Skrevet av: Eirik Aase

 

 

Brighton & Hove Albion – Queens Park Rangers
Kampstart: 13.30
Skader og Suspensjoner: Jamie Murphy er usikker, mens Kazenga LuaLua er suspendert hos vertene. Hos gjestene er Jordan Cousins og Steven Caulker usikre.

Blir 2017 året hvor Brighton & Hove Albion endelig skal ta steget opp til Premier League? De har vært nære på flere ganger, men akkurat nå ser det ganske lyst ut for The Seagulls. Etter kampene på Boxing Day har de en luke på fem poeng ned til Reading som innehar tredjeplassen. På tabelltopp troner Newcastle United like foran Brighton, og det tror jeg de kommer til å gjøre i mai også. Foran tirsdagens kamp har Brighton ufattelige 16 kamper på rad uten tap, og det verste er at de holdt på slik forrige sesong også. Det å kunne gå så mange kamper på rad uten tap i denne ligaen, er rett og slett utrolig imponerende. Før jul vant de 2-1 borte mot Birmingham City, og den kampen var et perfekt eksempel på hvor utrolig bra moral det er i dette laget. Hjemme på sørkysten har Brighton fantastiske 8-2-1. Det eneste tapet har kommet mot Brentford, og nå skal de altså bryne seg på et nytt lag fra London.

Brightons siste kamper:
Birmingham – Brighton 1-2 (Knockaert, Murray)
Blackburn – Brighton 2-3 (Duffy, Stephens, Murray)
Brighton – Leeds 2-0 (Murray, Hemed)
Cardiff – Brighton 0-0
Brighton – Fulham 2-1 (Murray, Baldock)

Ian Holloway må ha mange vonde tanker i hodet for tiden. Han tok over for Jimmy Floyd Hasselbaink, men har på ingen måter klart å løfte dette QPR-laget. I sin første kamp i sitt QPR-comeback ledet han laget til en flott seier mot Norwich City, men det må legges til at det Norwich-laget ser fryktelig svake ut for øyeblikket. Etter den seieren har QPR fem strake tap. Denne elendige formen har ført QPR ned i bunnstriden med bare tre poeng ned til nedrykk. Uten å være for kjepphøy, må jeg likevel kunne nevne at jeg så dette komme. Jeg har hele tiden vært klar på at Holloway ikke var et godt valg av QPR, men kanskje kan det faktum at han har QPR i sitt hjerte være det lettere for han å overlate ansvaret til andre dersom han ser at det trengs. Hvis ikke må han snart lede laget til en ny seier snart, ettersom man forventer mye mer av årets QPR-lag enn bunnstrid. På bortebane har QPR 3-2-5, og på de to siste bortekampene har de tapt mot Ipswich Town og Rotherham United.

QPRs siste kamper:
QPR – Villa 0-1
QPR – Derby 0-1
Rotherham – QPR 1-0
QPR – Wolves 1-2 (Lynch)
Ipswich – QPR 3-0

Vurdering: Hjemmeseier. Ferdig snakket. Brighton taper ikke fotballkamper og er i fantastisk form. Her møter de et QPR-lag som har fem strake tap, og som presterer svært dårlig for tiden. Dette tar vertene.

Tips: H (1.56 @ Nordicbet)


 

Derby County – Birmingham City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ikechi Anya og Nick Blackman er usikre hos vertene, mens gjestene må klare seg uten Stephen Gleeson og Clayton Donaldson.

Syv seire på rad var status for Derby County før møtet med Fulham på Craven Cottage forrige runde. I London ble det bare ett poeng mot Slavisa Jokanovic og hans Fulham, men det må sies å være et bra resultat for The Rams. Nok en gang kom Tom Ince på scoringslisten, og for øyeblikket fremstår Derby som et av de aller beste lagene i Championship. Den flotte formen har ført Derby opp på en 8. plass med 36 poeng, og opp til play-off skiller det få poeng. Hvittrøyene har bare sluppet inn fem mål på hjemmebane denne sesongen, og har totalt 5-3-3 på eget gress. På de seks siste hjemmekampene har de fantastiske 5-1-0, og de har ikke sluppet inn ett eneste mål på disse seks kampene.

Derbys siste kamper:
Fulham – Derby 2-2 (Ince, Pearce)
QPR – Derby 0-1 (Ince)
Derby – Forest 3-0 (Hughes, Ince, Selvmål)
Wigan – Derby 0-1 (Johnson)
Derby – Norwich 1-0 (Johnson)

Gary Rowett ble kastet ut døra på St Andrews forrige uke, og inn ble Gianfranco Zola hentet. En avgjørelse som jeg er helt uenig i, og som jeg tror kan straffe seg både på kort og lang sikt. I sin første kamp som Birmingham-sjef så det lyst ut en stund for Zola, men Brighton & Hove Albion snudde 0-1 til 2-1 på St Andrews. Birmingham har dermed tre tap på de fire siste kampene, og ligger nå på en 11. plass på tabellen med sine 34 poeng. På bortebane har Birmingham 3-4-3 denne sesongen, og bare én av de syv siste bortekampene har endt med seier. Den seieren kom mot Brentford på Griffin Park.

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Brighton 1-2 (Jutkiewicz)
Birmingham – Ipswich 2-1 (Morrison, Donaldson)
Newcastle – Birmingham 4-0
Birmingham – Barnsley 0-3
Brentford – Birmingham 1-2 (Shotton, Donaldson)

Vurdering: Derby County er ligaens store formlag. Her møter de et Birmingham City-lag i svak form, og som fortsatt er litt rystet etter sparkingen av Gary Rowett. Dette her tar vertene.

Tips: H (1.63 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply