Skrevet av: Eirik Aase

 

Rundens langskudd:
– Oddsen er hentet fra Nordicbet
Fulham – Bristol City (Borteseier) 3.70
Sunderland – Bolton Wanderers (Borteseier) 4.40
Totalodds: 16.28

Det kommer dessverre ikke info om skader og suspensjoner denne runden.

 

Burton Albion – Barnsley
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Det vil seg ikke for Nigel Clough og hans Burton Albion. På lørdag fikk de en spillemessig opptur da Ipswich Town kom på besøk, men selv om de skapte et hav av sjanser, klarte de bare score én gang. Ipswich på sin side scoret to ganger, hvor seiersmålet ble signert Bersant Celina helt på tampen. Burton er dermed oppe i seks kamper på rad uten seier, og bare én av de ti siste har endt med tre poeng. Akkurat nå ser Burton ut som ligaens største dumpekandidat, og derfor er det ekstremt viktig å få stoppet den vonde formen. The Brewers ligger nå på nedrykksplass med ti poeng. Hjemme på Pirelli Stadium har de 2-1-4 denne sesongen. Samtlige tre siste på eget gress har endt med tap.

Burtons siste kamper:
Burton – Ipswich 1-2 (Turner)
Forest – Burton 2-0
Bristol City – Burton 0-0
Burton – Wolves 0-4
Burton – Aston Villa 0-4

Barnsley er et av ligaens mest uforutsigbare lag, og derfor var det vanskelig å vite hva man kunne forvente da de besøkte Sheffield Wednesday på Hillsborough på lørdag. Forsvaret til Barnsley så meget porøst ut i Yorkshire-derbyet, men likevel slapp de bare inn ett mål. I andre omgang sikret rødtrøyene seg ett poeng da Harvey Barnes utlignet. Barnsley har dermed 13 poeng og ligger nå på en 19. plass på tabellen. Med seier her vil de få en luke ned til nedrykk. På bortebane har The Tykes 1-2-3 denne sesongen. Deres eneste seier på fremmed gress kom mot Millwall for noen runder siden.

Barnsleys siste kamper:
Sheff Wed – Barnsley 1-1 (Barnes)
Barnsley – Hull 0-1
Barnsley – Boro 2-2 (Selvmål, McGeehan)
Millwall – Barnsley 1-3 (Bradshaw x2, Thiam)
Barnsley – QPR 1-1 (Barnes)

Vurdering: Burton ser fryktelig svake ut for tiden. De kan absolutt vinne dersom gjestene har en dårlig dag, men samtidig synes jeg Barnsley har vist en del bra i det siste. De har møtt tøffe lag, men likevel fått til en del. Forsvarsspillet er dog under en hver kritikk, men angrepsspillet er bra nok til å score minst ett mål i dette oppgjøret. Her kan det fort bli en del mål, og da tror jeg gjestene scoret flest. Jeg går for borteseier.

Tips: B (2.95 @ Nordicbet)


 

Cardiff City – Ipswich Town
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

I “The Battle of the long balls” var det ingen vinner. Cardiff City skapte en del sjanser, men maktet ikke finne nettmaskene hjemme mot Millwall på lørdag. At det skulle bli tett og målfattig var ingen overraskelse. Dermed har Cardiff nå bare én seier på de fire siste kampene. På disse kampene har de sluppet inn ett mål og scoret ett mål. Solid kan man vel si, men samtidig litt urovekkende med tanke på angrepsspillet. Kenneth Zohores fravær har paralysert Cardiffs angrepsspill, og det har ikke kommet som noen overraskelse. Nå ligger blåtrøyene på en tredjeplass med 28 poeng. Det er to poeng opp til serieleder Sheffield United. På hjemmebane har Cardiff solide 4-3-0. De har bare sluppet inn tre mål på eget gress, men hele tre av de fire siste hjemmekampene har endt uavgjort.

Cardiffs siste kamper:
Cardiff – Millwall 0-0
Boro – Cardiff 0-1 (Ralls)
Birmingham – Cardiff 1-0
Cardiff – Derby 0-0
Cardiff – Leeds 3-1 (Zohore x2, Hoilett)

Ipswich fikk kjørt seg borte mot Burton Albion på lørdag, men klarte likevel stikke av med seieren til slutt. Utover i kampen ropte Ipswich-fansen på Bersant Celina, og fem minutter før slutt fikk de viljen sin. Celina viste hvorfor supporterne ropte på han da han satte inn 2-1 like før slutt. Feiringen til Celina etterpå var helt fantastisk, hvor han først kastet drakten til fansen før han kjørte en Ronaldo-feiring. Etter kampen hisset manager Mick McCarthy opp fansen ved å uttale at han nekter å høre på supporternes rop om bytter, og at det var mer sannsynlig at han ikke satte innpå spillere dersom supporterne ropte om det. Ipswich klatret opp på en 10. plass med 21 poeng etter seieren. De hadde tre tap på rad før Burton-kampen, og håper nå å bygge videre på seieren. På bortebane har de 3-0-3 denne sesongen, og også på fremmed gress hadde de tre strake tap før møtet med Burton.

Ipswichs siste kamper:
Burton – Ipswich 1-2 (Waghorn, Celina)
Ipswich – Norwich 0-1
Sheff Utd – Ipswich 1-0
Ipswich – Bristol City 1-3 (Waghorn)
Ipswich – Sunderland 5-2 (McGoldrick, Waghorn, Spence, Ward, Celina)

Vurdering: Cardiff City sliter uten Kenneth Zohore. Bakover på banen er de derimot solide. Her møter de et Ipswich-lag som fikk seg en skikkelig opptur på lørdag. Dette oppgjøret blir nok jevnt, men jeg har på følelsen av at Cardiff klarer vippe dette til sin fordel. Skal vi si 1-0?

Tips: H (1.61 @ Nordicbet)


 

Fulham – Bristol City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

I starten tenkte jeg at det var noen typiske startproblemer Fulham viste. Etter hvert følte jeg hele tiden at det snart ville snu for Fulham. Nå er jeg rett og slett ikke sikker på hva jeg skal tro. På lørdag maktet ikke Fulham vinne hjemme mot tabelljumbo Bolton Wanderers. De skapte nok sjanser til å vinne, men samtidig fikk også Bolton en del muligheter til sin fordel. Det er noe som virkelig ikke stemmer hos laget som ble sett på som opprykksfavoritt før sesongstart, og jeg klarer ikke sette fingeren på det. Nå har Fulham 19 poeng og ligger på en 13. plass. Det er allerede ti poeng opp til direkte opprykk, og derfor begynner The Cottagers å få dårlig tid. Hjemme på Craven Cottage har de 1-5-1 denne sesongen, og det er alt annet enn bra nok. De har slått Hull City og tapt mot Sheffield Wednesday. Resten har endt uavgjort på eget gress. De må de gjøre noe med så fort som mulig dersom de skal blande seg inn i toppen.

Fulhams siste kamper:
Fulham – Bolton 1-1 (Cairney)
Aston Villa – Fulham 2-1 (Johansen)
Fulham – Preston 2-2 (Odoi, Norwood)
QPR – Fulham 1-2 (Johansen, Selvmål)
Forest – Fulham 1-3 (Johansen, Kamara, Kebano)

Bristol City var fryktelig langt nede etter 0-3 tapet mot Leeds United forrige helg, men reiste seg raskt opp igjen da de møtte Crystal Palace i ligacupen. Der vant de 4-1 på imponerende vis, og er dermed eneste Championship-lag igjen i ligacupens kvartfinale. På lørdag fortsatte oppturen for The Robins da de møtte et vaklende Sunderland-lag på Stadium of Light. Bristol City vant kampen 2-1, og nok en gang fant Bobby Reid nettmaskene. I sin nye offensive rolle har han virkelig blomstret i høst, og nå ser han nesten ut som en toppscorerkandidat. Bristol City ligger nå på en fjerdeplass med 24 poeng. På bortebane har de 3-3-1 og 12-9 i målforskjell. De tapte mot Birmingham City i første serierunde, men etter det har de ikke tapt noen av sine seks påfølgende bortekamper.

Bristol Citys siste kamper:
Sunderland – Bristol City 1-2 (Reid, Djuric)
Bristol City – Crystal Palace 4-1 (Taylor, Djuric, Bryan, O`Dowda)
Bristol City – Leeds 0-3
Bristol City – Burton 0-0
Ipswich – Bristol City 1-3 (Brownhill, Diedhiou, Reid)

Vurdering: Her stinker det mål. Fulham er i trøbbel og sliter med å få ting til å fungere. Her møter de et sterkt Bristol City-lag som er fulle av selvtillit. Her tror jeg Bristol City kan være tålmodige og vente på sine muligheter, mens Fulham må kjøre på fra start. Det lukter mål av dette oppgjøret, og jeg tror gjestene har en god mulighet til å vinne. Uavgjortfaren er stor, men oddsen er såpass høy at jeg våger meg til å markere for borteseier her.

Tips: B (3.75 @ Nordicbet)


 

Hull City – Middlesbrough
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

At det kom til å bli scoret mange mål på KCOM Stadium på lørdag var ingen overraskelse. At Hull City endte opp med å slippe inn flest mål var derimot mer overraskende. Hull tapte 2-3 mot Nottingham Forest, og fikk seg dermed en umiddelbar nedtur etter at de tok sin første borteseier på 14 måneder for en uke siden. Jarrod Bowen var én av få gode på Hull på lørdag, og han scoret blant annet et fantastisk mål. Ellers var kampen blant annet preget av at supporterne protesterte mot klubbens eiere ved å kaste tennisballer på banen. Hull ligger nå på en 17. plass med 16 poeng. Bare to av de ni siste kampene har endt med seier. Hjemme på KCOM Stadium har de 3-1-3 denne sesongen, og hele 20-11 i målforskjell. Det spørs om de klarer være like gode fremover på banen når et solid Boro-lag kommer på besøk.

Hulls siste kamper:
Hull – Forest 2-3 (Hector, Bowen)
Barnsley – Hull 0-1 (Campbell)
Norwich – Hull 1-1 (Dicko)
Hull – Birmingham 6-1 (Campbell, Meyler, Bowen, Grosicki, Henriksen, Larsson)
Hull – Preston 1-2 (Bowen)

Etter fem ligakamper på rad uten seier, løsnet det endelig for Middlesbrough på lørdag. De vant 2-0 borte mot Reading og klatret dermed opp på en 12. plass med 20 poeng. De har tre poeng opp til play-off og ni poeng opp til direkte opprykk. Situasjonen er dermed ikke helsvart, til tross for at det virker som om de har vært i svak form over lengre tid. Faktisk har Boro bare tapt to av sine ti siste kamper i ligaen. Det kan ikke akkurat kalles noen krise. På bortebane har de 2-3-2, og de har ikke tapt noen av sine fem siste på fremmed gress. Jeg tror dette Boro-laget bare vil bli bedre og bedre utover sesongen med Garry Monk som sjef. Dog vil det nok ta en stund før angrepsspillet sitter som det skal.

Boros siste kamper:
Reading – Boro 0-2 (Leadbitter, Assombalonga)
Bournemouth – Boro 3-1 (Tavernier)
Boro – Cardiff 0-1
Barnsley – Boro 2-2 (Braithwaite, Assombalonga)
Boro – Brentford 2-2 (Braithwaite, Fabio)

Vurdering: Hull med skuffende tap på lørdag, og nå skal de prøve seg mot et lag som er gode bakover på banen. Jeg tror vertene vil få problemer med å finne nettmaskene, samtidig som Boro helt sikkert vil få gode muligheter mot et vaklende Hull-forsvar. Dette lukter borteseier.

Tips: B (2.65 @ Nordicbet)


 

Leeds United – Derby County
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Leeds United skulle bare følge opp den fantastiske 3-0 seieren mot Bristol City da Yorkshire-rival Sheffield United var på besøk på fredag, men slik skulle det ikke gå. Billy Sharp sendte selvsagt The Blades i ledelsen like etter kampen var satt i gang, men Kalvin Phillips utlignet med et bra skudd. Utover i kampen bølget spillet frem og tilbake, og det lå helt klart et mål i luften jo nærmere kampen nærmet seg slutt. Dessverre for Leeds var det unggutten David Brooks som endte opp som matchvinner da han satte inn 2-1 på tampen. Leeds gikk dermed på et nytt surt tap. Nå har de tapt fire av de fem siste ligakampene, samtidig som det ble exit i ligacupen forrige uke. Det klaffer ikke helt for Leeds for tiden, og det virker som om selvtilliten har fått en knekk. The Peacocks ligger nå på en femteplass med 23 poeng, og det er absolutt godkjent. Problemet er bare at man raskt blir hektet av i kampen om direkte opprykk dersom man opplever lengre perioder med svak form. På hjemmebane har hvittrøyene 3-2-2 denne sesongen, hvor begge de to siste på eget gress har endt med tap.

Leeds siste kamper:
Leeds – Sheff Utd 1-2 (Phillips)
Leicester – Leeds 3-1 (Hernandez)
Bristol City – Leeds 0-3 (Samuel x2, Lasogga)
Leeds – Reading 0-1
Sheff Wed – Leeds 3-0

Nå har det virkelig løsnet for Derby County. På lørdag reiste de til Carrow Road for å møte et Norwich City-lag som ikke hadde tapt noen av sine åtte siste ligakamper. På imponerende vis snek The Rams seg til tre poeng etter en flott 2-1 seier. Sam Winnall ble den store helten for hvittrøyene, og nå er Derby oppe på en syvendeplass med 22 poeng. Med seier på tirsdag vil de passere Leeds på tabellen, og nå ser The Rams ut som det topplaget man forventer at de skal være. Gjennom et stort fokus på forsvarsspill har de begynt å plukke poeng, samtidig som angrepsspillerne endelig har begynt å fungere. Derby har nå seks ligakamper på rad uten tap, og samtlige av de tre siste har endt med seier. På bortebane har de 2-3-2 denne sesongen, men ingen av de tre siste på fremmed gress har endt med tap.

Derbys siste kamper:
Norwich – Derby 1-2 (Nugent, Winnall)
Derby – Sheff Wed 2-0 (Vydra, Johnson)
Derby – Forest 2-0 (Vydra, Nugent)
Cardiff – Derby 0-0
Brentford – Derby 1-1 (Ledley)

Vurdering: Leeds er i dårlig form. Det meste som kan gå galt, har gått galt. Her møter de et Derby-lag som er i flyten. Dette blir en helt åpen kamp som kan vippe alle veier. Den dårlige formen til vertene kombinert med gjestenes gode form, er det som får meg til å markere for borteseier her.

Tips: B (3.00 @ Nordicbet)

 


 

Norwich City – Wolverhampton Wanderers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Etter åtte kamper på rad i ligaen uten tap, måtte til slutt Norwich City se seg slått. De skapte nok av sjanser til å vinne kampen mot Derby County på lørdag, men var ikke effektive nok foran mål. At de i tillegg hadde 120 minutter mot Arsenal i ligacupen i føttene, hjalp nok ikke for gultrøyene. Den gode formen i det siste har ført Norwich opp på en åttendeplass med 22 poeng. De er helt klart med i kampen om opprykk allerede, men bør slå tilbake med seier så fort som mulig for å hindre lagene øverst på tabellen fra å dra i fra. Et av de lagene møter de nå på tirsdag kveld, og derfor er tirsdagens kamp ekstra viktig for The Canaries. Hjemme på Carrow Road har Norwich 2-3-2 denne sesongen, og faktisk har ingen av deres fire siste hjemmekamper endt med seier.

Norwichs siste kamper:
Norwich – Derby 1-2 (Klose)
Ipswich – Norwich 0-1 (Maddison)
Norwich – Hull 1-1 (Oliveira)
Reading – Norwich 1-2 (Maddison, Jerome)
Boro – Norwich 0-1 (Maddison)

Wolverhampton Wanderers har sett ut som en soleklar opprykksfavoritt de siste ukene. De imponerte til og med i ligacupen forrige uke da reservene holdt Manchester City til 0-0 etter 120 minutter med fotball. Dessverre for ulvene røk de i straffesparkkonkurransen, men enda surere var nok tapet mot Queens Park Rangers på Loftus Road på lørdag. Wolves var ikke helt på jobb den dagen, og selv et utrolig forarbeid fra Diogo Jota som serverte Leo Bonatini på ulvenes scoring, var ikke nok til å ta poeng. QPR scoret to mål, og det var nok til å sikre 2-1 seier for London-klubben. Ulvene er likevel ligaens beste bortelag med 4-1-2 denne sesongen. De har bare tapt mot Queens Park Rangers og Sheffield United. Nå ligger Wolves på en andreplass med ett poeng opp til Sheffield United. Med seier her vil de ha hele ti poeng ned til Norwich City på tabellen. Med tap her vil fire poeng mellom de te opprykksjagende klubbene.

Wolves siste kamper:
QPR – Wolves 2-1 (Bonatini)
Man City – Wolves 0-0
Wolves – Preston 3-2 (Bonatini x2, Cavaleiro)
Wolves – Villa 2-0 (Jota, Bonatini)
Burton – Wolves 0-4 (Jota, Saiss, Vinagre, Bonatini)

Vurdering: Norwich i trøbbel på hjemmebane de siste kampene, men ser likevel sterke ut. De skuffet på lørdag, men det gjorde også Wolverhampton Wanderers. Dette er et åpent oppgjør som er vanskelig å vurdere, men jeg tror Wolves har nok kvalitet til å bryte gjennom et sterkt Norwich-forsvar. Derfor går jeg for borteseier her.

Tips: B (2.70 @ Nordicbet)


 

Queens Park Rangers – Sheffield United
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Queens Park Rangers har sett ut til å være i en nedadgående kurve de siste ukene, men på lørdag fikk de seg en skikkelig opptur. London-klubben fikk besøk av et høytflyvende Wolverhampton Wanderers, og klemte like så greit til med seier. Det var QPRs første seier siden 9. september. De hadde spilt syv ligakamper uten å vinne før kampen mot Wolves. Nå gjelder det å bygge videre på lørdagens imponerende seier, men det blir ikke enkelt når serieleder Sheffield United kommer på besøk. Vertene ligger nå på en 14. plass med 18 poeng. De har ti poeng ned til nedrykk, samt fem poeng opp til play-off. Hjemme på Loftus Road har QPR imponerende 4-2-1. Bare byrival Fulham har tatt med seg tre poeng fra Loftus Road i høst.

QPRs siste kamper:
QPR – Wolves 2-1 (Smith, Washington)
Bolton – QPR 1-1 (Sylla)
Sunderland – QPR 1-1 (Sylla)
QPR – Fulham 1-2 (Washington)
Barnsley – QPR 1-1 (Freeman)

Det lukter opprykk av det Sheffield United driver med for tiden. Fortsatt er det fryktelig lenge igjen av sesongen, men akkurat nå er det ingen tvil om at The Blades er et lag man må se opp for i toppen av tabellen. Gjennom sin solide og imponerende energiske spillestil har de tatt en del skalper denne sesongen. På fredag vant de 2-1 på Elland Road mot Leeds United, mens de tidligere i sesongen slo byrival Sheffield Wednesday på Hillsborough. De har også slått Wolverhampton Wanderers hjemme på Bramall Lane. Det aller meste klaffer for Chris Wilder og hans gutter for tiden. At det var supertalentet David Brooks som senket Leeds forrige kamp, gjorde nok den seieren bare enda deiligere. Nå troner Sheffield United øverst på tabellen med sine 30 poeng. De har vunnet åtte av sine ti siste kamper, og på bortebane har de 4-0-3 denne sesongen. Fire av de fem siste på fremmed gress har endt med seier.

Sheff Utds siste kamper:
Leeds – Sheff Utd 1-2 (Sharp, Brooks)
Sheff Utd – Reading 2-1 (Coutts, Sharp)
Sheff Utd – Ipswich 1-0 (Basham)
Forest – Sheff Utd 2-1 (Lundstram)
Sheff Utd – Wolves 2-0 (Clarke x2)

Vurdering: Dette blir fryktelig jevnt. Kanskje får vi en lik kamp på Loftus Road som det vi fikk på lørdag. Her lukter det ikke mange mål, samtidig som det er vanskelig å finne en vinner. Dersom jeg måtte valgt ett av lagene, ville det blitt borteseier. Jeg har dog størst tro på uavgjort her.

Tips: U (3.35@ Nordicbet)


 

Sheffield Wednesday – Millwall
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Før lørdagens kamp mot Barnsley skrev jeg om hovedtrener Carlos Carvalhal. Jeg tror det brenner litt under føttene hans nå, ettersom det ikke er noe som tyder på at han er i ferd med å løfte uglene noe særlig sammenlignet med tidligere sesonger. På lørdag ble det en ny nedtur da man ikke maktet slå Barnsley hjemme på Hillsborough, og nå har uglene bare én seier på de syv siste kampene. Den seieren var riktignok meget imponerende da de slo Leeds United 3-0 på Hillsborough. Nå har Wednesday falt ned til en 16. plass på tabellen med 17 poeng. Hjemme på eget gress har de 3-3-1 denne sesongen. Deres eneste hjemmetap har kommet mot byrival Sheffield United. Med tolv poeng opp til direkte opprykk, er det nå på tide at uglene vinner kamper igjen dersom de skal være med i toppen.

Sheff Weds siste kamper:
Sheff Wed – Barnsley 1-1 (Reach)
Derby – Sheff Wed 2-0
Bolton – Sheff Wed 2-1 (Lee)
Sheff Wed – Leeds 3-0 (Hooper x2, Lee)
Birmingham – Sheff Wed 1-0

Millwall reiste til Wales for å møte Cardiff City i det som må ha vært den største luftkrigen i walisisk luftrom på mangfoldige år. Både Cardiff og Millwall spilte mye langt, og ikke overraskende endte oppgjøret uten noen scoringer. I løpet av kampen fikk man servert hele 67 hodedueller, 90 klareringer og en skremmende lav treffprosent på pasningene. Bare 51% av Millwalls pasninger traff en lagkamerat. Det er rett og slett galskap, men sånn er måten Millwall spiller fotball på, og foreløpig har det gikk gode resultater. Nedrykksfavoritten før sesongstart har nå 17 poeng og ligger på en 15. plass. Basert på deres prestasjoner burde de egentlig vært høyere på tabellen.  På bortebane har de 0-4-3 denne sesongen. De har fortsatt ikke vunnet på fremmed gress, og det er ganske utrolig med tanke på hvordan de har prestert i sine bortekamper. Flere ganger har de enten vært fullt på høyde med, eller faktisk bedre enn sin motstander.

Millwalls siste kamper:
Cardiff – Millwall 0-0
Millwall – Birmingham 2-0 (Selvmål, Tunnicliffe)
Brentford – Millwall 1-0
Millwall – Barnsley 1-3 (Gregory)
Millwall – Reading 2-1 (Saville x2)

Vurdering: Vertene sliter og er i dårlig form. Her møter de et fysisk tøft Millwall-lag som har gitt store problemer for de fleste lag de har møtt denne høsten. Jeg sitter litt med følelsen av at vertene har alt å tape, mens gjestene kan spille litt uten press. Jeg tror Millwalls fysiske stil kan gi vertene problemer. Om gjestene kan vinne er heller tvilsomt, men jeg kan fint se for meg at de klarer uavgjort her.

Tips: U (3.45 @ Nordicbet)


 

Sunderland – Bolton Wanderers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Nå må vel tiden være ute for Simon Grayson? Etter lørdagens flaue 1-2 tap hjemme mot Bristol City, har nå Sunderland spilt tolv kamper på rad uten seier i Championship. De ligger nede på nedrykksplass med sine ni poeng, og allerede nå er det tre poeng opp til trygg plass. Selvsagt skal ikke Simon Grayson ha all skylden for den elendige starten, ettersom det finnes et hav av grunner til at Sunderland gjør det dårlig. Grunnen til at jeg nevner Grayson er fordi det vil være den enkleste kortsiktige løsningen for å få bedret resultatene. Spillermateriellet er bra nok til å være med i toppen, og foreløpig er det vanskelig å se noe bedring i vente under Graysons ledelse. Hjemme på Stadium of Light har Sunderland 0-2-5 denne sesongen. De er det svakeste hjemmelaget i Championship i høst, og det er nok ikke mange som hadde trodd før sesongstart.

Sunderlands siste kamper:
Sunderland – Bristol City 1-2 (Grabban)
Brentford – Sunderland 3-3 (Grabban x2, Selvmål)
Sunderland – QPR 1-1 (McGeady)
Preston – Sunderland 2-2 (Honeyman, McGeady)
Ipswich – Sunderland 5-2 (Jones, McGeady)

Tabelljumbo Bolton Wanderers har fått opp dampen i bunnen av tabellen. De så helt fortapte ut for noen uker siden, men i de tre siste kampene har de klart seg bra. På lørdag imponerte de borte mot opprykksfavoritt Fulham, men et sent utligningsmål førte til at The Trotters bare fikk med seg ett poeng hjem nordover. I den foregående kampen spilte de uavgjort 1-1 mot Queens Park Rangers, mens sesongens første seier kom mot Sheffield Wednesday for tre runder siden. Bolton er nå ubeseiret på sine tre siste ligakamper. På bortebane har de fæle 0-3-4. Med sine syv poeng ligger de på jumboplass på tabellen, men seier her vil løfte dem over tirsdagens motstander.

Boltons siste kamper:
Fulham – Bolton 1-1 (Ameobi)
Bolton – QPR 1-1 (Pratley)
Bolton – Sheff Wed 2-1 (Ameobi, Selvmål)
Aston Villa – Bolton 1-0
Bristol City – Bolton 2-0

Vurdering: Sunderland er favoritter, men basert på prestasjonene til disse to lagene de siste ukene, kan jeg fint se for meg at gjestene vinner her. De har sett sterke ut i det siste, og vant nesten mot Fulham på lørdag. Jeg prøver Bolton-seier til meget fin odds, og tror dette blir det siste vi får se av Simon Grayson som Sunderland-sjef.

Tips: B (4.40 @ Nordicbet)


 

Reading – Nottingham Forest
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Jaap Stam var forståelig nok en meget skuffet mann etter Readings 0-2 tap hjemme mot Middlesbrough på lørdag. Reading slet med å få til noe mot et formsvakt Boro-lag, og hadde til slutt lite å stille opp med. Dermed gikk Reading på sitt andre tap på rad, og nå har de bare én seier på de åtte siste kampene. The Royals har sett svake ut over lengre tid, og etter lørdagens kamp innrømte Jaap Stam at han kunne forstå at det ble snakket om hans jobb. Nederlenderen ble lovprist etter å ha ledet klubben til play-off finale forrige sesong, men kan nå stå i fare for å miste jobben. Det viser hvor uforutsigbart dagens fotball kan være. Reading ligger nå på en 20. plass med tolv poeng. Ned til nedrykk skiller det bare to poeng. Hjemme på Madejski Stadium har Reading svake 1-2-3, og på de fire siste på eget gress har de bare tatt ett poeng.

Readings siste kamper:
Reading – Middlesbrough 0-2
Sheff Utd – Reading 2-1 (Beerens)
Leeds – Reading 0-1 (Barrow)
Reading – Norwich 1-2 (Moore)
Millwall – Reading 2-1 (Edwards)

Kieran Dowell ble den store helten på lørdag. Everton-talentet er på lån hos Nottingham Forest, og har sett sterk ut siden han ankom klubben. På lørdag toppet han det hele med å score tre mål i Forests 3-2 seier borte mot Hull City. Nå har skogvokterne vunnet tre av de fire siste kampene. Formen er bra, selv om man fortsatt er litt skuffet etter derbytapet mot Derby County for tre runder siden. Forest ligger nå på en 11. plass med 21 poeng. Det er mye som er spennende med dette unge laget, og jeg er spent på å se fortsettelsen. På bortebane har rødtrøyene 3-0-4 denne sesongen. De har slått Hull City, Sunderland og Brentford på fremmed gress i høst.

Forests siste kamper:
Hull – Forest 2-3 (Dowell x3)
Forest – Burton 2-0 (McKay, Lichaj)
Derby – Forest 2-0
Forest – Sheff Utd 2-1 (Cummings, Dowell)
Forest – Fulham 1-3 (Murphy)

Vurdering: Reading har skuffet stort i høst, og møter her et Nottingham Forest-lag som fortsatt ser ut som et “work in progress”. Forest imponerte stort på lørdag, men vil få større problemer med å finne nettmaskene her. Jeg tror på et jevnt oppgjør hvor begge lagene stikker av med ett poeng hver. Skal vi si 1-1? 

Spill: U (3.25 @ Nordicbet)

 

About The Author

Leave a Reply