Skrevet av: Eirik Aase

 

Play-off oppsett:
12. mai: Sheffield Wednesday – Brighton & Hove Albion 2-0
13. mai: Derby County – Hull City 0-3
16. mai: Brighton & Hove Albion – Sheffield Wednesday
17. mai: Hull City – Derby County
28. mai: Finale


 

Brighton & Hove Albion – Sheffield Wednesday
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Brighton mangler suspenderte Dale Stephens, mens Anthony Knockaert, Tomer Hemed, Steve Sidwell og Connor Goldson sannsynligvis er ute med skade. Gjestene har ingen nye skader å melde om.   

Brighton & Hove Albion hadde formen på sin side foran kampen mot Sheffield Wednesday, men når det gjelder skader og suspensjoner var de ikke spesielt heldige. Med Lewis Dunk og Dale Stephens suspendert, ville det bli en tøff oppgave for Brighton. Bedre ble det ikke av at skadene begynte å regne over Brighton i løpet av kampen også. Nøkkelspillerne Anthony Knockaert og Tomer Hemed måtte begge forlate banen, mens også midtstopper Connor Goldson måtte gi seg. I andre omgang forlot også Steve Sidwell og Anthony Knockaert banen, noe som førte til at Brighton måtte avslutte kampen med ti mann. Til slutt ble det 0-2 tap for Brighton i den første semifinale, og med tanke på skadene og en halvtime med ti mann, kunne det fort ha vært verre for The Seagulls. Med tanke på noen av storseierne de har hatt på hjemmebane i det siste, bør de innerst inne fortsatt ha troen på at de kan finne på noe sprell på mandag. Hjemme på Falmer Stadium har Brighton 15-5-3 denne sesongen, og ingen av de ti siste på eget gress har endt med tap. Da disse lagene møttes på denne stadion tidligere i sesongen endte det 0-0.

Sannsynlig lag:
Stockdale; Bruno, Greer, Dunk, Bong; Skalak, Kayal, Towell, Murphy, LuaLua; Baldock, Wilson. 

Brightons siste kamper:
Sheff Wed – Brighton 2-0
Boro – Brighton 1-1 (Stephens)
Brighton – Derby 1-1 (Wilson)
Charlton – Brighton 1-3 (Hemed, Baldock, Skalak)
Brighton – QPR 4-0 (Knockaert x2, Skalak, Goldson))

For en fantastisk stemning på Hillsborough på fredag. Wednesday-fansen har holdt leven gjennom hele sesongen, men aldri har de vært høyere denne sesongen enn i fredagens oppgjør. “Hi-ho Sheffield Wednesday” ble ropt så høyt fra tribunen at det ikke var langt fra at man kunne høre det helt over nordsjøen. Uglene leverte også varene på banen takket være en kanon fra Ross Wallace og en pen scoring fra Kieran Lee. Mest omdiskutert var likevel det annullerte målet til Fernando Forestieri. Han trodde han hadde sendt uglene i ledelsen tidlig i kampen, men etter lang tid med feiring valgte dommeren å annullere scoringen på grunn av offside. Nå har Wednesday et perfekt utgangspunkt foran denne bortekampen, men at Wednesday skal levere varene på bortebane er ingen selvfølge. Bare to av de åtte siste på fremmed gress har endt med seier for Yorkshire-klubben. Tidlig i april tapte man blant annet 1-4 mot Bristol City. Totalt har Wednesday 6-9-8 på fremmed gress. Nå har Carlos Carvalhal & Co en fot i finalen på Wembley, men takler de presset på mandag? Det er spørsmålet.

Sannsynlig lag:
Westwood; Hunt, Lees, Loovens, Pudil; Lee, Bannan, Hutchinson, Wallace; Forestieri, Hooper.

Wednesdays siste kamper:
Sheff Wed – Brighton 2-0 (Wallace, Lee)
Wolves – Sheff Wed 2-1 (McGugan)
Sheff Wed – Cardiff 3-0 (Hooper x2, Selvmål)
Derby – Sheff Wed 1-1 (Bannan)
Sheff Wed – MK Dons 0-0

Vurdering: Brighton må rett i angrep fra start, mens Wednesday kan konsentrere seg om det defensive, samtidig som de har nok av spillere som kan lage trøbbel på overgangsmuligheter. Jeg tror uglene takler dette kampbildet bra, og samtidig er det ingen hemmelighet at Brighton har noen tunge forfall. Jeg prøver et spill på gjestene. 

Tips: B (2.95 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply