Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship. Eirik Aase (@eirikaase) vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1995 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Tammy Abraham og Ryan Kent ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån, kommer fra en annen klubb i Championship. Kåringen fra forrige sesong kan du se her.

15. plass:
Navn:
 James Daniel Maddison
Alder: 20 år (23.11.1996)
Posisjon: Midtbanespiller
Klubb: Norwich City
Kamper/Mål i årets Championship: 0/0

Forrige sesong var det ikke mange som imponerte mer i League One enn unge James Maddison. Sammen med blant andre Newcastle United/Barnsleys Adam Armstrong gjorde han som han ville fremover på banen for Coventry City, og det var vanskelig å ikke bli imponert av det den daværende Coventry-spilleren holdt på med.

Med herlige tekniske ferdigheter og sugende dribleraid ble han raskt en favoritt for både Coventry-fansen og andre som fulgte kampene hans, mens han fremviste playmaker-egenskaper gjennom bra overblikk og en god pasningsfot. Når man legger til at Maddison er god med begge føttene og slår noen presise dødballer, er det liten tvil om at denne karen har hele pakken. Derfor var det ikke så rart at interessen rundt Maddison var stor forrige vinter.

Flere toppklubber i England var visstnok meget interessert i å hente Maddison, men til slutt var det Norwich City som trakk det lengste strået. De hentet han i januar, men lånte han ut igjen til Coventry ut sesongen. Da Norwich rykket ned i vår trodde i hvert fall jeg at det ville bety mye spilletid for Maddison i Championship, men dessverre ble han i høst leid ut til Aberdeen i skotsk fotball. Der har han stått frem som en nøkkelspiller på øverste nivå, og blant annet scoret et utrolig frisparkmål mot Rangers.

Jeg føler meg trygg på at Maddison vil spille på øverste nivå i England innen et par år, så fremt han holder seg skadefri.

About The Author

Leave a Reply