Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper: 

Dessverre blir ingen av tirsdagens kamper sendt på TV. 

 

Rundens oddskupong:
– Oddsen er hentet fra Nordicbet
Rotherham United – Brighton & Hove Albion (Borteseier) 1.47
Sheffield Wednesday – Burton Albion (Hjemmeseier) 1.57

Totalodds: 2.31

 


 

Birmingham City – Wigan Athletic
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner:  Clayton Donaldson og Michael Morrison mangler hos vertene. Gjestene mangler Sam Morsy som er suspendert.

Det var vanskelig å ikke føle litt med Birmingham City da de tapte 1-3 hjemme mot Leeds United på fredag. Blåtrøyene presset på og leverte egentlig en ganske bra kamp mot et sterkt Leeds-lag, men effektiviteten var elendig. Birmingham klarte ikke omsette sine sjanser, mens Leeds scoret på det aller meste som de skapte. Dermed fikk ikke Birmingham bygget videre på sin sterke 2-1 seier borte mot Wolverhampton Wanderers i den foregående kampen. Nå ligger Birmingham på en 17. plass med 43 poeng, og fire av de fem siste kampene har endt med tap. På hjemmebane har de 7-4-7 denne sesongen, men bare én av de syv siste på eget gress har endt med seier.

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Leeds 1-3 (Gardner)
Wolves – Birmingham 1-2 (Davis, Kieftenbeld)
Birmingham – QPR 1-4 (Nsue)
Preston – Birmingham 2-1 (Adams)
Sheff Wed – Birmingham 3-0

Wigan Athletic spilte en av sine viktigste kamper for sesongen på lørdag da de besøkte Blackburn Rovers på Ewood Park. I en forholdsvis jevnspilt kamp klarte ikke Wigan skapte noe særlig med sjanser, og nok en gang fremstod de som et lite kreativt lag med klar mangel på bredde i spillet sitt. Samtidig fikk Omar Bogle en fryktelig tung kamp på topp ettersom han nesten aldri fikk hjelp fra sine medspillere. Wigan tapte til slutt kampen 0-1 etter et fantastisk mål av Marvin Emnes, og nå blinker varselslampene for fullt på DW Stadium. Wigan ligger nå nest sist på tabellen med fire poeng opp til trygg plass. Wigan har bare vunnet én av sine åtte siste kamper, og på bortebane har de 4-4-10 denne sesongen.

Wigans siste kamper:
Blackburn – Wigan 1-0
Wigan – Forest 0-0
QPR – Wigan 2-1 (Bogle)
Wigan – Preston 0-0
Wolves – Wigan 0-1 (Buxton)

Vurdering: Birmingham uheldige og udyktige på fredag. Her møter de svakere motstand i Wigan Athletic. Klarer Birmingham levere like bra spill som i de to foregående kampene, tror jeg de har det som skal til for å vinne her. Jevnt blir det nok uansett, men jeg holder vertene som favoritt.

Tips: H (2.15 @ Nordicbet)


 

Blackburn Rovers – Cardiff City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Hope Akpan er tilbake hos vertene, mens Elliott Ward og Corry Evans mangler. Bruno Manga, Lee Peltier og Rickie Lambert er ute hos gjestene.

Tony Mowbray har virkelig fått løftet dette skakkjørte Blackburn Rovers-laget. Ikke bare ser spillerne betraktelig bedre ut, men måten de er organiserte på banen både med og uten ball er noe helt annet enn hva man fikk se under Owen Coyle. På tribunen er også stemningen bedre, og supporterne ser nå ut til å ha fått troen igjen på at laget kan holde seg i Championship. Ansettelsen av Owen Coyle var aldri populær, og man kan kjenne på en slags lettelse blant supporterne nå som han er borte. Under Tony Mowbray har Blackburn Rovers tatt syv av ni mulige poeng. De to siste kampene har begge endt med 1-0 seire hjemme på Ewood Park. For første gang på flere måneder har nå Lancashire-klubben kommet seg opp på riktig side av streken, og de har nå to poeng ned til nedrykk. Hjemme på Ewood Park har Rovers 7-5-6 denne sesongen og tre strake hjemmeseire.

Blackburns siste kamper:
Blackburn – Wigan 1-0 (Emnes)
Blackburn – Derby 1-0 (Conway)
Burton – Blackburn 1-1 (Selvmål)
Blackburn – Man Utd 1-2 (Graham)
Sheff Wed – Blackburn 2-1 (Selvmål)

Cardiff City har imponert meg den siste tiden, men på lørdag fikk de seg en nedtur. Borte mot Queens Park Rangers fikk ikke manager Neil Warnock den returen han hadde håpet på. Cardiff tapte kampen 1-2, til tross for at det var de som tok ledelsen. Før tapet mot QPR hadde waliserne spilt uavgjort mot Fulham, mens de hadde slått Rotherham United, Derby County og Leeds United. Cardiff fremstår som et av de tøffere lagene i Championship akkurat nå, og på tabellen ligger de nå på en 12. plass med 46 poeng. Det blir en plass midt i ingenmannsland for waliserne, men med tanke på hvor dårlig de startet sesongen, må det sies å være mer enn godkjent. På bortebane har de 5-4-8 denne sesongen, men to av de tre siste på bortebane har endt med seier.

Cardiffs siste kamper:
QPR – Cardiff 2-1 (Bamba)
Cardiff – Fulham 2-2 (Zohore x2)
Cardiff – Rotherham 5-0 (Harris, Hoilett, Noone, Zohore x2)
Derby – Cardiff 3-4 (Harris x2, Noone, Ralls)
Leeds – Cardiff 0-2 (Zohore, Morrison)

Vurdering: Blackburn Rovers med en skikkelig opptur under Tony Mowbray, mens Cardiff City har imponert den siste tiden. Dette blir nok en skikkelig jevn affære. I mine øyne skriker det uavgjort av denne kampen.

Tips: U (3.30 @ Nordicbet)


 

Bristol City – Norwich City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Tammy Abraham kan være klar igjen her for vertene, mens gjestene ikke har noe nye skader å melde om.

Nå må det vel snart være over for Lee Johnson? Det så spennende ut tidligere i sesongen, og jeg hadde full forståelse for at klubben valgte å gi han ny kontrakt tilbake i desember, men nå ser det bekmørkt ut. Bristol City har nå bare vunnet én av sine seksten siste kamper i Championship. De har gått fra å kjempe om play-off, til å nå ligge under streken. De innehar nå en 22. plass med sine 34 poeng, og har faktisk både én og to kamper mer spilt enn lagene som ligger like over streken. Forrige helg ble det bare 0-0 mot bunnrival Burton Albion, og nå har de seks på rad uten seier. På hjemmebane har de 7-3-7, men bare én av deres åtte siste på fremmed gress har endt med seier.

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Burton Albion 0-0
Aston Villa – Bristol City 2-0
Newcastle – Bristol City 2-2 (Wilbraham, Cotterill)
Bristol City – Fulham 0-2
Leeds – Bristol City 2-1 (Djuric)

Det ble fullstendig kollaps for Norwich City på lørdag. Alex Neil & Co tok turen til Yorkshire for å møte et Sheffield Wednesday-lag som har lugget litt i prestasjonene i det siste, men det ble kjempefiasko. Norwich tapte hele 1-5, og Neil kunne ikke gjøre annet enn å beklage til Norwich-fansen etter kampslutt. Håpet om play-off fikk seg en skikkelig knekk i den kampen, og nå er det ni poeng opp til den viktige sjetteplassen. The Canaries har nå fire kamper på rad uten seier, og på bortebane har de skuffende 4-4-10. Bare én av de ti siste bortekampene har endt med seier.

Norwichs siste kamper:
Sheff Wed – Norwich 5-1 (Jerome)
Norwich – Ipswich 1-1 (Jacob Murphy)
Burton – Norwich 2-1 (Jerome)
Norwich – Newcastle 2-2 (Jacob Murphy, Jerome)
Norwich – Forest 5-1 (Pritchard x2, Howson, Hoolahan, Josh Murphy)

Vurdering: Dette er ikke enkelt. Bristol City i elendig form, mens Norwich City har skuffet i det siste. Norwich er samtidig elendige på bortebane. Det er ikke enkelt å spå et utfall her, men jeg har en følelse av at Norwich kommer til å slå tilbake etter lørdagens ydmykende forestilling. Dette kombinert med Bristol Citys elendige prestasjoner gjør at jeg markerer for borteseier her.

Tips: B (2.45 @ Nordicbet)


 

Derby County – Preston North End
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Darren Bent kan være tilbake hos vertene, mens Richard Keogh er ute. Alex Baptiste og Callum Woods er ute hos gjestene.

Etter seks kamper på rad uten seier må det ha smakt fortreffelig med tre poeng igjen for Steve McClaren på lørdag. Mange begynte nok å lure da Barnsley tok ledelsen ved Matt James, men The Rams slo tilbake og snudde kampen til sin fordel. Derby vant 2-1 over Barnsley, og sørget dermed for at drømmen om play-off fortsatt lever. Nå ligger de på en tiendeplass med 51 poeng, og det skiller ti poeng opp til sjetteplassen. Skal de klare tette den luken er de nødt til å vinne kamper som den som kommer nå på tirsdag. Hjemme på Pride Park har Derby 8-6-4 denne sesongen, og bare én av de ti siste på eget gress har endt med tap.

Derbys siste kamper:
Derby – Barnsley 2-1 (Ince, Nugent)
Blackburn – Derby 1-0
Aston Villa – Derby 1-0
Derby – Burton 0-0
Derby – Cardiff 3-4 (Bent x2, De Sart)

Preston North End hadde nesten glemt hvordan det føltes å tape en fotballkamp da de reiste til London for å møte Fulham på lørdag, men på Craven Cottage fikk de seg en smell. Fulham vant kampen 3-1, og dermed måtte The Lilywhites reise nordover uten poeng i bagasjen. Preston hadde bare tapt én av sine ti foregående ligakamper før det oppgjøret, og må nå forsøke å slå tilbake på første forsøk. Foran tirsdagens oppgjør ligger Simon Grayson & Co på en niendeplass med ett poeng mer enn Derby County, og i likhet med The Rams må også Preston få noe ut av disse kampene for å kunne klare tette luken opp til play-off. På bortebane har Preston 5-6-6 denne sesongen, men ingen av deres fem siste på bortebane har endt med seier.

Prestons siste kamper:
Fulham – Preston 3-1 (Barkhuizen)
Preston – QPR 2-1 (McGeady, Hugill)
Wigan – Preston 0-0
Preston – Birmingham 2-1 (Hugill, Robinson)
Preston – Brentford 4-2 (McGeady x2, Horgan, Robinson)

Vurdering: Derby med viktig seier på lørdag, men her får de tøffere motstand. Preston må slå tilbake etter lørdagens nederlag, men da må de heve prestasjonene på bortebane. Jeg tror på et jevnt og interessant oppgjør, hvor jeg holder Derby som knapp favoritt. Jeg har dog størst tro på at denne kampen ender uavgjort.

Tips: U (3.45 @ Nordicbet)


 

Fulham – Leeds United
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Lukas Piazon er ute hos vertene med brukket kjeve, mens Leeds ikke har noen nye skader å melde om.

Maskineriet til Fulham fungerer fortsatt som det skal. På lørdag kom et sterkt Preston North End-lag på besøk, men Fulham endte opp med å vinne 3-1 på imponerende vis. Fortsatt renner målene inn fremover på banen, samtidig som de sliter med å mure igjen bakover. Etter lørdagens trepoenger er Fulham nå oppe på en syvendeplass med 56 poeng, og opp til play-off skiller det nå fem poeng. Fulham har også én kamp mindre spilt enn noen av lagene foran på tabellen, og dersom de skal klare hente inn Leeds United som de skal spille mot på tirsdag, vil bare seier være godt nok. Hjemme på Craven Cottage har Fulham 8-5-4, og samtlige fire siste på eget gress har endt med seier.

Fulhams siste kamper:
Fulham – Preston 3-1 (Kebano, Martin, Aluko)
Cardiff – Fulham 2-2 (Johansen, Kebano)
Bristol City – Fulham 0-2 (Piazon, Cairney)
Fulham – Tottenham 0-3
Fulham – Forest 3-2 (Cairney, Piazon, Selvmål)

Leeds United viste seg fra sin mest effektive side da de reiste på besøk til Birmingham City på fredag. Det ville vært løgn å si at Leeds imponerte stort i den TV-sendte fredagskampen, men det de fikk til foran mål var likevel imponerende. Birmingham stanget mot Leeds gjennom hele kampen, men Leeds viste styrke ved å stå imot blåtrøyenes press. The Peacocks vant til slutt 3-1 på St Andrews, og tok et stort steg nærmere play-off. Skulle de vinne igjen nå på tirsdag, vil de både ha en fot og en arm i play-offen. Leeds har nå fire kamper på rad uten tap, og tre av disse godbitene har endt med seier. Yorkshire-klubben ligger på en fjerdeplass med 64 poeng, og på bortebane har de 8-2-7 denne sesongen.

Leeds siste kamper:
Birmingham – Leeds 1-3 (Wood x2, Pedraza)
Leeds – Sheff Wed 1-0 (Wood)
Ipswich – Leeds 1-1 (Dallas)
Leeds – Bristol City 2-1 (Wood, Pablo)
Leeds – Cardiff 0-2

Vurdering: Tirsdagens kanskje mest interessant oppgjør. Fulham imponerer stort, men det gjør også gjestene fra Yorkshire. Med tanke på Fulhams tidvis svake forsvarsspill, har Leeds absolutt mulighet til å få med seg noe her. Det store spørsmålet er om Fulham klarer buldre seg gjennom Leeds solide forsvarsmur. Jeg er veldig i tvil, men grunnet Fulhams meget imponerende kamper i det siste, ender jeg opp med å vippe til vertenes favør. Jeg markerer for hjemmeseier, men oddsen er ikke i nærheten av å være interessant.

Tips: H (1.88 @ Nordicbet)


 

Huddersfield Town – Aston Villa
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Vertene må muligens klare seg uten Danny Ward og Phillip Billing, mens gjestene mangler Birkir Bjarnason og Jack Grealish.

Helgens serierunde ble avsluttet med en fantastisk toppkamp mellom Huddersfield Town og Newcastle United. The Terriers spilte sitt vanlige spill og dominerte banespillet fullstendig, men et par klønete involveringer og en feilaktig godkjent scoring ødela alt for David Wagner & Co. Først laget Nahki Wells et unødvendig straffespark, før Daryl Muphy sparket ballen ut av hendene på Danny Ward på 2-0 scoringen til Newcastle. Dette ble senere kompensert da Elias Kachunga skaffet vertene et billig straffespark, som for øvrig var Huddersfields første mål på straffespark denne sesongen. På overtid tabbet reservekeeper Joel Coleman seg ut og ga Newcastle seieren. Huddersfield klarte dermed ikke tette luken opp til direkte opprykk, og har fortsatt seks poeng opp til Brighton & Hove Albion på andreplass. Hjemme på John Smith´s Stadium liker Huddersfield å styre kampene, og mot Newcastle hadde de hele 76% ballbesittelse. Totalt har de 12-2-3 på hjemmebane, mens de før Newcastle-kampen hadde 6-1-0 på sine syv siste på eget gress.

Huddersfields siste kamper:
Huddersfield – Newcastle 1-3 (Mooy)
Man City – Huddersfield 5-1 (Bunn)
Barnsley – Huddersfield 1-1 (Hefele)
Huddersfield – Reading 1-0 (Billing)
Huddersfield – Man City 0-0

For første gang siden april 2010 har Aston Villa vunnet tre ligakamper på rad. For å gjøre det hele enda mer imponerende har de også holdt nullen i samtlige tre kamper, men før man tar helt av er det viktig å se nærmere på hvem de har spilt mot. Rotherham United og Bristol City er de to svakeste lagene i Championship rent formmessig, mens Derby County var og er inne i en tøff periode med svake prestasjoner. Derfor er jeg ekstra spent på hva Aston Villa nå kan få til når de møter tøff motstand. De tre strake seirene har i hvert fall fjernet all diskusjon om nedrykk, og nå ligger de på en 13. plass med 45 poeng. På bortebane har de svake 3-5-10, og før lørdagens seier mot Rotherham hadde de fem strake tap på fremmed gress.

Villas siste kamper:
Rotherham – Aston Villa 0-2 (Kodjia, Selvmål)
Aston Villa – Bristol City 2-0 (Kodjia, Hourihane)
Aston Villa – Derby 1-0 (Chester)
Newcastle – Aston Villa 2-0
Aston Villa – Barnsley 1-3 (Kodjia)

Vurdering: Huddersfield med en skikkelig nedtur på lørdag, men jeg tror de kommer seg raskt opp på hesten igjen. Her møter de et Aston Villa-lag som har imponert med tre strake seire, men som jeg tror vil få det tøft mot et sterkt Huddersfield-lag. Dette her ender med en knepen seier til vertene. 1-0 eller 2-1.

Tips: H (2.00 @ Nordicbet)

 


 

Ipswich Town – Wolverhampton Wanderers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Emyr Huws er usikker hos vertene, mens gjestene får tilbake Ivan Cavaleiro.

Traktorgutta var høyt oppe etter å ha sikret seg ett poeng i derbyet mot Norwich City forrige helg, og på lørdag presterte de å spille uavgjort 1-1 for fjerde kamp på rad. Ikke bare har de spilt uavgjort i fire kamper på rad, men samtlige har altså endt 1-1. Med slike resultater er det kanskje passende at Ipswich for øyeblikket ligger midt på tabellen på en 15. plass med 43 poeng, og ser ut til å avslutte sesongen på samme sted som de ligger nå. De har nå hele seks kamper på rad uten tap, og all snakket om å fjerne Mick McCarthy ser nå ut til å ha roet seg. Hjemme på Portman Road har blåtrøyene 6-8-4 denne sesongen, og bare én av de seks siste hjemmekampene har endt med tap.

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Brentford 1-1 (Huws)
Norwich – Ipswich 1-1 (Knudsen)
Ipswich – Leeds 1-1 (Sears)
Brighton – Ipswich 1-1 (Chambers)
Villa – Ipswich 0-1 (Huws)

Det er full krisealarm på Molineux. På lørdag tapte Wolverhampton Wanderers 1-2 borte mot Reading, og nå har de fem strake tap i ligaen. Tar man med cuptapet mot Chelsea er man faktisk oppe i seks strake nederlag. Ulvene er på full fart mot en ekkel bunnstrid, og det er det ikke mange som hadde trodd for noen uker siden. Manager Paul Lambert sliter veldig med å få ut det beste av sine spillere, og det er ganske utrolig å se et lag med så mange dyktige offensive spillere fremstå som så lite målfarlige som de gjør akkurat nå. Ulvene ligger nå på en 21. plass med 35 poeng, og har bare ett poeng ned til nedrykk. På bortebane har de 5-5-7 denne sesongen, men bare én av de fem siste på fremmed gress har endt med seier.

Wolves siste kamper:
Reading – Wolves 2-1 (Marshall)
Wolves – Birmingham 1-2 (Dicko)
Wolves – Chelsea 0-2
Wolves – Wigan 0-1
Wolves – Newcastle 0-1

Vurdering: Ipswich spiller bare uavgjort for øyeblikket, men møter her et Wolves-lag som har skuffet stort i de siste kampene. Dette er ingen enkel kamp å vurdere, og jeg anser ikke overraskende uavgjortfaren som meget stor. Derfor sliter jeg med å finne et annet utfall enn uavgjort her.

Tips: U (3.25 @ Nordicbet)


 

Nottingham Forest – Brentford
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Matt Mills, Michael Mancienne og Jack Hobbs er skadet hos vertene. Hos gjestene er Andreas Bjelland usikker.

Jeg hadde ikke trodd at Nottingham Forest skulle få med seg noe fra deres hjemmekamp mot Brighton & Hove Albion på lørdag, men der bommet jeg fullstendig. Nottingham Forest imponerte stort mot opprykksfavoritten og vant hele 3-0. Januarsigneringen Zach Clough fikk endelig vist seg skikkelig frem foran sine nye supportere, og ble den store helten med sine to scoringer i seieren. Nå ligger Forest på en 18. plass med 40 poeng. Nedrykk virker lite sannsynlig, selv om veien ned ikke er lengre enn seks poeng. På hjemmebane har de 9-3-5, og fire av de fem siste kampene på eget gress har endt med seier.

Forests siste kamper:
Forest – Brighton 3-0 (Clough x2, Osborn)
Wigan – Forest 0-0
Forest – Sheff Wed 1-2 (Osborn)
Fulham – Forest 3-2 (Kasami, Brereton)
Norwich – Forest 5-1 (McCormack)

Jorden snurrer rundt solen, Donald Trump er alltid uenig i noe og begge lagene scorer alltid når Brentford spiller fotballkamp. Det er tre ting man alltid kan stole på i disse dager. På lørdag spilte Brentford uavgjort 1-1 borte mot Ipswich Town, og det må sies å være et helt greit resultat. I de to foregående kampene slo de Yorkshire-klubbene Rotherham United og Sheffield Wednesday, og det er liten tvil om at Brentford er i brukbar form. Nå ligger The Bees på en 14. plass med 44 poeng. Verken nedrykk eller opprykk er et tema på Griffin Park, og på bortebane har de 5-3-10. Bare én av deres fem siste på fremmed gress har endt med seier.

Brentfords siste kamper:
Ipswich – Brentford 1-1 (Yennaris)
Brentford – Rotherham 4-2 (Jota x3, Yennaris)
Sheff Wed – Brentford 1-2 (Dean, Egan)
Reading – Brentford 3-2 (Jota, Vibe)
Preston – Brentford 4-2 (Field, Colin)

Vurdering: Nottingham Forest har imponert på hjemmebane i det siste, og seieren på lørdag var av det imponerende slaget. Her møter de et bra Brentford-lag som både scorer og slipper inn mye for tiden. Forests gode prestasjoner på hjemmebane i det siste gjør at jeg går for hjemmeseier her.

Tips: H (2.40 @ Nordicbet)


 

Queens Park Rangers – Barnsley
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kazenga LuaLua og Jordan Cousins er usikre hos vertene. Gjestene har ingen nye skader å melde om.

På lørdag fikk Queens Park Rangers besøk av et formsterkt Cardiff City-lag hjemme på Loftus Road. For anledningen hadde QPR tryllet frem en fantastisk jubileumsdrakt for å markere at det nå har gått 50 år siden de vant ligacupen. Drakten var aldeles nydelig, og heldigvis for QPR leverte laget på samme nivå. London-klubben  vant 2-1 hjemme mot Neil Warnock og hans Cardiff City, og fikk dermed slått tilbake etter nederlaget mot Preston North End i den foregående runden. Nå ligger QPR på en 16. plass med 43 poeng, og nedrykk er ikke lenger det som blir diskutert på Loftus Road. På hjemmebane har de 6-4-8, og begge de to siste hjemmekampene har endt med seier.

QPRs siste kamper:
QPR – Cardiff 2-1 (N´Gbakoto, Selvmål)
Preston – QPR 2-1 (LuaLua)
QPR – Wigan 2-1 (Smith, Washington)
Birmingham – QPR 1-4 (Smith, Washington, Sylla, N`Gbakoto)
QPR – Huddersfield 1-2 (Freeman)

Det har gått nedover med Barnsley etter jul, og det er ikke så rart med tanke på hvor mange viktige spillere de mistet i januar. Foran tirsdagens runde har de bare vunnet én av sine syv siste kamper, og de har nå falt ned til en 11. plass med 50 poeng. Tidligere har det blitt snakket om play-off, men luken opp dit er nå på elleve poeng, og jeg klarer ikke se for meg at The Tykes skal komme i så god form at de kan tette den luken. På lørdag tapte de 1-2 borte mot Derby County, og på bortebane har de solide 8-2-7 denne sesongen.

Barnsleys siste kamper:
Derby – Barnsley 2-1 (James)
Barnsley – Huddersfield 1-1 (Watkins)
Barnsley – Brighton 0-2
Villa – Barnsley 1-3 (Bradshaw x2, Armstrong)
Reading – Barnsley 0-0

Vurdering: QPR med to fine hjemmeseire på rad, og de fremstår som et samlet og solid kollektiv. Her møter de et Barnsley-lag som biter godt fra seg på fremmed gress. Derfor er det vanskelig å spå et utfall her, men lørdagens QPR-seier mot Cardiff City var såpass sterk at jeg tror de vil ta en ny seier her.

Tips: H (2.18 @ Nordicbet)


 

Rotherham United – Brighton & Hove Albion
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Gjestene mangler Shane Duffy, Sebastian Pocognoli og Gaetan Bong i forsvarsrekken, mens vertene mangler Ritchie O´Donnell.

Bare bli ferdig med det hele. Det må være det Rotherham United-fansen tenker i disse dager. De har to føtter, to armer og nesten hele kroppen i League One, men fortsatt gjenstår det elleve kamper denne sesongen. Etter 0-2 tapet hjemme mot Aston Villa på lørdag har de nå 17 poeng nede på jumboplassen sin. Opp til trygg plass skiller det 18 poeng, og vi vet alle at den luken aldri kommer til å bli tettet. Hjemme på New York Stadium har Rotherham 4-4-9 denne sesongen, og på de fire siste på eget gress har de bare tatt ett poeng.

Rotherhams siste kamper:
Rotherham – Aston Villa 0-2
Brentford – Rotherham 4-2 (Adeyemi, Belaid)
Cardiff – Rotherham 5-0
Rotherham – Huddersfield 2-3 (Ajayi, Adeyemi)
Rotherham – Blackburn 1-1 (Taylor)

0-3 tap er ikke noe Brighton & Hove Albion-fansen er vant med. På lørdag skjedde nettopp det da The Seagulls tok turen til East Midlands for å møte Nottingham Forest. Skogvokterne ble for sterke i lørdagens kamp på City Ground, og selvtilliten til Brighton-spillerne skulle få seg et aldri så lite knekk. Brighton måtte dermed reise til sørkysten uten poeng, men samtidig kunne de glede seg over at Huddersfield Town som ligger på tredjeplass heller ikke tok poeng. Dermed har Brighton fortsatt en luke på seks poeng ned til play-off, mens Newcastle United nå ligger fem poeng over på tabellen. På bortebane har Brighton 8-5-4, men på de fem siste bortekampene har de bare tatt ett poeng. Det må de gjøre noe med dersom de skal klare sikre direkte opprykk.

Brightons siste kamper:
Forest – Brighton 3-0
Brighton – Newcastle 1-2 (Murray)
Brighton – Reading 3-0 (Murphy, Baldock, Knockaert)
Barnsley – Brighton 0-2 (Baldock x2)
Brighton – Ipswich 1-1 (Hemed)

Vurdering: Rotherham i håpløs form. Det virker som om de er ferdigspilt for sesongen. Her møter de et Brighton-lag som har slitt på bortebane i det siste, men likevel føler jeg meg trygg på gjestene tar samtlige tre poeng her.

Tips: B (1.44 @ Nordicbet)


 

Sheffield Wednesday – Burton Albion
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Sam Hutchinson og Almen Abdi er usikre hos vertene, mens gjestene må nok klare seg uten John Brayford.

Det var mange som satte spørsmålstegn ved Sheffield Wednesdays form den siste tiden etter 0-1 tapet mot Leeds United, men på lørdag fikk vi se et helt annet Sheffield Wednesday i aksjon. Etter to strake tap slo de tilbake med en fantastisk 5-1 seier hjemme mot Norwich City. Sesongbeste ifølge manager Carlos Carvalhal, og det er vanskelig å være uenig. Etter lørdagens seier har uglene 61 poeng, og det skiller nå fem poeng ned til den fæle syvendeplassen. Opp til tredjeplass på tabellen skiller det bare fire poeng. Hjemme på Hillsborough har uglene 12-1-4 denne sesongen. På de ni siste på eget gress har de fantastiske 8-1-1.

Wednesdays siste kamper:
Sheff Wed – Norwich 5-1 (Rhodes x2, Forestieri, Fox, Wallace)
Leeds – Sheff Wed 1-0
Sheff Wed – Brentford 1-2 (Forestieri)
Forest – Sheff Wed 1-2 (Forestieri, Abdi)
Sheff Wed – Blackburn 2-1 (Sasso x2)

Burton Albion fortsetter å imponere. På lørdag ble det ett poeng borte mot bunnrival Bristol City. Selv om det kanskje ikke er den største prestasjonen, er det utrolig viktig at The Brewers ikke taper disse kampene mot de andre lagene som ligger nede i gjørma. Gultrøyene har nå fire kamper på rad uten tap, hvor de tre siste har endt uavgjort. De ligger nå på en 19. plass med 37 poeng, og har nå tre poeng ned til nedrykk. Jeg føler meg fortsatt ikke helt trygg på at Burton kommer til å holde seg, men for øyeblikket ser det bra ut. På bortebane har de 2-7-9 denne sesongen.

Burtons siste kamper:
Bristol City – Burton 0-0
Burton – Blackburn 1-1 (Sordell)
Derby – Burton 0-0
Burton – Norwich 2-1 (Kightly, Woodrow)
Brighton – Burton 4-1 (Kightly)

Vurdering: Uglene var helt fantastiske på lørdag, og er nok fulle av selvtillit foran tirsdagens kamp. Selv om Burton ligger nede i bunnen, kan de fort finne på noe her. De har vist seg fra en meget bra side i det siste, og er sjeldent en kasteball. Her tror jeg dog det blir for vanskelig for gjestene fra Burton. Derfor markerer jeg for hjemmeseier.

Tips: H (1.57 @ Nordicbet)


 

Reading – Newcastle United
Kampstart: 21.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om hos noen av lagene. Isaac Hayden og Rolando Aarons er fortsatt ute hos gjestene.

Etter 0-3 tapet borte mot Brighton & Hove Albion var det knyttet stor spenning rundt hvordan Reading ville respondere da de fikk besøk av Wolverhampton Wanderers på lørdag. Det skulle vise seg at Royals-fansen ikke trengte bekymre seg, ettersom de tok tre viktige poeng mot ulvene etter en fin 2-1 seier. Den rutinerte stopperen Paul McShane satte inn det viktige 2-1 målet, og dermed fikk han satt en stopper for den lille tapsrekken. Berkshire-klubben ligger nå på en femteplass med 63 poeng, og har to poeng opp til Huddersfield Town på tredjeplass. Ned til den fæle syvendeplassen skiller det nå syv poeng. Hjemme på Madejski Stadium har de fantastiske 12-4-2, og på de fem siste på eget gress har de 4-1-0.

Readings siste kamper:
Reading – Wolves 2-1 (Kermorgant, McShane)
Brighton – Reading 3-0
Huddersfield – Reading 1-0
Reading – Brentford 3-2 (Swift, Beerens, McCleary)
Reading – Barnsley 0-0

Etter en litt heldig og litt dyktig snuoperasjon i toppkampen mot Brighton & Hove Albion forrige uke, var det duket for en ny toppkamp da Newcastle United tok turen til Yorkshire på lørdag. Der møtte de et høytflyvende Huddersfield Town, og det ble en lystig affære. Newcastle ledet 2-0 til pause etter et straffespark og en omdiskutert scoring. Huddersfield slo tilbake etter pause, men på overtid satte Dwight Gayle inn seiersmålet etter en fæl keepertabbe. Newcastle skaffet seg dermed en luke helt på toppen av tabellen, og har nå elleve poeng ned til tredjeplassen som ikke gir direkte opprykk. Det stinker Premier League av Newcastle akkurat nå, og spillerne må være fulle av selvtillit. På bortebane har de 13-2-3, og på de fem siste på fremmed gress har de 4-1-0.

Newcastle siste kamper:
Huddersfield – Newcastle 1-3 (Gayle, Murphy, Ritchie)
Brighton – Newcastle 1-2 (Diame, Perez)
Bristol City – Newcastle 2-2 (Clark, Shelvey)
Newcastle – Villa 2-0 (Selvmål, Gouffran)
Norwich – Newcastle 2-2 (Perez, Lascelles)

Vurdering: Reading tapte nylig mot de to topplagene som Newcastle United har slått i sine to siste kamper. På lørdag vant de mot formsvake Wolverhampton Wanderers, men de får tøffere motstand her. Dette blir nok jevnt, men jeg tror gjestene fortsetter å surfe på sin medgangsbølge, og dermed sikrer seg tre nye poeng her.

Tips: B (2.02 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply