Skrevet av: Eirik Aase

 

 

Aston Villa – Leeds United
Kampstart:
 20.45
Skader og Suspensjoner: Gary Gardner er usikker hos vertene. Gjestene må se an helsa til Kyle Bartley etter en smell i sist kamp, mens Eunan O´Kane og Charlie Taylor er usikre.

Alt lå til rette for seier for Aston Villa på selveste Boxing Day. Villa Park var fylt opp med optimistiske supportere, mens et Villa-lag i fin form skulle møte et Burton Albion-lag som fortsatt ikke hadde vunnet på bortebane i Championship. Selv om det meste tydet på hjemmeseier, fikk Villa nok utfordring fra lille Burton. Blant annet da tidligere Villa-spiller Jamie Ward scoret et av rundens aller fineste mål og utlignet til 1-1. Heldigvis for Birmingham-klubben dukket Ross McCormack opp og sikret seieren senere i kampen, og dermed kunne Villa juble for sin andre strake seier. Nå ligger Villa på en 10. plass med 34 poeng, og det skiller nå seks poeng opp til play-off. Det er en vond luke, men ikke verre enn at jeg tror de kommer til å klare å tette den i løpet av våren. Hjemme på Villa Park har Steve Bruce & Co fortsatt ikke tapt denne sesongen. De står med 6-5-0 på sine hjemmekamper hittil i år.

Villas siste kamper:
Aston Villa – Burton 2-1 (Bacuna, McCormack)
QPR – Aston Villa 0-1 (Kodjia)
Norwich – Aston Villa 1-0
Aston Villa – Wigan 1-0 (Grealish)
Leeds – Aston Villa 2-0

På Boxing Day leverte Leeds United det som i mine øyne er deres mest imponerende seier denne sesongen. Ikke fordi bortekampen mot Preston North End var deres tøffeste utfordring denne høsten, men heller fordi det er en typisk kamp som sier veldig mye om hva man kan forvente av Leeds utover i sesongen. Med seier i en slik kamp viser man virkelig alvor, og det er når Leeds vinner den typen kamper at jeg faktisk får troen på at de kan henge med i toppen ut sesongen. At de vant kampen hele 4-1 gjorde det hele enda mer imponerende, og Garry Monk vil nok være fornøyd med å ha fire forskjellige målscorere i det oppgjøret. Leeds har nå vunnet tre kamper på rad, og denne fine formen har ført Yorkshire-klubben opp på en femteplass med 41 poeng. De har åtte poeng opp til direkte opprykk, og med seier i denne kampen kan de skaffe seg en luke på ti poeng ned til kveldens motstander. På bortebane har Leeds 6-0-5 denne sesongen, hvor fire av de fem siste har endt med seier.

Leeds siste kamper:
Preston – Leeds 1-4 (Roof, Sacko, Hernandez, Doukara)
Leeds – Brentford 1-0 (Bartley)
Leeds – Reading 2-0 (Wood, Doukara)
Brighton – Leeds 2-0
Leeds – Aston Villa 2-0 (Wood, Roofe)

Vurdering: Dette er ingen enkel kamp å vurdere. Begge klubbene har vist fin fremgang den siste tiden, og begge fremstår som solide lag som ikke gir bort mye gratis. Jeg tror dette blir et jevnt oppgjør, og selv om jeg ser på Aston Villa som favoritter her, synes jeg oddsen på Leeds United har blitt satt alt for høyt. Derfor markerer jeg for Aston Villas første hjemmetap for sesongen, selv om mitt aller beste tips er å ikke sette penger på dette åpne oppgjøret.

Tips: B (3.85 @ Nordicbet)


 

Rotherham United – Burton Albion
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner:  Ingen nye skader å melde om hos vertene, mens gjestene har flere usikre kort. Deriblant Will Miller, Jamie Ward, Kyle McFadzean og Ben Turner.

Rotherham United ledet 3-0 til pause hjemme mot Wigan Athletic på Boxing Day, men holdt på å rote bort seieren i det som må kunne omtales som deres kanskje viktigste kamp så langt denne sesongen. Wigan kom tilbake to ganger, og var nære en tredje scoring, men The Millers klarte til slutt å holde unna. Rødtrøyene tok dermed sin andre seier på de fire siste kampene, samtidig som det må legges til at de to tapene de har hatt på de fire siste kampene har vært med knapp margin mot tøff motstand. Man kan nesten si at Rotherham er på en aldri så liten medgangsbølge, og kanskje skal midlertidig manager Paul Warne ha litt av æren for det. The Millers ligger fortsatt på jumboplass, men har nå “bare” ni poeng opp til trygg plass. Den luken blir større med tap her, og derfor blir det svært viktig for Rotherham å unngå nederlag her. På hjemmebane har de 3-3-5 denne sesongen, og begge de to siste hjemmekampene har endt med seier.

Rotherhams siste kamper:
Rotherham – Wigan 3-2 (Belaid, Ward, Selvmål)
Sheff Wed – Rotherham 1-0
Fulham – Rotherham 2-1 (Newell)
Rotherham – QPR 1-0 (Brown)
Burton – Rotherham 2-1 (Adeyemi)

Tidligere denne måneden vant Burton Albion 2-1 hjemme mot kveldens motstander Rotherham United, men siden den gang har de tapt fire kamper på rad. Det er en bekmørk rekke for å si det mildt, men den ser kanskje ikke så fæl ut dersom man ser nærmere på hvem de har spilt mot. De kunne fort ha tatt poeng borte mot Brentford, mens Huddersfield Town i form ble for sterke på Pirelli Stadium. På de to siste kampene har de tapt 1-2 mot henholdsvis Newcastle United og Aston Villa. Mye tøffere motstand enn det, er det strengt tatt vanskelig å få. Derfor tror jeg ikke vi skal legge for mye i den siste tidens dårlige form hos Burton, for prestasjonene synes jeg egentlig har vært brukbare. Burton ligger nå på plassen over streken med sine 22 poeng. De har to poeng ned til nedrykk, og fortsatt venter de på sin første borteseier på nest øverste nivå i engelsk fotball. Kanskje kommer den på torsdag?

Burtons siste kamper:
Aston Villa – Burton 2-1 (Ward)
Burton – Newcastle 1-2 (Dyer)
Burton – Huddersfield 0-1
Brentford – Burton 2-1 (Ward)
Burton – Rotherham 2-1 (Irvine, Palmer)

Vurdering: Rotherham med fin form i det siste, deriblant to strake hjemmeseire. Her møter de et Burton-lag som har tapt fire på rad, men alle mot sterk motstand. Jeg tror dette blir et jevnt og artig oppgjør, hvor jeg ser på Burton som det farligste laget. Derfor får de også tipset mitt her, men oddsen er alt for svak. Det er tross alt snakk om Burtons første borteseier på nest øverste nivå noensinne.

Tips: B (2.40 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply