Her kan du lese om den 36.serierunden som spilles tirsdag 5.mars:

Birmingham City – Blackpool
Kampstart: 20:45
Dommer: David Phillips

Etter en god periode med bare ett tap på de åtte siste kampene, ble det bråstopp for Birmingham på lørdag. Formsterke og imponerende Hull City feide de av banen med hele 5-2 hjemme på KC Stadium. Når man i tillegg får nyheten om at Marlon King kommer til å være ute resten av sesongen, gjør det selvsagt vondt for City-fansen denne uka. Nå får de en meget bra mulighet til å vinne igjen når Blackpool kommer på besøk. Hjemme på St Andrews har de 5-6-6 denne sesongen. Gjestene har fortsatt ikke vunnet med Paul Ince som manager og det spørs om seieren kommer i tirsdagens oppgjør. I forrige serierunde ble det nok en gang målløst, denne gangen mot Bristol City. På bortebane har Blackpool 5-4-8 denne sesongen.

Vurdering: Birmingham fikk bank på lørdag. Dette er en glimrende mulighet til å reise seg mot et lag som fortsatt ikke har vunnet under sin nye manager. Hjemmeseier.

Vårt tips: H

 _________________________________________________________

Bristol City – Brighton & Hove Albion
Kampstart: 20:45
Dommer: Darren Drysdale

Peterborough klemte til med en overraskende og sterk seier på lørdag og dermed er Bristol City tabelljumbo igjen. De klarte nemlig bare ett poeng borte mot Blackpool i forrige serierunde. Nå har de muligheten til å klatre helt opp på sikker plass hvis de klarer full pott i tirsdagens oppgjør. City har faktisk bare tapt tre av sine åtte siste kamper, noe som vel egentlig er brukbart for et lag i bunnen av tabellen. På hjemmebane har de 7-2-8 og Sean O’Driscoll vil nok satse mye på å få tre viktige poeng i denne kampen. Brighton feide Huddersfield av banen på lørdag og Leonardo Ulloa ble den første spilleren til å score hattrick på den flotte Falmer Stadium. Seieren gjorde at Brighton beholdt den viktige 6.plassen på tabellen, på tross av at Middlesbrough også vant sin kamp. Gjestene fra sørkysten har nå imponerende 4-1-0 på sine fem siste kamper og kommer til denne kampen fulle av selvtillit. På fremmed gress har de 6-6-4 denne sesongen.

Vurdering: Åpen kamp. Ikke kjekt å tippe mot Bristol City nå som de har Sean O’Driscoll er sjef på Ashton Gate, men akkurat nå er det vanskeligere å tippe mot Brighton. Borteseier.

Vårt tips: B

 _________________________________________________________

Burnley – Barnsley
Kampstart: 20:45
Dommer: Carl Boyeson
Skader og Suspensjoner: 

Etter en forferdelig periode med hele seks kamper på rad uten seier, ville det seg endelig for Burnley igjen. Borte mot Charlton fikk de endelig tatt tre poeng, noe som var nok til å passere erkerival Blackburn på tabellen. Akkurat det er veldig populært ettersom det ikke er mer enn to uker til lokaloppgjøret mellom de to klubbene skal spilles. Charlie Austin viste frem litt magi på lørdag og kanskje kan han være spilleren som avgjør dette oppgjøret også? Hjemme på Turf Moor har Burnley 7-5-5 denne sesongen. Gjestene som nesten har det samme navnet som hjemmelaget, vil gjøre sitt beste for å ikke falle under streken etter denne runden. Det skiller nemlig bare to poeng fra deres trygge 21.plass til jumboplassen i ligaen. Etter 5-1-0 i det som kan kalles en drømmeperiode for David Flitcroft, har det nå blitt to strake tap. Hvis ikke Flitcroft klarer snu den trenden snart, blir det rett og slett League One på Barnsley i neste sesong. På fremmed gress har de 5-3-9 denne sesongen.

Vurdering: Burnley tok en sterk seier på lørdag. Barnsley har to strake og snu trenden, men det tror vi ikke de gjør på tirsdag. Hjemmeseier.

Vårt tips: H 

 _________________________________________________________

Cardiff City – Derby County
Kampstart: 20:45
Dommer: Darren Deadman

Hva er det som er i ferd med å skje? Suverene og overlegne Cardiff City viser svakhet. Med to tap på sine tre siste kamper, er de kanskje ikke så uslåelige likevel. Skulle den trenden fortsette, vil vi få en enda mer spennende avslutning på sesongen enn det vi allerede ser ut til å få. På lørdag gikk de på sitt første bortetap i ligaen siden november da Middlesbrough vant 2-1 i den TV-sendte kampen som dere sikkert fikk med dere. Veien ned til kvalifiseringsplass er nå på syv poeng for Cardiff. Hjemme på Cardiff City Stadium har de imponerende 13-1-2 denne sesongen. Gjestene har møtt på en skikkelig formsvikt for tiden. På de ni siste kampene har det bare blitt en seier og akkurat nå har de spilt seks kamper på rad i ligaen uten å vinne. De ligger fortsatt midt på tabellen slik som de har gjort hele sesongen, men hvis ikke resultatene bedrer seg, så kan de falle mye lengre ned på tabellen. På fremmed gress har de skuffende 3-4-10 og tirsdagens kamp blir sannsynligvis ikke en gledelig opplevelse.

Vurdering: Cardiff er ligaens beste hjemmelag. Derby er ligaens nest dårligste bortelag og er for øyeblikket i en veldig dårlig formperiode. Hjemmeseier. Enkelt og greit. 

Vårt tips: H

 _________________________________________________________

Huddersfield Town – Middlesbrough
Kampstart: 20:45
Dommer: Stuart Atwell

Mark Robins har sørget for at Huddersfield-fansen har fått se flere målrike kamper etter at han kom til klubben. Dessverre har de fleste målene gått i mot The Terriers og ikke for dem. I forrige serierunde ble de knust hele 4-1 av Brighton og de fleste tenkte nok umiddelbart tilbake til den forferdelige 1-6 kampen mot Nottingham Forest som ble spilt tidligere i februar. Nå er veien ned til nedrykk såpass kort for Huddersfield, at de rett og slett må begynne å vinne kamper igjen. Foran denne runden har de bare fem poeng ned til nedrykksplass og på hjemmebane har de 5-8-4. Boro klemte til med en fantastisk seier hjemme mot Cardiff på lørdag. Akkurat i det de fleste trodde at de hadde gitt fra seg kvalifiseringsplassen til Brighton, så melder deg seg på i kampen igjen. Akkurat det er rett og slett herlig for alle nøytrale Championship-fans. På bortebane har Boro litt skuffende 5-2-10 .

Vurdering: Utrolig vanskelig kamp å spå. Boro får tipset ettersom de kommer til denne kampen med mye mer selvtillit i bagasjen.

Vårt tips: B

 _________________________________________________________

Leicester City – Leeds United
Kampstart:
 20:45
Dommer: Paul Tierney

Leicester – Leeds er et oppgjør som klinger bra i ørene på de som vokste opp med Premier League på 90-tallet. Nå skal det kriges igjen, men denne gangen i Championship og akkurat nå ligger ihvertfall hjemmelaget veldig bra an med tanke på et mulig opprykk til Premier League igjen. Den returen må nok likevel komme gjennom kvalifisering ettersom revene tapte mot Ipswich i forrige serierunde, noe som betyr at de nå har åtte poeng opp til direkte opprykk. Det må likevel nevnes at de har en kamp ekstra til gode i forhold til de andre lagene i toppen av tabellen. Hjemme på King Power Stadium har de imporende 12-2-3. Gjestene tok en flott seier hjemme mot Millwall på lørdag og  kan fortsatt ikke avskrives i jakten på en kvalifiseringsplass. Likevel skal de levere en fantastisk rekke med gode resultater fremover hvis opprykksdrømmen skal gå i oppfyllelse for de mange Leeds-supporterne. Foran denne runden er det seks poeng opp til kvalifisering, men United har en kamp til gode på noen av lagene foran på tabellen. På fremmed gress har de skuffende 3-5-9 denne sesongen.

Vurdering: Leeds har vist fine takter i det siste, men måten Leicester lekte med Blackburn på i forrige hjemmekamp, gir oss troen på ny hjemmeseier på King Power Stadium.

Vårt tips: H

 _________________________________________________________

Millwall – Wolverhampton Wanderers
Kampstart: 20:45
Dommer: Keith Hill

De fleste Millwall-supporterne har nok øynene rettet mot søndagens store begivenhet. Da skal løvene fra London ta i mot Blackburn til en spennende kvartfinale i FA Cup, hvor vinneren får muligheten til å spille på Wembley. Det skal likevel spilles en kamp før den tid og i den kampen kommer et Wolverhampton-lag i krise på besøk. Millwall tapte 1-0 borte mot Leeds på lørdag, men vant borte mot Middlesbrough i runden før den kampen. Foran det hadde de fryktelige fem tap på rad. På hjemmebane har de 7-2-7 så langt denne sesongen. Gjestene er som sagt i krise. De har ikke vunnet en kamp siden Ståle Solbakken fikk sparken. De har faktisk ikke vunnet en fotballkamp siden Blackpool ble slått like før jul. Nå har de falt under streken og skulle resultatene gå i mot ulvene denne tirsdagen, kan de faktisk ende opp som tabelljumbo etter denne runden. På fremmed gress har de 5-2-10 så langt denne sesongen.

Vurdering: Millwall spiller sjelden uavgjort på hjemmebane. Wolves spiller sjeldent uavgjort på bortebane. Skal man derfor velge en vinner, blir vi nødt til å gi Millwall tipset. Hjemmeseier.

Vårt tips: H

_______________________________________________________________________________________________________

Nottingham Forest – Ipswich Town
Kampstart: 20:45
Dommer: David Webb

Billy Davies ser ut til å være mannen Forest trengte. Etter at han kom inn i klubben har prestasjonene hevet seg og klubben er nå på vei mot en viktig kvalikkplass etter tre strake seire. På lørdag ble Sheffield Wednesday slått 1-0 på Hillsborough og dermed ligger de nå på en 8.plass på tabellen. Det er fire poeng opp til kvalifisering, men med hele elleve kamper igjen å spille, er det nok av tid å hente inn det forspranget på. Hjemme på City Ground har de 8-5-4 så langt denne sesongen. Gjestene klarer ikke helt å komme seg utav nedrykkstriden, men etter seieren mot Leicester på lørdag, har de ihvertfall fått seg en solid pustepause. Nå har de nemlig hele seks poeng og tre lag mellom seg selv og nedrykk. Traktorgutta har bare tapt tre av sine ni siste kamper og skulle de vinne et par kamper på rappen fremover, vil de kunne klatre skikkelig oppover på tabellen. På fremmed gress har de 5-4-8 denne sesongen.

Vurdering: Forest med tre strake seire får naturligvis favorittstempelet og tipset. Ipswich er likevel aldri kjekke å tippe i mot.

Vårt tips: H

____________________________________________________________________________________________

Peterborough United – Charlton Athletic
Kampstart: 20:45
Dommer: Oliver Langford

Hvis Darren Ferguson klarer berge Peterborough fra nedrykk denne sesongen, bør han nesten få en statue utenfor London Road. Hele sesongen har blitt preget av motgang både på og utenfor banen og nå skal de spille ferdig sesongen uten stjernespilleren George Boyd. Likevel ser det ut til at de klarer akkurat det veldig fint. På lørdag gikk de opp i 3-0 allerede i første omgang mot Blackburn på selveste Ewood Park. Dwight Gayle scoret i bøtter og spann i desember og denne lørdagen banket han inn samtlige mål for Peterborough. Blackburn scoret to ganger, men Posh dro likevel i land seieren. Seieren gjør at de nå ligger bare ett poeng bak sikker plass på tabellen. Hjemme på London Road har de skuffende 5-2-10. Akkurat det er dårligst i hele ligaen. Gjestene hadde en fin periode i januar, men nå er det mye motgang på Chris Powell og hans mannskap. På de syv siste kampene har det bare blitt en fattig seier og skulle Peterborough vinne denne kampen vil de bare være fire poeng mellom disse to lagene. På fremmed gress har Charlton imponerende 7-4-6 så langt denne sesongen.

Vurdering: Charlton i elendig form. Peterborough overrasker ofte, men skuffer også ofte når man forventer seier. Likevel gir vi tipset til hjemmelaget.

Vårt tips: H
_______________________________________________________________________________________________________

Watford – Sheffield Wednesday
Kampstart: 20:45
Dommer: Darren Sheldrake

Leiesoldatene til Gianfranco Zola er fortsatt med i kampen om direkte opprykk til Premier League. Formsvikten som alle venter på, ser ikke ut til å komme og akkurat nå er det bare to poeng opp til Hull som innehar den viktige andreplassen på tabellen. På fredag ble det poengdeling borte mot Wolverhampton og med tanke på deres form for tiden, var kanskje det litt skuffende. Nå har Watford 4-2-0 på sine seks siste kamper. Hjemme på Vicarage Road har de 9-3-5. Gjestene gikk syv kamper på rad uten tap, men den rekken stoppet på lørdag hjemme mot Nottingham Forest. Med bare fire poeng ned til nedrykk, bør uglene reise seg raskest mulig. På bortebane har de brukbare 5-4-7, mye takket være sine hurtige kontringer. Man kan gjerne si at det er to kontringslag som møter hverandre, noe som kan resultere i en merkelig kamp. Hvilket lag tørr satse mest fremover? Sannsynligvis blir det Watford og da kan kampen bli jevnere enn den kanskje ser ut på papiret.

Vurdering: Watford er kjempesterke. Likevel bør man ikke undervurdere Sheffield Wednesday. Hjemmeseier blir uansett tipset.

Vårt tips: H

_______________________________________________________________________________________________________

Bolton Wanderers – Blackburn Rovers
Kampstart: 21:00
Dommer: Robert Madley

Den første av kveldens to kamper som begynner senere enn de andre, er lokaloppgjøret mellom Blackburn og Bolton. Begge lagene spilte i Premier League forrige sesong, men ingen av de ser ut til å returnere med det første. Alt i alt har det vært en svært skuffende sesong for begge lagene, men tre strake seire og bare ett tap på sine ni siste kamper gjør at Bolton-fansen fortsatt drømmer om kvalifiseringspill. Blackburn-fansen derimot er nok resignerte i forhold til opprykk etter det forferdelige tapet hjemme mot Peterborough på lørdag. De har nok øynene rettet mot kvartfinalen i FA Cupen mot Millwall på søndag og hatoppgjøret mot Burnley den påfølgende søndagen. Bolton ligger nå tre poeng over Blackburn og har 9-5-3 på hjemmebane. Blackburn spiller mye uavgjort på bortebane, men i det siste har de også begynt å tape kampene på fremmed gress. Totalt har de 3-9-5 på sine turer denne sesongen.

Vurdering: Bolton i storform mot et Blackburn som nok har fokus på senere kamper. Dette må bli hjemmeseier.

Vårt tips: H

_______________________________________________________________________________________________________

Crystal Palace – Hull City
Kampstart: 15:00
Dommer: Mark Haywood

På fredag tok Crystal Palace en veldig imponerende og sterk borteseier mot Derby på Pride Park. Akkurat den prestasjonen står det respekt av og skal Palace ha mulighet til å rykke opp til Premier League, er de nødt til å plukke poeng på bortebane også. Nå er Palace i storform og det kunne vel ikke kommet på et bedre tidspunkt. På de seks siste kampene har det bare blitt ett tap og når Ian Holloway først får gang på maskineriet, så pleier det som regel dure avgårde. Ørnene fra London ligger nå bare fire poeng bak direkte opprykk og det er ingen som helst tvil om at de faktisk kan kapre den viktige andreplassen i løpet av våren. Hjemme på Selhurst Park er de strålende med sine 11-5-1. De har faktisk ikke tapt på hjemmebane siden første serierunde. Gjestene i denne spennende kampen innehar for øyeblikket den utrolig viktige og gjeve andreplassen på tabellen. Plassen som gir direkte opprykk og som potensielt kan sikre klubbkassa for penger i lang fremtid. Den skal de likevel få hard kamp om og skulle de tape kveldens kamp vil det bare bli enda jevnere i toppsjiktet. På lørdag vant de hele 5-2 hjemme mot Birmingham og Steve Bruce innrømmet etter kampen at han var sjokkert over hvor god deres nysignering George Boyd faktisk var. På fremmed gress har Hull 8-3-6 denne sesongen.

Vurdering: Åpen toppkamp, men som vanlig er det ingen grunn til å ikke markere hjemmeseier når kampen spilles på Selhurst Park.

Vårt tips: H

About The Author

Leave a Reply