Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship. Eirik Aase (@eirikaase) vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1995 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Tammy Abraham og Ryan Kent ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån, kommer fra en annen klubb i Championship. Kåringen fra forrige sesong kan du se her.

17. plass:
Navn:
 Pierluigi Gollini
Alder: 21 år (18.03.1995)
Posisjon: Målvakt
Klubb: Aston Villa
Kamper/Mål i årets Championship: 18/0

I sommer tok Aston Villa en aldri så liten risiko da de bestemte seg for å satse på en 21 år gammel målvakt fra italiensk fotball. Mange ville nok falt for fristelsen ved å hente en rutinert ringrev som man vet hva man kan forvente fra, men Villa valgte en annen spennende variant. Pierluigi Gollini hadde tidligere vært i England etter et par sesonger hos Manchester Uniteds akademi fra 2012 til 2014, og hadde derfor ikke vanskeligheter med å flytte nordover.

Forrige sesong fikk han sitt store gjennombrudd på seniornivå da han var førstevalg mellom stengene for den vakre klubben Hellas Verona i italiensk Serie A. Der gjorde han sakene sine meget bra, til tross for at Hellas Verona hadde en håpløs sesong. Gollini fikk dermed oppleve en del nedturer, men også et par oppturer. Han fikk blant annet sin debut på det italienske U21-landslaget. I sommer ble han som nevnt hentet for en stor sum av Villa, og i ettertid har han innrømmet at han samtidig hadde interesse fra Juventus da han reiste til Birmingham. Det sier litt om hvor spennende dette keepertalentet er.

About The Author

Leave a Reply