1 (Murphy)
Leeds – Huddersfield 1-4 (Dallas)
Blackburn – Leeds 1-2 (Bamba, Antenucci)
Cardiff – Leeds 0-2 (Doukara, Antenucci)
Leeds – Bolton 2-1 (Antenucci x2)

Queens Park Rangers fikk besøk av Middlesbrough på fredag, og med tanke på at de hadde tre strake hjemmeseire før den kampen, var forventningene store til hva London-klubben kunne finne på. Dessverre for QPR-fansen ble det ikke så mye å juble for ettersom Middlesbrough vant 3-2 i den TV-sendte fredagskampen. QPR ligger nå på en 11. plass med 51 poeng. De rykker ikke opp, og de rykker ikke ned denne sesongen. På bortebane har de 4-7-8, og hele fire av de fem siste på fremmed gress har endt uavgjort.

QPRs siste kamper:
QPR – Boro 2-3 (Mackie , Chery)
Preston – QPR 1-1 (Polter)
QPR – Brentford 3-0 (Polter, Chery, Hoilett)
QPR – Derby 2-0 (Chery, Angella)
MK Dons – QPR 2-0

Vurdering: Helt åpen kamp. Dette oppgjøret stinker det uavgjort her. Litt usikkerhet knyttet til mulig keeperdebutant i mål hos vertene, men likevel liten tvil om at det er mest å hente i å sette et kryss på midten her. 

Tips: U (3.00 @ Nordicbet)

 


 

Middlesbrough – Huddersfield Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Daniel Ayala er helt frisk igjen hos vertene, mens James Husband er utilgjengelig hos gjestene.

Kanskje kom landslagspausen på nøyaktig riktig tidspunkt for Middlesbrough. Etter alt oppstyret rundt Aitor Karankas fremtid i klubben og de tre tapene i starten av mars, ser det ut som det har roet seg litt på Teesside. På fredag vant de 3-2 borte mot Queens Park Rangers på Loftus Road, og i den kampen fikk man endelig se litt mer opprykkstakter over Midddlesbrough igjen. Nå ligger rødtrøyene på 2. plass med 73 poeng, og opp til tabelltopp skiller det tre poeng. Boro kan likevel ikke ta av gasspedalen, ettersom Brighton & Hove Albion følger bare poenget bak. Det som taler til Boros fordel er deres gode målforskjell og at de har én kamp mindre spilt enn sine nærmeste konkurrenter. Hjemme på Riverside Stadium har de 13-3-2 denne sesongen, og bare seks (!) baklengsmål.

Middlesbroughs siste kamper:
QPR – Boro 2-3 (Rhodes, Gibson, Ramirez)
Boro – Hull 1-0 (Nugent)
Charlton – Boro 2-0
Rotherham – Boro 1-0
Boro – Wolves 2-1 (Ramirez x2)

Stemningen er fortsatt god i klubben hos Huddersfield Town, selv om de av og til går på noen feilskjær. På lørdag ble Yorkshire-nabo Sheffield Wednesday for sterke hjemme på John Smith´s Stadium, og dermed fikk ikke The Terriers bygge videre på den gode seieren mot Leeds United før landslagspausen. Nå har Huddersfield 45 poeng og dermed åtte poeng ned til nedrykk. Den luken bør være trygg nok til å kunne gi fansen hvilepuls de siste rundene. På bortebane har The Terriers 5-5-9 denne sesongen.

Huddersfields siste kamper:
Huddersfield – Sheff Wed 0-1
Leeds – Huddersfield 1-4 (Hudson, Bunn, Matmour, Wells)
Huddersfield – Burnley 1-3 (Lolley)
Huddersfield – Reading 3-1 (Wells, Paterson, Bojaj)
Derby – Huddersfield 2-0

Vurdering: Middlesbrough med sterk seier på fredag, mens Huddersfield varierer litt i prestasjonene. Vertene bør være mest motiverte her. Jeg markerer for hjemmeseier.  

Tips: H (1.65 @ Nordicbet)


 

MK Dons – Wolverhampton Wanderers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: David Martin og Rob Hall er ute hos vertene. Gjestene kan muligens få tilbake Dave Edwards til denne kampen.

Jeg er en stor beundrer av fotballtreneren Karl Robinson, men hans uttalelser etter 1-2 tapet i den utrolig viktige bunnkampen mot Fulham på lørdag både overrasket og skuffet meg. “Kanskje vi rykket opp for tidlig” var ordene Robinson fikk liret av seg etter tapet, og akkurat den setningen er vel ikke det MK Dons-spillerne trenger å høre foran det som blir en beintøff innspurt. Nå ligger MK Dons på den bitre 22. plassen med 37 poeng. Det er en luke på fire poeng opp til Fulham på trygg plass, og for å gjøre vondt verre har de nå mistet førstekeeper David Martin ut sesongen. Foran denne runden har de fire kamper på rad uten seier, og på hjemmebane har de 7-3-9 denne sesongen.

MK Dons siste kamper:
Fulham – MK Dons 2-1 (Murphy)
MK Dons – Brighton 1-2 (Kay)
Hull – MK Dons 1-1 (Kay)
Charlton – MK Dons 0-0
MK Dons – QPR 2-0 (Reeves, Lewington)

Det er vanskelig å bli revet med av Wolverhampton Wanderers for tiden. De var gode borte mot Burnley, men det var ikke mye som fikk hårene på armene til å reise seg i hjemmekampen mot Ipswich Town på lørdag. Oppgjøret endte 0-0, akkurat som i den foregående hjemmekampen mot Birmingham City. Ulvene ligger nå på en 12. plass med 49 poeng. Ny kontrakt i Championship er på mange måter sikret, og nå gjelder det å avslutte sesongen på verdig vis. På bortebane har ulvene 6-5-8 denne sesongen, men ingen av de seks siste på fremmed gress har endt med seier.

Wolves siste kamper:
Wolves – Ipswich 0-0
Burnley – Wolves 1-1 (Batth)
Wolves – Birmingham 0-0
Wolves – Bristol City 2-1 (Byrne, Doherty)
Boro – Wolves 2-1 (Mason)

Vurdering: De har kanskje ikke kniven på strupen enda, men det begynner å se fryktelig mørkt ut for MK Dons. Her møter de et Wolves-lag som ikke har så mye å spille for. Jeg tror det blir en åpen affære som kan vippe alle veier. Jeg holder meg fint unna spill her, men gir vertene et syltynt tips på grunn av motivasjon.    

Tips: H (2.45 @ Nordicbet)


 

Preston North End – Fulham
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Stevie May, Luke Grimshaw og Chris Humphrey er ute hos vertene. Gjestene mangler Lasse Vigen Christensen, mens Chris Baird er usikker.

Preston North End hadde med seg hele 7,000 supportere da de møtte Blackburn Rovers på Ewood Park på lørdag. Disse supporterne skulle få mye å juble for på den korte veien hjem igjen. Preston vant nemlig kampen 2-1 på imponerende vis, og kunne fort ha vunnet med flere mål. Litt heldige var de likevel ettersom Rovers fikk vikarierende kaptein Shane Duffy utvist midtveis i første omgang på grunn av en hands. På det tidspunktet ledet Rovers 1-0, og Duffys inngripen var helt unødvendig. Seieren over Lancashire-rivalen førte Preston opp på en 10. plass med 56 poeng. Det er åtte poeng opp til play-off, men det virker utenkelig at The Lilywhites skal klare tette den luken. På hjemmebane har Preston 7-8-4, og bare én av de ti siste hjemmekampene har endt med tap.

Prestons siste kamper:
Blackburn – Preston 1-2 (Hugill, Garner)
Preston – QPR 1-1 (Doyle)
Bolton – Preston 1-2 (Hugill, Vermijl)
Forest – Preston 1-0
Preston – Brighton 0-0

Jeg har sagt det mange ganger denne sesongen, men det kan faktisk ikke sies for ofte. Hvor hadde Fulham vært uten Ross McCormack og Moussa Dembele denne sesongen? Det spørs om man finner like bra spisspar i Championship per dags dato, og spesielt ikke hvis man ser på samspillet mellom de to måljegerne. På lørdag var de to igjen på scoringslisten da Fulham vant 2-1, og nå har det blitt slik at man nesten blir sjokkert hvis det ikke er én av de to som er sist på ballen når Fulham scorer. Takket være lørdagens utrolig viktige seier har Fulham nå fire poeng ned til nedrykk. Det gjelder nå å svi mens jernet er varmt, slik at man får en luke ned til bunnen. Det kan dog bli litt vanskelig ettersom Fulham har 3-9-7 på fremmed gress denne sesongen, og bare én av de ti siste bortekampene har endt med seier.

Fulhams siste kamper:
Fulham – MK Dons 2-1 (McCormack, Dembele)
Birmingham – Fulham 1-1 (Ince)
Fulham – Bristol City 1-2 (McCormack)
Fulham – Burnley 2-3 (McCormack, Dembele)
Reading – Fulham 2-2 (McCormack, Dembele)

Vurdering: Preston er i dytten og har med seg en god følelse etter lørdagens seier. Fulham med viktig seier på lørdag, men likevel er jeg litt usikker på hvor man har dette Fulham-laget akkurat nå. Dette lukter jevnt og tett, hvor vertene ender opp med å få et svakt tips.   

Tips: H (2.20 @ Nordicbet)


 

Sheffield Wednesday – Blackburn Rovers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Barry Bannan, Filipe Melo og Modou Sougou er ute hos vertene. Gjestene får tilbake Grant Hanley fra suspensjon, men mangler Shane Duffy som er suspendert. 

Du skal være relativt spesiell for å ikke få frysninger av den utrolige fremførelsen av “Up the football league we go” som Sheffield Wednesday-fansen leverte etter at Fernando Forestieri satte inn seiersmålet for Sheffield Wednesday borte mot Huddersfield Town på lørdag. Uglene vant 1-0 over sine Yorkshire-rivaler, og har nå festet et lite grep om en av play-off plassene. Wednesday ligger nå på en 5. plass med 65 poeng, og nå er det tre poeng ned til Cardiff City som ligger på 7. plass. Uglene har tre strake seire, og fire kamper på rad uten baklengsmål. På hjemmebane har de solide 11-6-2 denne sesongen.

Wednesdays siste kamper:
Huddersfield – Sheff Wed 0-1 (Forestieri)
Sheff Wed – Charlton 3-0 (Lees, Forestieri, Selvmål)
Forest – Sheff Wed 0-3 (McGeady, Hooper, Matias)
Brighton – Sheff Wed 0-0
Sheff Wed – Rotherham 0-1

Blackburn Rovers fikk en drømmestart på lokaloppgjøret mot Preston North End på lørdag. Elliott Ward smalt inn 1-0 på lekkert vis foran 7,000 tilreisende Preston-supportere før kvarteret var spilt, men midtveis i første omgang ble alt snudd på hodet. Shane Duffy forsøkte å leke målvakt, noe som resulterte i rødt kort til Duffy og straffespark til Preston. Dette satte gjestene i mål, og da Jordan Hugill økte til 2-1 like før pause var mye av jobben gjort. Med én mann mer på banen og 7,000 høylytte supportere på tribunen, klarte aldri Rovers slå tilbake mot lokalrivalen. Lancashire-klubben har nå ni poeng ned til nedrykk, og den luken bør være komfortabel nok til å holde seg unna trøbbel. På bortebane har Rovers 4-6-9, og før de slo Brentford i forrige bortekamp, hadde de åtte kamper på rad på fremmed gress uten seier.

Blackburns siste kamper:
Blackburn – Preston 1-2 (Ward)
Brentford – Blackburn 0-1 (Duffy)
Ipswich – Blackburn 2-0
Blackburn – Leeds 1-2 (Jackson)
Blackburn – Birmingham 2-0 (Graham, Watt)

Vurdering: Sheffield Wednesday i fremragende form og på full fart mot å sikre seg en play-off plass. Blackburn Rovers virker mest interessert i å bare bli ferdig med årets sesong, samtidig som de sliter på bortebane. Det er vanskelig å gå for noe annet enn hjemmeseier her. 

Tips: H (1.95 @ Nordicbet)


 

Reading – Nottingham Forest
Kampstart: 21.00
Skader og Suspensjoner: Michael Hector og Hal Robson-Kanu er usikre hos vertene. Gjestene mangler suspenderte Erik Lichaj og skadede Michael Mancienne. 

Det er vanskelig å bygge opp tirsdagens kamp å Madejski Stadium. Reading har strengt tatt lite å spille for ut sesongen, ettersom de nå ligger på en 13. plass med 48 poeng. De har elleve poeng ned til nedrykk, og den luken er alt for stor til å gi The Royals noe trøbbel. På lørdag tok de sin første seier siden slutten av februar da Bolton Wanderers ble slått på Macron Stadium. En rakett fra Ola John på tampen av kampen var det som skulle til for å sikre tre poeng. Nå skal Reading forsøke opprettholde en fin statistikk hjemme på Madejski Stadium. The Royals har nemlig ikke tapt der enda dette kalenderåret. De har 2-5-0 på sine syv siste hjemmekamper.

Readings siste kamper:
Bolton – Reading 0-1 (John)
Reading – Cardiff 1-1 (McCleary)
Brighton – Reading 1-0
Reading – Crystal Palace 0-2
Huddersfield – Reading 3-1 (John)

0-3 hjemme mot et formsvakt Brentford er fryktelig dårlig av Nottingham Forest. Når man da legger til et derbytap i den foregående runden, samt et 0-3 tap hjemme mot Sheffield Wednesday enda et par runder tilbake i tid siden, er det liten tvil om at det et trøbbel i tårnet på City Ground. Forest har nå elendige 1-1-7 på sine ni siste kamper, og de skal være glade for at de faktisk har så mye som 46 poeng. Hvis ikke kunne det blitt en veldig nervøs sesongavslutning. På bortebane har rødtrøyene 4-7-8 denne sesongen, og på de fire siste bortekampene har det bare blitt ett poeng.

Forest siste kamper:
Forest – Brentford 0-3
Derby – Forest 1-0
Hull – Forest 1-1 (Gardner)
Forest – Sheff Wed 0-3
Forest – Preston 1-0 (Oliveira)

Vurdering: Reading uten tap på hjemmebane etter nyttår. Her møter de et svakt Forest-lag. Jeg ender opp med å gi Reading tipset, selv om jeg advarer mot stor uavgjortfare. 

Tips: H (1.90 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply