Skrevet av: Eirik Aase (@eirikaase)

 

TV-kamper

Søndag:
13.30: Aston Villa – Norwich City
13.30: Derby County – West Bromwich Albion

Rundens trippel:

 


 

Aston Villa – Norwich City
Kampstart: 13.30
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om hos noen av lagene, mens John McGinn ser ut til å bli hvilt hos vertene. Dette fordi han vil bli suspendert neste gang han får gult kort.

Det ble alt annet enn lav temperatur da Aston Villa møtte Leeds United forrige runde. Det ble derimot en dramatisk kamp mellom to lag som fort kan ende opp med å møte hverandre i playoff-finalen på Wembley. Det hele tok fyr da Leeds scoret da en Aston Villa-spiller lå nede. Etterpå ble det slåssing, rødt kort til Anwar El Ghazi og til slutt lot Leeds gjestene få score et utligningsmål. I ettertid har El Ghazi fått fjernet det røde kortet slik at han kan spille denne kampen, samtidig som Leeds United-spiller Patrick Bamford har blitt utestengt for filming. Det spørs om det blir like mye drama på Villa Park denne søndagen. Seiersrekken ble nemlig brutt da det ble uavgjort sist, samtidig som Villa ikke har noe å spille for. Samme hva utfallet blir i helgens kamp kommer Villa til å ende på femteplass. Hjemme på Villa Park har de 11-8-3, samtidig som de har vunnet sine fem siste. 

Aston Villas siste kamper:
Leeds – Aston Villa 1-1 (Kodjia)
Aston Villa – Millwall 1-0 (Kodjia)
Bolton – Aston Villa 0-2 (Grealish, Abraham)
Aston Villa – Bristol City 2-1 (Abraham, Hourihane)
Rotherham – Aston Villa 1-2 (Kodjia, Grealish)

Norwich City sikret opprykk til Premier League forrige helg da de slo Blackburn Rovers 2-1 foran et ekstatisk hjemmepublikum. Mario Vrancic og Marco Stiepermann vartet opp med to herlige langskudd da gultrøyene tok tre poeng. Nå gjenstår det å se hvor mye tid de har brukt på å feire denne uken, ettersom de fortsatt ikke har sikret seg ligatittelen. Norwich trenger ett poeng for å være sikret tittelen, men det kan bli en tøff oppgave borte mot et bra Aston Villa-lag. Nå har Norwich 13 kamper på rad uten tap i serien. På bortebane har de 4-2-0 på sine seks siste kamper.

Norwichs siste kamper:
Norwich – Blackburn 2-1 (Vrancic, Stiepermann)

Stoke – Norwich 2-2 (Hernandez, Pukki)
Norwich – Sheff Wed 2-2 (Vrancic, Stiepermann)
Wigan – Norwich 1-1 (Pukki)
Norwich – Reading 2-2 (Zimmermann, Godfrey)

Vurdering: Aston Villa ender på femteplass uansett utfall i denne kampen. Her møter de et Norwich City-lag som sannsynligvis har store planer om å sikre seg seieren, men som samtidig har fått feiret litt etter å ha sikret seg opprykk forrige helg. I mine øyne er dette helt åpent. Norwich vil være meget fornøyde med ett poeng, og det tror jeg Villa også vil være. Det viktigste for vertene blir egentlig å holde spillerne friske foran tøffe playoff-kamper. Her ender det uavgjort.

Tips: U (3.50 @ Fansbet)

 


 

Blackburn Rovers – Swansea City
Kampstart: 13.30
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos vertene, mens Leroy Fer mangler hos gjestene.

Blackburn Rovers ga Norwich City-spillerne så mye respekt i starten av oppgjøret forrige helg at Norwich fikk det fryktelig lett til å begynne med. Utover i kampen hang Rovers bedre med, og mot slutten presset de til og med på for å skaffe seg et utligningsmål. Målet kom aldri, men Rovers-spillerne kunne forlate Carrow Road med hevet hode. Før tapet mot Norwich hadde Lancashire-klubben fire seiere på rad. Tony Mowbray prøver å få til en litt annen spillestil på slutten av sesongen, samtidig som et par unge spillere har fått litt mer spilletid. Dette har vist seg å være positivt. Nå håper Rovers at de kan gi hjemmepublikummet en god avslutning på sesongen hjemme på Ewood Park. Hjemme på eget gress har Rovers 10-6-6 denne sesongen.

Blackburns siste kamper:
Norwich – Blackburn 2-1 (Travis)
Blackburn – Bolton 2-0
QPR – Blackburn 1-2 (Dack, Graham)
Forest – Blackburn 1-2 (Rothwell, Graham)
Blackburn – Derby 2-0 (Rothwell, Dack)

Swansea City var i aksjon tidligere denne uken i en hengekamp mot Derby County. Der havnet de under 0-1 tidlig, men kom senere tilbake og sikret ett poeng ved Wayne Routledge. Svanene har ikke lenger mulighet til å klare playoff, men kan falle et par plasser ned fra sin 9. plass dersom de roter det til på søndag. Hjemme på Liberty Stadium har ikke svanene tapt i serien i 2019, men på bortebane har de slitt litt mer. Da vant sin forrige bortekamp mot tabelljumbo Ipswich Town, men før den kampen stod de med syv bortetap på rad.

Swanseas siste kamper:
Swansea – Derby 1-1 (Routledge)
Swansea – Hull 2-2 (McBurnie x2)
Ipswich – Swansea 0-1 (Routledge)
Swansea – Rotherham 4-3 (McBurnie x2, McKay, Byers)
QPR – Swansea 4-0

Vurdering: Blackburn Rovers har vunnet fire av sine fem siste kamper. De har sett virkelig bra ut i de fleste av disse kampene. Her skal de forsøke å gi hjemmepublikummet en god avslutning på sesongen. Swansea City hang lenge med i kampen om playoff, men det håpet ble knust forrige helg. Svanene hadde kamp tidligere denne uken og er nok klar for ferie nå. Slik kamper hvor ingen av lagene har noe å spille for kan vippe begge veier. Magefølelsen min taler til vertenes fordel.

Tips: H (2.40 @ Fansbet)

 


 

Brentford – Preston North End
Kampstart: 13.30
Skader og Suspensjoner: Lewis Macleod og Yoann Barbet er usikre, mens Said Benrahma er ute hos vertene. Hos gjestene er Ryan Ledson suspendert.

Brentford fikk spillefri forrige runde grunnet Bolton Wanderers-spillernes streik. De har derfor hatt nesten to uker lang pause siden de vant 2-0 hjemme mot Leeds United 2. påskedag. Lenge har det vært usikkert om Brentford skulle måtte spille mot Bolton Wanderers etter siste serierunde, men fredag kom bekreftelsen fra Football League om at Brentford har blitt tildelt seieren etter at Bolton-kampen ble avlyst. Brentford er dermed oppe på 12. plass med 61 poeng  foran siste serierunde. De har ikke noe annet enn en respektabel tabellplassering å spille for. Hjemme på Griffin Park har de 13-4-5 denne sesongen. 

Brentfords siste kamper:
Brentford – Leeds 2-0 (Maupay, Canos)
Millwall – Brentford 1-1 (Dasilva)
Reading – Brentford 2-1 (Maupay)
Brentford – Ipswich 2-0 (Maupay, Watkins)
Brentford – Derby 3-3 (Benrahma x2, Maupay)

Preston North End har tatt sommerferie. Det ser i hvert fall slik ut. Forrige runde ledet de både 2-0 og 3-1 hjemme mot Sheffield Wednesday, men det endte til slutt 3-3. Nå står The Lilywhites med én seier, én uavgjort og fem tap på de syv siste kampene. Preston hang lenge med i kampen om playoff, men formsvikten nå på slutten av sesongen ødela alt for Alex Neil & Co. På bortebane har hvittrøyene tre strake tap, men før det hadde de seks borteseiere på rad.

Prestons siste kamper:
Preston – Sheff Wed 3-3 (Stockley, Browne, Selvmål)
Wigan – Preston 2-0
Preston – Ipswich 4-0 (Robinson x2, Nmecha x2)
West Brom – Preston 4-1 (Ginnelly)
Preston – Leeds 0-2

Vurdering: To lag som ikke har noe særlig å spille for. Slike kamper er vanskelige å spå. Brentford er uthvilte, dyktige på hjemmebane og imponerte i forrige kamp. Preston North End er i svak form. Av den grunn synes jeg hjemmeseier ser ut som det beste alternativet her.

Tips: H (1.86 @ Fansbet)


 

Derby County – West Bromwich Albion
Kampstart: 13.30
Skader og Suspensjoner: Hos vertene er Richard Keogh usikker, mens Gareth Barry mangler hos gjestene.

Richard Keogh sikret ett poeng for Derby County borte mot Swansea City tidligere denne uken, men måtte senere i kampen forlate banen med en skade. Det ene poenget mot Swansea gjør at Derby starter i pole position foran søndagens sesongavslutning. De har ett poeng ned til Middlesbrough og to poeng ned til Bristol City. Klarer de holde disse to lagene bak seg når kampene blåses av på søndag, vil The Rams spille playoff-semifinaler i mai. Derby har nå bare ett tap på de ti siste kampene, mens de på hjemmebane har 12-7-3 denne sesongen. I løpet av de seks siste hjemmekampene har de vunnet fire kamper og spilt uavgjort to ganger. 

Derbys siste kamper:
Swansea – Derby 1-1 (Keogh)
Bristol City – Derby 0-2 (Lawrence, Bogle)
Derby – QPR 2-0 (Wilson x2)
Birmingham – Derby 2-2 (Waghorn, Keogh)
Derby – Bolton 4-0 (Mount x3, Bryson)

West Bromwich Albion har fortsatt en mulighet til å sikre seg tredjeplass på tabellen. De ligger nå på fjerdeplass med tre poeng opp til Leeds United. For å havne over Leeds er de nødt til å vinne sin kamp mot Derby, samtidig som Leeds må tape sin bortekamp mot Ipswich. Akkurat det sistnevnte virker ikke så sannsynlig. Mye tyder derfor på at West Brom skal møte Aston Villa i playoff, og det blir ingen enkel oppgave. West Brom sendte Rotherham United ned en divisjon forrige helg, og har nå tatt ti poeng av tolv mulige på de fire siste kampene. På bortebane har The Baggies 11-4-7 denne sesongen, hvor de tre siste bortekampene bare har resultert i ett poeng.

West Broms siste kamper:
West Brom – Rotherham 2-1 (Harper, Rodriguez)
Reading – West Brom 0-0
West Brom – Hull 3-2 (Gayle x2, Gibbs)
West Brom – Preston 4-1 (Gayle x3, Rodriguez)
Bristol City – West Brom 3-2 (Gayle, Rodriguez)

Vurdering: Derby County må nok vinne her for å klare playoff. West Bromwich Albion er nok mest opptatt av å ikke ta noen store sjanser før playoff. Av den grunn fremstår hjemmeseier som det beste alternativet her.

Tips: H (1.95 @ Fansbet)

 


 

Hull City – Bristol City
Kampstart: 13.30
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos vertene. Gjestene mangler suspenderte Antoine Semenyo, mens Callum O`Dowda og Korey Smith er ute med skade.

Sesongen er over for Hull City. De ligger nå på en 13. plass med 61 poeng, og har nå tre poeng opp til 9. plass og tre poeng ned til 15. plass. Enten det blir 9. eller 15. plass etter søndagens kamper, kan manager Nigel Adkins likevel være meget stolt av det tigrene har levert denne sesongen. De ble av de aller fleste spådd en tøff kamp i bunnen av tabellen, men har istedenfor holdt liv i playoff-drømmen nesten hele veien inn. Det blir interessant å se hva som skjer med klubben i sommer, ettersom flere av nøkkelspillerne sannsynligvis blir solgt. Hjemme på KCOM Stadium har Hull vært fantastiske i vår. I 2019 har de vunnet syv hjemmekamper, spilt uavgjort to ganger og tapt én gang. Det ene tapet kom i forrige hjemmekamp mot opprykksjagende Sheffield United.

Hulls siste kamper:
Swansea – Hull 2-2 (Dicko, Bowen)
Hull – Sheff Utd 0-3
West Brom – Hull 3-2 (Kane x2)
Boro – Hull 1-0
Hull – Wigan 2-1 (De Wijs, Campbell)

Bare seier er godt nok for Bristol City søndag ettermiddag. Etter at de vant 2-1 borte mot Millwall tirsdag kveld har de fortsatt mulighet til å klare playoff. Det skiller nå to poeng opp til Derby County på den viktige sjetteplassen, samtidig som Middlesbrough ligger mellom Bristol City og Derby på tabellen. Bristol City må derfor vinne sin kamp, samtidig som de trenger hjelp fra andre lag. Formen i det siste har ikke vært den beste for The Robins, og de hadde ikke vunnet noen av sine fire siste kamper før møtet med Millwall. På bortebane har rødtrøyene 11-4-7 denne sesongen.

Bristol Citys siste kamper:
Millwall – Bristol City 1-2 (Paterson, Diedhiou)
Bristol City – Derby 0-2
Sheff Wed – Bristol City 2-0
Bristol City – Reading 1-1 (Brownhill)
Aston Villa – Bristol City 2-1 (Diedhiou)

Vurdering: Hull City har ikke mulighet til å klare playoff lenger, men det har Bristol City. For å klare det må de vinne denne kampen. Det blir ikke lett mot et Hull-lag som klarer seg bra på hjemmebane, men motivasjonen gjør at jeg likevel synes borteseier er det beste tipset her. 

Spill:  B (2.35 @ Fansbet)


 

Ipswich Town – Leeds United
Kampstart: 13.30
Skader og Suspensjoner: Will Keane og Gwion Edwards er usikre hos vertene. Hos gjestene er Patrick Bamford suspendert, mens Tyler Roberts og Stuart Dallas er usikre.

Er det over snart? Det må vel Ipswich Town-supporterne lure fælt på. Det har gått en stund siden nedrykket til League One ble bekreftet, og nå står blåtrøyene med bare ett poeng på de fem siste kampene. Supporterne imponerer på tribunen både på hjemme- og bortebane, men på banen lukter det ikke akkurat svidd. Det får en til å under seg over om Paul Lambert virkelig er den riktige mannen til å lede Ipswich opp igjen fra League One? Uansett vil nok supporterne være glade for at sesongen nå er over, slik at man snart kan begynne å fokusere på kamper av betydning igjen. Hjemme på Portman Road har blåtrøyene 2-11-9. Bare to ganger har Ipswich-fansen fått se laget sitt vinne på eget gress. Det er neste som om sesongkortholderne burde fått pengene tilbake. 

Ipswichs siste kamper:
Sheff Utd – Ipswich 2-0
Ipswich – Swansea 0-1
Preston – Ipswich 4-0
Ipswich – Birmingham 1-1 (Edwards)
Brentford – Ipswich 2-0

Dette skulle bli den store festen for Leeds United-fansen. Borteseksjonen ble raskt utsolgt, og Leeds-supporterne gikk lange veier for å sikre seg billetter blant hjemmefansen på Portman Road. Etter hvert fant Ipswich Town ut at det smarteste ville være å gi Leeds et par tusen ekstra billetter i borteseksjonen. Nå blir det ikke noen stor festdag likevel for Yorkshire-klubben. Det blir nemlig playoff for Leeds istedenfor direkte opprykk. Foran siste serierunde trenger Leeds ett poeng for å være sikre på å møte sjetteplassen i playoff-semifinalen. Skulle de tape søndagens kamp samtidig som West Bromwich Albion vinner sin kamp, vil Leeds få to tøffe kamper mot Aston Villa i playoffen. Med tanke på hvor dramatisk det ble da de lagene møttes forrige runde, spørs det om ikke begge de to klubbene vil være godt fornøyd med å slippe det. På bortebane har Leeds 11-4-7 denne sesongen. 

Leeds siste kamper:
Leeds – Aston Villa 1-1 (Klich)
Brentford – Leeds 2-0
Leeds – Wigan 1-2 (Bamford)
Leeds – Sheff Wed 1-0 (Harrison)
Preston – Leeds 0-2 (Bamford x2)

Vurdering: Ipswich Town rykket ned for lenge siden. De ender på jumboplass og har ingenting å spille for her. Det eneste som betyr noe for vertene i dette oppgjøret er å gi hjemmefansen en god avslutning på sesongen. Det tror jeg ikke de klarer. Leeds United kan ikke klare direkte opprykksplass, men jeg tror likevel de vil være ivrige på å skaffe seg ekstra selvtillit foran playoff-kampene. Jeg har stor tro på at gjestene tar alle poengene. 

Spill: B (1.58 @ Fansbet)

 


 

Nottingham Forest – Bolton Wanderers
Kampstart: 13.30
Skader og Suspensjoner: Jack Colback er suspendert hos vertene. Hos gjestene er David Wheater ute med skade.

Nottingham Forest hadde ikke vunnet på bortebane i 2019, men forrige runde ble det endelig tre poeng på fremmed gress. Karim Ansarifard sikret tre poeng for skogvokterne da han scoret kampens eneste mål på Loftus Road mot Queens Park Rangers. Nå står Forest med to strake seiere foran siste serierunde. Rødtrøyene ligger nå på 11. plass på tabellen, men kan klatre opp til 9. plass dersom de vinner denne kampen og får litt hjelp fra andre kamper. Hjemme på City Ground har de 12-4-6 denne sesongen.

Forests siste kamper:
QPR – Forest 0-1 (Ansarifard)
Forest – Boro 3-0 (Lolley x2, Milosevic)
Sheff Utd – Forest 2-0
Forest – Blackburn 1-2 (Selvmål)
Sheff Wed – Forest 3-0

Sirkus Bolton fortsetter i samme spor som tidligere. Det er fullstendig kaos utenfor banen, og daglig dukker det opp nye utrolige vendinger i denne fæle sagaen. Nylig så det ut som om Laurence Bassini hadde kjøpt opp klubben, men så ble det torsdag informert om at Bassini ikke lenger var inne i bilde. Bassini selv mente senere samme kveld at han hadde kontrollen over klubben, men det måtte Bolton nok en gang avfeie. Selv for de som følger klubben tettest er det umulig å holde styr på alt som skjer. Forrige runde streiket spillerne grunnet manglende utbetaling av lønn, og den kampen har Football League nå bestemt at Brentford skal få tre poeng fra. Det er første gang i Football Leagues historie at de velger å ikke gjennomføre en kamp så vidt jeg vet. Søndagens kamp skal gå som normalt siden det er bortekamp, samtidig som spillerne til Bolton skal ha fått låne penger fra PFA i et forsøk på å få denne kampen spilt. Bolton står nå med seks strake tap, og det er vanskelig å se for seg at motivasjonen er på topp her. 

Boltons siste kamper:
Blackburn – Bolton 2-0
Bolton – Aston Villa 0-2
Derby – Bolton 4-0
Bolton – Boro 0-2
Bolton – Ipswich 1-2 (Selvmål)

Vurdering: Nottingham Forest med to strake seiere. Her skal de gi hjemmefansen en flott avslutning på sesongen. Bolton Wanderers er et eneste stort sirkus. Spillerne streiket forrige kamp, og jeg er spent på hva slags lag vi vil få se her. Uansett er det vanskelig å se for seg et skikkelig motivert bortelag. Dette er rundens sikreste hjemmeseier.  

Spill: H (1.27 @ Fansbet)


 

Reading – Birmingham City
Kampstart: 13.30
Skader og Suspensjoner: Nelson Oliveira og Yakou Meite er ute hos vertene, mens Tyler Blackett er usikker. Gjestene mangler Harlee Dean.

Danny Loader er et talent som jeg venter store ting fra. Denne sesongen har man fått se han i aksjon noen ganger, men det har ikke vært så lett for unggutten å vise seg frem. Vise seg frem fikk han derimot gjort borte mot Middlesbrough forrige runde da han satte inn 1-0 på fantastisk vis. Reading tapte senere kampen, men det hadde ingen stor betydning. The Royals er trygge i bunnen av tabellen og har allerede begynt å forberede seg på en ny sesong i Championship. Ledelsen i klubben har gitt klar beskjed om at flere spillere vil bli nødt til å forlate klubben i sommer i et forsøk på å holde lønnsnivået nede. Hjemme på Madejski Stadium har The Royals bare tapt én av sine ni siste kamper.

Readings siste kamper:
Boro – Reading 2-1 (Loader)
Reading – West Brom 0-0
Bristol City – Reading 1-1 (Meite)
Reading – Brentford 2-1 (Meite x2)
Norwich – Reading 2-2 (Meite, Rinomhota)

Birmingham City tok tidlig ledelsen hjemme mot Wigan Athletic forrige runde, men utover i kampen slet de litt mot bunnrivalen. Blåtrøyene ble til slutt bare stående igjen med ett poeng. Birmingham havnet i bunnstriden grunnet poengtrekk, men hadde få problemer med å sikre seg fornyet Championship-kontrakt. De ligger nå på en 17. plass og kan enten klatre én plass eller falle én plass på tabellen i siste serierunde, avhengig av hvordan det går i deres og andres kamper. På bortebane har Garry Monk & Co 7-7-8 denne sesongen, og det må være herlig for Birmingham-fansen å få oppleve en sesongavslutning uten press og stress.  

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Wigan 1-1 (Jutkiewicz)
Rotherham – Birmingham 1-3 (Maghoma, Jota, Mrbati)
Birmingham – Derby 2-2 (Jutkiewicz, Morrison)
Ipswich – Birmingham 1-1 (Jutkiewicz)
Birmingham – Sheff Utd 1-1 (Morrison)

Vurdering: To lag som ikke har noe å spille for. Vertene taper sjeldent på hjemmebane, mens Birmingham City som regel alltid spiller jevnt med sine motstandere. Her ender det uavgjort. 

Tips: U (3.35 @ Fansbet)


 

Rotherham United – Middlesbrough
Kampstart: 13.30
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos vertene, mens gjestene er uten Daniel Ayala, George Friend og Dael Fry.

Rotherham United er klar for League One. De har kjempet, kriget og imponert gjennom hele sesongen, men var til slutt ikke gode nok. Nedrykket ble bekreftet da de tapte 1-2 borte mot West Bromwich Albion forrige runde. Gjennom sin oppofrende spillestil og trussel på offensive dødballer har flere lag fått kjenne på hvor vondt det kan være å møte Rotherham. Det er nok mange lag i League One som vil slite med det samme neste sesong. Manager Paul Warne slet med å holde tårene tilbake da han snakket med pressen etter nedrykket var klart, og det sier litt om hvor mye dette betyr for ham. Hjemme på New York Stadium har Rotherham 7-8-7 denne sesongen. 

Rotherhams siste kamper:
West Brom – Rotherham 2-1 (Robertson)
Rotherham – Birmingham 1-3 (Crooks)
Swansea – Rotherham 4-3 (Crooks, Ihiekwe, Vaulks)
Stoke – Rotherham 2-2 (Smith, Crooks)
Rotherham – Villa 1-2 (Vaulks)

Middlesbrough vant 2-1 hjemme mot Reading forrige helg, og har derfor fortsatt en god mulighet til å klare playoff. Boro har vunnet fire av sine fem siste kamper i serien, og ser ut til å ha truffet perfekt med formen. Nå har de ett poeng opp til Derby County på den viktige sjetteplassen, men The Rams har klart bedre målforskjell enn Boro. Derfor vil sannsynligvis bare seier være godt nok for Middlesbrough på søndag. På bortebane har rødtrøyene 9-7-6 denne sesongen, og bare én av deres fem siste bortekamper har endt med tre poeng.  

Boros siste kamper:
Boro – Reading 2-1 (Wing, Assombalonga)
Forest – Boro 3-0
Boro – Stoke 1-0 (Assombalonga)
Boro – Hull 1-0 (Assombalonga)
Bolton – Boro 0-2 (Fletcher x2)

Vurdering: Rotherham United har rykket ned til League One. Dette blir deres første kamp for sesongen hvor ingenting står på spill. De ønsker nok å gi hjemmefansen en god avslutning, men det blir tøft. Middlesbrough må vinne for å klare playoff, og jeg tror de tar med seg tre poeng fra New York Stadium søndag ettermiddag. 

Spill: B (1.74 @ Fansbet)


 

Sheffield Wednesday – Queens Park Rangers
Kampstart: 13.30
Skader og Suspensjoner: Dominic Iorfa er suspendert hos vertene, mens gjestene ikke melder om noen nye skader.

Sheffield Wednesday havnet under både 0-2 og 1-3 borte mot Preston North End forrige runde, men klarte likevel komme tilbake på imponerende vis. Uglene tok med seg ett poeng hjem til Yorkshire, og står dermed fortsatt med bare to tap siden Steve Bruce overtok som ny manager i klubben. Med tanke på at tapene kom mot Leeds United og Aston Villa, kan man trygt si at Wednesday har levert en strålende vårsesong. Man kan lett forstå at Sheffield Wednesday-supporterne gleder seg til neste sesong, ettersom det er få lag i Championship som har vært bedre enn uglene i 2019. Hjemme på Hillsborough har Wednesday 10-8-4 denne sesongen, og i løpet av de 13 siste kampene på eget gress har Wednesday bare tapt én gang. 

Sheff Weds siste kamper:
Preston – Sheff Wed 3-3 (Bannan, Nuhiu, Forestieri)
Sheff Wed – Bristol City 2-0 (Bannan, Joao)
Norwich – Sheff Wed 2-2 (Fletcher, Forestieri)
Leeds – Sheff Wed 1-0
Sheff Wed – Forest 3-0 (Matias x2, Boyd)

Queens Park Rangers misset et straffespark helt på tampen av kampen mot Nottingham Forest, og står dermed med tre strake tap før sesongavslutningen. QPR-fansen gleder seg nok til at denne sesongen skal ende, ettersom vårsesongen har vært fryktelig for alle som elsker denne sjarmerende London-klubben. Siden Boxing Day har de bare vunnet to kamper i serien, og hele 14 av deres 19 siste kamper har endt med tap. Dette resulterte blant annet i at manager Steve McClaren fikk sparken tidligere i vår. På bortebane har QPR ikke vunnet siden før jul. Samtlige ti siste på fremmed gress har endt uten seier.  

QPRs siste kamper:
QPR – Forest 0-1
Derby – QPR 2-0
QPR – Blackburn 1-2 (Smith)
QPR – Swansea 4-0 (Hemed x2, Furlong, Luongo)
Millwall – QPR 0-0

Vurdering: Et av vårens beste lag får besøk av et av vårens svakeste lag. Her skal Sheffield Wednesday skape enda mer optimisme for supporterne før de tar sommerferie. QPR har skuffet stort i vår, og da spesielt på bortebane. Dette ender med hjemmeseier.

Spill: H (1.80 @ Fansbet)


 

Stoke City – Sheffield United
Kampstart: 13.30
Skader og Suspensjoner: Tom Edwards er usikker hos vertene, mens gjestene ikke melder om noen nye skader.

Det ble nok en gang uavgjort da Stoke City besøkte Millwall i forrige serierunde. The Potters står nå med poengdeling i ti av sine 14 kamper i serien. At det endte 0-0 var heller ikke overraskende, ettersom seks av disse ti uavgjortkampene har endt uten scoring. The Potters har vist en del ting i vår under manager Nathan Jones som gir meg troen på at de kan være med i toppen neste sesong, men samtidig er det bekymrende at de bare vunnet tre kamper i Championship siden Jones ble ansatt. Nå er Stoke nede på en 16. plass på tabellen, og uansett resultat på søndag kommer de ikke til å havne høyere. Dog kan de falle en plass på tabellen med maks utur i siste serierunde. Hjemme på Bet365 Stadium har de 8-8-6 denne sesongen, hvor fem av de seks siste kampene har endt uavgjort.   

Stokes siste kamper:
Millwall – Stoke 0-0
Stoke – Norwich 2-2 (Edwards, Williams)
Boro – Stoke 1-0
Stoke – Rotherham 2-2 (Vokes, Clucas)
Swansea – Stoke 3-1 (McClean)

Sheffield United fikset biffen hjemme mot Ipswich Town forrige helg og sikret seg dermed opprykk til Premier League. Med en manager og en kaptein som begge har vokst opp som supportere av klubben, kan man ikke se på The Blades opprykk som noe annet enn et eventyr. Nå blir det spennende å se hvordan Sheffield-klubben kan gjøre det i Premier League, men først må de gjøre unna siste serierunde. Chris Wilder & Co har tre poeng opp til serieleder Norwich City, men har samtidig bedre målforskjell enn The Canaries. De kan derfor vinne Championship dersom de vinner sin kamp, samtidig som Norwich taper sin kamp. På bortebane har Sheffield United 11-6-5 denne sesongen, og ingen av deres åtte siste på fremmed gress har endt med tap.

Sheff Utds siste kamper:
Sheff Utd – Ipswich 2-0 (Hogan, O`Connell)
Hull – Sheff Utd 0-3 (McGoldrick x2, Stevens)
Sheff Utd – Forest 2-0 (Stevens, Duffy)
Sheff Utd – Millwall 1-1 (Madine)
Birmingham – Sheff Utd 1-1 (Stevens)

Vurdering: Stoke City spiller nesten bare uavgjort, mens Sheffield United allerede har fikset opprykk til Premier League. Stoke vil nok gi hjemmesupporterne en fin avslutning på sesongen, mens gjestene øyner muligheten til å sikre seg ligatittelen. Samme hvordan man vender og vrir på dette oppgjøret synes jeg uavgjort fremstår som det beste alternativet. 

Spill: U (3.35 @ Fansbet)


 

Wigan Athletic – Millwall
Kampstart: 13.30
Skader og Suspensjoner: Sam Morsy vil mest sannsynlig bli hvilt hos vertene. Gjestene mangler Ben Thompson, Aiden O`Brien, Jed Wallace, Shaun Hutchinson og Ben Marshall.

Wigan Athletic har sikret seg fornyet Championship-kontrakt og kan se fremover mot en ny sesong på nest øverste nivå. Manager Paul Cook har hatt en tøff sesong, og det har han aldri lagt skjul på. Sesongavslutningen kan han derimot være godt fornøyd med. The Latics har bare tapt én av sine åtte siste kamper i serien, og på hjemmebane har de ni kamper på rad uten tap. Nå ligger de på en 18. plass, men kan klatre opp til en 17. plass med litt flyt på søndag. Totalt har de 10-8-4 på eget gress denne sesongen. Klubbens store stjerne denne sesongen har vært Reece James. Han har vært på lån fra Chelsea og får æren av å være kaptein på søndag. Man skal ikke se bort fra at James kan komme med bidrag for Chelsea i Premier League til neste sesong.

Wigans siste kamper:
Birmingham – Wigan 1-1 (Powell)
Wigan – Preston 2-0 (Clarke, Evans)
Leeds – Wigan 1-2 (Massey x2)
Wigan – Norwich 1-1 (James)
Hull – Wigan 2-1 (Powell)

Millwall har ikke imponert i det siste, men har likevel sikret seg en ny sesong i Championship. Det skyldes først og fremst Rotherham Uniteds fæle form. Etter 1-2 tap hjemme mot Bristol City står Millwall nå med 44 poeng etter 45 kamper. Den poengsummen ville mange ganger resultert i nedrykk i Championship. Etter at Millwall sikret plassen var Neil Harris tidlig ute med en klar advarsel til flere av sine egne spillere. Han hadde nemlig klart foran seg hvilke spillere som ikke skal få lov til å fortsette i klubben. Man skal derfor ikke bli overrasket dersom det blir gjort store endringer i spillertroppen på The Den denne sommeren. Nå har Millwall seks kamper på rad uten seier, hvor fire av deres seks siste bortekamper har endt med tap.

Millwalls siste kamper:
Millwall – Bristol City 1-2 (Gregory)
Millwall – Stoke 0-0
Aston Villa – Millwall 1-0
Millwall – Brentford 1-1 (Gregory)
Sheff Utd – Millwall 1-1 (Cooper)
Millwall – QPR 0-0

Vurdering: Wigan Athletic har viste gode takter i det siste. Hjemme på DW Stadium er de sterke. Her tror jeg de tar tre poeng mot et svekket Millwall-lag som ikke har imponert den siste tiden. 

Spill: H (2.15 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply