Skrevet av: Eirik Aase

 

Aston Villa tok første stikk da lagene møttes på Villa Park sist lørdag. Villa vant 2-1. Kan West Bromwich Albion slå tilbake tirsdag kveld? 

Husk! Bortemålsregelen gjelder ikke i playoff. 

 

West Bromwich Albion – Aston Villa
Kampstart: 21.00
TV-kanal: Viasport 1

Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Dwight Gayle som er suspendert. Gjestene har ingen nye skader å melde om.

Det meste gikk etter planen for West Bromwich Albion da de tok den korte turen til Villa Park for et par dager siden. De forsvarte seg mesterlig i første omgang, og fikk til og med sneket inn en scoring da Dwight Gayle utnyttet en grov feil fra Glenn Whelan etter bare et kvarter spill. I andre omgang ble The Baggies svært defensive, og det virket bare som om det var et tidsspørsmål før Aston Villa kom til å utligne. Med et kvarter igjen å spille kom utligningsmålet, og få minutter senere snudde Villa kampen. Nå har Jimmy Shan og hans West Brom et vanskelig utgangspunkt foran tirsdagens returoppgjør. Enda verre utgangspunkt ble det for West Brom da superspiss Dwight Gayle ble utvist like før slutt i lørdagens oppgjør. Han kommer derfor ikke til å spille tirsdagens kamp. Jay Rodriguez får dermed ekstra ansvar hengende over skuldrene til returoppgjøret på The Hawthorns. På hjemmebane har West Brom 12-7-4 denne sesongen, hvor samtlige fem siste på eget gress har endt med seier.

West Broms siste kamper:
Aston Villa – West Brom 2-1 (Gayle)
Derby – West Brom 3-1 (Johansen)

West Brom – Rotherham 2-1 (Harper, Rodriguez)
Reading – West Brom 0-0
West Brom – Hull 3-2 (Gayle x2, Gibbs)

Jeg stusset litt over at ikke Dean Smith fant plass til Conor Hourihane i startoppstillingen da Aston Villa møtte West Bromwich Albion lørdag ettermiddag. Utover i kampen ble det tydelig at Villa hadde behov for en spiller med hans kvaliteter, og den irske landslagsspilleren skuffet ikke da han først fikk muligheten. Fra innbytterbenken kom han inn og banket inn et viktig utligningsmål for Villa. Få minutter senere økte Tammy Abraham ledelsen fra straffemerket. Aston Villa har dermed et bra utgangspunkt foran returkampen, spesielt siden bortemålsregelen ikke gjelder i playoff. Det faktum at Villa slipper å møte Dwight Gayle gjør nok supporterne enda sikrere på at dette kommer til å gå veien. I forkant av tirsdagens kamp har manager Dean Smith flere ganger advart både spillere og supportere om at jobben på ingen måter er gjort. Det er fortsatt mye arbeid som gjenstår før Birmingham-klubben kan booke tur til Wembley. På bortebane har Villa 9-8-6 denne sesongen. Fem av deres seks siste bortekamper har endt med seier. Forrige gang Villa tapte på bortebane var i begynnelsen av februar.

Aston Villas siste kamper:
Aston Villa – West Brom 2-1 (Abraham, Hourihane)
Aston Villa – Norwich 1-2 (Kodjia)

Leeds – Aston Villa 1-1 (Kodjia)
Aston Villa – Millwall 1-0 (Kodjia)
Bolton – Aston Villa 0-2 (Grealish, Abraham)

Tidligere møter denne sesongen:
11.05.19: Aston Villa – West Bromwich Albion 2-1 (AV: Abraham, Hourihane. W: Gayle)
16.02.19: Aston Villa – West Bromwich Albion 0-2 (W: Robson-Kanu, Rodriguez)
07.12.18: West Bromwich Albion – Aston Villa 2-2 (W: Gayle, Rodriguez. AV: El Ghazi x2)

Vurdering: Aston Villa med bra utgangspunkt foran tirsdagens kamp. Her må vertene fremover på banen, men de mangler viktige Dwight Gayle. Jeg tror gjestene kommer til å få et kampbilde som vil passe bra. Jeg tror derfor at Villa ikke bare tar seg videre til Wembley, men at de også vinner tirsdagens kamp. Derfor markerer jeg for borteseier.

Spill: B (2.50 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply