Klubbinfo
Lagnavn: Nottingham Forest Football Club
Kallenavn: Forest
Stiftet: 1865
Hjemmebane: City Ground (30,615)
Eier: Evangelos Marinakis
Manager: Aitor Karanka
Tabellplassering forrige sesong: 17. plass
Tabelltips forrige sesong17. plass
Årets spiller forrige sesong: Ben Osborn

Vurdert av: Eirik Aase

Det er ikke mye som er vakrere i engelsk fotball enn et fullsatt City Ground under flomlys når tåken kommer inn fra elva Trent som går like ved siden av stadion. Derfor er det ikke så rart at det er nettopp det man synger om like før avspark på Nottingham Forest sine hjemmekamper. Dessverre for Forest-fansen har det ikke vært så mye å juble for de siste årene. I de fire siste sesongene har de endt på nedre halvdel av tabellen, og man må tilbake til 2011 for å finne forrige gang skogvokterne klare sikre seg en play-off plass.

Derfor er det forståelig nok mange spente Nottingham Forest-supportere som gleder seg til sesongstart i disse dager. Forest har nemlig gått fra å være et lag som har solgt sine beste og mest spennende spillere, til å nå ha flekset med musklene selv under sommerens overgangsvindu. Man har knust klubbens overgangsrekord da Joao Carvalho ble hentet fra Benfica, men han er bare én av flere spennende spillere som har ankommet City Ground den siste måneden.

Som om det ikke var nok med spennende spillere, kan de glede seg over å ha en skikkelig manager nede ved sidelinjen. Aitor Karanka kom til klubben under forrige sesong, og han har tidligere vist at han har det som skal til for å lede en klubb til Premier League. Kombinasjonen sterk spillertropp og dyktig manager bør gi vann i munnen til alle i Nottingham med rødt hjerte.

Det eneste som ikke er spennende og positivt med Nottingham Forest denne sommeren er klubbens eier Evangelos Marinakis. Han er ikke kjent for å være den som respekterer loven best i hjemlandet Hellas, og har vært involvert i litt av hvert som ikke akkurat passer seg for en eier av en fotballklubb. Problemet for Forest er at hans inntreden i klubben er det som har gjort at de nå går inn i en av sine mest spennende sesonger på lang tid.

Trener 

Aitor Karanka har en stor spillerkarriere bak seg å vise til, og har allerede opplevd mye interessant innenfor treneryrket. Den 44 år gamle spanjolen ble født og oppvokst i Vitoria som ligger i Baskerland. Der spilte han sin ungdomsfotball for byens store fotballag og Karankas store favorittlag, Deportivo Alaves. I året han fylte 19, valgte han å forlate byens fotballag, for å bli med Athletic Bilbao. Ett år senere debuterte han for førstelaget i La Liga under Juup Heynckes ledelse, og i de tre påfølgende sesongene spilte han nesten det som gikk an å spille, og fikk over hundre kamper for den baskiske storklubben.

I 1997 hadde Heynckes forlatt Athletic for å prøve seg som trener for hovedstadslaget Real Madrid, og han ønsket å ta med seg Karanka i bagasjen. Det ønsket Karanka også, og de fem neste sesongene ble tilbrakt på Santiago Bernabeu. I Real Madrid var han langt fra førstemann på blokken når Heynckes skulle ta ut laget, men han klarte likevel skrape sammen nesten hundre kamper for hvittrøyene. Blant disse var over tretti av kampene i Champions League, og du kan trygt si at han fikk oppleve en del under sin tid i hovedstaden. Han var med på å vinne Champions League i 1997/98, 1999/00 og 2001/02, samtidig som han var med å bli seriemester i Spania i sesongen 2000/01. Det er ikke mange managere på balløya som kan skryte over å ha tre vinnermedaljer fra Champions League hjemme i premieskapet. I 2002 returnerte han til Athletic Bilbao, hvor han fikk fire sesonger før han bestemte seg for å prøve ut nye eventyr i USA med Colorado Rapids. Til tross for en imponerende karriere, fikk Karanka bare en landskamp, og det var i en kvalifiseringskamp mot Armenia i 1995.

To år etter at Karanka la skoene på hyllen, gikk veien videre til treneryrket. Hans første arbeidsoppgave var å lede det spanske U16-landslaget. Etter to år i den jobben, ble han hentet til Real Madrid av selveste Jose Mourinho foran sesongen 2010/11. Han fikk jobben som assistenttrener, og fikk i oppgave å ta seg av alt fra pressekonferanser foran enkelte kamper, til å bestemme hvilke unge spillere som skulle få prøve seg på førstelaget. Da Jose Mourinho sammen med flere andre spillere ble utestengt i en kamp i Champions League på grunn av at de med vilje hadde pådratt seg gule kort, fikk Karanka lov til å lede laget i deres siste gruppespillkamp mot Auxerre.

Dette var hans første forsøk som hovedtrener, og det ga tydeligvis mersmak. Kampen mot Auxerre ble vunnet hele 4-0, og takket være en hovedtrener som ikke akkurat unngår problemer, fikk han flere kamper som vikarierende hovedtrener i Real Madrid. I løpet av tiden i Madrid var Karanka med på å vinne både ligaen og cupen, men sommeren 2013 var det slutt. Mourinho reiste til London for å bli ny sjef på Stamford Bridge, og Carlo Ancelotti tok med seg egne folk til støtteapparatet.

Dette førte til at Karanka måtte gi seg i Real Madrid, men noen måneder senere tok han jobben som manager i Middlesbrough. Der gjorde han sakene sine meget bra, og endte opp med å ta rødtrøyene til Premier League tilbake i 2016. Dessverre for Karanka gikk det ikke helt veien på øverste nivå. Han måtte forlate klubben våren 2017, men jeg syntes ikke han gjorte seg bort. Nå er spanjolen revansjelysten og skal prøve å sikre seg et nytt opprykk til Premier League.

Spillestil

Aitor Karanka har ofte opplevd å få en del kritikk grunnet sin defensive fotball. Det er dog vanskelig å være kritisk til en type fotball som han oppnådde stor suksess med i Middlesbrough, og som har sett ut til å gjøre Nottingham Forest mye mer solide ut siden han ankom klubben. Ifølge Karanka kommer Forest til å underholde med flott fotball denne sesongen, men det bryr nok ikke Forest-supporterne seg om så lenge de vinner fotballkamper.

Karanka har lenge vært stor tilhenger av en 4-2-3-1 formasjon hvor man har to brede vinger og en spiller i 10er rollen bak spissen. De to sittende midtbanespillerne ligger dypt og tar få sjanser de gangene laget har ballen. Backene blir med fremover i angrep og gir vingene mulighet til å skjære innover i banen de gangene Forest angriper. Sannsynligvis kommer vi til å få se lignende spillestil og formasjon til høsten fra skogvokterne, men Karanka har vist at han kan være åpen til å prøve litt annerledes stiler også.

Denne spillestilen til Karanka fungerte bra i Middlesbrough ettersom de ble pottetette bakover på banen. Av den grunn trengte man ikke levere så mye fremover på banen, noe som ikke var så rart siden ett mål ofte var nok til å vinne. Sir Alex Ferguson sa det godt da han sa “a good attack wins you games, defense wins you titles”.

Keeperplass

Det er ingen liten mann Nottingham Forest har helt bakerst på banen. 31 år gamle Costel Pantilimon ble først hentet på lån fra Watford i vår, før avtalen senere ble gjort permanent. Den rumenske landslagskeeperen er hele 2,03m høy og har derfor en ganske god fordel når det kommer til feltarbeidet. Siden han forlot hjemlandet for å spille for Manchester City tilbake i 2011 har han for det meste vært reservekeeper. Unntaket er hans opphold hos Sunderland i Premier League hvor det ble en del spilletid. I sesongen 2013/14 sikret han seg Premier League-vinner medalje med Manchester City, men han hadde ikke mer enn syv ligakamper den sesongen. Nå skal Pantillimon sannsynligvis få muligheten til å være førstekeeper for et Nottingham Forest-lag som har ambisjoner om å være med helt i toppen, og skulle de da klart et opprykk til Premier League, så spørs det om ikke det vil smake minst like godt som den tittelen han opplevde i City-drakten.

Unggutten Jordan Smith må nok finne seg i være backup denne sesongen. 23-åringen hadde vært et solid førstevalg mellom stengene på lån hos Nuneaton og Ilkestone før han fikk muligheten på Forests førstelag sesongen 2015/16. Forrige sesong startet han som førstevalg mellom stengene på City Ground, men ble vraket til fordel for rutine da Aitor Karanka tok over. Smith har ikke sett svak ut på Championship-nivå, men dersom han ikke får spilletid denne sesongen bør kanskje akademiproduktet vurdere et nytt låneopphold. Like før sesongstart har Luke Steele blitt hentet inn som backup. Det kan nok tyde på at Smith kommer til å bli lånt ut denne sesongen. Steele spilte for Bristol City forrige sesong, og imponerte blant annet i noen cupkamper.

Forsvaret

En av de mer overraskende tingene på City Ground forrige sesong var å se hvor utrolig bra Ben Osborn fikk det til på venstreback. Det 23 år gamle akademiproduktet har tidligere vist at han kan gjøre en jobb i de aller fleste posisjoner, men da helst fremover på banen. Forrige sesong ble han brukt i nesten alle posisjoner på banen, men på tampen ble det flest kamper på venstreback. Osborn er den typen som alltid gir deg alt, men som ikke alltid skinner like mye som de andre medspillerne som har X-faktor. En spiller som Osborn er dog veldig viktig for å kunne levere uke ut og uke inn, og det faktum at han nå ser ut til å kunne gå inn i en sesong med en fast posisjon tror jeg kommer til å gjøre han godt. Skulle Osborn likevel bli flyttet bort fra venstrebacken eller bli skadet, har man denne sesongen fått inn Jack Robinson for å gi ekstra dekning i den posisjonen. Robinson gikk gradene i Liverpools akademi, men har de siste årene spilt Championship-fotball med Huddersfield Town og Queens Park Rangers. Forrige sesong gjorde han sine saker bra for QPR, men da ofte brukt i en slags midtstopper-rolle i en trebackslinje. Det som er sikkert er at 24-åringen holder bra Championship-nivå, og det er det man trenger fra samtlige spillere dersom man skal være med i toppen.

På motsatt back har Aitor Karanka jobbet hardt hele sommeren med å få inn en ny spiller, hvor blant andre Sam Byram lenge har vært øverst på ønskelisten. Den handelen har latt vente på seg gjennom sommerens sesongoppkjøring, og det har gitt Tendayi Darikwa muligheten til å imponere. Darikwa viste prov på gode ferdigheter i starten av sin Burnley-karriere i Championship for noen år siden, men forsvant etter hvert. I Forest-drakten virket han ikke så bra i starten, men under Karanka har han tatt store steg. Nå minner han mer om den spillertypen vi så tidligere i hans karriere, og da er han absolutt en bra spiller å ha på dette nivået. I fjor høst fikk Darikwa sin debut for Zimbabwe sitt landslag, og med sin hurtighet og styrke håper jeg at vi får se mye av han denne sesongen, til tross for at han nok kommer til å få en konkurrent på høyrebacken etter hvert.

Noen samler på frimerker, andre på plastposer. Aitor Karanka ser for øyeblikket ut til å samle på midtstoppere. Spanjolen kommer til å få en tøff jobb med å plukke ut hvem som skal få spille på stopperplass denne sesongen, ettersom det er mye kvalitet blant spillerne han har til rådighet. En av sommerens mest populære signeringer for Forest var da Michael Dawson kom til klubben fra Hull City. 34-åringen har lagt bak seg sine beste år, men hans erfaring kan nok komme godt med for Karanka denne sesongen. Grunnen til at signeringen likevel var så populær skyldes det faktum at Dawson kom til Forest da han var 14 år gammel og fikk sitt gjennombrudd på seniornivå for skogvokterne. Michael Mancienne spilte i Hamburg fra 2011 til 2014, og ble på det tidspunkt sett på som et av de bedre talentene i engelsk fotball. Han har dessverre på ingen måter levd opp til forventningene, men når han er skadefri er han en god Championship-spiller. Forrige sesong startet han over halvparten av kampene for Forest i ligaen, men fortsatt er han litt ujevn i prestasjonene. Jeg blir ikke overrasket dersom Mancienne finner seg en ny klubb før overgangsvinduet stenger.

Joe Worrall tok steget opp fra akademiet sesongen 2016/17. Spilleren har nå blitt en del av Englands U21-landslag og er en viktig brikke på dette Forest-laget. 21-åringen kom til klubben tilbake i 2011 og i vinter avslo Forest lukrative tilbud fra Premier League. Det sier litt både om hvor god Worrall er og hvor mye han betyr for laget. Med sin duellstyrke er han vond å møte, samtidig som han behersker å ha ballen i føttene. En skade holdt han ute på tampen av forrige sesong og ødela litt av sommeren, men etter hvert vil han nok mest sannsynlig bli en viktig mann i midtforsvaret til Karanka. Der vil man nok også se en del til Tobias Figueiredo. Portugiseren kom på lån fra Sporting forrige sesong, før avtalen senere ble gjort permanent. Figueiredo har flere ungdomslandskamper for Portugal og viste forrige sesong at han fint behersker Championship-fotball. Han viste i vår at han har alt man kan be om fra en midtstopper på dette nivået, og da tenker jeg på alt fra å være solid i luftrommet til å være trygg og god med ballen i føttene. Worrall og Figueiredo får tøff konkurranse om plassen denne sesongen, men sammen synes jeg de passer bra på stopperplass.

Danny Fox har gått fra venstrebacken til stopperplass og fikk mye spilletid forrige sesong. Den tøffe forsvarsspilleren var en spiller jeg tidligere så på som en svakhet bakover hos Forest, men som virkelig har tatt store steg de siste årene. Jeg klarer likevel ikke se for meg at det skal bli like mye spilletid på Fox denne sesongen, men hans allsidighet når det kommer til posisjoner han kan spille i, gjør at han likevel blir en viktig mann å ha med seg i troppen for Karanka. Thomas Lam var på lån hos den nederlandske klubben Twente forrige sesong, og var der med på å rykke ned fra Eredivisie. Jeg tror han er et stykke bak i køen på stopperplass, men den finske landslagsspilleren har visstnok imponert Karanka i sommer.

Midtbanen

I sommer ble klubbens overgangsrekord slått da Joao Carvalho ble hentet fra Benfica. Den offensive midtbanespilleren er den typen spiller som får Forest-fansen til å drømme om opprykk. Han har tidligere vært på ønskelisten til flere av verdens beste klubber og er spådd en stor karriere. Forrige sesong fikk vi se en annen portugiser dominere i Championship for Wolverhampton Wanderers, og nå håper de trofaste på City Ground at Carvalho skal kunne gjøre det samme. Han passer perfekt inn i 10er rollen på midtbanen og kommer til å gi mange forsvarsspillere mareritt denne sesongen. Portugiseren har gode tekniske ferdigheter, presis pasningsfot, fantastisk overblikk og liker samtidig å utfordre motspillerne. Han fikk aldri virkelig muligheten på Benficas førstelag, men har en haug med kamper for det portugisiske U21-landslaget. Jeg har stor tro på at 21-åringen blir en hit i Championship denne sesongen.

Joao Carvalho var ikke den eneste portugiseren som ble hentet inn på midtbanen denne sesongen. Litt i skyggen av rekordsigneringen har man nemlig fått inn på Diogo Goncalves og Gil Dias. Sistnevnte har blitt hentet fra Monaco, men var på lån hos Fiorentina i Serie A forrige sesong. Han fikk en del spilletid på øverste nivå i Italia, og gjorde seg blant annet bemerket med sine gode dribleferdigheter og innsats. I sommer har han virkelig imponert meg under treningskampene, og hans scoring mot Malaga har forståelig nok gjort fansen spente på hva han kan få til når alvoret starter i august. I likhet med Joao Carvalho tror jeg også denne 21-åringen blir en hit denne sesongen, og jeg gleder meg stort til å se han prøve seg i engelsk fotball. Diogo Goncalves er på lån fra Benfica og har en haug med landskamper på aldersbestemt nivå for Portugal. De siste sesongene har 21-åringen spilt for Benfica B, og nå skal han endelig få prøve seg på et førstelag. Med sin hurtighet og gode tekniske ferdigheter vil han nok kunne gi flere motstandere st0re utfordringer denne sesongen.

Jeg ser for meg at de tre portugiserne sannsynligvis vil danne en troika like bak spissen, men det finnes også flere alternativer i de posisjonene. Jamie Ward, Zach Clough og Barrie McKay er nok likevel ikke blant de som er med i konkurransen. De ser ut til å være på vei ut av klubben, og jeg tviler på at de vil spille noen viktig rolle. Matty Cash gjør det bra bak på backen, men forrige sesong viste han seg mer frem ute på vingen. Med sin enorme arbeidskapasitet er det 20 år gamle akademiproduktet fæl å spille mot. I januar i fjor var han ønsket til tysk fotball av Red Bull Leipzig, men hans fremtid ser ut til å være på City Ground. En skade holdt han ute i starten av forrige sesong, men hans bidrag når han kom tilbake fra skade gjør han nok svært aktuell for mye spilletid under Karankas ledelse denne sesongen. Joe Lolley ble hentet fra Huddersfield Town i vinter og gjorde et godt inntrykk i vår. Jeg var ikke så begeistret for han da han spilte for The Terriers, men hos skogvokterne synes jeg han har passet bra inn. Med sin direkte stil og farlige løp var han morsom å se på, og jeg tror han vil komme med store bidrag i den røde drakten denne sesongen.

Med Aitor Karanka som manager pleier man som regel få se to dype spillere sentralt på midtbanen. I siste treningskamp før sesongstart var det Jack Colback og Adlene Guedioura som startet i de to rollene. Jeg vil nok tro at det er noe man også vil få se mye når sesongen sparkes i gang også. Jack Colback har kommet på lån fra Newcastle United, akkurat som han var i vår. Med han på banen syntes jeg Forest ble seende enda bedre ut i vår, og ofte tror jeg ikke folk setter nok pris på den jobben den rødhårede 28-åringen gjør. Han vinner ballen tilbake, leser spillet bra og jobber utrettelig gjennom hele kampen. Han er den typen spiller som et lag trenger, og holder i mine øyne høyt Championship-nivå. Adlene Guedioura har nå blitt 32 år gammel og returnerte til Forest i vinter etter nesten fem år borte fra klubben. Han har landskamper for Algerie og har vist tidligere at han kan levere varene i Championship. Man fikk ikke se så mye til han i vår, men nå som han har fått en hel sesongoppkjøring med sine nye lagkamerater tror jeg vi kan forvente mer fra Guedioura.

Liam Bridcutt imponerte stort da han var i Brighton & Hove Albion, men hans opphold i Sunderland og Leeds United har ikke vært imponerende. Under hans tid på Elland Road så han ut som en helt annen spiller enn den man fikk se hos The Seagulls, og tidvis føltes det også slik i starten på hans Forest-karriere i fjor høst. Jeg synes han har bedret seg etter hvert i Forest-drakten, men er litt usikker på hvor mye spilletid han kommer til å få denne sesongen. Klarer Karanka finne frem til den Bridcutt-versjonen som dominerte på Brightons midtbane, vil han ha en meget bra midtbanespiller til rådighet. Ben Watson er nok best kjent for å score vinnermålet for Wigan Athletic da de vant FA Cup-finalen mot Manchester City i 2013. De siste sesongene har han spilt Premier League-fotball med Watford, før han ble hentet til City Ground i januar. Den tøffe midtbanekrigeren gir alltid alt utpå banen og er en spiller man fort blir glad i som supporter. Han har nå blitt 33 år gammel, og hans rutine vil komme godt med. Ryan Yates har ikke så mye rutine å bidra med, men han er en meget god fotballspiller som kan ha en stor fremtid på City Ground. Det 20 år gamle akademiproduktet var på lån hos Scunthorpe United i League One og gjorde sakene sine meget bra der i vår. I sommer har han sett bra ut under skogvokternes sesongoppkjøring, og kanskje vil vi få se han i Championship denne sesongen.

Angrepet

I sommer ble Lewis Grabban hentet fra AFC Bournemouth, og da fikk man bekreftet at Forest virkelig mener alvor denne sesongen. Grabban har vist ved flere anledninger at han vet hvor målet står i Championship, og man trenger en slik spisstype dersom man skal være sikker på at man klarer henge med i toppen. Forrige sesong scoret han mål for både Sunderland og Aston Villa i Championship, og endte til slutt opp med ett mål færre enn Matej Vydra som ble toppscorer. Det er ganske imponerende med tanke på at Grabban bare startet 31 kamper, hvor flesteparten av disse kampene var for et håpløst Sunderland-lag. 30-åringen har kommet opp i et tosifret antall scoringer i samtlige tre siste fulle sesonger i Championship, og det vil overraske meg dersom han ikke gjør det denne sesongen også. Daryl Murphy har også funnet nettmaskene i Championship mange ganger før. I sesongen 2014/15 ble han toppscorer i Championship da han spilte for Ipswich Town, men etter det har det ikke blitt så mange scoringer for verken Ipswich eller Newcastle United. I fjor høst så han bra ut, men utover våren var det ikke mye han fikk levert i Forest-drakten. Murphy har nå blitt 35 år og det er vanskelig å si hvor store bidrag han kommer til å komme med denne sesongen.

Ben Brereton fikk sitt gjennombrudd på førstelaget for to sesonger siden, men allerede før sin Forest-debut ble han jaktet av flere store Premier League-klubber. Det 19 år gamle akademiproduktet hamret inn mål for reservelaget, og det ble lagt merke til. I fjor sommer ble han toppscorer i U19 EM og nå har han lagt bak seg sin første fulle sesong som førstelagsspiller hos Forest. Hans utrettelige jobbing og gode kvaliteter foran mål har smeltet med hjerter på City Ground, og det er ingenting Forest-fansen ønsker mer enn at Brereton skal bli den neste store spissen for skogvokterne. Brereton ble brukt både på vingen og på topp forrige sesong, og det tror jeg fort vil skje denne sesongen også. Hilal Soudani er også allsidig fremover på banen og kan til og med hjelpe til i 10er rollen hvis det skulle være behov for det. Den algeriske landslagsspilleren har banket inn mål på bestilling for Dinamo Zagreb de siste årene, og med sine 30 år er han nå på toppen av sin karriere. Etter å ha vunnet ligaen i Kroatia i fire av de fem siste sesongene bringer han med seg en viktig vinnermentalitet inn på dette Forest-laget.

Apostolos Vellios og Zach Clough ser ikke ut til å være med i tankene til Karanka denne sesongen. Førstnevnte har vært linket bort fra klubben i hele sommer, og Clough blir nok sannsynligvis lånt ut slik som han ble i vår.

Overgangsoversikt:

Inn:
Joao Carvalho (Benfica), Diogo Goncalves (Lån fra Benfica), Michael Dawson (Hull City), Gil Bastiao Dias (Lån fra Monaco), Hillal Soudani (Dinamo Zagreb), Jack Robinson (QPR), Lewis Grabban (AFC Bournemouth), Tobias Figueiredo (Sporting), Jack Colback (Lån fra Newcastle United), Luke Steele (Bristol City)

Ut:
Jack Hobbs, Lewis Walters, David Vaughan, Ashkan Dejagah (Frigitt), Chris Cohen (Lagt opp), Eric Lichaj (Hull City), Tyler Walker (Utlånt til Mansfield Town), David Vaughan (Notts County), Jason Cummings (Utlånt til Peterborough United)

Treningskamper
11. juli: Lincoln Red Imps vs Nottingham Forest 0-5 (Cash, Gabriel, Gomis, Lolley, Yates)
14. juli: Real Betis – Nottingham Forest 1-0
16. juli: Malaga – Nottingham Forest 0-3 (Dias, Osborn, Soudani)
21. juli: Oldham Athletic – Nottingham Forest 2-2 (Cash, Grabban)
25. juli: Scunthorpe United – Nottingham Forest 0-1 (Yates)
28. juli: Nottingham Forest – AFC Bournemouth 2-0 (Dias, Darikwa)

Styrker/Svakheter

Pluss:
+ Har fått stablet sammen en meget sterk tropp.
+ Aitor Karanka. Vinnerskalle. Har rykket opp fra Championship før og får laget til å spille på en måte som gjør de fryktelig vanskelig å slå.
+ Har flere spillere med X-faktor fremover på banen. Det er nødvendig når man har et stort fokus på å stenge igjen bakover på banen.  

Minus:
– Har gjort store endringer i spillertroppen på kort tid.
– Med så mange kvalitetsspillere i flere posisjoner kan det bli utfordrende for Aitor Karanka å holde alle glade og fornøyde.
– Flere av spillerne som det hviler et ekstra ansvar på denne sesongen har ikke prøvd seg i engelsk fotball tidligere. Ikke sikkert at de takler overgangen umiddelbart.   

Vurdering:
Optimismen er endelig tilbake på City Ground, og det med god grunn. For første gang på lenge ser skogvokterne endelig ut som en klar opprykkskandidat, og det skyldes en blanding av meget kloke signeringer og en dyktig manager. Jeg må innrømme at det laget og den manageren de startet forrige sesong med var mer spennende rent underholdningsmessig grunnet den offensive fotballen og de mange talentene, men når det gjelder å vinne fotballkamper har de et mye bedre utgangspunkt foran årets sesong.

Spillerne som de har fått på plass denne sommeren oser det kvalitet av, samtidig som man har passet på å finne de riktige spillerne til de riktige posisjonene. I motsetning til andre klubber som har sløst penger de siste årene på spillere i posisjoner de allerede har dekning, har Forest brukt pengene sine på nøyaktig de riktige spillertypene. Karanka har fått stablet sammen en sterk tropp med god dekning i de forskjellige posisjonene, og fremover på banen har man både spillere med X-faktor, men også spillere som har erfaring med å være med i toppen av toppscorerlisten i Championship.

Mange lag kan hente spennende spillere, men likevel krasje fullstendig når sesongen sparkes i gang. Det tror jeg ikke kommer til å skje med dette Forest-laget. Jeg ser klare likhetstrekk med både Middlesbrough da de rykket opp under Karankas ledelse, samt måten Wolverhampton Wanderers nye spillere storspilte forrige sesong. Karanka har nå fått god tid til å innarbeide spillestilen på, og det tror jeg gjør at de vil starte den nye sesongen på imponerende vis. Jeg tror Forest blir vanskelige å score på, samtidig som de kommer til å gi motstanderne problemer i den andre enden av banen.

I motsetning til andre klubber som blir forventet å kjempe i toppen, har ikke Forest hatt nøkkelspillere som har ønsket seg bort fra klubben i sommer. Istedenfor har Forest selv valgt hvem de ikke vil ha med videre og stemningen i troppen ser ut til å være optimal. Dette Forest-laget har alle ingrediensene som skal til for å lykkes i Championship, og derfor tror jeg de vil være med helt i toppen denne sesongen.

Tabelltips: 3. plass

About The Author

Leave a Reply