Klubbinfo
Lagnavn: Newcastle United Football Club
Kallenavn: The Magpies
Stiftet: 1892
Hjemmebane: St James` Park(Kapasitet: 52,405)
Eier: Mike Ashley
Manager: Rafa Benitez
Tabellplassering i fjor: 18. plass i Premier League
Tabelltips forrige sesong: Deltok ikke i Championship

Vurdert av Eirik Aase

“Vi kunne ikke bedt om mer fra dere, og jeg er virkelig lei meg for at vi ikke har gitt dere de resultatene dere fortjener”. Det var ordene fra administrerende direktør Lee Charnley etter at nedrykket ble bekreftet i vår. Som Charnley korrekt påpeker har Newcastle-fansen som vanlig levert imponerende innsats fra tribunen, og det er synd at ikke denne trofaste gjengen får mer å juble for. Det høres kanskje sykt ut, men man må faktisk helt tilbake til 1955 for å finne forrige gang Newcastle løftet trofeet i en av de største engelske turneringene. Den gangen vant de FA Cupen, men de siste årene har opprykk fra Championship og Intertotocup vært blant få ting de har vunnet.

Fra slutten av 70-tallet og frem til begynnelsen av 90-tallet vekslet Newcastle på spill på de to øverste nivåene, men siden 1993 har de bare hatt én sesong utenfor Premier League. Det var tilbake i 2008/09 da de rykket ned med Alan Shearer ved sidelinjen, men den gangen brukte de Championship som en trampoline hvor de tok sats og slo hardere fra seg i Premier League igjen. Allerede i den andre sesongen etter at de rykket opp fra Championship, klarte Newcastle sikre seg en imponerende femteplass på øverste nivå.

Jeg kunne ha brukt utallige tegn på å forklare hvordan Mike Ashley ødelegger den vakre klubben fra Nordøst-England, eller hvordan navneskifte på stadion og en håpløs draktsponsor har lagt mørke skyer over St James` Park de siste sesongene. Istedenfor ønsker jeg å fokusere på det positive ved årets sesong for Newcastle-fansen. Selv om nedrykket kom på verst tenkelige tidspunkt med tanke på den nye TV-avtalen som trer i kraft, tror jeg dette nedrykket kan gi en opptur for supporterne.

Klubben skal nå gå fra å slite i bunnen av Premier League hvor de sjeldent fikk oppleve annet enn tap og uavgjort, til å nå være favoritter i nesten hver kamp de skal spille. Er det én ting som er sikkert, så er det at alle fotballsupportere elsker å se laget deres både vinne og spille underholdene angrepsfotball. Da er det kanskje ikke så rart at den trofaste fanskaren tidligere i sommer hadde sørget for at klubben hadde solgt over 33.000 sesongkort. Det er ganske utrolig å tenke på dersom man ser tilbake til forrige sesong hvor det høyeste tilskuertallet på én enkelt kamp i Championship var 33.806.

Nedrykket kan også føre til at klubbens mange talentfulle spillere får verdifull førstelagserfaring i et miljø som er tryggere å prøve seg i, enn det intense jaget man møter i Premier League. Spillere som Rolando Aarons og Adam Armstrong vil mest sannsynlig holde høyt Championship-nivå, og nå får de kanskje en gyllen mulighet til å etablere seg på Newcastles førstelag.

Det viktigste Newcastle har gjort i sommer var uansett signeringen av Rafa Benitez. Med den dyktige spanjolen nede ved sidelinjen har man nærmest en garanti for å være med i toppen av tabellen, og han ser ut til å bruke dette året til å bygge et lag som kan gjøre seg bemerket i Premier League neste år. Med kloke investeringer på overgangsmarkedet og en spillertropp det lukter krutt av, spørs det om ikke Newcastles administrerende direktør Lee Charnley endelig får oppleve at Newcastle gir supporterne de resultatene de fortjener.

Keeper

Det ble en del kaos på keeperplassen til Newcastle United forrige sesong. Tim Krul pådro seg en alvorlig skade i fjor høst som holdt han ute resten av sesongen. I sommer har det blitt spekulert rundt hans fremtid i klubben, og magefølelsen min heller mot at nederlenderen kommer til å forlate klubben senere i sommerens overgangsvindu. Hans erstatter forrige sesong, Rob Elliott, kom inn og leverte gode prestasjoner frem til også han ble langtidsskadet utpå våren. Elliott gikk dermed glipp av EM, og kommer til å gå glipp av en del av årets sesong også. Det ga tidligere Nottingham Forest-målvakt Karl Darlow en flott mulighet til å få vise seg frem i Newcastle-drakten, og heller ikke han misbrukte den sjansen. Darlow voktet buret i de åtte siste ligakampene og vartet opp med en del bra prestasjoner. Spesielt i 1-0 seieren over Crystal Palace fikk han endelig vise frem mye av det som han tidligere har vist med Nottingham Forest i Championship. I sommer har Krul blitt linket bort fra klubben, samtidig som både han og Elliott fortsatt har en stund før de er spilleklar igjen.

På grunn av alle skadene kan det vise seg å være en genistrek å hente inn den belgiske målvakten Matz Sels i sommer. 24-åringen har vært førstevalg for AA Gent i belgisk fotball, og der var han med på å vinne ligaen i fjor, før han fikk verdifull erfaring fra Champions League forrige sesong. I januar ble han kåret til den beste belgiske målvakten i 2015, og det sier en del med tanke på hvor mange gode målvakter det landet har produsert de siste årene. Sels har en mengde ungdomslandskamper for Belgia, og i fjor høst ble han tatt ut i seniortroppen. Newcastle la en del penger på bordet for å sikre seg Sels i sommer, og jeg er sikker på at han kommer til å gjøre en flott jobb mellom stengene. Så lenge han holder seg skadefri, regner jeg med at Sels blir førstevalg i mål ut sesongen. Dette til tross for tøff konkurranse fra en dyktig Darlow.

Forsvar

I sommer har det sett ut som om Rafa Benitez har tenkt at han må ha litt britisk blod inn på stopperplass for å lykkes i en lang og tøff sesong. Både Ciaran Clark og Grant Hanley har blitt hentet inn fra Championship-rivaler, og skal nå forsøke å bruke sin lange erfaring fra engelsk fotball for å sikre Newcastle en snarlig retur til Premier League. Ciaran Clark hadde vært i Aston Villa siden han var elleve år, og siden den gang og frem til i sommer hadde han aldri tatt på seg en annen drakt på banen enn Villa-drakten. Den kraftige stopperen imponerte da han slo gjennom på Villa Park, men de siste sesongene har han i likhet med Villa blitt gradvis svakere. Kanskje er et miljøskifte det som skal til for Clark, men han får det ikke lett når han skal kjempe seg til en plass i Newcastle-forsvaret. Grant Hanley kom opp fra Blackburn Rovers akademi og har bare representert Lancashire-klubben på seniornivå. Han ble etter hvert en viktig brikke på Rovers-laget, og har nå blitt en klippe på Skottlands landslag. Han leser spillet bra og er beintøff i duellene. Hans svakheter er dårlig tempo, samt et kroppspråk som ikke alltid er like imponerende. I Rovers var han kaptein den siste sesongen, noe som var litt merkelig siden han i mine øyne virket som en av de svakere ledertypene på laget.

Med Newcastle tilbake i Championship får vi et gledelig gjensyn med Jamaal Lascelles på stopperplass. Den 22 år gamle midtstopperen fikk sitt gjennombrudd på seniornivå med Nottingham Forest tilbake i sesongen 2013/14, og imponerte da stort med sin hodestyrke og atletiske spillestil. I vår kjempet han til seg en fast plass i midtforsvaret på St James`Park, og i mine øyne har Newcastle en av Championships beste stoppere når Lascelles er på banen. Like før sesongstart kom nyheten om at Lascelles skal bære kapteinsbindet denne sesongen, og det er ganske imponerende med tanke på hans unge alder. Den som likevel fikk flest kamper på stopperplass for Newcastle i Premier League forrige sesong var Chancel Mbemba. Kongoleseren storspilte i belgisk toppdivisjon med Anderlecht i to sesonger før han ble hentet til Tyneside i fjor sommer. Midtstopperen har tidligere blitt anklaget for at han visstnok skulle være en del år eldre enn det han selv oppga, men har avfeid alle spekulasjoner gjennom å ha tatt en test for å bevise at han er født i 1994. Mbemba ble litt for lett i hodeduellene forrige sesong, men resten av hans forsvarsspill har holdt høyt nivå.

På høyrebacken har Newcastle to kvalitetsspillere å vise til. Daryl Janmaat har nå gjennomført to sesonger på St James`Park etter overgangen fra Feyenoord i 2014. Han har fanget oppmerksomheten min i flere Newcastle-kamper på grunn av sine gode offensive bidrag. Dessverre har dette ofte gått på bekostning av forsvarsspillet hvor nederlenderen ikke alltid har sett like stødig ut. Ofte har det kommer baklengsmål fra siden hvor Janmaat opererer, men kanskje vil det fungere bedre for den nederlandske landslagsspilleren nå som han skal spille i Championship. Så lenge Newcastle skal kjempe i toppen av tabellen vil det være viktig med en back som gir en ekstra dimensjon i angrepsspillet, samtidig som de ikke vil bli straffet like hardt defensivt som de ville gjort i Premier League. Janmaat vil uansett få tøff konkurranse om høyrebacken fra nysigneringen Jesús Gámez. Spanjolen ble hentet fra selveste Atletico Madrid i sommer, og har de siste sesongene spilt La Liga-fotball med både Malaga og Atleti. 31-åringen fikk ikke mye spilletid forrige sesong, men hans spill i Malaga viste at han holder høyt og stabilt nivå når han er på banen. Gámez er ikke kjapp, men er meget bra på det defensive. Han er best på høyrebacken, men ble brukt en del på venstrebacken av Atleti-sjef Diego Simeone.

Kanskje kan spanjolen få en del spilletid på venstrebacken til Newcastle denne sesongen. I skrivende stund er det nemlig den posisjonen Newcastle ser svakest ut i akkurat nå. Paul Dummett går nå inn i sin fjerde sesong som etablert førstelagsspiller hos Newcastle, etter at han tok steget opp fra klubbens akademi tilbake i sesongen 2013/14. Den duellsterke forsvarsspilleren har blitt brukt en del på stopperplass gjennom årene, men forrige sesong var det først og fremst på backen han fikk spilletid. Bortsett fra Dummett er det Massadio Haidara som er tilgjengelig på venstrebacken. Han ble hentet fra Nancy for tre år siden, og har vært litt inn og ut av laget siden den gang. Noen husker han kanskje best for å ha blitt grisetaklet av Callum McManaman for noen sesonger siden. Forrige sesong ble det brukt en hel haug med spillere på venstrebacken, men forhåpentligvis kan Newcastle få litt stabilitet i den posisjonen det neste året.

Midtbane

Det er vanskelig å spå hvordan Rafa Benitez kommer til å komponere midtbanen denne sesongen. Både fordi flere gode spillere ser ut til å forlate klubben, men også fordi det er såpass tøff konkurranse om de fleste posisjonene. Det vil overraske meg om Benitez ikke vil stole på en 4-2-3-1 formasjon denne sesongen, og et av få sikre kort på midtbanen vil da være Matt Ritchie. Den herlige høyrevingen har vært en av mine største favoritter i Football League de siste årene, og jeg må innrømme at savnet var stort da han prøvde seg i Premier League forrige sesong. Fra høyresiden skjærer han inn og skaper kaos med sin ekstreme skuddfot og herlige pasninger. Han har en herlig direkte spillestil som gjør han raskt populær blant supporterne, og han leverte hele 15 mål og en haug med målgivende pasninger fra vingen da AFC Bournemouth rykket opp i fjor. I løpet av de siste årene har Ritchie rykket opp fra League Two, League One og Championship. Det vil ikke overraske meg om han kommer med store bidrag i et nytt opprykk denne sesongen.

Spørsmålet er hvem andre som kommer til å få spilletid på vingene. De siste ukene har man jaktet etter en ny dyktig ving, men foreløpig uten hell. Forhåpentligvis vil Rolando Aarons kunne fått sitt store gjennombrudd på seniornivå denne sesongen. Den 20 år gamle vingen ble hentet fra Bristol City tilbake i 2012, og har vært i Newcastles akademi siden det. I fjor sommer imponerte han under sesongoppkjøringen, men dessverre har skader ødelagt store deler av de siste året. De få kampene han fikk fra start i Premier League var enten på venstreback eller venstreving, men hans scoring i siste serierunde mot Tottenham Hotspur gir meg håp om at vi vil få se mye av han i Championship. Det er nok ikke mange backer i Championship som kommer til å glede seg til å bli fraløpt av den unge vingen denne sesongen.

Ayoze Pérez har blitt linket til selveste Barcelona i sommer, men det virker ikke som om han har et behov for å komme seg bort fra Newcastle. Forhåpentligvis blir han værende i klubben denne sesongen, ettersom den unge spanjolen fort kan vise seg å bli en attraksjon i Championship. Pérez ble hentet fra Tenerife for to år siden og har blitt en stor helt blant Newcastle-fansen. Med sine imponerende tekniske ferdigheter er han elegant på banen, samtidig som han kan score de vakreste mål. Det store spørsmålet er om han vil bli brukt ute på venstrevingen eller i 10er rollen bak spissen. Uansett hvor han ender opp er jeg sikker på at han vil score mange mål denne sesongen. Noen dager før sesongstart ble Mo Diame hentet fra Hull City. Den energiske midtbanespilleren avsluttet forrige sesong med å bli matchvinner i play-off finalen på Wembley, og viste gjennom hele sesongen at han holder skyhøyt Championship-nivå. I Hull fikk han mye spilletid i en lik 10er rolle som det Newcastle har tenkt til å bruke, og jeg tror ikke Rafa Benitez gjør et dumt valg dersom han gir Diame en del offensiv frihet denne sesongen.

Blant vingene og spillere som kan fungere i 10er rollen finner man flere usikre kort. Siem De Jong pådro seg i sommer nok en gang en skade som holder han unna spill en stund, samtidig som han ikke akkurat har vært fremmed for å forlate klubben. Moussa Sissoko storspilte under sommerens EM i Frankrike og har nærmest forsøkt å selge seg selv i sommer. Flere av verdens beste klubber skal være interesserte i hans tjenester, men likevel er han fortsatt Newcastles eiendom. Yoan Gouffran har flere sesonger i Newcastle under beltet, men det har ikke akkurat gått oppover for franskmannen. Han kan brukes litt overalt i angrepet, men for øyeblikket er det vanskelig å si hvor mye han kommer til å være involvert. I sommer scoret han for øvrig for første gang på 18 måneder, og det utløste en del artige tweets fra sjokkerte Newcastle-supportere på Twitter. Henri Saivet har ikke vært noen suksess på St James` Park, og har i sommer blitt linket bort fra klubben til tross for å ha fått en del spilletid i sesongoppkjøringen.

I de dypere rollene sentralt på midtbanen er det litt mer klart hvem som kommer til å få en del spilletid denne sesongen. Jack Colback, Vurnon Anita, Jonjo Shelvey og Isaac Hayden vil nok alle få vist seg frem i Championship det neste året. Sistnevnte ble hentet fra Arsenal i sommer og gjorde en flott jobb som midtbaneanker for Hull City da de rykket opp til Premier League i vår. I sommer har den sterke spilleren vist at han kan være en god signering, og dersom Cheick Tiote forlater klubben før vinduet stenger, tror jeg Hayden kommer til å erstatte han på en god måte. Jack Colback kom fra erkerival Sunderland for to år siden, og spiller nå for klubben han har holdt med siden han var liten. Med sine gode tekniske ferdigheter og røde hårmanke, har han av enkelte blitt døpt “The Ginger Pirlo”. Han er god til å holde på ballen og vil være viktig for et Newcastle-lag som skal kjempe i toppen av tabellen. Samtidig blir det spennende å se om hans duell med Alexander Tettey om å plukke flest gule kort fortsetter i Championship.

Vurnon Anita viste sin allsidighet da han leverte noen fremragende prestasjoner på høyrebacken forrige sesong. Anita ble hentet fra Ajax for fire år siden og har et par landskamper for Nederland på CVen. Med energisk spill og gode tekniske ferdigheter vil han være en viktig mann på midtbanen i kamper hvor Newcastle styrer spillet. Han startet over halvparten av The Magpies kamper forrige sesong, og jeg forventer mye spilletid for Anita denne sesongen også. Jonjo Shelvey ble hentet fra Swansea for over hundre millioner kroner i vinter, og blir sannsynligvis en av de best betalte spillerne i Championship denne sesongen. Han har fått mye Premier League-erfaring fra både Swansea og Liverpool de siste sesongene, og har til og med spilt et par landskamper med de tre løvene på brystet. Med sin gode skudd- og pasningsfot virket det som en god signering for Newcastle i vinter, men utover våren var det lite imponerende å hente fra Shelvey. Et par målgivende pasninger var det han klarte bidra med, og spesielt i den defensive delen skuffet han meg. Kanskje vil han få seg en opptur nå som Newcastle skal spille på et lavere nivå, og man må ikke glemme hvordan det gikk forrige gang Shelvey var i Championship. Da scoret han nemlig seks mål på ti kamper for Blackpool.

Angrep

Det har gått noen år siden sist, men nå skal endelig Dwight Gayle rive i stykker forsvar i Championship igjen. Den 25 år gamle engelske spissen har jobbet seg opp gjennom ligasystemet siden han slo gjennom på seniornivå med vesle Stanstead i 2009. Sesongen 2012/13 gjorde han seg virkelig bemerket med storspill for bunnlaget Peterborough United i Championship. Med sin imponerende hurtighet og iskalde avslutninger skapte han trøbbel for nesten samtlige lag The Posh møtte, og etter sesongslutt ble han med Crystal Palace opp til Premier League. På øverste nivå har han hele tiden funnet nettmaskene fra tid til annen, men begrenset med spilletid har ført til at han ikke har kommet opp i tosifret antall scoringer de siste sesongene. Nå som den hardtarbeidende spissen er tilbake i Championship, er jeg ikke i tvil om at han kommer til å klare det. Faktisk ser jeg på han som en av favorittene til å bli toppscorer denne sesongen.

En annen spiss som kommer til å gi mye juling denne sesongen er Aleksandar Mitrovic. Den serbiske landslagsspissen ble hentet til Newcastle i fjor sommer, og du kan trygt si at han har gjort inntrykk det siste året. Med duellstyrke og velplasserte headinger imponerte han stort foran motstandernes mål, mens hans temperament ikke var like imponerende. Det ble fire gule kort og to røde kort i hans debutsesong for Newcastle, og det har blant annet ført til at han går glipp av de fire første kampene av denne sesongen på grunn av suspensjon. Serberen er en aldri så liten løs kanon på topp, men han er likevel en av de aller beste spissene i Championship denne sesongen. Rafa Benitez har allerede sagt at Mitrovic vil være viktig for Newcastle det neste året, men det spørs om han har klart å kjøle seg ned de siste månedene.

Adam Armstrong imponerte meg stort for Coventry City forrige sesong, og med en gang Newcastle Uniteds nedrykk var et faktum, ga jeg uttrykk for på sosiale medier at jeg håpte nedrykket ville føre til at Armstrong vil få mye spilletid fremover. Den 19 år gamle spissen har bøttet inn mål opp gjennom årene for både diverse ungdomslag og landslag. Hans hurtighet og presise avslutninger førte til at han scoret hele 20 ligamål for Coventry forrige sesong. Hans daværende lagkamerat Joe Cole gikk så langt som å sammenligne Armstrong med selveste Sergio Agüero på grunn av hans nærmest litt egoistiske tankegang framfor mål. Med egoistisk mente ikke Cole det som negativt, men heller at det var bra at Armstrong hele tiden så etter mulighet til å score. Store deler av Championship ønsker å låne Armstrong denne sesongen, men Rafa Benitez har gitt uttrykk for at Armstrong kommer til å få sjansen for Newcastle allerede i august.

Hvor mye vi får se av Emmanuel Riviere og Ivan Toney er derimot usikkert. Riviere ble hentet fra Monaco for to år siden og har ikke akkurat satt fyr på Newcastles angrep. Det unge talentet Toney ble leid ut til Barnsley i vår, og jeg klarer ikke se hvordan han skal være god nok for Newcastle enda.

Trener

I mars ble Rafa Benitez hentet inn til St James` Park for å redde Newcastle fra nedrykk. Det gikk dessverre ikke slik Newcastle-fansen hadde håpet på, men etter et par sterke resultater helt på tampen av sesongen var det ingen tvil om hva som var det store samtaleemnet ved Tyneside etter sesongslutt. Til tross for nedrykk til Championship var det en unison enighet om at Benitez var den riktige mannen til å lede Newcastle opp til Premier League igjen. Knapt to uker etter at Newcastle hadde nedsablet Tottenham Hotspur i sesongavslutningen kom nyheten fansen hadde ventet på. Benitez hadde blitt imponert av både fasilitetene og supporterne han hadde møtt i Nordøst-England, og valgte derfor å lede klubben på nest øverste nivå i det engelske ligasystemet det neste året.

I fjor sommer var hverdagen en helt annen for Benitez. Han ble da hentet inn som erstatter for Carlo Ancelotti hos selveste Real Madrid, men dessverre varte ikke den jobben lenge. Spanjolen klarte ikke overbevise verken supportere eller kritikere i fjor høst, og midtveis i sesongen måtte han forlate mektige Santiago Bernabeu. Selv om han ikke lyktes med mektige Real Madrid, sier bare det å få den jobben en del om hvor dyktig Benitez er. En rask titt på CVen gjør at man raskt får store øyne. I tillegg til Real Madrid har han nemlig vært hovedtrener i klubber som Valencia, Liverpool, Napoli, Chelsea og Inter.  Han vant La Liga to ganger med Valencia, Champions League med Liverpool, Europa League med Chelsea, samtidig som han rykket opp til La Liga med både Extremadura og Tenerife.

Noe av det herligste og artigste med Benitez er at han har fotball på maten. Det meste i livet hans handler om fotball, noe som hans kone kan bekrefte. Hun har nemlig fortalt at allerede på deres første stevnemøte brukte Benitez lang tid på å forklare hva en 4-4-2 formasjon var. Hun har også fortalt at etter Benitez ble sparket i Inter, brukte han den neste tiden til å trene det lokale skolelaget. Det vitner om en mann som rett og slett elsker fotball.

Overganger

Sommerens innkjøp viser at Newcastle mener alvor i deres opprykksjakt denne sesongen. Ut har man mistet flere kvalitetsspillere, men erstatningene er mer enn gode. Matt Ritchie rev i stykker Championship forrige gang han var nede, og jeg tror han vil varte opp med såpass bra spill at ingen kommer til å huske Andros Townsend om noen måneder. Med spillere som Grant Hanley, Ciaran Clark, Mo Diame og Dwight Gayle har man samtidig fått inn spillere som allerede har vist at de holder bra Premier League-nivå. Disse vil også ha mindre problem med den tøffe spillestilen i Championship, sammenlignet med utenlandske importer. Målvakt Matz Sels kan skape stabilitet på keeperplassen etter alle skadene forrige sesong, mens Isaac Hayden viste i vår at han kan komme med store bidrag på dette nivået. Det eneste skikkelig store tapet i sommer var Georgino Wijnaldum, og jeg er spent på om det vil komme inn en ny erstatter for han før vinduet stenger.

Overgangsoversikt:

Inn:
Matz Sels (AA Gent)
Matt Ritchie (Bournemouth)
Dwight Gayle (Crystal Palace)
Jesus Gamez (Atletico)
Isaac Hayden (Arsenal)
Grant Hanley (Blackburn)
Ciaran Clark (Aston Villa)
Mo Diame (Hull)

Ut:
Steven Taylor (Portland Timbers)
Andros Townsend (Crystal Palace)
Papiss Demba Cisse (Lenang)
Georgino Wijnaldum (Liverpool)
Florian Thauvin (Marseille)

Treningskamper
16.juli: Bohemian – Newcastle 0-6 (Wijnaldum, Gayle, Ritchie, Aarons, Mitrovic, Thauvin)
20.juli: Doncaster – Newcastle 2-2 (Hayden, Perez)
23.juli: Lokeren – Newcastle 0-4 (Perez x2, Janmaat, Shelvey)
26.juli: Southend – Newcastle 0-2 (Anita, Gouffran)

30.juli: Newcastle – Vitesse 3-2 (Gayle, Colback, Selvmål)

Styrker/Svakheter

Pluss:
+ Rafa Benitez. Ledet Real Madrid for under ett år siden. Trenger egentlig ikke si mer.
+ Den sterkeste troppen i Championship. Flere spillere holder høyt Premier League-nivå.
+ Har nærmest at halvt lag som alle er truende til å komme opp i tosifret antall scoringer denne sesongen. Enkelte av rivalene i toppen har kanskje bare to eller tre. 

Minus:
– En del utskiftninger og en del usikkerhet rundt spillere som ønsker seg bort fra klubben. Kan skape litt uro.
– Forventningene. Flere lag har et stort forventningspress på seg denne sesongen, men ingen kan måle seg med Newcastle. Bare opprykk er bra nok, og det skal helst gjøres med stil.
–  Den største fisken i bollen. For de fleste lag i Championship vil møtet med Newcastle være et av sesongens store høydepunkt. Kamper som på papiret ikke er så attraktive for Newcastle, vil fremstå som små cupfinaler for motstanderen. 

Vurdering:
Forrige gang Newcastle United tok turen ned til Championship kom de seg opp igjen på første forsøk. De tapte ikke en eneste hjemmekamp og kom opp i tresifret antall poeng. Konkurransen i toppen av Championship var tøff den gangen, men den er enda tøffere nå. Aldri før har det vært mer penger involvert på nest øverste nivå i England, og flere av Newcastles rivaler i toppen av tabellen består nå av spillere fra hele kontinentet som holder høyt nivå. Under sommerens europamesterskap var det nesten 40 spillere fra Championship representert, og nesten alle tok seg videre fra gruppespillet. Derfor blir ikke Championship noen spasertur i parken for Newcastle denne gangen, men likevel føler jeg meg sikker på at de rykker opp.

Ikke bare hadde Newcastle en kruttsterk tropp fra før av, men deres signeringer i sommer viser at de mener alvor. Spesielt Matt Ritchie kan sikre en del poeng på egenhånd gjennom en lang sesong. I nesten alle posisjoner har de imponerende dekning, og jeg sliter nesten med å forstå hvordan de skal klare bruke alle spillerne denne sesongen. Fremover på banen kryr det av spillere som vet hvor nettmaskene er, spissene Dwight Gayle og Aleksandar Mitrovic er begge favoritter til å bli toppscorer i Championship.

En god tropp er likevel ikke nok til å rykke opp til Premier League, og det er Derby County et levende bevis på. Det bringer meg videre til mannen nede ved sidelinjen. Rafa Benitez har lenge blitt sett på som én av fotballverdenens beste managere, noe som på mange måter ble bekreftet da han ble ansatt av Real Madrid i fjor sommer. Med ligaens sterkeste tropp og beste manager, er det vanskelig å se for seg hvordan Newcastle skal floppe denne sesongen. Ikke bare tror jeg det blir en kort visitt i Championship, men jeg tror også Newcastle ender øverst på tabellen.

Tips: 1. plass

About The Author

Leave a Reply