Skrevet av: Eirik Aase

 

Fulham – Derby County
Kampstart: 20.45
TV-kanal: Viasport 3 & Viaplay

Skader og Suspensjoner: Ingen skader å melde om hos vertene. Sam Winnall og Marcus Olsson er ute hos gjestene.

Fulham kom til Pride Park med bare ett tap på de 24 siste ligakampene. Det tapet kom i siste serierunde mot Birmingham City. Foran play-off kampen mot Derby County på Pride Park hadde ikke Fulham gått målløs av banen en eneste gang på sine 24 siste kamper i ligaen. Det skulle det bli en endring på. Foran et utrolig Derby-publikum måtte Fulham-fansen se spillerne sine gå av banen uten å score mål. London-klubben dominerte spillet og kom til klart flest avslutninger, men avslutningene var aldri farlige nok. Man manglet det lille ekstra fremover på banen og til slutt endte det med et 0-1 tap. Nå gjelder det for Fulham å heve seg flere hakk.

Hjemme på Craven Cottage har Fulham 15 kamper på rad uten nederlag. Hele åtte av de ti siste på eget gress har endt med seier. De har vært utrolig dyktige på eget gress, og det gir nok Fulham-spillerne et lite selvtillitsboost foran mandagens returkamp. Da Derby var på besøk tidligere i sesongen endte det 1-1 på Craven Cottage. I den kampen scoret Oliver Norwood og Matej Vydra.

Forventet lag (3-4-3):
Bettinelli; Fredericks, Ream, Odoi, Targett; Johansen, Cairney, McDonald; Piazon, Mitrovic, Sessegnon.

Fulhams siste kamper:
Derby – Fulham 1-0
Birmingham – Fulham 3-1 (Cairney)
Fulham – Sunderland 2-1 (Mitrovic, Piazon)

Millwall – Fulham 0-3 (Sessegnon, Mitrovic, McDonald)
Fulham – Brentford 1-1 (Mitrovic)

Gary Rowett var mannen som fortjente den største hyllesten etter Derby Countys imponerende 1-0 seier mot Fulham i fredagens semifinale på Pride Park. Måten Derby forsvarte seg på mot Fulham er selve definisjonen på hvordan Rowett får lagene sine til å forsvare seg på. De var nesten umulige å bryte gjennom, til tross for at Fulham utvilsomt er et av de beste offensive lagene i Championship. Fulham kom til mange avslutninger, men som regel var avslutningene helt ufarlige. Scott Carson måtte kanskje ikke gjøre de største redningene, men hans tilstedeværelse gir Derby-forsvaret en ekstra trygghet. Fremover på banen fikk man utnyttet en av overgangsmulighetene da Cameron Jerome headet inn kampens eneste scoring på imponerende vis.

På bortebane har Derby klart seg greit denne sesongen. De er flinke til å gjøre kampene jevne gjennom sitt solide forsvarsspill. Problemet har ofte vært å vippe kampene til sin fordel. Det er én av grunnene til at de bare én av de ni siste bortekampene har endt med seier, mens hele fem av disse har endt uavgjort. Derby klarte uavgjort borte mot Fulham tidligere denne sesongen, og vet at de vil sikre seg finalebillett med samme utfall på mandag. Rowett har nok planer om å parkere bussen, men spørsmålet er om de kan lykkes med det denne gangen også.

Forventet lag (3-4-3):
Carson; Davies, Keogh, Forsyth; Weimann, Johnson, Huddlestone, Wisdom; Vydra, Lawrence; Jerome.

Derbys siste kamper:
Derby – Fulham 1-0 (Jerome)
Derby – Barnsley 4-1 (Jerome, Vydra, Lawrence, Nugent)

Aston Villa – Derby 1-1 (Jerome)
Derby – Cardiff 3-1 (Jerome x2, Vydra)
Derby – Boro 1-2 (Nugent)

Vurdering: Dette blir moro! 1-0 til Derby County i den første kampen var nærmest det mest ideelle resultatet man kunne fått med tanke på spenning i returoppgjøret. Derby kommer garantert til å prøve å mure igjen bakover på banen, mens Fulham kommer til å dominere spillet med høy ballbesittelse. Spørsmålet er om Fulham kan klare finne veien gjennom et dyptliggende Derby-forsvar. Jeg er ikke helt sikker på det. Samtidig vil det ikke overraske meg om Derby klarer utnytte en av sine overganger og dermed score et mål her. Fulham klare favoritter, men magefølelsen min taler faktisk til Derbys fordel. Jeg har størst tro på uavgjort. Enten 0-0 eller 1-1. Uansett, dette blir spennende!

Tips: U (3.85 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply