Skrevet av: Eirik Aase

 

Sheffield Wednesday – Huddersfield Town
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner:  Gary Hooper er sannsynligvis ute hos vertene, mens Sam Hutchinson ser ut til å være klar. Gjestene har ingen nye skader å melde om, men får tilbake førstekeeper Danny Ward fra suspensjon.

Det ble litt som forventet da Sheffield Wednesday tok den korte turen til John Smith´s Stadium for å møte Huddersfield Town på søndag. Uglene hadde en klar plan om å få med seg et godt utgangspunkt foran returkampen, og hadde dermed et stort fokus på å unngå baklengsmål. Dette gikk ikke overraskende ut over den offensive biten. At kampen endte uten scoringer er nok derfor Wednesday-sjef Carlos Carvalhal veldig fornøyd med. Nå skal han forsøke å lede uglene til seier over The Terriers hjemme på Hillsborough. Da disse to lagene møttes på den stadion tilbake i januar, var det Wednesday som gikk seirende ut av oppgjøret. Uglene vant 2-0 takket være mål av Fernando Forestieri og Ross Wallace.

Hjemme på Hillsborough har Wednesday 15-2-6 denne sesongen. Tre av de fire siste på eget gress har endt med seier, men i siste serierunde tapte de 1-2 hjemme mot Fulham. Det må legges til at uglene byttet ut omtrent hele laget til den kampen.

Wednesdays siste kamper:
Huddersfield – Sheff Wed 0-0
Sheff Wed – Fulham 1-2 (Winnall)
Ipswich – Sheff Wed 0-1 (Lee)
Sheff Wed – Derby 2-1 (Fletcher, Hooper)
QPR – Sheff Wed 1-2 (Pudil, Reach)

Det ville seg ikke for Huddersfield Town hjemme mot Sheffield Wednesday på søndag. The Terriers trillet mye ball, men slet med å finne rom bak et kompakt og solid Wednesday-forsvar. Jeg likte dog godt det jeg fikk se av innsatsen og presset til Huddersfield. Det var tilbake på det nivået som vi har sett tidligere i sesongen, og de trenger å være like påskrudd på onsdag dersom de skal ha håp om avansement. Som tidligere nevnt ble det altså tap borte mot The Owls tidligere i vår, og man må helt tilbake til november 2013 for å finne forrige gang Huddersfield vant borte mot Wednesday.

I ligaen denne sesongen har Huddersfield vært gode på fremmed gress, selv om deres statistikk viser 10-4-9. Bare fire lag i Championship kan vise til bedre bortestatistikk denne sesongen. På de fem siste bortekampene har det dog bare blitt én seier, og den kom mot et formsvakt Wolverhampton Wanderers. Totalt har David Wagner & Co bare én seier på de seks siste kampene, og denne formen er litt urovekkende foran denne viktige kampen. I hele sesongen har Huddersfield fått ros for å stå kampene ut, og for å være godt trente. På onsdag vil vi få se om de klarer leve opp til rosen når det trengs som mest.

Huddersfields siste kamper:
Huddersfield – Sheff Wed 0-0
Huddersfield – Cardiff 0-3
Birmingham – Huddersfield 2-0
Wolves – Huddersfield 0-1 (Brown)
Huddersfield – Fulham 1-4 (Löwe)

Vurdering: Sheffield Wednesday er favoritter foran det som blir et interessant oppgjør. Jeg forventer en mye mer underholdene affære enn det vi fikk servert på søndag. Jeg tror begge lag kommer til å skape en del sjanser, og blir ikke overrasket om det scores en del mål. På grunn av innbyrdes statistikk, hjemmefordel og nåværende form, har jeg størst tro på at vertene står igjen som vinnere etter denne kampen. Derfor markerer jeg for hjemmeseier.

Tips: H (2.20 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply